Debat af skærmeteknologi, nutidens såvel som fremtidens. LCD, plasma, OLED samt HD, 4K, 8K, HDR mm.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#298564
Hej.

I denne spændende og interessante debat står der ordret : " Ingen tvivl om at OLED panelets tid snart udrinder og må vige for nye og bedre paneler ".

Dette vil jeg stille et stort spørgsmålstegn ved. OLED har da godt nok problemer med burn in. Og dette er en af grundene til, at jeg aldrig vil købe et OLED. Men der er andre mennesker, som gerne vil have et OLED, da det har en god billedkvalitet. Jeg vil her henvise til Flatspanels tests, hvor flere OLED TV har fået 97 % i billedkvalitet. Det må jo læses som 97 point ud af hundrede point. Det er utrolig højt. ( Se linket ).

Yderligere er OLED fremme ved generation 6 / årgang 6 sådan cirka, mens MICRO LED og andre teknologier ikke rigtig er begyndt at komme ud til mange forbrugere endnu. Så OLED er vel ca. 6 årgange / 6 generationer foran Microled og andre nye teknologier. Derfor har OLED et kæmpe forspring. HVis OLED bliver billigere kan OLED derfor muligvis bliver på markedet i mange år endnu. For en del mennesker er lyssstyrken på OLED vist heller ikke et problem.

https://www.flatpanels.dk/fokusartikel. ... 1440153849

VH Jan
#298682
LG tror åbenbart selv på fremtiden, når de vælger at åbne ny fabrik i år 2021 med henblik på billigere storformat OLED skærme, hvis ikke de får løst burn in lortet, tror jeg de får problemer om 3 til 4 år når de nye skærm teknologier vinder indpas.
#298683
Problematikken med burn-in er ikke anderledes end den var da vi havde plasma-TV. Det er samme forbehold og samme type indhold, som kan give problemer, og så vidt jeg ved, så er der ikke horder af plasma-ejere, som er klar til at kaste deres TV i havnen som følge af burn-in?
#298688
George1 skrev:LG tror åbenbart selv på fremtiden, når de vælger at åbne ny fabrik i år 2021 med henblik på billigere storformat OLED skærme, hvis ikke de får løst burn in lortet, tror jeg de får problemer om 3 til 4 år når de nye skærm teknologier vinder indpas.
LG vil om få år formentlig have investeret over 100 mia. kroner i produktion til OLED-skærme. Så hvis det udspiller sig sådan, så kommer de naturligvis i problemer.

Dog kan mange af disse typer skærmfabrikker omstilles til andre typer skærmproduktion, hvis det bliver nødvendigt. Naturligvis ikke gratis. Nogle af de ting som har gjort OLED mulig kommer f.eks. fra udviklingen af plasma og LCD. Nogle af de ting som gør microLED muligt kommer fra OLED og de andre. Osv.

Både Samsung Display og LG Display forsker i microLED, så at LG Display fortsætter milliardinvesteringerne i OLED fortæller os vel et eller andet om deres perspektiv på microLED. Samsung investerer ikke rigtig i ny LCD-produktion, men omstiller derimod flere af sine fabrikker til OLED-produktion, herunder ifølge flere kilder en fabrik til OLED-tv-produktion.
#298725
Jeg tror desværre, at så længe microLED i tv-formater skal samles fra moduler, så har det ikke meget fremtid på forbrugermarkedet. Hvis der med et tv-køb oveni kommer en ret betydelig regning til installation, så bliver det svært at sælge. Og jeg tror ikke man overtaler mange til selv at samle skærmene.

Nye produktionsmetoder vil givetvis kunne løse den udfordring, men det bliver nok en tung investering til at starte med.

Rygtet i branchen går, at microLED-modulerne til Samsungs The Wall håndbygges pt.
#302871
caily ben skrev:
Dare_Devil skrev:Interessant at læse denne tråd. Jeg havde netop tænkt det omvendte :D

De seneste år har de eneste nyheder fra Samsung været mere lys (jeg bliver allerede blændet af nutidens TV), bedre betragtningsvinkler (OK, men ikke noget jeg rigtig savner) og skøre designs (frame, serif). Altså more or less ligegyldige features / status quo.

På den anden side har OLED vundet frem, både med nye fede koncepter (wall paper OLED, rollable OLED), men også med prisreduktioner der gør skærmene tilgængelige for os dødelige (nu også 77” versionen!).
- LG forsøger at imødegå konkurrencen fra QLED med deres NanoCell-teknologi.
Vi gælder os til at se Ferrari lave en Fiat 500 lignede bil til menneske penge, også selvom de nok fejler på de billige modeller :)
#303123
Rasmus Larsen skrev:Jeg tror desværre, at så længe microLED i tv-formater skal samles fra moduler, så har det ikke meget fremtid på forbrugermarkedet. Hvis der med et tv-køb oveni kommer en ret betydelig regning til installation, så bliver det svært at sælge. Og jeg tror ikke man overtaler mange til selv at samle skærmene.

Nye produktionsmetoder vil givetvis kunne løse den udfordring, men det bliver nok en tung investering til at starte med.

Rygtet i branchen går, at microLED-modulerne til Samsungs The Wall håndbygges pt.
Jeg er faktisk lidt skuffet over jer, Rasmus. I er åbenbart ikke helt så gode til at finde de RIGTIGE rygter. Som I sikkert ved, har Sonos indgået samarbejde med IKEA - resultat IKEA Symfonisk.

Rygterne siger, at Samsung er blevet inspireret af dette og kommer til at tilbyde microLED-moduler til IKEA. En flad pakke med 4 moduler - helt i IKEA monter-selv-konceptet. Resultat:

IKEA Fjärnsÿn :D
#303129
IKEA prøvede jo kræfter med fjernsyn tidligere og brændte nallerne grundigt. Det var ikke mange roser de høstede på den konto. Partnerskabet med Sonos virker mere lovende. Jeg hentede en af deres reolmodeller i går og den spiller fint målt ift. en Sonos One (til den dobbelte pris). Men navnet er ikke dumt!