Om tilbehør og kabler til hardware eller skærme.
Brugeravatar
Af hors218
#249872 Hej med jer

Et hurtigt spørgsmål herfra.

Jeg er nødt til at have et antennekabel på 10 meter, og i den lokale Elgiganten havde de kun et af mærket hama i den længde.. Det er ikke Yousee-godkendt (jeg får signal fra Yousee), så nu er jeg blevet i tvivl, om det er godt nok.

Kablet er double shielded, og der står, at det er 90 dB. Er der nogen, der ved, om det har den nødvendige kvalitet?
Eller er det bedre at købe eksempelvis dette Triax? https://www.av-cables.dk/antennekabler/ ... -10-m.html ... Som i øvrigt er 120 kr. billigere.

Jeg håber, nogen kan hjælpe. Mit tv er et LG OLED 55B6V.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#249879 Du kan lave et selv for under halvdelen. Så kan du også selv vælge hvordan antennestikketcskal vende. AV-cables sælger kabel og stik i løsvægt.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#250054 Jeg har svært ved at se hvordan samlingen i kablet er omkring stikket. Så længe der er en metalskærm indeni, så burde dét du linker til være fint. Hama-kablet har du ikke givet nogen oplysninger på, så det kan jeg ikke vurdere.

Jeg ville dog stadig helt klart selv lave et kabel. Der findes adskillige guides - også på den hjemmeside du har fundet kablet på - til hvordan du samler et kabel. Det er bare at købe nogle HF-tætte kvalitetsantennestik og så et dobbeltskærmet kabel i metermål.
Kabel: https://www.av-cables.dk/antennekabel-i ... meter.html
Han-stik: https://www.av-cables.dk/antennestik/ca ... l-han.html
hun-stik: https://www.av-cables.dk/antennestik/ca ... l-hun.html
(begge fås i vinklede versioner også).

Det giver noget ala 130 kr. inkl. fragt for 10 m og så bestemmer du selv længden - og den kan tilpasses bagefter og terminalerne genbruges.
Brugeravatar
Af coffee
#250068 Jeg har selv købt et Hama kabel hos av-cables, og det var mærket Yousee og Stofa godkendt. Men da jeg modtog kablet, var det ikke mærket med noget som helst. Det var kun på købssiden hos av-cables, det var mærket. Jeg ringede til Yousee, og snakkede med dem. De sagde, at alle kabler, som havde de runde fortykninger i begge ender, var yousee godkendt, og det ikke behøvede at stå på pakken.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#250070 Den "tykke" del i enden er blot en magnet. Den kan du ikke bruge til ret meget. Det er afskærmningen i kabel og stik, som du skal lægge vægt på.
Brugeravatar
Af coffee
#250071 Ok. Jeg har ikke forstand på den slags. Men det var hvad Yousee kundeservice sagde, helt ordret.

Dette er kablet jeg har købt. Hvis linket virker.
https://www.av-cables.dk/yousee-antenne ... see-3.html
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#250072 De skriver jo umiddelbart, at det er 3-dobbeltskærmet, så hvis det gælder fra spids til spids, så er det fint.
Brugeravatar
Af hors218
#250128 Så lykkedes det mig at finde et link til kablet, hvor der er flere specifikationer... Det er her: https://www.elgiganten.dk/product/tv-ra ... eter-hvidt

Gør det nogen klogere på det hele?

Eller kan jeg lige så godt købe det her: https://www.av-cables.dk/antennekabler/ ... -10-m.html

Der står bare ikke, at sidstnævnte er til digitalt tv?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#250133 Det gør ikke nogen forskel om det er til digital eller analoge signaler ud over, at det er forskellige måder støjen kan ses på. Kablet er det samme.

Der er ingen information omkring skærmning omkring stikket og du kan lige så godt købe det fra AV-Cables. Men du kan jo få samlede kabler, hvor man rent faktisk kan se at der er et metalhus på for en beskeden merpris:
https://www.av-cables.dk/antennekabler/ ... -10-m.html

Eller den her på tilbud:
https://www.av-cables.dk/antennekabler/ ... -10-m.html

Guldterminalerne er komplet ligegyldige, men metalhuset på stikket er en nødvendighed og på de øvrige kabler du viser, så kan man ikke se hvad der sker inde i stikket - dvs. om lederen er blottet eller ej. Jeg havde nok nappet den sidste nu hvor den er på tilbud.