Til snak, tips og diskussion om kalibrering af Tv og monitors.
Af BenjaminNielsen
#270686 Er højst sandsynligt endt med at købe et 49xf9005 (har betalt men ikke modtaget det endnu). De solgte mig en kalibrering til 750 kroner..Er det pengene værd? Eller kan man ikke selv indstille det og blive tilfreds "nok" til at se primært almindeligt flow tv på? Da jeg i sin tid købte mit plasma rodede jeg lidt med indstillingerne og har siden ikke rørt dem.
Brugeravatar
Af bbplayer
#270687 Tidligere har det været sagt, at det er helt ok ,nok også til 750kr ift. dem som tilbyder i stuen, som er forskellig fra deres opsætning, når de ikke kender stue og målingerne.

Så længe du får en rapport, og kan sætte værdierne op igen, ud fra denne på din nye skærm, så skulle det ikke være det værste, hvis du kan se forskellen når skærmen er kalibreret , fra den ikke er, altså :)

Du kan købe DVD skiver / Blu-ray medier til at lave nogle indstillinger, du kan også finde video'r på YT til at lave det med, det er dog kilden der du indstiller og f.eks ikke din afspiller, hvis den ikke har YT. For så skal du afspille YT test pattern fra din kilde indgang.

Det må være op til dig om du kan se forskellen eller du mener en amatør opsætning via youtube er nok for dig.

edit: Det skal lige nævnes, at flere har fået dem lavet men endnu ingen som har efterprøvet om rapporten så også matcher indstillinger :) Så er Power jo til sidst, måske lige så fine at kopiere indstillinger for en model til alle skærme, det er jo svært at vide, som det er sagt elgiganten gør (igen kun læst, ikke bekræftet)
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#270690 Du bør i hvert fald lige tjekke det input de kalibrerer og se om de har justeret hvidbalancen. Og så skal du huske at Sonys TV skal have indstillingerne indtastet for hver eneste kilde du ser og det gør Power næppe for dig.

Vi har stadig ikke haft mulighed for at eftermåle en kalibrering fra Power eller Elgiganten, så vi ved ikke hvordan det tager sig ud ved genmåling.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#270694 Vi vil ikke få noget ud af at bede om at lave en test. Der er ingen tvivl om, at deres måleudstyr er i orden, så med mindre de bruger det forkert, så burde det være OK. Så hvis det skal være en "on the record"-analyse, så vil det give mere mening at lave det som en besøgs-artikel, hvor de viser os hvad de gør. Ellers skal man hente et TV uden at informere dem om testen forinden, men så skal vi have penge op af lommen og præmissen for testen ville også være lidt for "Kontant fra DR"-agtig.

Dér hvor man kunne frygte, at der blev klippet en hæl, er hvis de begynder at kopiere settings fra en tabel i stedet for at udføre kalibreringen på en ny skærm. Jeg har ikke konkret viden om hvordan de kører deres kalibrerings-show, og om de blot har en portion præ-kalibrerede modeller stående, som de kan plukke fra, eller om de laver en individuel indstilling på stedet (det lyder usandsynligt, at de skulle kunne nå dét).

Men altså: Der er absolut ingen grund til at lave noget, som skulle gøre os uvenner med hverken Power eller Elgiganten. Jeg vil langt hellere lave en "bag om kulisserne" og få deres egne ord for det.
Brugeravatar
Af Vailant
#270715 Bør et TV ikke have kørt et vist antal timer inden det kalibreres, så elektronikken li'som har "sat" sig?
Jeg synes at have set et par steder, at man først bør kalibrere sit TV efter et par hundrede drifttimer.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#270727 Hvis det er et OLED kan det godt anbefales at vente med kalibrering. Med LCD er det underordnet.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#270739 OLED ældes og potentielt mest i starten, så den vil skulle indstilles på ny efter kortere tid. LCD er bygget på faststof-dioder, som ikke forgår på samme måde.
Brugeravatar
Af bbplayer
#270743
Torben Rasmussen skrev:OLED ældes og potentielt mest i starten, så den vil skulle indstilles på ny efter kortere tid. LCD er bygget på faststof-dioder, som ikke forgår på samme måde.

hehe, præcis hvad er starten? I sidste emne vi kom omkring dette, var jeres seneste artikel inde på at disse OLED skærme holder 125.000+ timer ? Så start er 1000? 10.000 timer? :)
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#270744 Med plasma sagde man, at de skulle have gost 100 timer på bagen. Måske vi burde lave en artikel, hvor vi teater hvordan en kalibrering driver over tid. Vi har desværre typisk kun skærmene i maks. 2 uger, så det er begrænset hvor mange timer de får på bagen.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#270758 Der er ikke ret mange test-eksemplarer i omløb og der er ingen chance for, at vi må beholde et friskt eksemplar så længe. Der er ret godt tryk på udlånene af de nye modeller. Vores C8er bliver fløjet direkte ind til os fra Korea og dumpet i en flightcase, og den skal videre til andre anmeldere med det samme vi er færdige.

Vi kan ikke bruge en brugt til noget i den sammenhæng. Den skal helst være frisk, men man kunne måske udlæse driftstid fra servicemenuen og tage den derfra.
Af kjelds
#270763 Jeg købte tilbage i slutningen af 2016 et Panasonic TX-50DX700B i Power, hvor jeg fik et vægbeslag og en kalibrering for hvad vægbeslaget kostede. Sælgeren var dog lige hurtig nok med at sælge mig et kalibreret tv, for det viste sig, at de ikke havde et på lager, hvilket en lagerdreng kom til at sige, mens jeg hørte det. Han blev dog bedt om at kigge engang til, og wupti, så havde de et kalibreret tv alligevel.

Da jeg kom hjem med tv'et, var alle indstillinger sat til standard, og sjovt nok manglede lige netop den side af kalibreringsrapporten, hvor indstillingerne burde fremgå.
Efter en del brok til deres kundeservice, fik jeg en Power-ansat ud og kalibrere mit tv. Jeg har derfor haft fornøjelsen af at se dem gøre det, samt få mit tv kalibreret til min stue.

Umiddelbart fik jeg det indtryk, at de tvang farveindstillingerne ret langt ud i værdierne, men jeg kunne se, at de fik målepunkterne i farvetrekanten til at passe. Jeg forestiller mig, at det kunne man også opnå ved en lidt grundigere indstilling, og måske manglede der lidt erfaring, men da jeg aldrig selv har set en kalibrering med et kalibreringsapparat, kan jeg ikke sige dette med sikkerhed.

Så jeg vil ikke anbefale at betale for en kalibrering i Power. Det kan tilnød være interessant, hvis du kan få det med gratis eller som del af en rabat på andet til tv'et.
Så en kvinde på 70-80 år slæbe et lille 32" tv med på en lille sækkevogn, hvor der var påklistret en kalibreringsrapport, hvilket hun sikkert har givet 1000 kr. for til et tv til ca. 2000 kr. Det er i min verden at tage røven på folk. Ligesom de forsøgte at tage røven på mig.
Af kjelds
#270857
bbplayer skrev:Hvor lang tid var han så om det? Tænker lidt om de kan nå det i butikken, hvis du siger ja tak der :)


Mener det tog mellem 30 minutter til en time. Så det er længe man skal vente i butikken. Desuden kan du tillægge tiden det tager, at hive tv'et ud af kassen og sætte det op, da det allerede var gjort hjemme ved mig. Så det ville jeg være træt af at vente på i butikken.