Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Panasonic 2020 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: Panasonic 2020 TV

19 Mar 2020 | Flatpanels (@flatpanelsdk) |

Panasonic har nye high-end OLED TV med Dolby Atmos-højttalere samt mellemklasse LCD TV med 4K-opløsning på programmet. Der er også nyheder som Dolby Vision IQ og Filmmaker Mode. Flatpanels bringer et overblik over Panasonics 2020 TV.

Modeloversigterne skabes nu fra data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Panasonic 2020 TV

Ved en præsentation i London i februar annoncerede Panasonic planerne for første halvår 2020 og vi forventer, at yderligere TV-modeller slutter sig til programmet i andet halvår.
Annonce:
Lad os starte med årets nye OLED TV. Den nye topmodel hedder HZ2000 og den erstatter sidste års GZ2000. HZ2000 har stadig det af Panasonic modificerede OLED-panel, som giver op til 20% højere lysstyrke (i små områder og fuld skærm) sammenlignet med andre TV, som er baseret på LG Displays OLED-panel. GZ2000 har pt. vores Reference Award - den højeste hæder. Der er også mere prisvenlige OLED-modeller på programmet. Konkret Panasonics HZ1500 og HZ1000, som har det normale OLED-panel fra LG Display.
 Panasonic HZ2000 OLED
Nyt i 2020: Dolby Vision IQ og Filmmaker Mode with 'Intelligent Sensing'
På OLED-fronten er de to primære nyheder i år 'Intelligent Sensing' (virker med indhold i SDR, HDR10, HDR10+ og HLG - og sammen med Filmmaker Mode) samt Dolby Vision IQ (virker kun med indhold i Dolby Vision). De to systemer har samme formål, nemlig at gøre billedet lysere og bibeholde detaljer i mørke områder, når man sidder i oplyste omgivelser, samtidig med, at skærmene forbliver tro mod kilden og indholdsskaberens ønsker. For yderligere detaljer henviser vi til vores artikel med første indtryk og videoen herunder.
Topmodellen HZ2000 er desuden udstyret med et forbedret højttalersystem til Dolby Atmos, herunder loft-vendte højttalerenheder bag på skærmen. HZ1500 vil byde på et neddroslet Dolby Atmos-lydsystem, der stadig har loft-vendte enheder, så man får den mere omsluttende lydoplevelse. HZ1000 har mere traditionelle, skjulte højttalere (2x15W), men skærmene kan stadig arbejde med Dolby Atmos, der kan udsendes via HDMI eARC (enhanced Audio Return Channel), som er en nyhed i Panasonics 2020 OLED-modeller (men ikke LCD-modellerne). Læs også: Første indtryk: Panasonic 2020 OLED & LCD TV Apropos HDMI 2.1, så er Panasonic ikke blevet klar til at omfavne HDMI 2.1 porte (med HDMI 2.1 båndbredde), hvilket så småt er begyndt at kigge frem i OLED og LCD TV fra konkurrerende producenter. De to valgfrie HDMI 2.1 funktioner, som kan implementeres på HDMI 2.0 porte, i de nye TV fra Panasonic er eARC (i OLED-modeller) og ALLM (i både OLED- og LCD-modeller). Det dækker konkret over hhv. lydoutput via HDMI i højere kvalitet samt auto-skift itl spilprofil, når en kompatibel spilkonsol er tilsluttet. Hvad angår HDR (High Dynamic Range), så har Panasonic support af alle de udbredte HDR-videoformater, hvilket konkret betyder HDR10, HDR10+, HLG og Dolby Vision. Ligesom sidste års modeller, så vil Panasonics 2020 TV også kunne arbejde med HLG Photo-formatet, som er første ægte HDR-format til foto. HDR10 er fortsat branchens foretrukne grundformat til HDR-video og Dolby Vision er fortsat det foretrukne premium-format (med dynamiske metadata). Panasonic er, sammen med Samsung, et stiftende medlem af HDR10+ alliancen, men det er stadig svært at opdrive indhold i formatet.

Panasonic HZ980 4K OLED TV

Alle OLED-modellerne har Filmmaker Mode, som er en ny billedprofil, der er introduceret med stærk opbakning fra Hollywood-sværvægtere som Christopher Nolan, Martin Scorsese og Ryan Coogler. Når TV'et står i Filmmaker Mode så respekteres indholdets billedfrekvens, format, farver og andre parametre. På Panasonics 2020 OLED TV skal det aktiveres manuelt via en knap på fjernbetjeningen. De nye OLED-modeller samt HX940 LCD-modellen er udstyret med selskabets nyeste 'HCX Pro Intelligent' videoprocessor. Med Dolby Atmos-lyd og et samarbejde med Hollywood-kolorist Stefan Sonnenfeld om fintuning af OLED TV slår Panasonic på, at de i 2020 vil bringe "More Hollywood to more homes". De mere prisvenlige LCD TV (HX900 og nedefter) vil være udstyret med den mindre kraftfulde HCX-processor. LCD-modellerne anvender kantbelyst LED og enten IPS- eller VA-paneler (se specifikationer længere nede). Der er ingen LCD TV med zone-styret LED i årets program, modsat LCD-skærme fra konkurrenter såsom Samsung, LG, Sony og TCL. Panasonics LCD-modeller lanceres i formater på op til 75 tommer. I modsætning til visse konkurrenter har Panasonic heller valgt ikke at lancere 8K TV på nuværende tidspunkt, med argumentet om, at markedet ikke er klar. Før Panasonic kan begynde overgangen til 8K skal de have HDMI 2.1 porte.

Panasonic 2020 TVs

Panasonic samarbejdede tidligere med Mozilla om at udvikle og implementere Firefox OS i TV. Mozilla smed ikke lang tid efter projektets start håndklædet i ringen, hvorefter Panasonic overtog og omdøbte Firefox OS til 'My Home Screen', der nu er nået til version 5.0. Den seneste version byder på et par justeringer, herunder 'previews' af indhold ovenover Netflix og YouTube ikonerne - ligesom det kendes fra bl.a. Samsungs Tizen og LGs webOS platforme. Se et eksempel ovenfor. Panasonic TV fra 2019 og tidligere vil ikke blive opdateret til My Home Screen version 5.0. Apple TV+ og Disney+ findes ikke som apps til platformen på nuværende tidspunkt. Selskabet har heller ikke kommenteret på planerne for dekodning af AV1, som er et nyt videoformat med selskaber som Apple, Netflix, Google/YouTube og Microsoft i ryggen.
Panasonic 2020 LCD TVs
Annonce:
Nedenunder My Home Screen ligger Panasonics klassiske menustruktur, som du vil støde på, når du bruger indbyggede tunere, TV Anywhere, in-house streaming (DVB-IP) og anden funktionalitet. Skærmene understøtter desuden PiP (picture-in-picture) og DLNA samt hjemmestyring via Creston og Control protokollerne. Visse modeller er udstyret med dobbelt-tuner til optagelse af tv-kanaler. HZ1000 og HZ1500 lanceres i Europa i løbet af maj og juni, mens HZ2000 kommer i juli. HX940 vil blive tilgængelig i juni, mens HX800 og HX900 er sat til lancering i april. Oversigten herunder vil blive opdateret såfremt Panasonic præsenterer yderligere modeller senere på året. Data trækkes fra TV-databasen og vil derfor altid være opdateret. Du kan genkende 2020-modellerne ved bogstavet ‘H’ i modelnavnet (f.eks. HZ1000 OLED eller HX800 LCD). H = 2020, G = 2019, F = 2018, E = 2017, D = 2016, C = 2015, A = 2014. Selskabet sprang ‘B’ over.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

Oversigt: TCL 2021 TV

19 May 2021 |

Oversigt: Panasonic 2021 TV

23 Apr 2021 |

Oversigt: LG 2021 TV

17 Mar 2021 |