Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af Lagat
#289900 Jeg søger et billigt smart tv mellem 49-55 tommer. Jeg har 3 små unger, og har før fået ødelagt en tv, så søger et til omkring de 4000kr.
Jeg var i elgiganten i dag hvor de anbefalede Philips 55pus8303/12. Det er på bud til 4444kr.
Er det et godt bud på et billigt fornuftigt fjernsyn?
Vi ser tv, netflex og viaplay.
Af Supergris
#289922 Det er med IPS-panel, hvilket i praksis vil betyde, det ikke har den samme kontrast/sortniveau, som et TV med VA-panel.
Dette vil der mest lægges mærke til, når der ses TV om aftenen i dæmpet belysning, til gengæld giver det bedre betragtningsvinkler, så alle i familien kan nyde det samme gode billede.
Hvis det indbyggede Ambilight benyttes, vil det sikkert ikke bemærkes.

Det er et TV i den øvre mellemklasse, så ingen tvivl om, det er et RIGTIGT godt TV til prisen, nu hvor der er tilbud!
Brugeravatar
Af Lagat
#289927 Tak for indputtet supergris.

Henrik.yde har selv set det. Vil du vælge samsunget frem for Philips? Og hvorfor?
Af Grandahl
#289942 NU7 er med VA panel der giver bedre kontrast/ sortniveau og dermed bedre billede, Phillipsen er med IPS panel. Phillips er i budgetmodellerne langsomme i menu, smart tv, kanalskift..
NU7 er billigere.

Der er en test her.

https://lydogbillede.dk/arets-bedste/aa ... 2018-2019/
Af Grandahl
#289943 Husk at få indstillet dit tv ordentligt, ellers kan det være ligemeget.
Brugeravatar
Af Lagat
#289946
Grandahl skrev:Husk at få indstillet dit tv ordentligt, ellers kan det være ligemeget.


Når du skriver, husk at få det indstillet, er det noget jeg selv kan gøre, eller mener du kalibrering fra forhandler side?
Af henrik.yde
#289956 Jeg ville vælge Samsung 7105 pga af billedkvaliteten, Grandahl har allerede beskrevet hvorfor. Medmindre at du har brug for den brede betragtningsvinkel som PHILIPsen har. Med hensyn til hastighed kan Philips 8303 dog godt følge med, da den jo har P5 processor, og iøvrigt snart bliver opdateret til OREO 8.0. Ligeledes vil Philips TVet løbende blive opdateret med ny Android og lign. Samsung opdaterer (desværre) ikke styresystemet fra år til år. Og nej, det LG du linker til ville jeg holde mig fra.
Brugeravatar
Af Lagat
#289979 Tak for indputtet. Jeg tog ud til elgiganten og snakkede med en sælger. Jeg blev overtalt til at tage Philips da han fortalte at det var baggrundsbelyst med dioder og samsunget var nogle store flader der ville påvirke hvis der kun var lys på noget fra et lille område. Ved ikke om det er rigtigt, men han lød meget overbevisende.
Af Grandahl
#289984 Hvilken model er det du siger du købte?

Sælgere i kæderne haft ofte den dagsorden at de helst vil sælge det produkt de får mest avance på. Det sker ofte.
Af Grandahl
#289985 Men undrende at du bruger en del tid på at høre efter råd her hos os, også vælger du alligevel anderledes.. Og bagefter vil du så igen høre os efter resultatet af dit valg.. Besynderligt 🤔
Brugeravatar
Af Lagat
#289994
Grandahl skrev:Men undrende at du bruger en del tid på at høre efter råd her hos os, også vælger du alligevel anderledes.. Og bagefter vil du så igen høre os efter resultatet af dit valg.. Besynderligt 🤔


Ja. Jeg var også meget overbevist omkring samsunget. Men da jeg kørte ud her til aften og fik en lang snak med sælgeren, mente han den har stærkere processor, det med diode lys i skærm, bedre styresystem og mere smart fjernbetjening.

Jeg var godt og grundigt forvirret. Og valgte at tage det med da jeg har 30 dages fuld returret. Det kan godt være jeg er en lidt for nem kunde🙄. Men han lød meget overbevisende.
Af henrik.yde
#290016 Ja, det er nemt at blive forvirret med alle de fagudtryk og lign. Philips PUS8303 er IKKE bagbelyst, men derimod kantbelyst. De dioder han taler om må være dem til Ambilight, en elsket/hadet gimmick som ikke gør nogen forskel på den rå billedkvalitet. Bortset fra det vil sælgeren altid forsøge at sælge det produkt der giver mest profit. Her er iøvrigt et link der kan belyse forskellen på div. Philips TV 2018.

https://www.flatpanels.dk/artikel.php?s ... 1527059074
Brugeravatar
Af Lagat
#290038
henrik.yde skrev:Ja, det er nemt at blive forvirret med alle de fagudtryk og lign. Philips PUS8303 er IKKE bagbelyst, men derimod kantbelyst. De dioder han taler om må være dem til Ambilight, en elsket/hadet gimmick som ikke gør nogen forskel på den rå billedkvalitet. Bortset fra det vil sælgeren altid forsøge at sælge det produkt der giver mest profit. Her er iøvrigt et link der kan belyse forskellen på div. Philips TV 2018.

https://www.flatpanels.dk/artikel.php?s ... 1527059074


Sælger var meget udtrykkelig i den ikke var kantbelyst, men det kan jeg se på dit link ikke er rigtigt. Den første sælger jeg snakkede med torsdag sagde også det var 200hz reel, men det fandt jeg hurtig ud af ikke var rigtigt.
Er blevet lidt overrasket over hvor lidt de faktisk ved.
Vi har fået sat det op og prøver det lige af, har heldigvis 30 til at få pengene tilbage hvis ikke vi er tilfredse.
Men umilbart synes vi med vores ringe viden at fjernsynet fungerer rigtig fint.
Af henrik.yde
#290039 Det er bestemt heller ikke noget dårligt TV, og prisen er jo fin, ikke mindst når der følger en Google Home Mini med. Husk bare at sætte billedprofilen til ISF dag , eller ISF nat, da standard-indstillingerne nærmest er horrible. Og mange er glade for den fine fjernbetjening + Ambilight, men det er selvfølgelig smag og behag.
Af Grandahl
#290043 De sælgere er lige så pålidelige som efterårsvejret.. Dit tv er kantbelyst, ips panel der ikke gør så meget godt for billedoplevelsen. Styresystemet er helt sikkert langsommere. Om man kan lide Android vil altid være en smagssag.. Smartere fjernbetjening? Det er vel også i dividuel..

Men her er specs på dit tv, og der står som sagt at det er EdgeLed, hvilket er kantbelyst

https://www.displayspecifications.com/en/model/492e10af

Men du kan vel ligeså godt falde til ro i dit valg, hvis du er tilfreds er det vel det vigtigste. Processen håber jeg dog duhar lært noget af, og ikke lade dig vælte rundt en anden gang.