Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af duskern
#235889 Så tog jeg sgu springet og købte et LG OLED55B6, mit første smart TV. Jeg er pænt blank omkring hvordan jeg får mest ud af mit TV, så det skal jeg jo have fundet ud af. Håber der er nogen på dette forum der kan give et par hjælpende ord med på vejen :)

Til at starte med har jeg lige et par generelle spørgsmål, og så dukker der nok mere op undervejs.

  • Når man starter sit TV for første gang er der nogen standard ting man skal give samtykke til. Der er blandt andet noget omkring indsamling af stemme data. Alt sammen noget værre rod som ikke er til at finde rundt i. Hvad er den generelle opfattelse her? Skal man bare sige ja til det hele, eller kan man godt sige nej til noget og så stadig have et TV der fungerer? Jeg har ikke tænkt mig at benytte stemmestyring, tror jeg, men hvis jeg nu skulle få lyst har jeg egentlig ikke lyst til at der optages i min stue hvor efter det sendes til LG.
  • Jeg har ikke kunnet finde nogen app på mit TV til HBO, hvilket jeg ikke helt forstår. Er jeg godt nok ude i at skulle benytte min chrome cast her?
  • Hvordan kan jeg vide hvilke serier osv der er i 4K, HDR osv og kan jeg rent faktisk se disse informationer et sted på mit TV? Her tænker jeg info om opløsning o.l på det medie der afspilles.

Det helt store spørgsmål er jo nok som jeg skrev øverst. Hvordan får jeg mest ud af mit nyindkøbte TV? :)

Hvis mit indlæg ligger forkert eller er dårligt må i endelig sige til. Jeg er mega newbie, så aner simpelthen ikke hvor jeg skal finde svar på alle mine spørgsmål :)
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#235912 Jeg siger nej til det med stemmestyring, men du skal jo aktivt aktivere knappen, så det har nok ringe betydning hvis du ikke snakker til TVet.

Til HBO må du bruge eks en CC ja.

Der sidder en Info-knap som viser detaljer om signalet.
Brugeravatar
Af duskern
#235913 Mange tak for dit svar Torben.

Jeg kan forstå at man bør indstille billedet på sit TV. Det virker en smule omstændigt må jeg tilstå :) Er der en guide eller lignende for hvordan man gør det? Som nybegynder aner jeg nemlig overhovedet ikke hvad jeg skal kigge efter :)

Jeg har på ingen måde overblik over hvad sådan et TV efterhånden kan bruges til, da jeg har haft det samme gamle Samsung TV siden 07. Det kan jo sindsygt meget, så er nærmest en smule overvældet :) Er der en eller anden måde hvorpå man kan få lidt overblik over hvad der kunne være fedt ift ens setup? Som et eksempel har jeg et anlæg jeg sikkert godt ville kunne sætte til mit TV, men giver det mening?
Af JesperAndersen
#235930 - Må jeg have lov til at "crashe" tråden; hvordan hulen opretter man favoritliste på dette TV ?
Eller er der mulighed for redigering i den samlede kanalliste ?
( jeg har moslet rundt med TV'et i to timer, og kan bare ikke finde ud af det....)

MVH
Brugeravatar
Af Elox
#235933 Ja du kan oprette favoritlister på dine tv kanaler. Han viser det på denne video ca. 7 min inde https://youtu.be/9KNLBSYQ490 Du starter med at skrive en liste på papir, derefter markere du kanalerne på fjernsynet i den rækkefølge du har lavet, så klikker du på > mærket mellem de to kolonner, så er favoritlisten færdig.
Af JesperAndersen
#235935 - tak, jeg har set denne video, og gjort præcist sådan. Og min "favoritliste" er oprettet - men jeg kan ikke finde ud af at aktivere denne "favoritliste"..?....

Lige meget hvad at jeg gør, så vælger TV'er pr. default den oprindelige kanalliste, hvor at kanalerne er listet "hulter-til-bulter" .....

Har i øvrigt prøvet at lede efter råd/løsning på nettet, også hos LG - det er altså ringe at der ikke følger nogen som helst instruktionsbog med, når man køber TV i den prisklasse.
Ikke engang et link til en manuel på LG's hj. side.....sløjt!!!!!!! :(
Brugeravatar
Af duskern
#235936 Ja du hopper bare med Jesper :)

Noget der undrer mig en del er at i skriver følgende i jeres anmeldelse af E6:

E6 og de øvrige 2016 OLED-modeller adskiller sig fra LG’s øvrige TV, da de leveres med LG’s Premium fjernbetjening, som er noget mere stilren og lækker end den vi fik med til EG960 sidste år.

Jeg har kun fået en enkelt fjernbetjening med som ses nedenfor. Der er flere knapper jeg ikke kan finde på den, blandt andet info knappen. Det synes jeg virker lidt mærkeligt.

Billede
Af JesperAndersen
#235940
Elox skrev:Jeg fandt brugervejledning her http://www.lg.com/dk/support/manuals?su ... V&keyword=


- tak, men det er desværre mere en "kort vejledning", end en egentlig manual ( - og som i øvrigt medfølger)

Der står absolut ingenting om hvordan at man f.eks. indlæser og sorterer kanaler....>suk<
Brugeravatar
Af duskern
#235941 Så har jeg leget lidt med favoritlisten og du har ganske ret Jesper, det er ikke helt nemt. Jeg har dog, tror jeg, fundet ud af hvordan det virker. Du trykker på "List" knappen der popper frem i højre side. Her kan du i toppen vælge edit to favorites for at editere din favoritliste. Du kan også vælge filters som sidder lige ved siden af. Her har du mulighed for at vælge din favoritliste. Du kan gøre det samme fra guide visning som også har en filters funktion oppe i toppen. Håber det hjælper Jesper.
Af JesperAndersen
#235942 - ja, det er squ' noget besværligt......

Jeg er ikke helt med hvad du mener med at trykke på "list"-knappen....

Jeg tager den lige fra start af; Jeg går ind i "kanaler", dernæst "kanalmanager", dernæst "rediger favoritter".
Så kan jeg sætte flueben i "Alle kanaler" ( for mit vedkommende 180), og/eller sætte flueben i "favorit", som vises i højre side af skærmen......hvad gør jeg her ????? ( - jeg har lagt de kanaler ind på denne "favoritliste", men hvordan pokker aktiverer jeg den ??????
Lige meget hvad, går TV'et ind og henter alle mine kanaler på den alm. kanalliste, den finder ikke min "favoritliste".......................................
....det er faktisk pisse-irriterende.....................
Brugeravatar
Af duskern
#235944 Jeg har en knap på min remote hvor der står list. Det virker også hvis du trykker på Guide og så vælger filters efterfulgt af din liste oppe i toppen.

Det du skal sørge for når du laver din favoritlist, som han også viser i den tyske video, er at dine favoritter er tilføjet til højre liste.

Hvis ikke det giver mening skal jeg nok forsøge at forklare det bedre i morgen. Kan du evt ligge et billede af din remote op?
Af JesperAndersen
#235945 - min remote er den samme som den du/duskern har oploadet.
Og nu forstår jeg at du med "List" mener den knap som er på remoten - jeg troede at du mente at det var et felt inde i skærmmenuen...

Jeg har fundet ud af at lave en favoritmenu, men det virker ikke som det skal, forklaring;
DR1 har opr. kanal nummer1 - den overfører jeg til favoritliste, så den ligger først på denne favoritliste.
Så overfører jeg TV2, som har opr. kanalnummer 4, til favoritliste så den ligger nr. 2. Altså lige efter DR1.

MEN; lige meget hvad, så beholder TV2 kanal nummer 4, d.v.s. at jeg for at se TV2 skal trykke på 4-tallet på remoten......
Det som der behøves, er muligheden for at kunne angive/ændre kanalnummer således at kanalerne kommer i den rækkefølge som man selv ønsker ( typisk kanal1/DR1, kanal2/ TV2, kanal3/TV3)

...men måske det også er fordi at klokken er mange, at hjernen ikke helt kan forstå det........og igen; det havde fandme været passende om LG havde ulejliget sig med at ligge en detaljeret brugsanvisning med TV'et ... !:( :s :(
Brugeravatar
Af duskern
#235950 Som du måske kan se på det billede jeg har lagt op Turbo, så har jeg slet ikke den knap. Jeg ved ikke hvordan jeg skal få informationer om det der bliver vist på skærmen (opløsning, format osv) og det er lidt irriterende.