Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Af JHN
#264929 Hej :)

Som bekendt har der været meget debat om, om ting kan brænde sig fast på OLED skærme. Her skelnes mellem midlertidig og permanent indbrænding. Og som bekendt har nogle LG OLED vistnok et rense-program, som fjerner noget af risikoen for, at ting brænder sig midlertidigt eller permanent fast.

Jeg er en af dem, som ikke altid tror på alt det, som Samsung siger om deres QLED / LCD - TV i forhold til OLED. Men Samsung eller andre har åbenbart snakket om, at de organiske materialer i OLED nedbrydes over tid. SÅ et LCD-TV skulle åbenbart være mere holdbart i længden end et OLED TV.

Hvad siger I kloge hoveder om dette? Et OLED, som kun er ½ år gammelt er bedre end LCD-TV, der kun er et halvt år gammelt. Men er dette OLED-tv stadig bedre end det omtalte LCD-TV, når der er gået 2, 5 eller 10 år ? Eller vil OLED-TV falme hurtigere i billed-kvaliteten end LCD-TV ? ;;)

Jeg kunne godt finde på at beholde et TV i 5-10 år, så derfor er spørgsmålene væsentlige for mig. :)

Venlig hilsen
Jan Hervig Nielsen
Ejer af et 40 tommer Full HD TV
Af JHN
#264932 Hej Lightyear.

Tak for dit link, som jeg i sin tid læste og skrev kommentarer til. Men jeg havde glemt denne artikel, så tak for denne.

Kærlig hilsen Jan
Brugeravatar
Af bbplayer
#264941 Havde ikke set den artikel :) Med 100k timer, så har man vist forlængst fået 16K tv skærme, Ultra high Dolby Vision PRO+ og 4D muligheder på skærme.

Hvis du vil se hvordan OLED klarer en fuld lysstyrke 24/7 testkørsel, så kan du kikke her
https://www.rtings.com/tv/learn/permane ... n-lcd-oled
Husk, den afspejler ikke en normal families tv brug, mere en butikskæde med skærme hængende ned fra loftet :)
Af JHN
#265137 Hej.

BBPLAYER. Tak for svar og dit link, som jeg glæder mig til at nærlæse :-)


STEEN5. Du spørger : " Hvem har et TV i over 5 år idag ? ". Det er et spændende og interessant spørgsmål, som jeg ikke kan svare på. Jeg har ingen tal på dette. Hvis Tvet går i stykker indenfor 5 år, er det klart, at de fleste vælger at købe købe et nyt, dersom det ikke kan repereres at købe.

Jeg tror, at vi skal skelne mellem flere former for kunder. Nemlig de kunder, som benytter sig af Flatpanels og som går meget op i billed-kvalitet. OG så de mange kunder, der ikke besøger Flatpanels og som går mindre op i billed-kvalitet. Jeg kunne forestille mig, at en del af kunder i første gruppe har et TV i mindre en 5 år, førende de ønsker at købe et nyt. Og at en del kunder i den anden gruppe gerne vil have et TV i over 5 år førend de køber et nyt.

Jeg vil muligvis give 8500-9000 kr for et godt TV og så 1000-1500 kr for en TV-kalibrering. Det vil sige alt i alt ca. 10.000 kr. For mig er dette mange penge, da jeg er i lavindkomstgruppen. Jeg kunne sagtens spare disse 10.000 kr op i løbet af relativ få år - som f.eks 2 år - men når jeg har betalt 10.000 kr vil jeg gerne have, at jeg kan bruge det mindst 5 år. M.h.t. mig selv ja så vil jeg faktisk gerne have et TV i 10 år, førend at jeg køber nyt !!!. Så selvom jeg ofte besøger Flatpanels er jeg ikke som de fleste andre læsere herinde.

Kærlig hilsen Jan
Af zappedronningen
#265144
Steen5 skrev:Hvem har et tv i over 5 år i dag?

Så vil det jo være mega forældet.


Det har jeg. Håber jeg da :p Om cirka 14 dage har jeg haft mit WT50 i 5 år, og jeg har ingen planer om at skifte det, før det går i stykker. Inden det havde jeg et billedrørstv. Jeg har det på samme måde med mobiler. De skiftes først, når de fejler noget.
Brugeravatar
Af Axlon
#265145
Steen5 skrev:Hvem har et tv i over 5 år i dag?

Så vil det jo være mega forældet.

Tjaa mit Pana PX70 nærmere sig de 11 år nu.
Jeg har aldrig brudt mig om LCD-skærme, så derfor har jeg stadigvæk min gode gamle plasma skærm.
Men det kan godt være det snart bliver skiftet med en OLED, når de nu kommer under 10.000kr.
Brugeravatar
Af David Munch
#265150
Steen5 skrev:Hvem har et tv i over 5 år i dag?

Så vil det jo være mega forældet.

Jeg sidder med et LG PK950N, deres plasma topmodel fra 2010.. Fremragende TV, og har lige så godt billede som alle mellemmodellerne som er på markedet nu.

Det bliver ikke skiftet før det dør helt, eller vi har rec.2020 + HDMI2.1 i sub-10.000,- modeller på markedet. O_O
Brugeravatar
Af bbplayer
#265165
David Munch skrev:
Steen5 skrev:Hvem har et tv i over 5 år i dag?

Så vil det jo være mega forældet.

Jeg sidder med et LG PK950N, deres plasma topmodel fra 2010.. Fremragende TV, og har lige så godt billede som alle mellemmodellerne som er på markedet nu.

Det bliver ikke skiftet før det dør helt, eller vi har rec.2020 + HDMI2.1 i sub-10.000,- modeller på markedet. O_O

Det siger så ikke noget om teknologien.

Det fortæller os bare pengepungen er lille, og du ikke har særligt behov for nyere teknologi eller nyder af bedre billede.

OLED skærme har flere gange været under 10k i 2017, så det er vel slet ikke årsagen til at lade være, og nuværende skærme har ikke behov for HDMI2.1 og når 2.1 er nødvendig så taler vi heller ikke nuværende teknologier og dit eget stadie er endnu en gang rykket længere ned, som du ikke går op i men kun snakker om som ord der lyder godt.
Af Lape
#265167 OLED har været under 10k selv i 2016, også i 2014/15 (i 1080p).
Plasma er forældet. At nogle holder fast i dem, betyder vel bare at de ikke går så meget op i god billedkvalitet.

Plasma er så livløst at se på hvis du spørger mig. Der er bare ingen farver. OLED og selv VA LCD er klart plasma overlegen. HDR er vejen frem.
Af BrunoB
#265190 Hahaha.
Nu har jeg sgu set det med.
Hvor er der dog nogle sjove indlæg her.
Og ohh hvor er mit Panasonic P55VT50 dog livløst at se på.
Og så er det jo osse næsten kun sort/hvidt.
Og ohh sååå forældet.

Haha ja og udover alle disse frygtelige mangler ved denne dåårlige teknologi så har jeg nu set at man osse kan have BEHOV for nyere teknologi.
Sandsynligvis ligeså vigtigt som andre fysiske BEHOV.

Sådanne hjernedøde indlæg frisker min dag rigtigt godt op.
Mange mange tak :-) :-)
Brugeravatar
Af bbplayer
#265192 HA*3
Misundelse er en grim ting, det får folk til at bruge de dummeste argumenter imod andre.

Når teknologi er bedre billede, så må det være dig som skal have nye briller, så kan du starte der, det koster ikke helt så meget, og du kan måske også få tilskud.
Brugeravatar
Af CSP
#265193 Det er bare decideret dumt! Jeg har selv OLED, men der er ingen tvivl om at en high-end plasma skærm stadig giver et vanvittigt godt billede hvor man skal op i high-end skærme for at overgår og selv der er det ingen revolution, og bla. Pioneers KRP skærme overgår alt hvad der er på dagens marked hvad angår bevægelseshåndtering og havde intern 12 bits farvehåndtering.
Brugeravatar
Af bbplayer
#265194
CSP skrev:Det er bare decideret dumt! Jeg har selv OLED, men der er ingen tvivl om at en high-end plasma skærm stadig giver et vanvittigt godt billede hvor man skal op i high-end skærme for at overgår og selv der er det ingen revolution, og bla. Pioneers KRP skærme overgår alt hvad der er på dagens marked hvad angår bevægelseshåndtering og havde intern 12 bits farvehåndtering.

Undrer det så ikke dig, at alle forums og websider, ikke har disse skærme som top reference model mere? Så helt sandt er det jo ikke, selvom der sidder nogle folk og stadig synes de har en guldklump der holder de næste 10 år selvom billede bliver bedre og opløsningen ændres.

De var særligt gode engang, de var super populære og de var også dyre når billede skulle være det bedste. Nøgleord er: VAR
Brugeravatar
Af CSP
#265195 De er blevet brugt som studiemonitors helt op til HDR tiden, så gode ER de! Den eneste grund til at de ikke er reference længere er de nye standarder som plasma jo logisk nok ikke understøtter.
Uanset hvad så er det altså stadig nogle fremragende skærme som stadig på nogle områder er bedre end de skærme der er på markedet i dag.

Selvom man ikke kan bruge youtube videoer til det store så viser denne video meget godt hvor lille forskel der egentlig er mellem en OLED skærm anno 2017 og så en high-end plasma skærm anno 2009: https://www.youtube.com/watch?v=1J29Ev709CE
Jeg har begge skærme og kan bekræfte at Pioneer plasma stadig holder her knap 10 år efter.
Af lennon
#265196 Lige præcis plasma bliver mig bekendt synligt dårligere over tid . Fordi lysoutputtet aftager løbende i forhold til antal timer tændt . Og en af plasmas få begrænsninger har jo altid været,at det i forvejen kun spiller max under temmeligt dæmpede lysforhold . Og lige der åbner OLED - og selfølgelig LCD - for nogle helt andre muligheder . Det halve år m sommertid i DK har altså rigtigt mange lyse timer . . . !
( - har selv plasma lidt endnu)
Brugeravatar
Af bbplayer
#265197 At se video på youtube for at vurdere et godt billede, må være at gå i elgiganten og glædes over billede kvaliteten på en skærm de stiller op :) Så nej tak, jeg mener ikke nogen youtube video kan leve op til nogen sammenligning, og så har OLED skærme i 2017/18 nok flere fordele end seneste KURO model du kan finde, selvom motion måske synes bedre på datidens skærm, så er der en masse andet som gør at plasma har levet sine sidste dage, hvis bare man går lidt op i billede kvalitet og hvad den højere opløsning og lysstyrke oled giver. At HDR så måske ikke giver meget mere end datidens plasma, er ikke så vigtigt, så længe den opnår det samme eller bedre idag.

Som jeg sagde du får ikke mange til at smide seneste KURO skærm på forsiden som værende bedste skærm i 2018. Den har levet sin tid som stjerne, og ja, der var masser af fanatikere og særligt dem som synes deres 30k for en skærm var begrundelsen for at nyde den i 10år.

Sikkert flere som synes som dig men du får nok dine problemer hvis du vil se Netflix 4K, eller køber pana's UHD Blu-ray afspiller, eller bare vil bruge en Ultra HD Chromecast. Det er jo det bedre billede, og højere opløsning som du må springe over, og ja, så kan du godt spille med på 1080p men det er jo ikke målet idag?
Vi kan leve med 1080p men vi vil gerne have mere UHD materiale, og så er det ikke en KURO vi køber til det formål.

edit: Jeg glemte helt at spørge , hvor meget man gider betale for en rep, på så gammel en skærm? :)
Senest rettet af bbplayer 11. jan 2018, 21:00, rettet i alt 2 gange.
Brugeravatar
Af CSP
#265198 Ja lys-outputtet fra en plasmaskærm er ca. halveret efter 150.000 timer! det er altså en hel del - hvilket man jo kan kompensere for ved at skrue op for lysstyrken med tiden. Tror ikke der er mange der har sat lysstyrke på max fra starten af.
Brugeravatar
Af CSP
#265199 Har jo også OLED til nutidens standarder, men hvad misser man egentlig ved kun at have en 1080P skærm i dag? langt de fleste "UHD" film er jo bare en upsamplet 2K udgave.

Men vil da heller ikke bytte OLED'en ud med plasma igen, men forskellen er bare ikke så stor som du prøver at gøre den til.