Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Af jng
#268855
Torben Rasmussen skrev:TV'et bør selv skifte til eks. en HDMI-port, hvis du tænder for noget udstyr, som sidder til.

Kræver det ikke, at det HDMI-tilsluttede udstyr understøtter CEC (eller hvad det behager producenten at kalde funktionaliteten)?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#268857
jng skrev:
Torben Rasmussen skrev:TV'et bør selv skifte til eks. en HDMI-port, hvis du tænder for noget udstyr, som sidder til.

Kræver det ikke, at det HDMI-tilsluttede udstyr understøtter CEC (eller hvad det behager producenten at kalde funktionaliteten)?

Muligvis, men det kunne vel også lade sig gøre, at tilslutte noget sådant udstyr? Det meste grej i dag er vel CEC-kompatibelt.

Jeg har ryddet tråden for (det meste) støj.
Brugeravatar
Af HrJensen1
#268864 Det er jo fuldstændig lige meget om det så bare er en komponent til 25 øre - hverken professionel eller hjemmefusker kan skifte den del, på det print som det er galt med, da ingen ved hvor den 25 øres komponent sidder på det print. Det ved kun LG.

Derfor skal hele det print skiftes uanset hvor mange krumspring at du selv vil prøve at lave - eller hvor meget at du gerne vil lære.

På moderne elektronik er der ikke noget at lære - alt er en lukket verden, og det er ikke ligesom de gamle B&O CRT fjernsyn hvor alle diagrammer kunne findes alle steder, så man selv kunne gå ind og måle spændinger osv, og så skifte en modstand til 25 øre. Den tid er slut. Der findes ikke diagrammer på noget som helst mere - ikke engang en simpel strømforsyning i et tv, kan man finde et diagram til.

Derfor - når tv går i stykker, skifter man et print, og så ser man om det virker eller ikke virker bagefter. Det print som du står og mangler til din, koster højst sandsynligt på den anden side af 1000kr - selv på det sorte marked. Og vil du ofre det, med chance for at det er 1000kr ned i skraldespanden - eller bare bare acceptere at tv'et er i stykker, og så gå ud og købe et nyt.... Ja det er op til dig.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#268865 Med et lynnedslag i bagagen, hvor 1 HDMI-port futtede af (hvilket jeg missede indtil Turbo high-lightede Christians indlæg igen), så er det jo nok input-boardet som er afgået ved døden. Jeg synes blot, at det er mysisk, at cursoren kan virke på hele skærmen, men at interfacet (smart, menuer mv. ) ikke kan bringes frem. Hvis cursoren virker på hele panelet, så er panelet og dets controller jo ikke dødt. Så bare for at tilfredsstille min undren: Er der intet af smart-TV eller menusystemet der virker?

At skifte enkelt-komponenter på et board er utopisk. Det var sådan noget man kunne gøre i de dage, hvor Samsungs højspændings-boards havde kendte defekter på specifikke elektrolytter, hvor der var adskillige personer med samme problem, som til sidst fandt frem til hvor det svage led fremkom igen og igen.

De boards du kan købe på Ebay er typisk strømforsyningen (power board), og den ville jeg ikke umiddelbart tro kunne fikse noget.
Brugeravatar
Af HrJensen1
#268866
Torben Rasmussen skrev:Jeg synes blot, at det er mysisk, at cursoren kan virke på hele skærmen, men at interfacet (smart, menuer mv. ) ikke kan bringes frem. Hvis cursoren virker på hele panelet, så er panelet og dets controller jo ikke dødt. Så bare for at tilfredsstille min undren: Er der intet af smart-TV eller menusystemet der virker?


Det er ikke unormalt at menuer kører med på et signal mens tuner og andre input billeder kører på et andet signal - altså forskellige dele af grafikprocessoren, som laver de forskellige billeder.

Derfor kan cursor ses mens tv eller hdmi billedet ikke kan ses.
Andre gange kan man se tv, men ikke se menu - så fejlen kan gå begge veje
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#268868 Det er jo også dét jeg skriver? Trådstarter giver blot udtryk for, at end ikke menuerne virker, da han jo ikke kan se om han skifter input - hvilket foregår via en menu, som jo skulle kunne vises. Cursor må formodes at køre på samme niveau, som de øvrige systemmenuer.
Af Turbo
#268884
DaneLaw skrev:Turbo, men du fatter jo stadig ikke pointen..O_O
-og hvad der netop referes til kva "lønsomheden ved en given reperation og om det kan betale sig da meget står og falder med om det er på komponentniveau eller ej.
men lad det ligge, er kold et vist sted om dit TV er gået bag om dansen, - der må andre træde til ellers må du købe et nyt. :)

Mit TV fejler INTET - Jeg har på INTET tidspunkt skrevet om at mit TV fejler noget.

EDIT: Jeg har fjernet noget fra quote da moderator har fjernet det fra det oprindelige indlæg efter min anmodning.
Senest rettet af Turbo 12. mar 2018, 22:41, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Af DaneLaw
#268949
Torben Rasmussen skrev:
At skifte enkelt-komponenter på et board er utopisk. Det var sådan noget man kunne gøre i de dage, hvor Samsungs højspændings-boards havde kendte defekter på specifikke elektrolytter, hvor der var adskillige personer med samme problem, som til sidst fandt frem til hvor det svage led fremkom igen og igen.

De boards du kan købe på Ebay er typisk strømforsyningen (power board), og den ville jeg ikke umiddelbart tro kunne fikse noget.


Jo ikke rigtigt Torben, har du overhovedet kigget på Ebay for bestemt ikke kun psu boards, tværtimod, og uden at tage stilling til hvad du ligger i ordet utopisk, så kæver det altså ikke en phd at skifte på komponent niveau, især ikke hvis man ved selvsyn kan sanse en given defekt..
Bliver også understreget her, at man godt kan skifte på komponent niveaue, men det står og falder med situationen og hvor fejlen ligger, men selve udskiftningen for en stor del af de komponenter som ofte er årsagen' og i særdeleshed thrue-hole komponenter, - er i sig selv ikke problematisk at udskifte og kan gøres i privat regi med et loddejern, derimod når det kommer til surface mounted chips [smt] så kommer man selvfølgelig til kort, og vil være tæt på umuligt dels at fejl-efterprøve eller bare skifte en given surfacemounted chipkomponent' hvis man ikke har reflowsoldering udstyr..
https://www.youtube.com/watch?v=tS4sIpdajVw

som påpeget i det tidligere indlæg, så ville trådstarter være bedst tjent med at hive bagpladen af og først og fremmest se efter synlige tegn, især med et lynnedslag i bagagen, er det ikke utænkeligt at der er nogle gravide capacitators eller andre synlige tegn og hermed skabe sig et overblik..- for rigtig mange ting som er gået i stykker, er ofte nemmere at reperare end man egentlig skulle tro, foruden en lærerig proces som giver erfaring og viden man kan trække på ved senere lejligheder, samt et værn mod denne brug & smid væk adfærd som bliver mere og mere vejledende, især på vores kanter (selvfølgelig langt fra alt der kan reperares i privat regi, men overraskende meget kan man faktisk udbedre, dog må du skyde en hvid pind efter garanti, medmindre du selv udstikker den.)

De fleste TV reperatører vil som udgangspunkt gå disse boards efter ved rent øjesyn' og som noget af det første se om man kan sanse nogle abnormale forhold på selve kredsløbene' og så kan man samtidig notere part nr og bliver ajour med hvad det koster samt mulige fejl-indikationer forbundet med disse kredsløb/boards.
..
og jo netop de samme komponent-boards som går igen, især på de billige LG modeller, her er det i den grad samme komponentboards som bruges over adskillige modeller, og beløber sig sjældent til en større udgift.

----

hrjensen1' jo ikke korrekt og virker som om du gætter når du siger at det garanteret koster mere end 1000 kroner pr board .. langt fra' afhængig af hvilket partnr. som trådstarter skal bruge, så ligger de fleste på 100 til 400 dkk og ofte kan man købe hele indmaden samlet til nogle få hundrede + forsendelse..

-men det kræver at trådstarter tager bagbeklædningen af for at notere part nr, og med part nr vil han også hurtigt kunne sanse hvilke andre LG modeller som har samme part nr og muligvis også brugere eller sælgere som opridser tilsvarende problemer og på den led' - en chance for at lokalisere synderen.

Koster ikke alverden, og tydeligvis mindre end hvad du tror.
https://www.ebay.com/itm/LG-TV-MAIN-POW ... 2796146170

166 DKK for hele svineriet af LG TV MAIN/POWER/T-CON BOARDS RIBBONS WIRE PCBG

Og her en tilfældig ebay store som ligger inde med boards og nej Torben ikke kun psu-boards men kredsløb & main boards til mange LCD TV og kan meget vel også findes billigere end dette,
http://stores.ebay.com/ShopJimmy-TV-Parts

men som skrevet på side1, find det aktuelle part nr og se hvad disse boards koster, og hvis du kan skifte nærmest det hele for fx 166 DKK + lidt forsendelse med helt nye boards' som tilfældet med ovennævnte Ebay eksempel, så var det måske værd at overveje, da LG er meget billige på reservedele, da de genbruger mange af de samme boards over en bred modelportefølje, men selvfølgelig svært at vurdere når man ikke er bekendt med partnr.,

Held og lykke med reperationen, men tag et kig på part nr. på de forskellige boards' under bagbeklædningen, og herefter kan du gøre op med dig selv om det giver mening' og om det overhovedet er lønsomt og hvis det viser sig at disse boards kan opdrives for menneskepenge, så ville jeg gå fuldstændig uden om at udskiftning på komponentniveau, det er som regel, hvis man er nødsaget og ikke har noget alternativ eller hvis fejlen af en given komponent-defekt simpelthen skriger til himlen af åbenlyshed og er en simpel pass-thrue board-komponent.. :)
Går heller ingen stykker af ved lige at forhøre sig, hos nogle af de disse onlineforretninger som sælger disse dele evt på Ebay og hvordan og hvorledes, deres syn er på din sag kva dit defekte TV, de har det trods alt som levevej og kan også opridse hvis der er ting som du skal havde in mente og mulige variabler og muligvis også konkludere hvor fejlen ligger alene fra beskrivelsen..
Senest rettet af DaneLaw 11. mar 2018, 08:03, rettet i alt 1 gang.
Af Turbo
#268951
DaneLaw skrev:
Torben Rasmussen skrev:
At skifte enkelt-komponenter på et board er utopisk. Det var sådan noget man kunne gøre i de dage, hvor Samsungs højspændings-boards havde kendte defekter på specifikke elektrolytter, hvor der var adskillige personer med samme problem, som til sidst fandt frem til hvor det svage led fremkom igen og igen.

De boards du kan købe på Ebay er typisk strømforsyningen (power board), og den ville jeg ikke umiddelbart tro kunne fikse noget.


Jo ikke rigtigt Torben, har du overhovedet kigget på Ebay for bestemt ikke kun psu boards, tværtimod, og uden at tage stilling til hvad du ligger i ordet utopisk, så kæver det altså ikke en phd at skifte på komponent niveau, især ikke hvis man ved selvsyn kan sanse en given defekt..
Bliver også understreget her, at man godt kan skifte på komponent niveaue, men det står og falder med situationen og hvor fejlen ligger, men selve udskiftningen for en stor del af de komponenter som ofte er årsagen' og i særdeleshed thrue-hole komponenter, - er i sig selv ikke problematisk at udskifte og kan gøres i privat regi med et loddejern, derimod når det kommer til surface mounted chips [smt] så kommer man selvfølgelig til kort, og vil være tæt på umuligt dels at fejl-efterprøve eller bare skifte en given surfacemounted chipkomponent' hvis man ikke har reflowsoldering udstyr..
https://www.youtube.com/watch?v=tS4sIpdajVw

som påpeget i det tidligere indlæg, så ville trådstarter være bedst tjent med at hive bagpladen af og først og fremmest se efter synlige tegn, især med et lynnedslag i bagagen, er det ikke utænkeligt at der er nogle gravide capacitators eller andre synlige tegn og hermed skabe sig et overblik..- for rigtig mange ting som er gået i stykker, er ofte nemmere at reperare end man egentlig skulle tro, foruden en lærerig proces som giver erfaring og viden man kan trække på ved senere lejligheder, samt et værn mod denne brug & smid væk adfærd som bliver mere og mere vejledende, især på vores kanter (selvfølgelig langt fra alt der kan reperares i privat regi, men overraskende meget kan man faktisk udbedre, dog må du skyde en hvid pind efter garanti, medmindre du selv udstikker den.)

De fleste TV reperatører vil som udgangspunkt gå disse boards efter ved rent øjesyn' og som noget af det første se om man kan sanse nogle abnormale forhold på selve kredsløbene' og så kan man samtidig notere part nr og bliver ajour med hvad det koster samt mulige fejl-indikationer forbundet med disse kredsløb/boards.
..
og jo netop de samme komponent-boards som går igen, især på de billige LG modeller, her er det i den grad samme komponentboards som bruges over et hav af modeller, og beløber sig sjældent til en større udgift da man ikke er lukket til ens egen model.

----

hrjensen1' jo ikke korrekt og virker som om du gætter når du siger at det garanteret koster mere end 1000 kroner pr board .. langt fra' afhængig af hvilket partnr. som trådstarter skal bruge, så ligger de fleste på 100 til 400 dkk og ofte kan man købe hele indmaden samlet til nogle få hundrede + forsendelse..

-men det kræver at trådstarter tager bagbeklædningen af for at notere part nr, og med part nr vil han også hurtigt kunne sanse hvilke andre LG modeller som har samme part nr og muligvis også brugere eller sælgere som opridser tilsvarende problemer og på den led' - en chance for at lokalisere synderen.

Koster ikke alverden, og tydeligvis mindre end hvad du tror.
https://www.ebay.com/itm/LG-TV-MAIN-POW ... 2796146170

166 DKK for hele svineriet af LG TV MAIN/POWER/T-CON BOARDS RIBBONS WIRE PCBG

Og her en tilfældig ebay store som ligger inde med boards og nej Torben ikke kun psu-boards men kredsløb & main boards til mange LCD TV og kan meget vel også findes billigere end dette,
http://stores.ebay.com/ShopJimmy-TV-Parts

men som skrevet på side1, find det aktuelle part nr og se hvad disse boards koster, og hvis du kan skifte nærmest det hele for fx 166 DKK + lidt forsendelse med helt nye boards' som tilfældet med ovennævnte Ebay eksempel, så var det måske værd at overveje, da LG er meget billige på reservedele, da de genbruger mange af de samme boards over en bred modelportefølje, men selvfølgelig svært at vurdere når man ikke er bekendt med partnr.,

Held og lykke med reperationen, men tag et kig på part nr. på de forskellige boards' under bagbeklædningen, og herefter kan du gøre op med dig selv om det giver mening' og om det overhovedet er lønsomt og hvis det viser sig at disse boards kan opdrives for menneskepenge, så ville jeg gå fuldstændig uden om at udskiftning på komponentniveau, det er som regel, hvis man er nødsaget og ikke har noget alternativ eller hvis fejlen af en given komponent-defekt simpelthen skriger til himlen af åbenlyshed og er en simpel pass-thrue board-komponent.. :)
Går heller ingen stykker af ved lige at forhøre sig, hos nogle af de disse onlineforretninger som sælger disse dele evt på Ebay og hvordan og hvorledes, deres syn er på din sag kva dit defekte TV, de har det trods alt som levevej og kan også opridse hvis der er ting som du skal havde in mente og mulige variabler og muligvis også konkludere hvor fejlen ligger alene fra beskrivelsen..

:s
Brugeravatar
Af DaneLaw
#268954 Undlad at genpaste lige under samme indlæg..

ellers kan du komme med en løsning til topic.

som skrevet, det bedste man kan gøre med et defekt TV man overvejer at reperare, er at tjekke partnr og om man kan se defekten ved selvsyn på et af de 3 boards
det dyreste er som regel mainboard, hvor nogle er billige til et par hundrede og andre er koster mellem 4 til 700, og det står og falder med part nr. for at kunne vurdere om det kan betale sig.
Kan også være heldig at kunne købe næsten hele indmaden til billige penge som tilfældet med ovennævnte ebay-eksempel.
Senest rettet af DaneLaw 11. mar 2018, 08:33, rettet i alt 1 gang.
Af Turbo
#268956
DaneLaw skrev:Undlad at genpaste lige under samme indlæg..

Er du moderator her på siden?

Der er måske en grund til at jeg quoted og jeg svarede med kun en smiley (wacko).

EDIT: Jeg har fjernet noget fra quote da moderator har fjernet det fra det oprindelige indlæg efter min anmodning.
Senest rettet af Turbo 12. mar 2018, 22:43, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Af DaneLaw
#268957 Hop nu videre eller bidrag til topic.
og du behøver vel ikke en moderator for at understrege helt elementær forum-adfærd, jo ingen grund til at paste indlæg med adskillige links og tekst lige over dit eget..har jo intet med en moderator at gøre, det ville de fleste brugere på de fleste forum fortælle dig.

men Kim' lad være med at henvende dig til mig jeg gider dig ikke hvis det ikke har relevans til topic, dette fnidder af forsmåethed, må du få udbedret andetsteds.

Cheers..

-----

Ser ud til at det er samme main board på LGs UF serie. (// og dog LG UF77 serien ser ud til kun at havde HDMI porte i siden, ihvertfald på US serien, så ej det..
Billede
Brugeravatar
Af HrJensen1
#268959
DaneLaw skrev:Ser ud til at det er samme main board på LGs UF serie. (// og dog LG UF77 serien ser ud til kun at havde HDMI porte i siden, ihvertfald på US serien, så ej det..
Billede


Ja gå du bare videre i den tro at alt indmad er præcis det samme uanset hvilket modelnummer at LG har. Alting er forskelligt - PSU er ens på meget meget få modeller, eller er de også forskellige.

Og gå ud bare videre i den tro at man kan visuelt fejlfinde i dagens Danmark på elektronik. Det eneste at man kan se, er hvis der har været lyn eller hvis en elektrolyt er eksploderet.

Og intet af dette er tilfældet med denne fejl.
Brugeravatar
Af DaneLaw
#268962 HVis du tjekkede ovennævnte link, så kan du med part'nr se hvilke modeller der nu engang har denne specifikke del. så det er jo ikke noget med at gå rund og tro, men nu engang sådan virkeligheden er' at mange modeller under samme brand har gengangere af disse boarddele, så er der variationer som US & EU og visse stik med mere, på selve main-boardet samt psu-variationer som bunder regionale forskelle men netop den info kan trådstarter jo ofte lande når man har partnr. da de fleste sælgere understreger hvilken model som den er valid for.

Hvis du ikke er helt bekendt med dette hrjensen1 så er der adskillige sider online hvor du kan taste disse værdier ind og så kan du få informationer hvilke andre modeller som også gør brug af denne del, primært sider som forhandlere TV dele ellers kan man henvende sig til nogle af de vejledende sælgere i TV boards på Ebay for forhøre sig.
-mener at selv at LG ovenikøbet har en database man online kan søge i, når man er bekendt med partnr., og kan købe det direkte fra dem (dog til stærkt opskruet priser) og den ridser så op hvilke andre modeller som bruger denne del, og ofte er samme boards at finde i adskillige modeller under samme brand.

Om trådstarter ønsker at undersøge hvad de akteulle boards som bruges i hans model' dette må han gøre op med sig selv, men det bør være ligetil at tage et kig under bagbeklædningen og se om der noget der falder i øjnene og efterfølgende forhøre sig hos nogle af de udenlandske forhandlere, og forhøre sig om det giver mening, og ikke mindst forklare problematikken, de har jo ofte været nede af denne vej hundrede gange før og er bekendt med signalerne.

bare at affeje det med' at det kan ikke laves eller det er for dyrt og koster flere tusind, uden at ane en bjælde om hvad der reelt er galt. holder jo ingen steder og ligeså brugbart som at række tungen ud af vinduet.

Det eneste som ville indikere, at det næppe ville være lønsomt og man på forhånd kunne skyde en hvid pil efter en reperation, var som jeg skev på side1, hvis panelet var med en oplagt defekt, for netop mange af disse plug and play boards, bliver solgt til ganske overkommelige priser, men det står og falder med partnr før man kan forholde sig, om ens model er til at havde med at gøre..

Hele topic går jo på om dette TV kan reddes..!
Brugeravatar
Af HrJensen1
#268969 Hvad hjælper det at få et US print til et DK fjernsyn? Hvis der er andre stik på, passer hullerne muligvis ikke i bagbeklædningen længere - og hvor mange vil have et fjernsyn stående uden bagbeklædning.

Stop nu bare dig selv.

Jeg ved præcis hvad der er galt med tv, og jeg har skrevet løsningen og hvad det koster.

Så jo, tv kan reddes, hvis du er villig til at skyde 1000+ i den og så hjemmefuske, men den risiko at du ikke kan andet end at koble en HDMI enhed til, fordi at tuneren ikke virker eller netflix ikke kører etc etc

Det som jeg så forklarer, er at der vist ikke er nogen grund til at forsøge med disse georg gearløs metoder, hvis man stadig vil have et fuldt funktionsdygtigt tv, hvor alt virker 100%. For nej - det er ikke en komponent til 25 øre som fejler her