Panasonics 2017 skærme - oversigt med priser

03 Mar 2017 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Panasonic vil i 2017 lancere to OLED-serier og en række 4K og HD LCD-tv. DX900 forbliver på markedet som LCD-topmodel og OLED-skærmene positioneres som absolutte topmodeller. HDR10 og HLG-formaterne understøttes på tværs af modellerne. 3D findes i en enkelt model, men buerne er dømt ude. FlatpanelsDK bringer her en oversigt over Panasonics 2017-skærme inklusiv danske priser.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online
Læs flere nyheder og artikler i Panasonic-sektionen
Følg også debatten om Panasonics 2017 TV i forummet


Panasonics 2017-skærme

Panasonic har så godt som trukket sig ud af det amerikanske tv-marked, men de har en stærk portefølje af nye skærme på vej til Europa. Selskabet vil i 2017 lancere sin anden generation indenfor OLED med EZ1000 og EZ950 serierne efter de så småt prøvede kræfter med teknologien for to år siden med den ekstremt dyre CZ950.

OLED-skærmene bliver stjernene i 2017. EZ1000 skal repræsentere den ”bedste billedkvalitet, som Panasonic har haft til dato”, lyder det. EZ950 tilbyder næsten alle de samme funktioner. OLED bliver tilgængelig i tre formater fra 55 til 77 tommer. Vi har inkluderet de danske priser længere nede i oversigten og såfremt de holder frem til lanceringen om nogle måneder, så tyder det på, at Panasonic med EZ950 faktisk kan udfordre LGs OLED-tv på pris. Vi går et spændende år i møde.


Panasonic 2017 TV


Hvad adskiller Panasonics OLED-tv fra LGs? Ifølge Panasonic 3 ting.
Ligesom de andre, indkøber Panasonic OLED-paneler fra LG.Display, så forvent op til 1000 nits maksimal lysstyrke og tæt på 100% dækning af DCI-P3 farverummet, der har oprindelse i biografverdenen. Men hvad adskiller så Panasonics OLED-tv fra LGs? Ifølge Panasonic 3 ting: En kraftfuld HCX2-billedprocessor; et samarbejde med filmfolk fra Hollywood med mål om at levere ekstremt præcise farver; og bedre gengivelse af de allermørkeste toner lige over sort. Om det holder vand, må vi naturligvis undersøge nærmere i kommende anmeldelser.

EZ1000 har potente højttalere, døbt ”Dynamic Blade Speakers”, indbygget i foden. Vi har hørt dem spille i fuldt flor og de lyder behagelige og kraftfulde i bunden. EZ950 vil benytte mindre potente højttalere. Skærmene er i øvrigt THX-certificerede og Panasonic har desuden ansøgt om at få dem ’UHD Premium’ certificerede. De er overbeviste om, at de vil bestå testkriterierne, der primært har omdrejningspunkt om HDR.

Panasonic EX700 LCD


Tager vi skridtet til LCD-modellerne, så skal vi først understrege, at sidste års LCD-topmodel, DX900, vil forblive på markedet i 2017. Den positioneres lige under de to nye OLED-modeller.

Panasonic har valgt ikke støtte op om Dolbys bestræbelser på at skabe et premium HDR-format. 2017-modellerne vil i stedet bygge på det åbne brancheformat HDR10 samt broadcastformatet HLG. Sidstnævnte vil blive brugt på tv-kanaler.

Panasonic har valgt ikke støtte op om Dolbys bestræbelser på at skabe et premium HDR-format

Understøttelse af HLG kommer desuden til visse 2016 TV via en firmware-opdatering senere på året, har selskabet bekræftet. Dermed vil de skærme også kunne modtage HDR-billedkvalitet via tv-kanaler, når tv-udbyderne begynder at udsende i formatet.

I videoen nedenfor demonstrerer Panasonic hvilke forbedringer der er opnået indenfor HDR på en 2017 OLED kontra en 2015 OLED (CZ950).
I 2016 havde vi – i forbindelse med anmeldelser - klager hvad angår HDR-billedkvalitet i mellemklassen. Klagerne gik overordnet på, at panelerne i skærmene i mellemklassen ikke var gearet til at fremvise HDR. Panasonic reagerer ved at implementere en begrænset form for ”local dimming” – altså zone-styring af lyset – i EX780 modellen. Det skal forbedre gengivelsen af HDR, siger de. Selskabet uddeler dog ikke specifikationer hvad angår maksimal lysstyrke og farverum for LCD-panelerne,s å det er svært at vurdere, hvor langt de er kommet før vi får skærmene på testbænken.

Panasonic har igennem de to seneste år samarbejdet med Mozilla om at tilbyde Firefox OS-platformen i tv-skærme. Mozilla har besluttet at kaste håndklædet i ringen og indstille arbejdet på Firefox-styresystemet, men Panasonic samler bolden op og fortsætter udviklingen under eget tag. Det klinger lidt hult, når man husker på, at grunden til at Panasonic valgte et samarbejde med Mozilla var, at de netop ville undgå at udvikle egen software. Panasonic er ikke ligefrem kendt for deres ekspertiser på dette område.

Ikke desto mindre er der nogle nye nyttige funktioner på vej til ”My Home Screen 2.0”, som er det nye navn på plaformen. Først og fremmest tilføjes Amazon Prime Video som app og den vil understøtte op til 4K HDR-kvalitet. YouTube vil også blive tilgængelig i 4K HDR-kvalitet på 2017 TV. Sidste års modeller manglede hardwaredekodning af VP9-Profile2 formatet, udviklet af Google, hvorfor YouTube var begrænset til maksimalt 4K (ingen HDR).
Netflix er naturligvis også at finde i skærmene og app’en understøtter op til 4K HDR-kvalitet. Herudover er der danske tjenester såsom Viaplay, Blockbuster og SF Anytime, men der mangler apps til HBO Nordic, TV2 Play, C More, DR TV m.fl. Hvis du vil have den bedste 4K HDR-oplevelse, så skal du have fat i en UHD Blu-ray-afspiller. Dem har Panasonic en del af for modelprogrammet udvides yderligere i 2017. Selskabet lancerer også de første UHD Blu-ray-optagere.

Af andre nyheder kan vi fremhæve ”my app”-knappen på fjernbetjeningen. Denne kan indstilles til at åbne din favorit-app på skærmen. Der også en opdateret medieafspiller, som understøtter video i 4K HDR10 og HLG formaterne. Panasonic vil tilbyde dobbelt-tuner i flere af de øvre modeller samt ”in-house TV streaming”, som gør det muligt at streame optagelser fra tunerne rundt imellem husets tv-skærme. Vi har angivet hvilke modeller, der kan agere ”servere” (altså sende optagelser ud i netværket) længere nede samt hvilke skærme, der kun kan modtage (”klienter”).

Panasonic EZ950


OLED-skærmene har to fjernbetjeninger i kassen. Den ene er ”touch pad”-fjernbetjeningen, som Panasonic introducerede for nogle år tilbage. Den anden er den klassiske fjernbetjening, som du uden tvivl har stiftet bekendtskab med, hvis du har ejet en tv-skærme fra Panasonic over det sidste årti. Den ligner sig selv udover den nye ”my app”-knap samt Netflix-knappen, der kom til sidste år.

Det er nok også værd kort at komme ind på fortidens tendenser på markedet. Som du nok har hørt, så er 3D dødt på næsten samtlige konkurrenters nye modelprogrammer. Panasonic har dog fundet plads til 3D i en enkelt model, nemlig EX780. Ingen af de andre nye skærme vil understøtte 3D – ikke engang topmodellerne indenfor OLED. Buede tv-skærme er også dømt ude. Panasonic var aldrig en stor fortaler for gimmicken, så buerne er droppet uden større drama.

Det bringer også til design. Sidste år introducerede selskabet hvad de kaldte ”Switch design”, hvilket fortsætter i 2017. Det betyder i bund og grund bare, at du får øget fleksibilitet hvad angår foden. Benene kan på flere af skærmene placeres enten bredt eller smalt under skærmen. Det tillader, at skærmene kan stå på selv smalle møbler.


Panasonic 2017 TV


Panasonics 2017 OLED-tv kommer på markedet i Danmark i maj/juni
Panasonic vil desuden sælge nogle få HD-modeller til lave prispunkter, men der er ikke så meget at være begejstret for i dette segment. Hvis du vil have alle de sjove ting, så er du nødsaget til at købe en af 4K-modellerne, som i år starter på relativt lave priser.

Hvad ellers? Der er de sædvanlige ting såsom indbygget WiFi, “TV Anywhere” streaming, PIP/PAP og DLNA. Herudover vil det være muligt at integrere skærmene via IP-automation i hjemmet, så de kan indgå som en del af det forbundne hjem. Remote-app’en til telefoner og tablet fungerer fortsat med 2017-modellerne.

Panasonics 2017 4K LCD-tv lander på markedet i Danmark i løbet af april/maj. Panasonics 2017 OLED-tv kommer på markedet i Danmark i maj/juni. Vi opdaterer overblikket nedenfor i takt med at vi modtager og bekræfter yderligere specifikationer. Du kan genkende 2017-modeller ved at ”E” indgår i modelnavnet; for eksempel EX780. E = 2017, D = 2016, C = 2015, A = 2014. De sprang “B” over.


Panasonic EZ1000 OLED

Panasonic EZ1000 OLED

EZ1000 er det nye flagskib fra Panasonic. Det er bygget på OLED-teknologi, der i år har fået højere lysstyrke. EZ1000 kommer i 65 og 77 tommer med kraftfulde højttalere.

Priser:
 • 77” 77EZ1000
 • 65” 65EZ1000

 • Læs også:
 • Panasonic præsenterer sit 2. generations OLED-tv, EZ1000
 • Første indtryk af Panasonics EZ1000 OLED
 • Panasonic udvider EZ1000 OLED-serien med 77" model

 • Features
  OLED-skærmteknologi
  Fladt design
  4K-opløsning
  HDR: HDR10 & HLG
  HCX2 billedprocessor
  Absolute Black Filter
  Dynamic Blade Speaker (80W)
  99% DCI-P3 farverum
  THX certificeret
  My Home Screen 2.0 (tidl. Firefox OS)
  Quad-core Pro processor
  HEVC
  VP9-Profile2
  Dobbelt-tuner
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi
  Touch pad remote + TV remote
  TV Anywhere + in-house TV streaming (server+klient)  Panasonic EZ950 OLED

  Panasonic EZ950 OLED

  EZ950 er Panasonics anden OLED-serie i 2017. Det er et bud på mere betalelige OLED-tv, som kan konkurrere med bl.a. LG. Billedet har i overordnede træk de samme karakteristika som EZ1000, men lyden er mindre potent.

  Priser:
 • 65” 65EZ950
 • 55” 55EZ950

 • Læs også:
 • Panasonic afslører 55" og 65" EZ950 OLED-tv

 • Features
  OLED-skærmteknologi
  Fladt design
  4K-opløsning
  HDR: HDR10 & HLG
  HCX2 billedprocessor
  40W højttalere
  99% DCI-P3 farverum
  THX certificeret
  My Home Screen 2.0 (tidl. Firefox OS)
  Quad-core Pro processor
  HEVC
  VP9-Profile2
  Dobbelt-tuner
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi
  Touch pad remote + TV remote
  TV Anywhere + in-house TV streaming (server+klient)  Panasonic DX900

  Panasonic DX900

  DX900 blev lanceret i 2016 og vil forblive på markedet i 2017, som LCD-topmodellen Den repræsenterer stadig det ypperste indenfor LCD fra Panasonic, men positioneres billedmæssigt under de to OLED-serier.

  Priser:
 • 65” 65DX900
 • 58” 58DX900

 • Læs også:
 • Test: Panasonic DX900
 • Panasonic afslører DX900 - deres første "UHD Premium" LCD-tv
 • Panasonic vil opdatere visse 2016 TV med HLG HDR-formatet

 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design
  4K-opløsning
  HDR: HDR10 & HLG (senere)
  HCX billedprocessor
  FALD (512 zones) - “Local dimming Ultra”
  ”UHD Premium” certificeret
  ”THX 4K” certificeret
  Ultra Bright panel
  3000 BMR
  Firefox OS 2.0
  Quad-core Pro processor
  HEVC
  VP9 (ikke Profile2)
  Dobbelt-tuner
  ”Quad Passive Radiator” højttalere
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi
  Touch pad remote + TV remote
  TV Anywhere + in-house TV streaming (server+klient)  Panasonic EX780

  Panasonic EX780

  EX780 bliver en LCD-serie i mellemklassen med 4K-opløsning og understøttelse af HDR. Panasonic siger, at de har indbygget en slags “local dimming” så lyset bedre kan styres på tværs af panelet.

  Priser:
 • 75” 75EX780
 • 65” 65EX780
 • 58” 58EX780
 • 50” 50EX780

 • Læs også:
 • Panasonics 2017 LCD-tv "sætter HDR i rampelyset"

 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design – “Switch Design”
  4K-opløsning
  HDR: HDR10 & HLG
  HCX2 billedprocessor
  Kant-LED med begrænset local dimming
  Aktiv 3D-teknologi
  2400 BMR
  My home screen 2.0 (tidl. Firefox OS)
  Quad-core Pro processor
  HEVC
  VP9-Profile2
  Dobbelt-tuner
  20W højttalere
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi
  TV remote
  TV Anywhere + in-house TV streaming (server+klient)  Panasonic EX730

  Panasonic EX730

  EX730 er skridtet ned fra EX780. Den har ikke et lige så lysstærkt panel og mangler også den nye HCX2 billedprocessor.

  Priser:
 • 65” 65EX730
 • 58” 58EX730
 • 50” 50EX730
 • 40” 40EX730

 • Læs også:
 • Panasonics 2017 LCD-tv "sætter HDR i rampelyset"

 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design – “Switch Design”
  4K-opløsning
  HDR: HDR10 & HLG
  1600 BMR
  My home screen 2.0 (tidl. Firefox OS)
  Quad-core Pro processor
  HEVC
  VP9-Profile2
  20W højttalere
  3x HDMI / 2x USB
  WiFi
  TV remote
  TV Anywhere + in-house TV streaming (server+klient)  Panasonic EX700

  Panasonic EX700

  EX700 er endnu en 4K-model. I forhold til EX730 mangler dobbelt-tuneren og designet er lidt anderledes.

  Priser:
 • 65” 65EX700
 • 58” 58EX700
 • 50” 50EX700
 • 40” 40EX700

 • Læs også:
 • TEST: Panasonic EX700
 • Panasonics 2017 LCD-tv "sætter HDR i rampelyset"

 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design – “Switch Design”
  4K-opløsning
  HDR: HDR10 & HLG
  1600 BMR
  My home screen 2.0 (tidl. Firefox OS)
  Quad-core Pro processor
  HEVC
  VP9-Profile2
  20W højttalere
  3x HDMI / 2x USB
  WiFi
  TV remote
  TV Anywhere + in-house TV streaming (klient)  Panasonic EX600

  Panasonic EX600

  EX600 bliver det billigste 4K-tv fra Panasonic i 2017. Det kommer i op til 65 tommer.

  Priser:
 • 65” 65EX613
 • 55” 55EX613
 • 49” 49EX613
 • 40” 40EX613

 • Læs også:
 • Panasonics 2017 LCD-tv "sætter HDR i rampelyset"

 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design – “Switch Design”
  4K-opløsning
  HDR: HDR10 & HLG
  1300 BMR
  My home screen 2.0 (tidl. Firefox OS)
  Quad-core Pro processor
  HEVC
  VP9-Profile2
  20W højttalere
  3x HDMI / 2x USB
  WiFi
  TV remote
  TV Anywhere + in-house TV streaming (klient)  Panasonic ES600

  Panasonic ES500

  Med ES600 rykker vi ned i HD-opløsning. Skærmen kommer indtil videre kun i 32” med Full HD (som den eneste 32”).

  Priser:
 • 32” 32ES600 – ukendt pris

 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design
  1080 HD-opløsning
  800 BMR
  My home screen 1.0
  20W højttalere
  2x HDMI / 2x USB
  WiFi
  TV remote
  TV Anywhere + in-house TV streaming (klient)  Panasonic ES500

  Panasonic ES500

  ES500 er en serie af billigere tv-skærme med HD-opløsning. De kommer i 24 til 49 tommer.

  Priser:
 • 49” 49ES500
 • 40” 40ES513
 • 32” 32ES500
 • 24” 24ES513

 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design
  1080 HD-opløsning (HD Ready på 24-32”)
  600 BMR
  My home screen 1.0
  20W højttalere (6W I 24”)
  2x HDMI / 2x USB
  WiFi
  TV remote
  TV Anywhere + in-house TV streaming (klient)  Panasonic ES400

  Panasonic ES400

  ES400 bliver det billigste og mest skrabede tv fra Panasonic i 2017.

  Priser:
 • 49” 49ES400
 • 40” 40ES400
 • 32” 32ES400
 • 24” 24ES400 – pris ukendt

 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design
  1080 HD-opløsning (HD Ready på 32”)
  400 BMR
  My home screen 1.0
  20W højttalere (6W I 24”)
  2x HDMI / 2x USB
  WiFi
  TV remote
  TV Anywhere + in-house TV streaming (klient)

  Flere overbliksartikler

  Philips OLED973

  Oversigt: Philips 2018 TV

  23 May 2018 | Rasmus Larsen |
  Samsung 2018 TV

  Oversigt: Samsung 2018 TV

  09 May 2018 | Rasmus Larsen |
  LG 2018 TV

  Oversigt: LG 2018 TV

  12 Apr 2018 | Rasmus Larsen |
  Panasonic 2018 TV

  Oversigt: Panasonic 2018 TV

  07 Mar 2018 | Rasmus Larsen |