Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af SonySony
#254928 Hej allesammen.

Jeg har en meget begrænset viden om TV, og da det fjernsyn jeg kraftigt overvejer koster 15.000.- i 65'' vil jeg meget gerne være 100% sikker på at det er en fornuftig investering. Jeg har brugt det meste af dagen på at læse og se video anmeldelser. Der synes at være bred enighed om at dette er et fantastisk TV til pengene, men jeg har et par spørgsmål som jeg ikke har kunne finde svar på nogen steder. Det er der jeg håber at jeres ekspertviden kan komme mig til gavn.

1: Via Google Play store kan der downloades div. apps. Her har jeg ikke kunne finde et endegyldigt svar på om Twitch/HBO er tilgængelig. Især Twitch er vigtig for mig. Er der derudover nogle apps som i savner i den app store som ikke kan hentes?

2: Hvor lang tid tager det at skifte mellem Smart TV app og en alm. fjernsynskanal? På mine forældres kan det godt tage 10-15 sekunder, hvilket gør det besværligt at zappe mellem f.eks Twitch og en fodboldkamp.

3: Hvor meget bruger i de forskellige settings der er på TV'et? Skal jeg skifte setting når jeg skifter fra sport til film f.eks og er dette besværligt?

4: Kalibrering. Hvor vigtigt er dette for billedoplevelsen og er det noget en som mig der er fuldstændig grøn indenfor TV ville kunne klare ved hjælp af en guide.

5: Det her var ikke noget jeg helt forstod, men en ven nævnte noget mht. en 2ghz og 5ghz router til TV'et. Jeg har YouSee, og kommer til at have det koblet til internettet via et stik.

6: Hvor købte i det? Jeg kan se at både Power og Wupti har det til 15.000kr lige nu. Er der en af de steder der er klart bedre end det andet?

Til sidst vil jeg høre om i har haft nogle problemer med det, og om i ellers har været tilfredse med jeres køb.

På forhånd tak!
Af Vasen
#254934 1: Mener ikke du kan få HBO på det, det skal castes fra telefon/tablet.

2: Android systemet er ikke specielt hurtigt på dette tv, så forvent ikke hurtigt skift.

3: Man kan have forskellige settings pr HDMI indgang. Der husker den det selv. Men derudover skal man lige ind i nogle menuer og rode rundt for at skifte. Ikke specielt svært, men heller ikke hurtigt at gøre.

4: Har brugt settings fra anmeldelse på avforums.co.uk og derfra tweaket lidt selv. Ser fornuftigt ud. Men sikker på en rigtig kalibrering ville gøre det gavn, vil bare ikke personligt bruge penge på det pt.

5: Hvis du kabler tvet ,så 2.4ghz og 5 ghz ligegyldigt. Det er kun hvis det skal kobles via wi-fi (og der ville jeg bruge 5ghz hvis muligt)

6: Købte mit hos en af de få tilbageværende Sony centre. Betalte nok for meget, men fik til gengæld en rigtig god service inden køb. Demonstration mv. Power/Wupti . potato/potata ,15000.- er en rigtig god pris.

Af problemer kan nævnes: Android TV er ikke specielt godt lavet på dette TV og er frustrerende langsomt.
Bruger primært mit til serier (fra Apple TV) , film (fra Sony UBP-X800) og spil (PS4) og der er det et fantastisk TV :)
Ser ikke sport (andet end F1 og Lemans) og der er det ganske hæderligt.
Brugeravatar
Af SonySony
#254935 Mange tak for svar! Jeg kan se at man ikke kan få Twitch som en app, men der kan jeg jo køre det via Chromecast eller fra min PC. Så betyder det jo faktisk ikke noget at det tager lidt tid at komme fra Android til TV kanaler da jeg så bare skal fra HDMI via pc til TV. Det er den løsning jeg også bruger på mit nuværende TV, og det tager ikke længere end at skifte kanal.

Det bliver bestilt hjem idag :)
Brugeravatar
Af SonySony
#254972 Det var da en positiv overraskelse så :).

Det er blevet bestilt og kommer på torsdag. Det er godt nok svært at vente på.

Tak for hjælpen!
Brugeravatar
Af Nicklas Jakobsen
#254984 Hvorfor købe det i Power/Wupti når Hi-Fi Klubben har det til samme pris, og giver 3 års garanti i stedet for 6 måneder, + gratis kaliberings disk så man slipper for den ekstra ydelse? :)
Brugeravatar
Af SonySony
#254987 Hi-Fi klubben fik det først på tilbud for omkring 3 timer siden. Der er nu godt nok 2 års garanti hos Wupti, men jeg kommer nok til at afbestille der i morgen og så benytte mig af tilbuddet ved Hi-Fi klubben.

Så må jeg se om de 350kr jeg har betalt ved Power for at få det leveret til døren også bliver dækket af fortrydelsesretten. Ellers må man bare tage det som at man køber et ekstra års forsikring til 350kr.
Af oakie
#255119 Jeg har lige købt det samme tv, og er ganske godt tilfreds! Hvilke apps bruger i på jeres tv, og findes der en god nyhedsapp gerne dansk ?..
Derudover savner jeg en ordentig PIP mode som på samsung modellerne, hvor man kunne se flere kanaler på samme tid... :)
Af Beckham
#255120 Ja..undrer mig også over Sony's PIP mode. Der er jo to tunere i mit XE93, så burde vel ikke være så svært at vise to tv kanaler?

Anyway...personligt benytter jeg primært Amazon og YouTube appsene. Engang imellem også Blockbuster. Amazon's 4K\HDR serier er virkelig flotte efter min mening.
Brugeravatar
Af SonySony
#255138 Jeg har lige fået sat det op herhjemme. Jeg synes godt nok at billedeet er helt håbløst. Jeg har haft fat i YouSee support og jeg har sat det rigtigt op med netværks ID 100 og 450000 kHz. De har sendt mig et nyt kabelstik, så jeg håber det virker. Det stik jeg har nu ligner noget gammelt lort, og hvis jeg rører ved det flimrer billedet.

Nogen der har haft lignende problem?
Brugeravatar
Af Nicklas Jakobsen
#255139 Har du sat det ud af den almindelige "standard" eller "kraftig" billedemode og over i Biograf Hjem/Pro indstillingen?

Prøv eventuelt at sæt et billede på via Netflix igennem Android TV i stedet for almindeligt fjernsyn og se om problemet stadig er der.
Brugeravatar
Af SonySony
#255140 Af hvad venner har fortalt mig er det meget sandsynligt at det er antennestikket der giver det dårlige billede. Både Netflix og Youtube kvaliteten er jeg fuldstændig tosset med. Det spiller bare.
Brugeravatar
Af SonySony
#255141 Tak Nicklas :). Jeg har prøvet de forskellige modes og det hjælper ikke meget på det.

Alt tyder på at det gamle støvede antennestik er banditten, og YouSee har sendt mig et nyt (og en ny router oven i hatten) som skulle komme mandag.

Så må Premier League vises på min PC via YouSeeTV og så smides over på fjernsynet via HDMI :).
Brugeravatar
Af SonySony
#255144 Argh... Jeg prøver nu at se fodbold videoer på Youtube, og hvis bolden er i høj fart bliver den nærmest usynlig mens den er i bevægelse. Det er jo ikke særligt heldigt, havde læst at dette TV skulle være specielt godt til sport. TV'et er i sports mode lige nu.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#255145 Prøv lige Bio-profilen med Bevægelse sat på "Tydelig".
Af Beckham
#255148 Nu køres der ofte også med en ret hård komprimering på Youtube, så det er nok ikke lige klip herfra du skal benytte til at vurdere skærmens evne til at håndtere hurtige bevægelser.
Senest rettet af Beckham 11. aug 2017, 20:09, rettet i alt 1 gang.