Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLGs 2017 skærme - oversigt med priser - FlatpanelsDK

LGs 2017 skærme - oversigt med priser

07 Apr 2017 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

LG vil i 2017 fortsat satse på OLED i premium-segmentet, ”Super UHD” LCD nedenunder og en bred portefølje af mere traditionelle LCD-tv i mellemklassen og herunder. 2017 OLED vil være mere lysstærke og forbedret på en række billedmæssige områder. Flagskibsmodellen er den utrolige W7 ”wallpaper OLED”, men samtlige 2017 OLED-tv har Dolby Vision og Atmos. 3D og buede TV er dømt ude. FlatpanelsDK bringer en oversigt over LGs 2017-skærme, inklusiv danske priser.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online
Læs flere nyheder og artikler i LG-sektionen
Følg også debatten om LGs 2017 TV i forummet

Denne oversigt er blevet opdateret, så den nu trækker data fra TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

LGs 2017-skærme

Flagskibet er det unikke W7 wallpaper OLED, der måler blot 2,5 millimeter i tykkelsen. LG har rykket al styreelektronikken ned i en ekstern boks, som samtidig er en Dolby Atmos-soundbar. Resten af OLED-porteføljen består af opgraderede versioner af sidste års modeller. E7 afløser E6, B7 afløser B6 osv.

Annonce:
At det ydre ikke har ændret sig, betyder dog ingenlunde, at der ingen nyheder er. Nogle af nyhederne er åbenlyse såsom Dolby Atmos i højttalerene på alle 2017 OLED-tv. Andre er forbedringer under motorhjelmen, som vi gik i dybden med i artiklen fra CES 2017. Disse forbedringer dækker bl.a. over et mere lysstærkt panel med op til 1000 nits, en forbedret 21ms HDR-spilprofil, et redesignet ABL-system som forbedrer både SDR og HDR-billedkvalitet, bedre indstillingsmuligheder, forbedret HDR-tonemapping, forbedret gengivelse af skyggedetaljer og et mere konsistent DCI-P3 farverum. LG har på den anden side valgt at droppe 3D og buede skærme.


LG 2017 OLED


Fem OLED-serier – alle fem med Dolby Vision og Dolby Atmos
LG forklarer, at alle fem OLED-serier – W7, G7, E7, C7 og B7 – er flade og at de skulle levere mere eller mindre samme billedkvalitet. Ulig sidste års B6, så benytter dette års B7 samme SoC (system-on-chip), som de dyrere modeller, hvilket gør, at den processerer billedet på samme måde og desuden er på samme opdateringscyklus hvad angår software.

Det sydkoreanske selskab mener, at de har skabt de bedste tv-skærme til dato. LG vil i 2017 få selskab af Sony, Panasonic, Philips, Loewe, Bang & Olufsen og andre. Konkurrenternes tv-skærme har OLED-paneler fra LG.Display indeni, men billedkvalitet afgøres naturligvis af flere faktorer end panelet alene. 2017 kan meget vel gå hen og blive et meget interessant år på tv-markedet.

Alle LGs 2017 OLED-tv vil understøtte tre HDR-formater; HDR10, HLG og Dolby Vision. Et fjerde, Technicolor HDR, ligger også i kortene, men LG understreger, at formatet ikke vil blive understøttet ved lancering. Det kommer først senere, såfremt markedet udvikler sig i den retning. Der er på nuværende tidspunkt intet indhold, som er tilgængeligt i Technicolors HDR-format.
Som du nok allerede har noteret dig, så vil OLED-tv fortsat være forbeholdt premium-segmentet i 2017. Det vil være tilfældet indtil LG.Displays nye, større OLED-fabrik står klar til masseproduktion. Selskabet vil herudover tilbyde LCD-tv i nærmest enhver tænkelig prisklasse. De dyreste, som skal sælges som ”Super UHD” LCD, positioneres under OLED. De gør brug af et ”nano cell”-filter til at forbedre billedkvaliteten, lyder det.

SJ95 bliver LCD-topmodellen i 2017 og den vil understøtte de samme HDR-formater, som OLED-modellerne. LG vil herudover lancere et virvar af LCD-modeller i mellemklassen og ned. Det blivcer 7, 6 og 5 serierne.

LG 2017 OLED


Der introduceres samtidig med skærmene en opdateret version af webOS-platformen, nærmere bestemt version 3.5. Den ”halve” opdatering har kun mindre nyheder at byde på. Vi gennemgik de nye funktioner i webOS 3.5 her. Det tilføjes, at webOS 3.5 kører på en kraftigere systemchip. Desværre vil nuværende tv-skærme fra LG ikke blive opdateret til seneste version.

webOS tilbyder adgang til streamingtjenester såsom Netflix, YouTube, Amazon, TV2 Play, Viaplay og Blockbuster. Der mangler dog tjenester såsom HBO Nordic og C More. LG har udstyret skærmene med en HEVC-dekoder, som gør det muligt at streame video i op til 4K og HDR-kvalitet fra tjenester såsom Netflix og Amazon. Netflix har også givet skærmene sin velsignelse. Alle webOS 3.5 skærme er i 2017 ”Netflix Recommended”, hvilket i bund og grund betyder, at app’en er fuldt opdateret og kører hurtigere end nogensinde.
VIl du hellere se dine film fra en UHD Blu-ray-skive, så kan du naturligvis tilslutte hvilken som helst UHD Blu-ray-afspiller til skærmene og nyde film i fantastisk 4K og HDR-kvalitet. LG vil i år lancere sin første UHD Blu-ray-afspiller, kaldet UP970, og det bliver samtidig en af de første til at understøtte Dolby Vision-formatet. Det ligner således et godt match til skærmene.

LG vil i år lancere sin første UHD Blu-ray-afspiller og det bliver samtidig en af de første til at understøtte Dolby Vision

Som nævnt bliver alle fem 2017 OLED-serier udstyret med Dolby Atmos. W7 topmodellen har en ekstern soundbar med flere enheder integreret, herunder loft-vinklede enheder, hvorimod G7 og E7 har mere traditionelle stereo-soundbarer. B7 og C7 har skjulte højttalere. Atmos-effekten vil selvsagt ikke matche oplevelsen i biografen, men et af Dolbys argumenter lyder, at Atmos er designet som et fleksibelt system, der kan forbedre lyden uanset højttalertypen og omgivelserne. Vi vil lade produkterne tale for dem selv, når vi modtager anmeldelseseksemplarer.

LG 2017 OLED


Annonce:
Der vil stadig eksistere Full HD LCD-modeller, men ulig Sony, vil LG ikke udstyre dem HDR. Modelprogrammet indenfor HD byder ikke på de store overraskelser, men vi har alligevel inkluderet dem i oversigtstabellen nedenfor, hvis du vil kigge nærmere på sagerne.

“Super UHD” LCD-skærmene vil have højttalere udviklet i samarbejde med Harman Kardon. Alle 4K-modellerne vil herudover understøtte “Wireless Sound Sync” platformen, som gør det muligt at tilslutte kompatible LG-højttalere trådløst til skærmene.

Hvad ellers? LG fortæller os, at W7, G7 og E7 er udstyret med dobbelt tuner-funktionalitet, så du kan optage en tv-kanal imens du ser en anden. Der lægger også en lidt mere eksklusiv metal-fjernbetjening i kassen til de tre modeller. I kassen til resten af webOS-skærmene ligger en plastik-fjernbetjening af den type, som kan styre skærmene via bevægelse. De fleste skærme har indbygget WiFi og 4 HDMI-porte.


LG 2017 OLED


2017-skærmene fra LG sendes på markedet i Danmark i foråret. W7 følger efter til sommer. Vi opdaterer oversigten i takt med at vi får bekræftet yderligere detaljer.

Du kan genkende 2017-modellerne ved at OLED-modellerne indeholder ”7” i modelnavnet (f.eks. E7 og B7) eller ved at ”J” indgår i LCD-modelnavnet (f.eks. SJ95 eller UJ67). SJ/UJ = 2017, UH = 2016, UF = 2015, UB = 2014.Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

TCL 2020 TV

Oversigt: TCL 2020 TV

15 May 2020 | Flatpanels |
Philips 2020 TV

Oversigt: Philips 2020 TV

23 Apr 2020 | Flatpanels |
LG 2020 TV

Oversigt: LG 2020 TV

02 Apr 2020 | Flatpanels |
Samsung 2020 TV

Oversigt: Samsung 2020 TV

30 Mar 2020 | Flatpanels |