Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Af wenneberg
#275607 Hejsa :)

Jeg kunne virkelig godt bruge nogle gode råd ift. køb af nyt TV.

Vi har et gammelt Panasonic plasma TX-P65ST50E, som vi har været utroligt glade for og som vi har haft i 5 år.

Vi synes dog det er på tide at skifte, og da jeg ikke har fulgt en sk** med udviklingen vil jeg gerne høre om I har nogle gode råd til køb.

Jeg har tjekket købsguiden her på siden, men umiddelbart synes jeg de modeller jeg har tjekket er over vores prisgrænse, som er 15.000.

Men hvad er essentielt at kigge efter? Hvad skal man undgå?

Måske I endda har nogle bestemte modeller I kan anbefale?

Vores budget siger som skrevet maks. 15K, så det er altså smertegrænsen.

Krav:
- 4K

- HDR (som er OK fremtidssikret ift. standarder, som jeg intet ved om).

- Minimum 65"

- Gerne et mærke som er kendt for at holde, da vi ikke skifter så tit.

- Skal være 100% kompatibel med en PS4 PRO (Er de ikke alle det?).

På forhånd tak for hjælpen :)

-Tommy
Brugeravatar
Af Simon R.
#275608 LG B7 65" til 14.999. Passer jo perfekt. Du får ikke bedre tv for pengene.
Senest rettet af Simon R. 7. aug 2018, 13:15, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#275609 Et 65" OLED kan godt presses ind under budgettet og det mener jeg vil være en værdig arvtager - og god opgradering - for Panasonic ST50.

Et 65" LG B7 OLED samt 65" LG OLED873 kan begge pt. fås til 14.999 kroner, hvilket er en super pris. De leverer noget af markedets bedste billedkvalitet. Det er ikke mere end et år siden, at 65" OLED kostede markant mere.

Se eventuelt Tilbudsjagten: https://www.flatpanels.dk/fokusartikel. ... 1320152757

Sonys pendant (A1) ligger lige nogle tusinde kroner højere i 65": https://www.pricerunner.dk/pl/2-3910260 ... ign-Priser

Sidste års Panasonic 65" EZ950 OLED har også været nede i nogle attraktive prisniveauer, men den er udgået nu og afløseren ligger stadig prismæssigt højt.
Af wenneberg
#275610 Tak for svar begge to.

Rasmus, vil du mene at de ekstra 3.000 er det værd for Sony'en? For man nok for pengene ift. prisforskellen?
Af wenneberg
#275611 Og der er ikke noget, nogen af de nævnte modeller ikke kan, som de burde kunne? Tænker bl.a. her på de forskellige slags HDR som findes.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#275612 Både LG og Sony'en understøtter Dolby Vision, men ikke HDR10+. DV lader til at blive den dominerende standard, så det er pt. det sikre bud. Der er ingen skærme, som understøtter begge formater.

Sony'en har en speciel bagside, som man lige bør tjekke først. Den er flot når den står, men den fylder. Lyden er dog bedre i A1 end B7, men for merprisen kunne man nok finde en soundbar at sætte til B7.
Af wenneberg
#275613 Tak Torben :) Jeg tror vi nupper det LG. Det lyder (også ud fra anmeldensen her på siden) til at være et rigtigt godt valg.

Mht. lyd så kører jeg lyd over et surroundanlæg, så lyden fra TV'ets højtalere er underordnet herhjemme. ;)
Af mbm
#275614 Er Sonyen ikke også bedre til at håndtere bevægelser?
Af wenneberg
#275615 Jeg læste i anmeldensen at det skal kalibreres, finder man sådan noget her på siden?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#275617 Njah, en rigtig kalibrering er noget der skal udføres på lige netop dit TV. Du kan komme et stykke af vejen ved at låne indstillingerne, men panelvariationer gør, at dit TV måske skulle skrues i modsat retning når det kommer til gråtonerne.

Det bedste udgangspunkt er, at bruge Technicolor-profilen og så måske lige på øjemål justere på den røde nuance i højlyset (Rød+). Den plejer at være lidt for rød i det.

Sonyen har marginalt bedre bevægelse hvis man aktiverer Motion Flow, men ikke for 3000 kr. bedre.
Af wenneberg
#275618 Okay. Noteret! :)

Det vil jeg gøre og nej hvis det kun er marginalt så er det ikke 3000,- værd.

Tak alle og god dag :)
Af jesperb-64
#275623 Måske du skal kikke lidt på styrsystemet, Sony har Android Lg har deres eget system. Her på siden elsker de Æble kasser som jo bekendt er et lukket system.
Af wenneberg
#275625 Tak for tippet Jesperb-64.

Styresystemet er ikke en vigtig ting for mig, da jeg aldrig bruger det andet end til at sætte TV'et op. Vi har et andet setup, som gør det ikke er så vigtigt. Så om det er Androidmanden, Æblet eller noget tredje er jeg lidt ligeglad med og generelt synes jeg også hele den diskussion om Æble eller android er mere en smagssag end enten eller, der er fordele og ulemper ved begge, så for mig handler det mere om personlige præferancer.

Har lige et tillægsspørgsmål...

Flere skriver at OLED slet ikke er så lyse som LED, er det noget som betyder noget?
Af Grandahl
#275627 Det er også rigtigt, især de nye Samsung LCD skærme kan virkelig kaste noget lys af sig, men OLED er også blevet stærkere på det punkt. Du kan sagtens se tv i dagslys med et OLED, også i en relativ lys stue med vinduer.. Men LCD er stærkere på det punkt.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#275629 Det er sandt at man i specielle situationer (typisk når man måler...) kan opnå meget høje peaklysstyrker på LED-modellerne. Det kræver dog enten en meget lokal styring af lyser eller nogle ret specielle scener i filmen før det kan udnyttes i virkeligheden. Det skyldes, at de zoner man kan styre lyset i er ret store og derfor ikke så ofte passer med de lyse elementer i filmen, med mindre procentdelen af de lyse elementer er høj. OLED kan derimod opnå peak lys i enkelt pixels, men kæmper modsat med at kunne levere samme høje lysstyrke hvis procentdelen bliver for høj, da strømtrækket er proportionalt med dækningsgraden af de lyse elementer, og for ikke at trække adskillige kW, så begrænses skærmen af nogle kredsløb.

Så groft sagt, så kan LCD/LED opnå høje lysstyrker på større arealer end OLED, men i scener med mindre lyse detaljer opnår OLED ofte højere lysstyrker end LCD/LED.
Brugeravatar
Af Vailant
#275633 @wenneberg
Du kommer fra et plasma TV - tro mig, der er lys nok på OLED!!! 8-)

Jeg har selv skiftet fra et plasma TV for et par måneder siden til OLED, og jeg har stadig skruet ned for lyset på det nye TV. :D :p
Brugeravatar
Af Basto
#275636 Der er kun en vej, få det hjem i stuen og test hvad der er rigtigt og best for jer.
Det er egentlig utroligt så forskelligt mennesker opfatter ting billede/lyd. Men det gør jo også det hele mere spændende for os nørder.
Udnyt din retur ret og hold fast i hvad i selv syntes er Bedst

Mvh Michael
PS jeg har selv Sony XE9005 65 tommer
Af wenneberg
#275652 Tak for forklaringerne og ja jeg må have hjem og teste, det lyder som et godt tip. :)

Jeg har set et Samsung QLED til billige penge, er det ikke Samsungs OLED? Og er det et sats værd?

Samsung QE65Q6FAMT
og
Samsung QE65Q7F begge til kr. 8.888,-
Af wenneberg
#275653 Jeg kan heller ikke blive klog på om TV der enten understøtter det ene eller det andet HDR-format, så ikke kan køre den anden slags? Hvis ikke, er det så bare slået fra? Eller kan video ikke køre hvis ikke det korrekte HDR-format understøttes?

Tænkte også på om de to samsung jeg har fundet har firmware updates til HDR10+? Eller skal man så ud i at købe en 2018 model?
Af Turbo
#275656 @Rasmus, det må være et Philips OLED873 du mener og ikke LG som du har skrevet ;)

Torben Rasmussen skrev:DV lader til at blive den dominerende standard, så det er pt. det sikre bud.

Det var da noget af en påstand når der er flere TV producenter der ikke vil betale for en DV chip som er påkrævet for at kunne vise DV.
F.eks. Samsung er ikke med på vognen. Det er stadig verdens største TV producent.