Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af Montago
#219103 Kunne det være en ide at teste kvaliteten af Elgiganten og Power's butiks kalibrering af TV skærme ?

bare lige for at tjekke kvaliteten og hvilke andre valg de tager på vegne af forbrugerne ?
Af waqmohi
#219147 Jeg var nede i power butikken, for at spørge ind til deres kalibrerings metode/udstyr, det eneste jeg fik at vide var at de brugte Calman og det kostede 75000 kroner. Har skrevet til deres support, i håb om at få et uddybende svar.

Hos Elgiganten kunne de heller ikke give specifik info, men deres udstyr var ifølge sælgeren 4000 kroner værd. Jeg så også et Spyder4 ophæng sidde på et af deres Panasonic tv. Datacolor spyder serien er ihvertfald ikke kendt for pålidelighed eller præcision.


For mit vedkommende giver en kalibrering kun mening hvis den udføres under samme forhold som ens egen stue.
Brugeravatar
Af Blackspot4200
#219152 Såfremt Power bruger Calman og de siger deres udstyr koster 75000 kr så må det være et K-10A colormeter de bruger, umiddelbart er jeg yderst tvivlsom om rigtigheden i det..... Meld lige tilbage når du får svar fra deres support
Brugeravatar
Af Blackspot4200
#219154 Jo, men det lidt svært at kalibrere et tv på "forhånd" det er forskel på om dit tv står et sted hvor er meget lysindfald fra f.eks vindue eller om det står i "herre rummet" i kælderen.... Desuden er hver panel forskelligt så en Kalibrering skal laves på hvert enkelt tv.....
Brugeravatar
Af Blackspot4200
#219156 Ja indtil videre ! heldigvis har vi fladpanels til at komme med gode anbefalinger til indstillingerne....!
Brugeravatar
Af Montago
#219220
Blackspot4200 skrev:Jo, men det lidt svært at kalibrere et tv på "forhånd" det er forskel på om dit tv står et sted hvor er meget lysindfald fra f.eks vindue eller om det står i "herre rummet" i kælderen.... Desuden er hver panel forskelligt så en Kalibrering skal laves på hvert enkelt tv.....


du blander 'kalibrering' lidt sammen med miljø-justering ;)

Den tekniske version af 'kalibrering' betyder at man nulstiller reponskurven for hvordan farver og brightness bliver repræsenteret på skærmen. dvs 75% rød bliver vist som 75% rød i stedet for 80%... etc...

En kalibreret skærm er "optimal" hvis man ser film i et fuldstændig mørkt rum (eller om aftenen). Nogle folk foretrækker måske lidt mere kontrast og lidt stærkere farver - men hvis man gerne vil se billedet som det blev redigeret fra filmselskabet - så kræver det en kalibreret skærm.

Hvis man ALTID ser TV midt på dagen hvor der er meget lys, kan det ofte være helt lige meget at kalibrere det, da mange toner ikke opfattes uden mørke. Det kan derfor være en fordel at der er knald på farverne om dagen.

Mit nye Samsung 55JU7005 har en Sports-mode som er fantastisk om dagen hvor der er meget lys - Skærmen skruger op for alting så man snildt kan se alt hvad der sker... men om aftenen bliver der skruet ned til den kalibrerede film-mode..
Brugeravatar
Af Blackspot4200
#219254 Okay, tak for rettelsen :) jeg har bare altid opfattet ordet kalibrering som en slags "fin indstilling" og her mener jeg farver mm. men også "miljø justering"
Brugeravatar
Af Blackspot4200
#219255 i øvrigt har jeg samme tv som dig, har faktisk ikke prøvet den Sports mode........

Hvordan har du kalibreret dit tv så ? altså bare selv på øjemål eller har du brugt noget udstyr ?
Brugeravatar
Af Montago
#219267 Jeg modtog et fjernsyn som var butiks-kalibreret hos Power (betalte ikke for det)

Billedet var fint - men fordi jeg er teknik nørd og godt kan lide at vide hvorfor dit og dat, så valgte jeg at at rode lidt med alle indstillingerne for at se hvad de gjorde ... undervejs kom jeg så til at glemme kalibreringen - men det har jeg det fint med. Jeg ved jo at jeg bare kan sætte fjernsynet til Film Mode og så lige rette 2-3 andre ting.

Power bruger kalibrerings udstyr..

Jeg lagde dog mærke til at de også havde taget en masse andre valg på mine vejne, bl.a. med hensyn til kontrast, sort niveau, Auto Motion Plus osv osv...
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#219365 En "Spider" (som nok er en "Spyder") koster næppe 75.000 kr med mindre nogen har hustlet dem. I så fald har jeg også en liggende de gerne må købe til langt under det halve...

Vi har droppet brugen af Spyder, da de ikke er de mest præcise på markedet. Ikke engang hvis man tager prisen i betragtning.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#219374 Det kommer vel an på prisen. Du kan godt indstille tingene nogenlunde korrekt med en Spyder, men sådan en fætter koster jo i sig selv også kun en 6-700 kroner.
Af waqmohi
#219379
Montago skrev:Konklusionen må være at kø'be sin egen Spyder som så kan bruges på alle ens skærme derhjemme :D

Hvis man kan nøjes med unøjagtige målinger, så er jeg mere tilhænger af at justere billedet som man selv kan lide det. :D
Brugeravatar
Af Montago
#219380 Jeg lavede engang en kalibrerings guide baseret på PowerDVD's kalibrering... fungere helt fint efter min mening:
Kræver man har noget blåt cellofan at kigge igennem

dog skal justeringen med kontrast tages med et gran salt, da jeg kan se at man mister detaljer hvis man følger guiden... HVIS man alligevel følger kontrast guiden vil man opleve at sorte bjælker på film har samme sort som filmens mørkeste områder. Herved får man ikke en kunstig kant.

http://www.mdk-photo.com/tvsetup/
Brugeravatar
Af Jozi
#219484 Jeg fik den her kalibreringsrapport med da jeg købte et kalibreret TV på åbningsdagen hos power. Der står hvad for noget udstyr der blev brugt nede i venstre hjørne.
Vedhæftede filer
07C33SAG300427_27072015_small_3.jpg
Side 3
07C33SAG300427_27072015_small_2.jpg
Side 2
07C33SAG300427_27072015_small.jpg
Side 1