Til snak, tips og diskussion om kalibrering af Tv og monitors.
Af Lape
#241939 Hvis det er Viaplay app'en så er det derfor.. Det kører forfærdeligt i fodbold.

Jeg har selv Viaplay, men har ofte undret mig over den elendige kvalitet de sender i. Jeg har det primært fordi jeg ser foldbold og det sker via mit mediecenter hvor det kører markant bedre end Viaplay's egen app, dog stadig ikke super godt, men acceptabelt nok.

Kunne være rart hvis de snart fattede at skrue kvaliteten op. 1080p burde ikke være noget problem i dag.
Senest rettet af Lape 2. dec 2016, 18:52, rettet i alt 1 gang.
Af mbm
#241942
martinsommer skrev:
mbm skrev:som sagt benytter jeg manuel med 5/5. det fungerer fint.

Også på YouSee-kabel 1080i? Hvad med micro-stutter ved kameraskift og lignende?


neejjaa,,, altså jeg oplever netop mest "drillerier" med TV3 og kanal 5 som netop sender i 1080i..

Men GENERELT benytter jeg 5/5, men ser jeg noget der driller, slår jeg det helt fra hvilket jeg synes kan være ok. Øjenen vender sig hurtigt til det synes jeg..

Men det kunne være fedt hvis vi kunne nyde fodbold i 4K 60 hz :)
Brugeravatar
Af cnissen
#242251 Jeg havde jo håbet at kunne klare mig med mine digitale tv-pakker. Hvor særligt viaplay til fodbold er det vigtigste for mig. Men det billede jeg fik var mildt sagt frustrerende (som mit tidligere indspark vist også bare præg af). Jeg var overbevist om at det skyltes tv'et og var klart til at smække det i kassen og slæbe det tilbage til giganten.
Efter lige at have sovet på det og læst jeres kommentarer fik jeg anskaffet mig noget andet signal. Jeg købte en digital antenne og lånte et boxerkort.
Mens jeg skriver dette sidder jeg og nyder det dejlige billede, som ikke svigter ved panorering. (Det bliver virkelig sat på prøve, med alle de lange bolde i FCK's kamp ;) ).
Tak for de gode kommentarer, der lige fik hevet mig ned på jorden igen.
Normalt har jeg ikke opdaget at mit viaplay signal har været så sløjt - men 55" tommer skærmen svarer jo nærmest effektivt til 4 af mit gamle 32"s tv :).
Af mbm
#250671 jeg har opgivet at få et flydende billede på mit KS8005.. (om det er generelt for 65" 4K LCD ved jeg ikke)
Troede jeg havde fundet en fin indstilling med judder på 5, men bemærkede bla da jeg så Planet earth 2 afsnittet med dyr i byerne hvor tårnfalkene der opstod at voldsomt slør bag ved fulgene. Prøvede så at slå motion helt fra og så forsvandt sløret.
Så nu kører jeg uden auto motion men det giver mig så bare en generelt ikke flydende bevægelse i billede.

Så min oplevelse omkring motion flow er at ved langsomme bevægelser fungerer det fint, men ved hurtige bevægelser bliver det rigtig skidt.

Har OLED de samme problemer eller er det kun LCD?

Jeg er desværre nok meget sensitiv med disse bevægelser. Jeg spiller en del PC hvor jeg har en 144 hz G sync skærm. Denne teknik er fantastisk. Kunne den bare overføres til TV :)
Af Beckham
#250672 Generalt siges det at LG's OLED skærme er dårligere på motion end top LCD skærmene. Nu er der jo så nye spillere på banen i form af Panasonic og Sony, men har ikke rigtig læst nogle anmeldelser på disse endnu. Det rygtes dog at Sony's OLED er bedre på motion end LG...
Af mbm
#250673 jeg savner bare sindsyg meget mit plasma som desværre gik død for 1 år siden..
Synes slet ikke der var de samme svagheder på det.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#250698 Micro-stutter er et problem der primært plager Samsung, men det kan også provokeres frem på LG ved visse indstillinger af TruMotion. Hakken opstår når panelet refresher ved en anden frekvens end TV-signalet, såsom ved 60Hz. Der er det at en højere panelfrekvens kan hjælpe lidt og resten må nappes med motionsystemet.

Slør er så et andet problem, der kommer af sample-and-hold teknikken i LCD og OLED, hvor man har klaret noget af det med scanning backlight på LCD. Det er én af de ting som er implementeret i motionsystemerne. På plasma blinker panelet, så de har ikke samme issue med slør.
Af Rtorp
#250753 Jeg har nu forsøgt med at sætte slør og rysteindstillingerne til 5 og 5 som mbm foreslog. Synes det har hjulpet lidt, men det er bare ikke godt nok. Er det nogen der har haft held med at finde en indstilling der er tilfredsstillende?