Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: TCL 2019 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: TCL 2019 TV

17 Jul 2019 | Flatpanels (@flatpanelsdk) |

 TCL er i offensiven i år med første miniLED-baserede LCD-tv samt en række mellemklasse-modeller, der er aggressivt prissat. Nogle af temaerne er 4K-opløsning, Android version 9 og samarbejde med Dolby på billed- og lydsiden. Flatpanels bringer en oversigt over TCLs 2019-modeller.

Fra i år skabes modeloversigterne baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

TCL 2019 TV

Kinesiske TCL har forsøgt at få en fod indenfor i Norden i nogle år og markedstal viser, at de har formået at tage en bid af kagen. Det er første år, at Flatpanels bringer en oversigt over selskabets tv-modeller. Vedholdenhed belønnes.
Annonce:
På verdensplan er TCL nummer tre på salg af tv-skærme, efter koreanske Samsung og LG, blandt andet som følge af sin stærke position på det kinesiske hjemmemarked. TCL har også haft stor succes i USA, hvor selskabet ifølge en opgørelse fra IHS Markit nu er det bedst-sælgende tv-mærke foran Samsung, Vizio, LG og Funai - i den rækkefølge. I Europa har TCL haft sværere ved at slå igennem selvom selskabet er herre i egen hule. De producerer selv LCD-panelerne, som sidder i skærmene, men overlader dog noget af udviklingen til partnere. På software-delen samarbejder TCL med Google og skærmene er således Android TV. I år lanceres skærmene med Android version 9 (Pie) på boardet og TCL lover fremtidige opdateringer, muliggjort af Google. Brugerfladen på Android TV ser identisk ud uanset om du køber et Android TV fra Sony, Philips eller TCL.
 TCL 2019 TV
HDR10+ og Dolby Vision i samme TV
I stedet forsøger producenterne at adskille sig på den funktionalitet, der ligger udenom. TCL tilbyder således kompatibilitet med både Google Assistant og Amazon Alexa. Da der er tale om Android TV kan man hente danske og internationale apps fra app-butikken. Der er også indbygget Chromecast til video og lyd. TCL har herudover fundet sammen med Dolby og flere af skærmene understøtter således Dolbys seneste lyd- og billedformater. Der er konkret tale om Dolby Atmos, som er et objekt-baseret lydformat, samt Dolby Vision, som er et HDR-videoformat. Herunder understøttes grundformatet HDR10 samt HLG, der bruges primært til live-transmission i HDR-kvalitet. Nogle af de dyrere modelserier har desuden HDR10+, så man får både HDR10+ og Dolby Vision i samme TV. På lydfronten samarbejder TCL med Onkyo, der bl.a. har udstyret visse skærme med en soundbar.

 TCL X10S

Højdepunktet i modelprogrammet er topmodellen X10. Den byder på alt overstående, men det er skærmteknologien, der tiltrækker sig opmærksomhed. Det er nemlig det første LCD-tv med miniLED-bagbelysning. Det betyder konkret, at lysdioderne, som oplyser panelet, er mere mangfoldige og derfor kan styres mere granulært (i over 700 zoner). Det betyder også, at lysdioderne er fysisk mindre og at skærmen derfor er mindre klodset end andre LCD-tv med zone-styret lys fra bl.a. Samsung og Sony. TCL siger, at skærmen bør kunne nå op på 1500 nits maksimal lysstyrke til HDR.
Højdepunktet er topmodellen X10, som er det første LCD-tv med miniLED-bagbelysning
Ligesom Samsung sælger TCL sine topmodeller som "QLED", men der er tale om traditionel LCD-teknologi med et lag af quantum dots bagved. De to selskaber har, sammen med Hisense, dannet QLED-alliancen som front mod OLED. Topmodellen X10 blev på CES-messen i januar præsenteret som en 8K-model, men som Flatpanels eksklusivt kunne berette, så kommer der også en 4K-version. Det er netop denne, som lanceres på det nordiske marked i 65 tommer til at starte med - formentlig hen imod slutningen af året. TCL er dog kendt for at udskyde lanceringerne af topmodeller, så lad os se, hvad der sker, når vi nærmer os. Den 8K-skærm, som blev præsenteret på CES, er da også blevet udskudt til 2020. Og først næste år kaster TCL sig over HDMI 2.1, der åbner for næste generation videoteknologi. Hvad angår de billigere modeller, så skal de ud og konkurrere i mellemklassen. Det bliver med 4K-opløsning og Android til attraktive vejledende priser, der starter på 3.000 kroner i 43 tommer og starter på 6.500 kroner i 65 tommer. TCL følger således koreanernes drejebog. Med egen produktion af skærmpaneler, masser af funktionalitet og aggressive priser håber de på at kunne etablere sig på markedet.
 TCL 2019 TV
Annonce:
Der er en enkelt modelserie med HD-opløsning i programmet. TCL er - ligesom flere andre producenter - ved at udfase HD-skærme i takt med, at 8K banker på døren. De nuværende DP600 og D420 modelserier fortsætter i 2019. Skærmene har naturligvis også HDMI-porte, USB-porte, indbygget WiFi og Bluetooth (i de fleste modeller). Det kan vægmonteres vha. beslag, der følger VESA-standarden. Der er indbyggede tunere til antenne, kabel og parabol, men ingen af modellerne er udstyret med dobbelt-tunere. Vi angiver nedenfor vejledende priser på de modeller, som endnu ikke er kommet i butikkerne. Når skærmene kan købes i butikker, skiftes der automatisk til et link til prissammenligning eller forhandlere. De første skærme kommer på markedet i løbet af sommeren, mens topmodellerne først kommer henimod slutningen af året. Flere detaljer om de nye X8 og X10 modeller afsløres på IFA-messen i september. Du kan genkende 2019-modellerne ved bogstavet ‘E’ i modelnavnet (f.eks. EP68). E = 2019, P & C = 2018 & 2017. Bogstavet X bruges som betegnelse for topmodellen på tværs af generationer.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

Oversigt: TCL 2021 TV

19 May 2021 |

Oversigt: Panasonic 2021 TV

23 Apr 2021 |

Oversigt: LG 2021 TV

17 Mar 2021 |