Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: Sony 2018 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: Sony 2018 TV

16 Feb 2018 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Sony vil i år tilføje yderligere en OLED-model til programmet, som herudover består primært af LCD-skærme. ZD9 forbliver indtil videre på markedet og Sony tilføjer en XF90 med zonestyret LED-belysning. Android TV er inkluderet i næsten alle modellerne og Dolby Vision udvides en smule. Flatpanels bringer her en oversigt over Sonys 2018 TV.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online
Læs flere nyheder og artikler i Sony sektionen
Se også debat om Sony 2018 TV

Denne oversigt er blevet opdateret, så den nu trækker data fra TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Sony 2018 TV

Modelprogrammet er på flere måder en forlængelse af sidste års program. I hvert fald forårsprogrammet – Sony har for vane at lancere yderligere skærme i efteråret. Sidste års A1 OLED forbliver på markedet og det samme gør forrige års ZD9 LCD-flagskib.

Annonce:
Ikke desto mindre står Sony stærkt. Selskabet har et af de bedste LCD-tv på markedet og udvider nu med yderligere en OLED-model. AF8 har præcis samme tekniske specifikationer, som sidste års A1, men adskiller sig på designet. Den fylder mindre i dybden og kan derfor komme tættere på væggen ved vægmontering. Selskabet erstatter også sidste års XE90, som fik ros for at levere meget billedkvalitet for pengene.

Den opgraderede model hedder X90F og har ligeledes bagbelyst LED med zone-styring (FALD) samt et helt nyt system (X-Motion Clarity), der efter sigende forbedrer gengivelse af hurtig bevægelse (klik på linket nedenfor for at læse mere). Ligesom sidste års 90-serie, kan XF90 vise sig at være et stærkt køb, særligt hvis du vil have HDR med i pakken.


Sony 2018 OLED


De mere prisvenlige LCD-modeller – fra XF85 og ned – er udstyret med kant-LED belysning. Denne type belysning sidder langs kanten af LCD-panelet og fordeles vha. en lysfordeler. Det gør det muligt at lave slankere og mere elegante TV, men det påvirker samtidig, hvor præcist lyset kan styres på tværs af LCD-panelet og gør generelt HDR til en blandet fornøjelse. Samtlige skærme fra Sony, inklusiv Full HD-modellerne, vil i 2018 være ”HDR-kompatible”, hvilket betyder, at de kan modtage og afkode HDR-signaler, men ikke nødvendigvis gengive billedet som HDR. Hvis HDR er vigtigt for dig, bør du sigte højere.

Læs også: Første indtryk af Sony AF8 OLED og XF90 LCD

Dolby Vision når ud på flere TV i år – fra XF90 og op
Hvad angår HDR, vil samtlige modeller i 2018 kunne håndtere HDR10 og HLG-formaterne. Dolby Vision når også ud på flere TV i år – fra XF90 og op. Det er en opgradering i forhold til sidste års XE90, hvor netop Dolby Vision manglede. Vi skal dog understrege, at Dolby Vision igen i år kræver en firmwareopdatering, som Sony forventer at frigive ”til sommer” . Som du måske ved, er firmwareopdateringen til sidste års modeller blevet udskudt over flere omgange og er stadig ikke blevet klar. Det er bestemt ikke utænkeligt, at Sony igen i år må udskude planerne.


Sony X900F


Til at servere indhold til den stigende mængde Dolby Vision TV, har Sony lanceret sin første UHD Blu-ray-afspiller, som er kompatibel med Dolbys videoformat. X700 er allerede på markedet, men opdateringen kommer først henover sommeren.

Du har måske lagt mærke til, at konkurrerende producenter bruger et ’UHD Premium’ logo, hvorimod Sony ynder at bruge sit eget gule logo. Selskabet ansøgte i slutningen af 2017 om varemærkebeskyttelse på en opdateret ’8K HDR’ version af logoet, hvilket indikerer, at de gør klar til at kaste sig over 8K. Sony har ikke kommenteret konkret på planerne, men sendte et budskab da de på CES-messen i fremviste en prototype af et 8K HDR-tv, som kunne gengive op til 10,000 nits. De over 33 millioner pixels, som tilsammen udgør 8K-opløsning, blev vækket til live at en ny ’X1 Ultimate’ processor. Du husker måske, at Sony lavede et lignende stunt forud for lanceringen af ZD9 topmodellen i 2016.


Sony 8K HDR TV prototype


Sony siger, at skærme senere opdateres til Android 8.0 (Oreo) via en softwareopdatering.
Sony fortsætter samarbejdet med Google, hvilket konkret betyder, at samtlige 4K-modeller vil være baseret på ‘Android TV’ platformen. Den samler tv-kanaler, apps og spil under samme fane. Der er adgang til Amazon, Netflix, Viaplay og YouTube, men det er stadig småt med danske apps. De manglende tjenester kan sendes over på skærmen via den indbyggede Chromecast-funktion. Sony fortæller os, at skærmerne leveres med Android version 7 og siger i samme åndedræt, at skærme senere opdateres til Android 8.0 (Oreo) via en softwareopdatering.

En god portion af skærmene, fra XF85 og opefter, er udstyret med twin-tuner. Det gør det muligt at optage et tv-program imens du ser et andet. For at aktivere optagefunktionen er det nødvendigt at tilslutte en USB-harddisk. Der er også optagefunktion i resten af modellerne, men ikke i form af twin-tuner.

3D er dødt og ingen producenter virker ivrige for at genoplive det. Sonys ZD9-model vil stadig tilbyde 3D (med aktiv 3D-teknologi), men kun fordi den blev lanceret i 2016. De buede skærme er i øvrigt også udgået fuldstændig hos Sony.


Sony XF75


Annonce:
Sony siger, at 4K-modellerne har 4 HDMI-porte og 3 USB-porte samt ”ac” WiFi, mens HD-modellerne kun har 2 HDMI-porte. Med undtagelse af den billigste RF4 har alle modeller indbygget skærmspejling baseret på Miracast-teknologien. Du vil formentlig opleve, at den indbyggede Chromecast-funktion er mere nyttig.

Sonys 2018 TV kan leveres fra marts, men visse modeller dukker først op i april/maj. Vi opdaterer tabellen herunder i takt med at vi får yderligere detaljer. Du kan genkende 2018-modellerne på bogstavet ”F” i modelnavnet. XF = 2018, XE = 2017, XD = 2016, XC = 2015, XB = 2014, XA = 2013.Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

TCL 2020 TV

Oversigt: TCL 2020 TV

15 May 2020 | Flatpanels |
Philips 2020 TV

Oversigt: Philips 2020 TV

23 Apr 2020 | Flatpanels |
LG 2020 TV

Oversigt: LG 2020 TV

02 Apr 2020 | Flatpanels |
Samsung 2020 TV

Oversigt: Samsung 2020 TV

30 Mar 2020 | Flatpanels |