Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Af ChrsitianGreen
#268621 Hej!

Mit LG tv "døde" pludseligt, og får nu kun vist fragmenter af skærmbilledet (Se vedhæftet billede) når jeg tænder..

Tv'et har været spændningsløst i flere timer men uden bedring.

Kan det reddes på en eller anden måde? Det er kun 2 1/2 år gammelt..

På forhånd tak.
Mvh Christian
Vedhæftede filer
(56.12 KiB) Downloadet 14 gange
Brugeravatar
Af HrJensen1
#268624 Den kan godt reddes, men forvent at de første par tusind kroner er væk, inden at den kører igen. Så måske bedre/billigere at købe en ny til 3-4.000 og så have fuld garanti på alt igen i 2 år
Af ChrsitianGreen
#268626 Okay - der lyder som om du ved hvad der er "brændt af?"
Når barnet skal se Gurli Gris var vi nødsaget til at investerer i et nyt - et Samsung MU64-serie..
Så var tanken enten i soveværelset eller forære det væk..
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#268632 Hvis cursoren virker over hele skærmen så er panelet jo ikke defekt. Hvor optræder det? På alle kilder - apps, HDMI, TV?
Brugeravatar
Af DaneLaw
#268634 meget står og falder med om det er panelet, eller bare et af disse kredsløb som kuldsejler TVet.
Hvis det er panelet, så giver det næppe mening, og bliver hurtigt for bekosteligt, men hvis det bare er et af disse modul-kredsløb så er det utænkeligt du selv kan lave det.. nærmest plug and play at skifte disse og koster ofte ikke alverden online second hand..

-men det tricky er at få klarlagt hvad der er årsagen, og hvis du ønsker at investere tid i det, så ville jeg nok lave en video som efter bedste evne demonstrere problemet på godt og ondt og uploade det på YT' og med den video som fundament spørge på visse kompetente TV-teknikforums om der er nogen som kan konkludere årsagen ud fra den video.

Eller måske LG selv, og høre om de kunne høre en af deres teknikker, om han kunne give sit besyv på din video og dilemma. (selvflg uden forpligtelser da garantien er haywire)

For selve disse boards, er ihvertfald meget brugervenlige at skifte og til de store mærker og i særdeleshed de populære modeller, kan man ofte købe dem for relativ få penge online .
Et eksempel på disse kredsløb, dog anden model..
https://www.youtube.com/watch?v=8Dmp0cQEIaY
Brugeravatar
Af HrJensen1
#268636 Ja enhver idiot kan skifte printene fysisk, men derfor er der ikke garanti for at alting virker igen bagefter. Der er så mange funktioner på tv idag, at hvis de ikke bliver installeret korrekt af teknikere efter udskiftning af print, kan det være at smart-tv pludselig ikke virker.
Men jo - man får altid et eller andet billede på, men bare ikke sikkert at tv kan det samme som før en omgang garage-fusk.
Og nej - det er ikke panel som laver fejlen
Brugeravatar
Af DaneLaw
#268637 Tror du skal skyde en hvid pind efter din garanti hrjensen1, jo håbløst at snakke om garanti når man i privat regi som amatør forsøger at reperare ens TV for netop at undgå en bekostlige reperation fra en professionel tredjepart' da dette ofte kuldsejler lønsomheden for om det overhovedet kan betale sig. - at der er ingen garanti' behøver jeg vel ikke pensle ud for dig - jo åbenlyst for de fleste.. intet er givet ved egen reperation og man må tage det som det kommer, heri ligger besparelsen jo.

Trådstarter du kan prøve at hive bagbeklædningen af, og se om du kan se noget ved selvsyn på printene, ofte er der synlige tegn som gravide caps med mere (dog oftest ved powerproblemer) og ikke mindst blive lidt dus med disse kredsløb & kontrolenheder & part nr. og sanse hvad de egentlig koster second hand og om det giver mening at jagte en løsning og hvilken kredsløb gør hvad.
For hvis det er et gængs problem som ofte indfinder sig på denne model, så er det ikke utænkeligt at sælger eller bruger netop understreger dette under partnr. eller eventuel salgsannonce.
Ofte bruger LG samme enheder over flere modeller, så kan det være svært at finde info omkring andre med samme dilemma ved bare at søge under modellen fremfor det aktuelle part nr og heraf andre LG modeller med disse elementer
Senest rettet af DaneLaw 6. mar 2018, 22:51, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Af HrJensen1
#268639 Nej, men det jeg mener er at det er dumt at bruge 1000kr eller mere på reservedele fra en eller anden sælger på nettet - og så fungerer de kun til UK fjernsyn eller andet. Og så er man allerede 25% på vej mod et nyt tv, med et tv som måske kun har 10% af de originale funktioner tilbage...
Brugeravatar
Af DaneLaw
#268640 Der er ingen garantier når man er i privat regi, jo heri besparelsen ligger og altafgørende at man gør sit hjemmearbejde, og søger info fra kanter' som ofte er mere kompetente på området end en selv.

Og når man føst tjekker delene og de forskellige part-nr så er det ofte også nemmere st jagte symptomer og andres erfaringer og muligvis indikationer man kan nikke genkendende til og herved blive mere sikker i sin sag..

Der er ingen nemme løsninger, og hvis du ønsker garantier, så reparere man jo bare ikke men køber nyt og nyt og nyt, - men man skal heller ikke kimse af glæden ved selv at lave sine egne defekte ting og ikke mindst gennemgå en lærerig proces sideløbende som kan komme til gavn senere i livet.
Af ChrsitianGreen
#268773 Hej drenge! Tak for jeres input.

Fejlen opstår på alle indgange, dog var det svært at afgøre om det lykkedes at skifte indgang, pga det begrænsede billede..

Jeg går ud fra YT' er youtube? Jeg vil prøve at skille det ad og se.. er der virkelig marked for brugte stumper fra fjernsyn?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#268782 TV'et bør selv skifte til eks. en HDMI-port, hvis du tænder for noget udstyr, som sidder til.
Af ChrsitianGreen
#268820 Så er det helt sikkert på alle indgange..

Oven på en gang lyn og torden for over et år siden, "brændte" vores Yousee-boks af, og tog den ene HDMI-indgang med i "døden".
Vi har siden da kunne køre på en anden HDMI-port. Kan det være starten på alt det her?
Af Globulus
#268822
HrJensen1 skrev:Ja enhver idiot kan skifte printene fysisk, men derfor er der ikke garanti for at alting virker igen bagefter. Der er så mange funktioner på tv idag, at hvis de ikke bliver installeret korrekt af teknikere efter udskiftning af print, kan det være at smart-tv pludselig ikke virker.
Men jo - man får altid et eller andet billede på, men bare ikke sikkert at tv kan det samme som før en omgang garage-fusk.
Og nej - det er ikke panel som laver fejlen


Du antager, at autoriserede teknikere er andet og mere end en flok board swappers.

Jeg vil derimod vove den påstand, at disse oftest lokaliserer fejlen ud fra et flowchart og derefter udskifter hele det berørte board, hvor fejlen befinder sig, såfremt det er økonomisk forsvarligt og boardet stadig fås som reservedel.

Problemerne opstår, når garantien er udløbet og producenten ikke længere har de nødvendige boards på deres reservedelslager. Hvis det sidste sker før det første kan de ikke gøre andet end at tilbyde et tilsvarende TV. Hvis begge dele er tilfældet må man ty til brugtmarkedet og skifte det selv eller finde en, der kan reparere det på komponentniveau.
Af Turbo
#268823
Torben Rasmussen skrev:TV'et bør selv skifte til eks. en HDMI-port, hvis du tænder for noget udstyr, som sidder til.

Det gør mit LG da ikke - hvis der tændes noget udstyr, kommer der en firkant op nederst midt for på skærmen som skriver HDMI port nr - mens den firkant er oppe, kan man trykke på OK knappen og så skifter TV'et over til den pågældende HDMI port.

Det har trådstarteren nok lidt svært ved at se når billedet ser sådan ud.
Af Turbo
#268824
DaneLaw skrev:meget står og falder med om det er panelet, eller bare et af disse kredsløb som kuldsejler TVet.

Jeg har lige klippet lidt i dit km lange indlæg.

Som Torben skriver lige før dit indlæg, citat:
Hvis cursoren virker over hele skærmen så er panelet jo ikke defekt.

Det er korrekt hvad Torben skriver.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#268840 Jeg synes det virker mystisk, hvis man skulle kunne få cursoren frem over hele skærmen, men ikke få hverken menuer eller noget som helst andet vist på andet end det ene hjørne af skærmen. Jeg skal ikke udtale mig om, hvordan LG har implementeret selve cursor-funktionen, men den må jo så ligge på et andet niveau i softwaren end menuerne gør. Det kunne være fedt, at teste hvad sekvensen for at udføre en software-opdateringen via knap-tryk ville være, så man evt. i blinde kunne få sat en sådan i gang. Eller måske blot initiere en nulstilling af TV'et, hvis man kunne guides igennem dét i blinde.
Af Turbo
#268844 Skaden startede for godt 1 år siden: viewtopic.php?p=268820&sid=26f3814054aec7ac15e5d6d31b432bb1#p268820

Nu er et eller andet (en chip eller sådan noget) faktisk hel dødt. Det er muligvis induktionsspændinger der har gjort det sidste arbejde.
Brugeravatar
Af DaneLaw
#268847 Turbo, men du fatter jo stadig ikke pointen..O_O
-og hvad der netop referes til kva "lønsomheden ved en given reperation og om det kan betale sig da meget står og falder med om det er på komponentniveau eller ej.
men lad det ligge, er kold et vist sted om dit TV er gået bag om dansen, - der må andre træde til ellers må du købe et nyt. :)
Senest rettet af DaneLaw 9. mar 2018, 14:23, rettet i alt 1 gang.