Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af MadsW
#289970 Hejsa,
Efter at have kigget op tv i El gigantos i dag, tænker jeg tvkøbet bliver et SAMSUNG QE65Q8DNATXXC til 16990.

Power giver en Samsung HW-N560 med i prisen.
Hi fi klubben giver kr 4000 til valgfri enhed med.

Nu er jeg sgu i tvivl. Tage N560 med eller ryge i Hi-fi klubben og begynde udskiftningen af det aldrende B&O soundsystem ud. I så fald starte med EB sonos playbar. Der står bare det ikke er “ægte” surround.
Nogle gode anbefalinger?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#289997 Vi har tests af både Playbar, Playbase og Beam her på siden. Start med at læse de tre tests.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#290004 Et komplet setup i Sonos er ret pebret taget i betragtning af, at det ikke er Atmos. Men husk også på, at CES er lige om hjørnet og alle de nye dimser inden for TV-lyd vil også blive fremvist på det tidspunkt.
Brugeravatar
Af IT-Bruger
#290026 Til din orientering kan oplyses at toppen af 4K QLED fra Samsung Q9FN koster eksakt det samme.
Så den i dag i Power og mener at Elgiganten sælger til samme pris. En Q8DN har vist kun 40 zoner til styring af lys, hvor Q9FN har over 400 zoner.

Hvorfor så gå udenom en Q9FN? ;;)
Brugeravatar
Af MadsW
#290035 Jeg så det godt. Forskellen er jo en soundbar eller kr. 4000 med i hatten for DN.
Hvor meget vil jeg kunne se forskel på 40 til 400 er det glorier og andet?
Kommer fra et 11 år gammelt plasma - så alt er en kæmpe forbedring.
Brugeravatar
Af IT-Bruger
#290042 Har godt set tilbuddet i Hifi Klubben med 4000 kroners tilbehør ved køb af Q8DN, hvor en soundbar er oplagt, men forstår ikke lige at du skriver "eller kr 4000 med i hatten" ? Hvis der er tale om cash-back på 4000 så er Q8DN mere tiltalende.

Har bestemt at vi ser tiden an i håb om, at 75" Q8DN/Q9FN kommer meget længere ned i pris og må evt holde ud til foråret....eller at 2019 modeller får et drastisk prisfald ifht 2018 modeller.

Skulle jeg vælge mellem et Q9FN og Q8DN+soundbar til 3-4K, så ville jeg nok vælge en Q9FN. Designet er jo mere attraktivt, lyden er tæt på dobbelt så kraftig, næsten 10xflere zoner, mere lysstærkt panel og så har Q9FN en mere avanceret/praktisk One Connect Cable løsning. Ville nok ærgre mig lidt efterfølgende, hvis ikke jeg valgte flagskibet.
Brugeravatar
Af MadsW
#290109 Nu har jeg lige læst testen af Q8DN igen. Som jeg læser det, så vil jeg til primært streaming af film/serier stadig opleve lidt “hakkeri” uanset Q8DN eller Q9FN?

Er jeg trods alt bedre tjent med et Sony Xf90 til 12999 og så købe lyd ved siden af?

Er det forskel på QLED og Sony’s LED?
Brugeravatar
Af IT-Bruger
#290120
MadsW skrev:Nu har jeg lige læst testen af Q8DN igen. Som jeg læser det, så vil jeg til primært streaming af film/serier stadig opleve lidt “hakkeri” uanset Q8DN eller Q9FN?


Tvivler stærkt på at de to fineste 4K QLED tv fra Samsung skulle have denne alvorlige bug. Kan du supplere med nogle troværdige kilder?
Brugeravatar
Af MadsW
#290129
IT-Bruger skrev:Tvivler stærkt på at de to fineste 4K QLED tv fra Samsung skulle have denne alvorlige bug. Kan du supplere med nogle troværdige kilder?


Det er fra Q8DN anmeldelsen her på siden. Men det kan være jeg ligger for meget i ordvalget?

Ser vi på håndteringen af bevægelse, så er vi stadig ikke sluppet af med den tilfældige stutter, som Samsung traditionelt lider af, og pga. den lave responstid på LCD-panelet, så vil materiale i lav billedfrekvens (såsom Blu-ray og film i almindelighed) vil have tendens til at se ud som om det hakker.


Er det noget jeg, som ikke hi-fi entusiast, vil ligge mærke til?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#290132 Samsung lider stadig af random stutter fra tid til anden. Det har været et issue lige så længe jeg kan huske.

Det fremkommer typisk i forbindelse med sceneakift, hvor billedet lige pauser i et splitsekund (1 frame), men om du vil spotte det eller ej er svært at sige. Jeg ser det.
Brugeravatar
Af MadsW
#290139 Torben - først og fremmest tak for dine inputs og for dette site. En kæmpe indsats du her gør!

Vil jeg billedemæssigt så få et bedre tv med Sony Xf90? I min bog er det bare mere outdated end oled og QLED teknologien, hvilket i sig selv jo er lige meget hvis billedet er tilsvarende / bedre.
Hd10 (kun Amazon, som jeg ikke har) eller Dolby vision - er det værd at vælge ud fra?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#290152 Hvorfor er de øvrige LCD mere outdated end QLED? Det er samme teknologi, som Samsung har markedsført på kreativ vis - det har tilsyneladende virket.

Jeg synes ikke nødvendigvis at XF90 er bedre end Q8DN. De to svarer ret godt overens, men Samsungs styresystem kører bedre på Q8 end Android gør på XF90. Dog har XF90 Dolby Vision, hvilket er en fordel ift det HDR-materiale der er tilgængeligt i dag.
Af peter.madsen1
#290155 Har lige snakket med hi-fi klubben jeg modtager mit Q9FN 65” på torsdag så håber jeg bare der ikke er for mange problemer og at det bliver det hele værd.

Spiller feks på Xbox one x og ps4 Pro så håber det lever op til at være flagskib modellen.
Brugeravatar
Af IT-Bruger
#290166 Synes at prisen i Power på kr 21.990 for et 75" Q8DN inkl Samsung HW-N560 soundbar virker attraktiv.

Svært at lade være med at kaste den i indkøbskurven.....men holder stand endnu. Var prisen 15000 uden soundbar var den købt - kald mig bare urealistisk eller alt for krævende O_O
Af polski12
#290171
peter.madsen1 skrev:Har lige snakket med hi-fi klubben jeg modtager mit Q9FN 65” på torsdag så håber jeg bare der ikke er for mange problemer og at det bliver det hele værd.

Spiller feks på Xbox one x og ps4 Pro så håber det lever op til at være flagskib modellen.


Peter tro mig. du blive ik skuffet jeg har selv 75 tommer q9 fantastisk billede
jeg har bestilt Thomas fra www.tv-kalibrering.dk :)