Til diskussion og snak om computerskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#311963
Hej Flatpanels

Jeg er lidt træt af at kigge på min 13" macbook air skærm, så jeg kunne frygteligt godt tænke mig et setup med en ekstern skærm og mus/tastetur. Gerne med ét kabel hvis muligt.
Selve skærmen skal primært bruges til kontor-arbejde (gode læseforhold) uden større krav til gaming. Jeg tænker umiddelbart 27" eller 32".
Prislejet er mindre væsentligt, men skal ses i lyset af alderen på computeren.

Jvf. specs (Link nedenfor) kan jeg supporte "2560x1600 on an external display"
Mine udgange er dog svært begrænsede til Thunderbolt (1), og to USB 3.0, og alle de skærme jeg finder arbejder med USB-C eller Thunderbolt 3.
Jeg kan naturligvis konvertere min Thunderbolt til HDMI eller DVI, men det er måske i sig selv allerede forældret? Og jeg er usikker på om jeg får et tab på kvaliteten ved en konvertering. Jeg kan iøvrigt heller ikke gennemskue hvor mange Hz et evt. output ville køre med.

Giver det overhovedet mening at lede efter det setup jeg efterspørger, eller er den store begrænsende faktor min gamle laptop, og burde jeg først og fremmest udskifte den?

_______
Specs macbook air fra 2012:
https://support.apple.com/kb/SP670?loca ... cale=en_US
#311973
BrianH skrev:Skal du ikke bare have en adapter der går til HDMI eller displayport, og så er den hjemme?

Du kan jo ikke bruge en 4k skærm, så køb en ganske almindelig 1080p eller helst en 1200p skærm
Jo det kan sagtens være det er løsningen.
Hvis det ikke allerede fremgår af mit indlæg ovenfor, så er jeg lidt en retard til det her. Men hvorfor tænker du 1200p og ikke 1440p? Jeg burde vel kunne trække sidstnævnte?
#311989
Hvad skulle han bruge det til?
Det er jo Thunderbolt der er i MacBook, hvilket er kompatibelt med mini displayport. Så han skal have et mini displayport til HDMI eller til Displayport. Sådan et følger garanteret med Dell-skærmen, ellers koster det 50 kr
elcom skrev: 31. mar 2020, 20:25 Det kan sikkert findes billigere, men det skulle fungere begge veje, så du kan sætte dette i skærmen og et ældre thunderbolt kabel mellem adapteren og macbooken.

https://www.power.dk/tablets-og-tilbeho ... lsrc=aw.ds

Edit: billigere priser https://www.pricerunner.dk/pl/263-39850 ... ign-Priser
#312035
BrianH skrev: 31. mar 2020, 20:55 Hvad skulle han bruge det til?
Det er jo Thunderbolt der er i MacBook, hvilket er kompatibelt med mini displayport. Så han skal have et mini displayport til HDMI eller til Displayport. Sådan et følger garanteret med Dell-skærmen, ellers koster det 50 kr
Der er mange løsninger, dette var et. Fint hvis du har andre.

Jeg ved ikke hvilken Dell skærm du refererer til? Ved kun at trådstarter nævnte skærme der kun brugte thunderbolt 3.