Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: TCL 2020 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: TCL 2020 TV

15 May 2020 | Flatpanels (@flatpanelsdk) |

TCL vinder frem i Europa og USA. I år satser producenten på prisvenlige 4K LCD TV baseret på Android samt første 8K TV, hvilket samtidig markerer første skridt mod HDMI 2.1 og AV1. TCL samarbejder med Dolby om Dolby Vision og Atmos. Flatpanels bringer en oversigt over TCLs 2020-modeller.

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

TCL 2020 TV

TCL er en relativt ny spiller på markedet og den kinesiske producent kræver måske en kort introduktion. Foruden TV-skærme så producerer TCL egne LCD-paneler via datterselskabet CSoT i Kina. Den vertikale integration er samme model, som var med til at give sydkoreanske Samsung og LG vind i sejlene i sin tid. I dag leverer TCL i øvrigt paneler til netop Samsung (og andre).
Annonce:
TCL har på kort tid fået fodfæste i USA, hvor de i perioder har været den bedst-sælgende TV-producent, målt på antal. I USA har TCL tæt samarbejde med Roku om at indbygge Roku-platform i skærmene, men man i Europa samarbejder man med Google, hvorfor der er afgørende forskelle på de amerikanske og europæiske modelserier. I Europa er TV fra TCL således bygget på Android. Igen i år satser TCL i Europa på at tage andele fra de etablerede spillere ved at satse på prisvenlige 4K LCD-skærme med Android. De lanceres på Android version 9, med løfter om senere opdatering til Android 10. Foreløbigt lyder planen, at opdateringen udrulles fra 4. kvartal 2020, men det kan nå at rykke sig. Med Android TV får man automatisk adgang til Google Play-butikken med apps og spil samt indbygget Chromecast til video og lyd. TCL bekræfter, at Disney+ vil være tilgængelig i skærmene, når tjenesten kommer til Danmark i september 2020. Hvilke andre danske og internationale streaming-apps, der findes til TCL TV fremgår af fold-ud-menuen nede i modeloversigten.
TCL 2020 TV
I 2020 tager TCL første skridt mod 8K, HDMI 2.1 og AV1
TCL samarbejder også med Dolby om Dolby Vision og Atmos. Support findes i flere af skærmene, men det er som altid vigtigt at adskille software-support fra ydelse. Dolby Vision er et HDR-format, men for at få HDR-oplevelsen kræves som minimum en form for LED-zonestyring i LCD TV. På software-siden understøttes også HDR10, HDR10+ og HLG. I de 2020-modeller, som er præsenteret indtil videre, findes LED-zonestyring i topmodellen X915 med 8K-opløsning. TCL siger dog, at sidste års 4K-topmodel X10 med såkaldt miniLED (og zonestyring) fortsat vil blive solgt i 2020. Det er samme historie med Dolby Atmos-lyd; for at få den mere omsluttende lydoplevelse kræves specifikt hardware. På lydfronten samarbejder TCL med Onkyo og visse modeller har en soundbar under skærmen. TCL er sammen med Samsung og Hisense del af QLED-alliancen, hvilket giver adgang til at markedsføre LCD-skærme med "QLED" branding.

TCL C815

I 2020 tager TCL første skridt mod 8K og HDMI 2.1 porte, herunder valgfrie HDMI 2.1 funktioner som VRR (variabel billedfrekvens) til spilkonsoller samt HDMI eARC (enhanced Audio Return Channel) til lydoutput i højere lydkvalitet. Det bliver med lanceringen af 75-tommer X915. X915 bliver i øvrigt TCL's første TV med understøttelse af AV1-videoformat. AV1 er påkrævet for at streame YouTube i 8K. Med Android 10 opdateringen senere på året åbnes den funktionalitet - og generel support for AV1-dekodning i Android, såfremt TV'et har AV1-hardware. På nuværende tidspunkt har ingen andre store streamingudbydere meldt planer ud om at tilbyde indhold i 8K. Det er således stadig meget tidlige dage for 8K.

TCL C815

I mellemklassen finder man modelserier som C815, QLED800, C715 og P715. De kommer i formater fra 43 til 75 tommer med 4K-opløsning. Der sidder en ny billedmotor, IPQ 2.0, i årets skærme. Selskabet tilføjer, at input forsinkelsen på skærmene er helt ned til 8 ms, hvilket i så fald vil være det laveste niveau hidtil. Det sikrer hurtig respons fra controller til skærm, når man spiller konsolspil. Senere på året kommer TCL med en udmelding om Filmmaker Mode og Dolby Vision IQ, hvilket er nye funktioner som andre producenter er begyndt at skilte med i 2020. Planerne for at få Googles spiltjeneste Stadia op på Android TV er endnu ikke blevet offentliggjort. Der er en enkelt model med HD-opløsning i årets modelprogram. Der tilføjes senere på året yderligere 4K-modelserier. De tilføjes her i oversigten, når de præsenteres officielt.
TCL 2020 TV
Annonce:
Skærmene har naturligvis HDMI-porte, USB-porte, indbygget WiFi og Bluetooth (i de fleste modeller). Det kan vægmonteres vha. beslag, der følger VESA-standarden. Der er indbyggede tunere til antenne, kabel og parabol, men ingen af modellerne er udstyret med dobbelt-tunere. Vi angiver nedenfor vejledende priser på de modeller, som endnu ikke er kommet i butikkerne. Når skærmene kan købes i butikker bliver prislinket aktivt og den laveste pris fremvises. Du kan genkende 2020-modellerne ved at de slutter på '5' i modelnavnet (f.eks. C715). Det er en afvigelse fra tidligere år, hvor E = 2019, P & C = 2018 & 2017. Bogstavet X bruges som betegnelse for topmodellen på tværs af generationer.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

Oversigt: TCL 2021 TV

19 May 2021 |

Oversigt: Panasonic 2021 TV

23 Apr 2021 |

Oversigt: LG 2021 TV

17 Mar 2021 |