Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Samsung 2018 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: Samsung 2018 TV

09 May 2018 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Samsung vil i 2018 fortsætte sin satsning på LCD-tv med quantum dot-filter under paraplyen ”QLED”. Flagskibet er blevet opdateret med zone-styring, hvorimod de andre modeller stadig er kantbelyste. Selskabet fokuserer også på HDR10+, unikke designløsninger, nye spilteknologier og en forbedret tv-platform. Flatpanels bringer her den fulde oversigt over Samsungs 2018-modeller.

Tilmeld dig Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online
Læs flere nyheder og artikler i Samsung-sektionen
Se også debat om Samsung 2018 TV

Denne oversigt er blevet opdateret, så den nu trækker data fra TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Samsungs 2018-skærme

2017 var ikke et godt år for Samsungs tv-afdeling. For at forstå, hvad der gik galt, bliver man nødt til spole uret tilbage til omkring 2012-2014, hvor det sydkoreanske selskab forsøgte og fejlede med at masseproducere den næste generation af tv-skærme baseret på OLED-teknologi. Ærkerivalen LG havde mere held med projektet, hvilket har sat Samsung i en svær position.

Annonce:
Modsat andre tv-producenter handler Samsung meget nødigt ind hos LG, hvorfor selskabet besluttede at omdøbe konventionelle LCD-tv til først ”SUHD” og sidenhen ”QLED” i forsøget på at matche OLED. Plan B fejlede på spektakulær vis.

Samsung har som følge heraf måtte afgive sin dominerende position i high-end segmentet. Koreanske medier beretter, at selskabets andel af segmentet er gået fra at være mere end 50% på verdensplan til at være under 10% på ganske få år. OLED-teknologien har stærkt momentum, hvorimod kritiske anmeldere og kræsne forbrugere afskrev sidste års ”QLED TV” som et markedsføringstrick. Så hvad gør verdens største tv-producent for at vende skuden i 2018?


Samsung 2018 TV


Planen involverer nye skærmteknologier såsom microLED og QD-LED
Samsung er fast besluttet på at rejse sig og har overfor pressen præsenteret noget så sjældent som en langsigtet strategi for tv-forretningen. Planen involverer blandt andet nye skærmteknologier såsom microLED og QD-LED. Meget få forbrugere vil have midlerne, men Samsung lancerer den første tv-skærm baseret på microLED-teknologi senere på året med det 146-tommer store ’The Wall’. Det bliver første skridt på en rejse mod at ryste den aldrende LCD-teknologi af sig. Selskabet vil også lancere sit første 8K LCD-tv i år.

På den korte bane fortsætter Samsung dog satsningen på at presse LCD-tv ud som ”QLED”. Den gode nyhed er, at Samsung har lyttet til sidste års kritik og valgt at implementere en zone-styret LED-belysning (såkaldt FALD) i flagskibet Q9FN. I USA får de en neddroslet version af systemet i Q8-serien, men i Europa må vi tage til takke med kantbelyst LED fra Q8 og nedefter. Zone-styring betragtes af mange parter som minimumskravet for på et LCD-tv at kunne gengive ordentlig HDR (High Dynamic Range) video, som Hollywood samt tv- og spilbranchen i disse år kaster sig over med store forhåbninger. Dette års Q9 bliver samtidig markant billigere end sidste års pendant. I Q-serien af skærme sidder en ny ’Q Engine’ videoprocessor, hvorimod skærmene i mellemklassen har en neddroslet variant.

Selskabet vil fortsat have buede tv-skærme i modelprogrammet, men den spøjse satsning henvises dog primært til mellemklassen. Kun en af Q-modellerne vil være buet, men resten er lige så flade, som man forventer, at en tv-skærm er. Der lanceres modeller i formater op til 82 tommer – og senere på året endnu større. Fra Q7 og opefter leveres skærmene også med et ultratyndt vægbeslag, som har fået navnet ”no-gap wall mount”.


Samsung 2018 TV


Et andet fokusområde i 2018 er spilteknologi, hvilket specifikt handler om automatisk HDMI-skift når et spil starter, 120Hz (i HD-opløsning), AMD FreeSync og HDMI 2.1’s VRR (variable refresh rate) – altså adaptiv billedfrekvens. Det skal understreges, at Samsungs skærme endnu ikke understøtter den fulde HDMI 2.1 standard, men selskabet har håndplukket nogle enkelte funktioner fra den kommende forbindelsesstandard, som skal bidrage til at løfte spiloplevelsen. Samsung bliver således den første producent, som implementerer adaptiv billedfrekvens (FreeSync og VRR) i tv-skærme og med Microsofts annoncering om, at Xbox One får det samme, kan 2018 sagtens gå hen og blive endnu et spændende år for konsolspil efter HDR så småt har bidt sig fast.

Samsung lægger også vægt på nye unikke designløsninger. Selskabet har taget den ”usynlige” forbindelse et skridt videre, hvilket konkret betyder, at alle tilslutninger sker i den eksterne ’One Connect’ boks, som via et ultratyndt fiberkabel overfører både videodata og strøm til tv-skærmen. Det er en fed og lovende løsning, som kan hjælpe forbrugerne til at få ryddet op i kabelrodet. En anden ny funktion er ’Ambient Mode’, der blandt andet kan vide vejrudsigter, når skærmen ikke er i brug. Disse funktioner findes i Q-serien.

Samsung nægter fortsat stædigt at opdatere Tizen-platformen fra år til år

Samsungs TV er stadig “smarte”, men selskabet nægter fortsat stædigt at opdatere Tizen-platformen fra år til år. I stedet er seneste version (4.0) forbeholdt 2018-modellerne og tilbyder nyheder som de ovenfornævnte samt ’Universal Guide’ og Bixby-stemmestyring – der udrulles løbende men ikke i Danmark fra start. Selskabet forklarer, at de desuden har strømlinet opsætningsprocessen således at købere kan gøre det meste fra en telefon og sågar dele login-oplysninger fra telefon til tv-skærm. Det virker med Spotify, men endnu ikke Netflix eller danske tjenester.


Samsung 2018 TV


Q9 og Q8 serierne leveres med en metal-fjernbetjening med et kraftigt simplificeret design. Det er en fjernbetjening til den moderne skærm. Samsung ved at forbrugerne i disse år klipper kablerne og søger mod streamingtjenester, hvorfor de heller ikke designer brugerflade og tv-skærme ud fra et gammeldags paradigme. De billigere Q-modeller og NU-modeller leveres ligeledes med en simplificeret fjernbetjening – dog ikke i metal. Den kaldes OneRemote.

Samsung har udviklet eget HDR-format i form af HDR10+
Du har måske hørt, at Samsung har udviklet eget HDR-format i form af HDR10+. De har sågar overtalt Panasonic og Philips til at implementere det i tv-skærme, og overbevist Amazon, 20th Century Fox og Warner Bros om at støtte op på indholdsfronten. Selskabet bekræfter, at alle HDR-kompatible modeller i år vil understøtte HDR10+. For at se indhold i formatet skal du dog søge mod Amazons streamingtjeneste. Ingen andre tilbyder indhold i HDR10+ endnu.

Det koreanske selskab fortsætter med at ignorere Dolby Vision, hvilket næppe kommer som en overraskelse, da HDR10+ er udviklet som en licensfrit alternativ til netop Dolby Vision.

Senere på året vil Samsung lancere HDR10+ kompatible UHD Blu-ray-afspillere og til den tid bør de første skiver i formatet også lande i butikkerne. Selskabet har svoret, at de vil opdatere sidste års UHD Blu-ray-afspillere, så de bliver kompatible med HDR10+, men er til gengæld tavse, hvad angår den lovede HDR10+ opdatering til 2016-skærmene.


Samsung 2018 TV


Samsung vil i 2018 forsøge at slå budskabet om ”internet of things” fast ved at lade SmartThings-platformen integrere i tv-skærme. At de færreste personer hopper på stedet i begejstring, kan skyldes, at selskabet har lovet at understøtte SmartThings i sine 2016-skærme, i siden 2017-skærme og nu i sine 2018-skærme. Måske sker det endelig i år, men med en komplet uansvarlig politik for opdatering af sin platform i tv-skærme, bør man nok tænke sig om en ekstra gang før begynder at koble sine lamper, køkkenmaskiner og dørlåse på systemet.

Annonce:
De nye skærme indeholder naturligvis den sædvanlige pulje af funktionalitet såsom dobbelt-tunere, indbygget WiFi, bluetooth, HEVC og VP9-2 dekodning og HDMI-porte. Ingen af de nye modeller understøtter 3D. Samsung tilføjer, at fra NU7-serien og opefter understøtter Control4-protokollen til hjemmestyring.

Du kan genkende 2018-modellerne på bogstavet N i modelnavnet for den brede portefølje. High-end modellerne kaldes Q*N (f.eks. Q9FN). Kort opridset: NU/N/Q*N = 2018, MU/M/Q = 2017, KS/KU = 2016, JS/JU = 2015, HU/H = 2014, F = 2013.Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2021 TV

17 Mar 2021 |

Oversigt: Philips 2021 TV

11 Mar 2021 |

Oversigt: Sony 2021 TV

08 Mar 2021 |