Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: LG 2022 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: LG 2022 TV

16 Feb 2022 | Flatpanels (@flatpanelsdk) |

LG lancerer sine første 42- og 97-tommer 4K OLED TV og introducerer 'Brightness Booster' i C2 og G2. LGs Smart TV-system, webOS, får brugerprofiler, Matter-support og 'Always Ready'-funktionalitet. Her er den komplette oversigt over LG's 2022-fladskærme.

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

LG 2022 TV

LG introducerer nye A2, B2, C2, G2 og Z2 OLED-modeller, som erstatter sidste års A1, B1, C1, G1 og Z1. Både C2 og G2 er 'OLED Evo', hvilket ikke er et panel, ifølge LG, men en kombination af panel, videobehandling og algoritmer. C2 bliver mere lysstærk end sidste års C1 på grund af 'OLED Evo' og et 'Brightness Booster'-system, mens G2 får 'Brightness Booster Max', som skulle levere endnu mere lys muliggjort af en ny løsning til varmeafledning.
LG 97-inch OLED
LG's 97-inch G2 OLED TV
Annonce:
C2-serien får det nye, mindre 42-tommer format med 4K-opløsning, hvilket indebærer, at C2-serien spænder 42- til 83-tommer. G2-serien leveres i år i 83-tommer samt et helt nyt 97-tommer format med 4K-opløsning, der bliver væsentligt billigere end LGs nuværende 88-tommer 8K OLED, ifølge Flatpanels' kilder. 8K OLED vil stadig være begrænset til den meget dyre Z2-serie. A2 forbliver et 50/60Hz 4K OLED TV. Hvor lysstærke er C2 og G2? Vi hører, at G2 skulle nå over 1000 nits højlys under visse forhold, som dog ikke blev nærmere specificeret. LG C2 skulle ramme op til 900 nits højlys under visse forhold. Disse tal er ikke officielle og vi søger konkrete svar når vi tester skærmene senere på året. En vigtig bemærkning: 42- og 48-tommer C2 er 'OLED Evo', men de vil ikke være lige så lysstærke som de større skærme på grund af faktorer, der relaterer til den højere pixeltæthed.

LG C2 OLED TV

LG 2022 65-tommer C2 OLED TV

LG C2 bliver væsentligt lettere i år (18,1 kg i 65" mod 32,7 kg sidste år), hvilket er muliggjort vha. et nyt kompositfibermateriale, der ifølge LG også bidrager til at aflede varmen fra OLED-panelet. LG C2 får en manuel drejefod i 55-77 tommer. Et gulvstativ til 42- og 48-tommer C2-modellerne kan købes separat. De forskellige størrelser af C2 har forskellige typer fødder (se kommentarsektion). G2 er stadig en 'Galleri'-model, hvilket betyder, at den er designet til at hænge helt fladt op ad væggen. Fødder (gulvstand eller bordstand) kan købes særskilt undtagen til 97-tommer udgaven. Både C2 og G2 har tyndere ramme omkring skærmpanelet i år (6mm i 2022 mod 10,2mm i 2021).

LG G2 OLED TV

LG vil sælge en gulvstand særskilt til G2 'Gallery' OLED TV

Under CES-messen annoncerede LG Display – panelproducenten – 'OLED EX', men LG Electronics refererer ikke til OLED EX. I en kommentar til Flatpanels ønskede virksomheden kun at bekræfte, at C2 og G2 anvender et panel, der er beslægtet med G1-panelet fra 2021. Det er 'OLED Evo', hvilket er LG Electronics officielle holdning til sagen. LG lancerer opfriskede LCD-modeller, der spænder fra high-end "QNED" LCD over "NanoCell" LCD (kun to modeller annonceret indtil videre) til billige LCD-modeller, der i år vil være kendt som UQ-serien. "QNED" LCD-skærmene kommer med 8K- og 4K-opløsning. De har efter sigende forbedret miniLED zone-styring (undtagen QNED80 og QNED81), men derudover er der ingen billedinnovationer at pege på. Læs også: LG Display: Velkommen til Samsungs QD-OLED, miniLED er dårligt for øjnene High-end modellerne vækkes til live af en 'Alpha 9 Gen 5'-videoprocessor, der ifølge LG har forbedret dynamisk tone-mapping og nye "AI"-funktioner, mens de lidt billigere modeller får 'Alpha 7 Gen 5'. Mellemklassemodellerne vil for første gang være udstyret med LGs egen 'Alpha 5 Gen 5'-videoprocessor (hvor Gen 5 refererer til dens evner i forhold til Alpha 7 og Alpha 9 – ikke at det er femte generation af Alpha 5). Herudover har LG præsenteret sin første serie af 'livsstils' TV. Det dækker over et 65-tommer Art90 OLED TV på gulvstand (se nedenfor) samt et lille 27-tommer batteridrevet, flytbart LCD TV. Skærmene lanceres i udvalgte regioner, men vi har endnu ikke fået bekræftet, om de kommer til Danmark. Oversigten opdateres, såfremt det sker.

LG Art90 OLED TV

LGs Art90 livsstils OLED TV lanceres i udvalgte regioner i år

De nye LG TV vil naturligvis have HDMI 2.1-porte og funktioner såsom 4K120, eARC, ALLM og VRR (plus FreeSync og G-Sync Compatible). HDMI-portene har 48 Gbps båndbredde, men der er ingen brugerrelevante fordele ved den højere båndbredde hvad angår 4K-modellerne ift. 2021-modellerne med 40 Gbps HDMI, ifølge LG. Selskabet ønsker ikke at kommentere på planerne for DSC-support (Display Stream Compression) over HDMI 2.1. Skærmene understøtter igen HDR10, HLG og Dolby Vision HDR-formater, men LG ignorerer – ligesom Sony – fortsat HDR10+. Der er i skærmene indbygget dekodning af Dolby Atmos-lyd, men stadig ikke nogen form for DTS-lyd. Der er Filmmaker Mode og samme Game Dashboard/Optimizer-menu som i 2021-modellerne. Seneste version af webOS, nu kendt som webOS 22, introducerer brugerprofiler, der giver hver bruger mulighed for hurtig adgang til hans/hendes foretrukne streamingtjenester, personlige indholdsanbefalinger baseret på historik samt personlige notifikationer. Brugerprofiler når ikke helt ud på billed/lydniveau. Der er globale indstillinger til at begrænse det daglige tidsforbrug af TV'et. Derudover får C2 og G2 'rum-til-rum'-deling (kræver firmwareopdatering), som gør det muligt at dele kabel-, antenne- og parabol-tv til et andet TV i hjemmet. En ny LG Fitness-app giver brugere adgang til blandt andet HIIT-træning, udstrækning og meditation, men den kommer ikke til Danmark i første omgang. LG C2, G2, QNED99, QNED96 og QNED91 har 'Always Ready'-funktionalitet. Pga. energihensyn vil funktionen som udgangspunkt være deaktiveret. Hvis brugeren aktiverer den bliver det muligt med et hurtigt tryk på tænd/sluk-knappen af fjernbetjeningen at vise digital kunst, egne billeder og bruge TV'et som Bluetooth-højttaler. Dobbelttryk eller langt tryk på fjernbetjeningens tænd/sluk-knap gør skærmen sort, mens musikken fortsætter med at spille. Brugere kan i visse regioner også bruge "Hi LG"-stemmekommandoer fra 'Always Ready'-tilstand, men det er uklart, om det virker i Danmark. I andet halvår tilføjer LG Matter support på webOS 22. Matter er den nye branchestandard for det smarte hjem, som vil være krydskompatibel på tværs af mærker og platforme. Ud over LG, bakkes Matter op af store aktører som Amazon, Apple og Google. Nyt i 2022 er WiFi 6 i LGs C2 og G2 OLED TV og QNED99 og QNED95 LCD TV. De andre TV-modeller vil understøtte WiFi 5. Ethernet-porten er stadig begrænset til 100 Mbps.
LG C2 OLED TV
LG C2 OLED TV
Annonce:
Der kan nævnes andre funktioner såsom NFC-baserede 'Magic Tap' på fjernbetjeningen så du kan dele indhold til TV'et, Calman Ready til lettere billedkalibrering, Dolby Vision IQ der tilpasser Dolby Vision-billedet til at matche dine omgivelser, 'AI Brightness Control' der sigter mod at opnå det samme på indhold der ikke er Dolby Vision, Bluetooth virtuel surround samt Google Assistant- og Amazon Alexa-support. Skærmene har indbyggede tunere til antenne-tv (DVB-T2), kabel-tv (DVB-C) og parabol-tv (DVB-S2). Der er ingen meldinger om dobbelttuner til optagelse samtidig med fremvisning af kanaler. Skærmene har indbygget dekodning af AV1 (dog stadig ikke Netflix's AV1-streaming). LG ønsker ikke pt. at kommentere på planerne for VVC (Versatile Video Decoding). Du kan genkende 2022 LG OLED på '2' i modelnavnet (f.eks. B2 eller C2): 2 = 2022, 1 = 2021, X = 2020, 9 = 2019, 8 = 2018, 7 = 2017, 6 = 2016. Du kan genkende LG 2022 LCD på betegnelsen 'QNED', 'Nano' eller 'UQ' i modelnavnet: QNED / Nano / UQ = 2022, QNED / Nano / UP = 2021, Nano / UN = 2020, SM / UM = 2019, SK / UK = 2018, SJ / UJ = 2017, UH = 2016, UF = 2015, UB = 2014. Oversigten vil løbende blive opdateret for at afspejle eventuelle ændringer eller nye modeller præsenteret af LG. Når TV-modellerne bliver tilgængelige i butikkerne bliver modelnavnet og formatet til et klikbart link til prissammenligning/forhandlere.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen
Flere overbliksartikler

Oversigt: Panasonic 2022 TV

01 Jul 2022 |

Oversigt: TCL 2022 TV

18 May 2022 |

Oversigt: Philips 2022 TV

14 Mar 2022 |