Til diskussion og snak om computerskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#303186
BrianH skrev:Det er da vist kun vrede gamle mænd, der stadig mener billedrørs-tv har bedre billedkvalitet end LCD/LED
Monitorer - ikke TV. ...CRT TV var voldsomt hæmmede af at de kun kunne modtage/udnytte NTSC og/eller PAL signaler - Det er noget andet med CRT monitorer. ...Og det er ikke noget man bare mener, det er noget man både kan se med øjne i hovedet (jævnfør Digital Foundry klippet med de gamle, men bestemt ikke vrede mænd: https://www.youtube.com/watch?v=V8BVTHxc4LM ) og det er for den sags skyld også noget man ville kunne måle sig til.

Det som LCD monitorer "kan" i forhold til CRT er at de kan fås langt større og med klar gengivelse af 4K uden shadow mask - Det er derfor jeg slår på at skærmen bør være stor og relativt højopløst for at retfærdiggøre tabet af de andre kvalitetsparametre ved skift fra en god CRT monitor - Det er også derfor jeg selv kan retfærdiggøre skiftet til 43 tommer LCD monitor i mit eget tilfælde, selv om billedkvaliteten er ringere på flere af de andre billedparametre end den var på CRT monitor. ...Når der engang kommer en stor OLED monitor (eller anden fremtidig teknologi med høj kontrast på pixelniveau og lav pixelresponstid) der også er til at betale sig fra, så regner jeg med hurtigt at skulle over på det, så jeg undgår LCD-teknologiens billedsvagheder samtidig med at jeg ville kunne beholde en stor størrelse.
#303201
IT-Bruger skrev: Fik selv min første Phillips 15" LCD i 1024x768 tilbage omkring 2000. Dernæst en 17" Eizo L568 som gav de fleste CRT monitorer kamp til stregen. Dernæst blev jeg trofast køber af Eizo monitorer indtil jeg købte en 27" 5K iMac, som jeg stadig er fuldt ud tilfreds med. Derfor kunne jeg godt tænke mig at have en Eizo 32" 4K...eller endnu bedre - den nye møgdyre 32" 6K Apple monitor <B
Det er næsten det samme med mig :)
Eizo CRT, derefter Eizo Flexscan LCD, og siden 24” iMac, og nu 27” 5K iMac.
Jeg kan ikke huske størrelsen på de gamle skærme, men den Eizo CRT var tung.