Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Samsung 2021 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: Samsung 2021 TV

02 Mar 2021 | Flatpanels (@flatpanelsdk) |

Samsung introducerer sine første LCD TV med miniLED-bagbelysning, kendt som "Neo QLED". De nye 8K- og 4K-modeller for 2021 har også HDMI 2.1, nye smart-funktioner og bedre lyd. Her den fulde oversigt over Samsungs 2021-fladskærme.

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Samsungs 2021 TV

Samsung lancerer et fuldt program af nye 4K og 8K TV. Der er tale om LCD TV af VA-paneltypen, der vil blive solgt som enten "QLED" (mellemklassen) eller "Neo QLED" (high-end). For første gang implementerer Samsung miniLED, der er en mindre type lysdiode, som kan give bedre styring af lyset bag LCD-panelet samt slankere design. Det får man syn for særligt i topmodellerne med 'Infinity'-design, herunder QN900A (8K). Det er nogle af de slankeste og mest avancerede LCD TV på markedet, men samtidig blandt de dyreste.
Samsung 2021 LCD TV
Annonce:
Sidste år fik Samsung kritik for at nedgradere sine 4K-modellerne, tilsyneladende for at få 8K-modellerne til at syne mere attraktive. I 2021 vender nogle af de mere avancerede billedsystemer tilbage i 4K-modellerne. Når man tager skridtet ned i 4K, så vil man konkret stadig få "Neo QLED" (miniLED-bagbelysning) teknologi i high-end modellerne, om end lyset styres i færre zoner end på de dyrere 8K-modeller. Vi håber snart at kunne teste en af de nye skærme. Skærmene er udstyret med HDMI 2.1 porte og funktioner som 4K120 (HFR), VRR, ALLM og eARC. Følg linket for at lære mere om HDMI 2.1. PlayStation 5 og Xbox Series X kan udnytte nogle af disse nye HDMI 2.1 funktioner, og flere afspillerenheder med HDMI 2.1 forventer klar over de kommende år.

Samsung Neo QLED LCD TV

Samsungs 2021 "Neo QLED" LCD TV med One Connect-boks

Nogle, men ikke mange, af Samsungs 2021 TV vil komme med den eksterne One Connect-boks, hvori man tilslutter HDMI og andre porte. One Connect-boksen har fået nyt design og kan nu monteres på bagsiden af foden (som det ses ovenfor). I Europa får vi 4K QN95A modellen, som er en QN90A med One Connect, men derudover er One Connect forbeholdt 8K og The Frame. Selskabet fremhæver også funktioner som Object Tracking Sound Pro og SpaceFit Sound, der til sammen optimerer lyden ift. stuemiljøet og på samme tid udvider lydbilledet, siges det. Hvad angår video og lyd, så ser Samsung stadig bort fra Dolbys seneste teknologier, hvorfor 2021-modellerne stadig ikke kan dekode Dolby Atmos-lyd og Dolby Vision HDR-video. Samsung har i stedet udviklet eget dynamisk HDR-format i form af HDR10+. I 2021 udvides med HDR10+ Adaptive, der automatisk kan justere HDR10+ billedet ift. lyset i dine omgivelser – et direkte alternativ til Dolby Vision IQ.

Samsung Q80A LCD TV

Samsungs Q80A LCD TV

Samsung siger, at de har forbedret deres "AI" videoprocessor. Den kan nu påføre billederne endnu mere billedbehandling, men hvis man ønsker det korrekte billede, så skal man slå disse ting fra. Der er i skærmene den såkaldte Filmmaker Mode, som viser billedet som tiltænkt af filmskaberen. Nogle af skærmene har selskabets meget effektive antirefleks-filter samt 'ultra wide angle', der udvider betragtningsvinklerne på bekostning af billedopløsning. Læs også: Samsung afslører 11.1.4-kanals HW-Q950A & andre 2021 Atmos soundbarer En ny 'Game Bar' giver brugeren hurtig adgang til spilfunktioner indbygget i TV'et, herunder for første gang AMD FreeSync Premium Pro, mens 'Super Ultrawide GameView' gør det muligt at afvikle spil i de ekstrabrede 21:9 eller 32:9 billedformater.

Samsung QLED Neo LCD TV

Den nye 'Game Bar' på Samsung TV

Skærmene har seneste version af Samsungs TV-operativsystem, Tizen 6.0. Det har funktioner som PC på TV (til at forbinde nemt til en PC) og Google Duo (videoopkald), mens Samsung Health (fitness-app) endnu ikke er blevet klar i Danmark. Tizen giver også adgang til apps som HBO, Disney+, Netflix, DRTV og TV 2 Play. Du kan få overblikket over tilgængelige app i modeloversigterne nederst. Skærmene vil have Apple AirPlay 2 (men ikke Apple HomeKit) samt Google Assistant og Amazon Alexa, såfremt skærmene indstilles til engelsk. Disse to stemmesystemer kan nu også erstatter Samsungs egen Bixby. Som altid vil Tizen 6.0 være forbeholdte 2021-modellerne. 2020-modeller er fanget på Tizen 5.5, 2019-modeller på Tizen 5.0 og så videre.

Samsung QLED Neo LCD TV

Samsungs nye fjernbetjening oplader på solenergi

Selskabet fremhæver en ny fjernbetjening, som oplader på solenergi, hvilket kan "hjælpe med at forhindre affald fra estimeret 99 mio. AAA-batterier i løbet af syv år". Det er imidlertid en ringe trøst, når Samsungs TV er nogle af de mest strømhungrende i branchen, med strømforbrug på 300-400W for 65-tommer eller større 8K "QLED" LCD TV. Samsung lancerer også opgraderede livsstil-TV i 2021, herunder 32- til 75 tommer 'The Frame', som er op til 46% slankere end sidste års modeller. Selskabet har sågar annonceret, at 2021 bliver året med microLED, som er en ny skærmteknologi, der kan matche OLED, hvilken Samsung foreløbigt har valgt at styre udenom (men som rygtes på vej i 2022). Det er dog fjerde gang, at Samsung annoncerer microLED på CES-messen, så man skal nok ikke få forventningerne for højt op.
Samsung 2021 LCD TV
Annonce:
Nogle af skærmene er udstyret med WiFi 6, som er seneste WiFi-standard, og nogle har dekodning af AV1, som tegner til at blive branchens næste, store videoformat. Disse funktioner forbeholdes dog typisk skærmene i den højre prisende, så tjek modeloversigterne nedenfor. Samsung tilføjer mere prisvenlige modeller til porteføljen senere på året. Oversigten nedenfor vil løbende blive opdateret, så den repræsenterer de aktuelle forhold. Vi angiver nedenfor vejledende priser på de modeller, som endnu ikke er kommet i butikkerne. Når skærmene kan købes i danske butikker, skiftes der automatisk til et link til prissammenligning eller forhandlere. Du kan genkende 2021-modeller på bogstavet A i modelnavnet for den brede portefølje og QN*A for high-end modeller. Kort opridset: AU/Q*A/QN*A = 2021, TU/T/Q*T = 2020, RU/R/Q*R = 2019, NU/N/Q*N = 2018, MU/M/Q = 2017, KS/KU = 2016, JS/JU = 2015, HU/H = 2014, F = 2013.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

Oversigt: Panasonic 2022 TV

01 Jul 2022 |

Oversigt: TCL 2022 TV

18 May 2022 |

Oversigt: Philips 2022 TV

14 Mar 2022 |