Hvis du har testet eller kort afprøvet en skærm og du ønsker at dele dine erfaringer med andre.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#176265
Mens vi venter på forummet her får en anmeldelse på forsiden, så ville jeg så supplere en smule med egne oplevelser med den nye touch remote som er Logitech's svar på den nye touch trend og bedre skærme og funktionalitet som kan fås her.

Udseende og fysisk bæreegenskaber
Selve remoten bærer præg af deres tidligere HarmonyOne remote hvor undersiden af dens kabinet gør, at den holdes bedre i hånden når man skal bevæge sig rundt på oversiden.
Den er let og knapperne fungerer helt ok.


Funktionalitet
Når man kommer til selve brugen og dagligdagen hvor denne skal bruges, så er skiften mellem forskellige remoten ikke særligt hurtigt og det er desværre ikke bedre at hastigheden grundet smarte animationer på skærmen gør reaktionstid mindre attraktiv.
De har desværre lagt for meget vægt på smarte touch skærm bevægelser og ikke særlig meget på brugervenligheden, da selve knapfunktioner består i at man skal køre op og ned igennem en liste af knap funktioner man har defineret i deres myharmony.com.
De har desværre overset problemet med at EXIT og MENU sidder lige under touch skærm og dette gør at når man lukker programmer eller lige skal ind i menu, så kan man fejlagtigt ramme deres "?" på touch skærm, og denne resulterer i at man får aktiveret en anden enhed eller slukket den som resultat af dette. Det er et meget uheldigt valg at have touch skærm funktionen hjæp sat hvor den er, og det gør oplevelsen ringere allerede her.
for de mest almindelige knap funktioner så er det jo smart med de ekstra farve knapper som kan bruges ofte på PVR eller TTV eller med HBBtv. det overskygger dog ikke problemerne med almindelig brug uden at skulle se på skærmen eller at det er rigtig besværligt at køre op og ned imellem knapperne man har konfigureret. Der er yderligere en rimlig dårlig respons tid på selve skærmen og primært på grund af animationerne og bevægelse rundt.

Batteri
Det må tilføjes at batteriet slet ikke lever op til den tidligere enhed "HarmonyOne" som jeg har, og nok vender tilbage til. der holder batteri jo næsten evigheder når man har opladet Touch 3+ gange imellem opladningerne af One. og information omkring manglende strøm ser også ud at være en advarsel som kun kommer lige før den helt går ud, så man kan sidde med den i hånden og puf, så slukker den simpelthen. Dette er aldrig sket med One.
Så den dumper altså på batterilevetid, desværre.

Opdateringer
Når man første gang skal sætte den op, så tilslutter man den via myharmony.com som altså betyder du skal bruge internet adgang får at styre dens konfiguration 100%, det har dog altid været tilfældet. Nu er det altså 100% webbaseret.
Man kan enkelt importere sine tidligere indstillinger fra en One remote og alt ser umiddelbart korrekt ud. så ingen minusser på denne front.
og et plus er jo at flere indstillinger er flyttet til remoten, så det udgør en del af dens menu indstillinger, så man ikke ordner dette på websiden mere.
Pause mellem tastetryk og hvor længe signalet sendes, er nu flyttet til fjernbetjenings menu og ikke en del af websiden hvor man konfigurerer knapperne.


Konklusion
Jeg er tæt på at droppe denne og sælge den, det lever simpelthen ikke op til prisen. 1399,- er ikke hvad jeg vil betale for dette og den kan slet ikke hamle op med sin fysiske storebror. Touch er en bud på en touch løsning men føles lidt som at bruge sin mobil telefon i mærke og ringe op via den, so jo er svært hvis man ikke ser på touchskærm når man ringer op. Så den kan simpelthen ikke erstatte vores gamle vaner til at skifte/zappe hurtigt mellem funktioner som er på fysiske knapper. og dens brugervenlighed ødelægges af den scrollen igennem menu og animationer som er tilføjet skærmen.

Er valget mellem One og denne, så vil jeg droppe anbefalingerne og sige man skal holde lidt længere fast i "One" hvis dette er ens tidligere. og står man og skal købe One eller Touch, så er "One" stadig den foretrukne.