Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonics 2017 skærme - oversigt med priser - FlatpanelsDK

Panasonics 2017 skærme - oversigt med priser

03 Mar 2017 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Panasonic vil i 2017 lancere to OLED-serier og en række 4K og HD LCD-tv. DX900 forbliver på markedet som LCD-topmodel og OLED-skærmene positioneres som absolutte topmodeller. HDR10 og HLG-formaterne understøttes på tværs af modellerne. 3D findes i en enkelt model, men buerne er dømt ude. FlatpanelsDK bringer her en oversigt over Panasonics 2017-skærme inklusiv danske priser.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online
Læs flere nyheder og artikler i Panasonic-sektionen
Følg også debatten om Panasonics 2017 TV i forummet

Denne oversigt er blevet opdateret, så den nu trækker data fra TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Panasonics 2017-skærme

Panasonic har så godt som trukket sig ud af det amerikanske tv-marked, men de har en stærk portefølje af nye skærme på vej til Europa. Selskabet vil i 2017 lancere sin anden generation indenfor OLED med EZ1000 og EZ950 serierne efter de så småt prøvede kræfter med teknologien for to år siden med den ekstremt dyre CZ950.

OLED-skærmene bliver stjernene i 2017. EZ1000 skal repræsentere den ”bedste billedkvalitet, som Panasonic har haft til dato”, lyder det. EZ950 tilbyder næsten alle de samme funktioner. OLED bliver tilgængelig i tre formater fra 55 til 77 tommer. Vi har inkluderet de danske priser længere nede i oversigten og såfremt de holder frem til lanceringen om nogle måneder, så tyder det på, at Panasonic med EZ950 faktisk kan udfordre LGs OLED-tv på pris. Vi går et spændende år i møde.


Panasonic 2017 TV


Hvad adskiller Panasonics OLED-tv fra LGs? Ifølge Panasonic 3 ting.
Ligesom de andre, indkøber Panasonic OLED-paneler fra LG.Display, så forvent op til 1000 nits maksimal lysstyrke og tæt på 100% dækning af DCI-P3 farverummet, der har oprindelse i biografverdenen. Men hvad adskiller så Panasonics OLED-tv fra LGs? Ifølge Panasonic 3 ting: En kraftfuld HCX2-billedprocessor; et samarbejde med filmfolk fra Hollywood med mål om at levere ekstremt præcise farver; og bedre gengivelse af de allermørkeste toner lige over sort. Om det holder vand, må vi naturligvis undersøge nærmere i kommende anmeldelser.

EZ1000 har potente højttalere, døbt ”Dynamic Blade Speakers”, indbygget i foden. Vi har hørt dem spille i fuldt flor og de lyder behagelige og kraftfulde i bunden. EZ950 vil benytte mindre potente højttalere. Skærmene er i øvrigt THX-certificerede og Panasonic har desuden ansøgt om at få dem ’UHD Premium’ certificerede. De er overbeviste om, at de vil bestå testkriterierne, der primært har omdrejningspunkt om HDR.

Panasonic EX700 LCD


Tager vi skridtet til LCD-modellerne, så skal vi først understrege, at sidste års LCD-topmodel, DX900, vil forblive på markedet i 2017. Den positioneres lige under de to nye OLED-modeller.

Panasonic har valgt ikke støtte op om Dolbys bestræbelser på at skabe et premium HDR-format. 2017-modellerne vil i stedet bygge på det åbne brancheformat HDR10 samt broadcastformatet HLG. Sidstnævnte vil blive brugt på tv-kanaler.

Panasonic har valgt ikke støtte op om Dolbys bestræbelser på at skabe et premium HDR-format

Understøttelse af HLG kommer desuden til visse 2016 TV via en firmware-opdatering senere på året, har selskabet bekræftet. Dermed vil de skærme også kunne modtage HDR-billedkvalitet via tv-kanaler, når tv-udbyderne begynder at udsende i formatet.

I videoen nedenfor demonstrerer Panasonic hvilke forbedringer der er opnået indenfor HDR på en 2017 OLED kontra en 2015 OLED (CZ950).
I 2016 havde vi – i forbindelse med anmeldelser - klager hvad angår HDR-billedkvalitet i mellemklassen. Klagerne gik overordnet på, at panelerne i skærmene i mellemklassen ikke var gearet til at fremvise HDR. Panasonic reagerer ved at implementere en begrænset form for ”local dimming” – altså zone-styring af lyset – i EX780 modellen. Det skal forbedre gengivelsen af HDR, siger de. Selskabet uddeler dog ikke specifikationer hvad angår maksimal lysstyrke og farverum for LCD-panelerne,s å det er svært at vurdere, hvor langt de er kommet før vi får skærmene på testbænken.

Panasonic har igennem de to seneste år samarbejdet med Mozilla om at tilbyde Firefox OS-platformen i tv-skærme. Mozilla har besluttet at kaste håndklædet i ringen og indstille arbejdet på Firefox-styresystemet, men Panasonic samler bolden op og fortsætter udviklingen under eget tag. Det klinger lidt hult, når man husker på, at grunden til at Panasonic valgte et samarbejde med Mozilla var, at de netop ville undgå at udvikle egen software. Panasonic er ikke ligefrem kendt for deres ekspertiser på dette område.

Ikke desto mindre er der nogle nye nyttige funktioner på vej til ”My Home Screen 2.0”, som er det nye navn på plaformen. Først og fremmest tilføjes Amazon Prime Video som app og den vil understøtte op til 4K HDR-kvalitet. YouTube vil også blive tilgængelig i 4K HDR-kvalitet på 2017 TV. Sidste års modeller manglede hardwaredekodning af VP9-Profile2 formatet, udviklet af Google, hvorfor YouTube var begrænset til maksimalt 4K (ingen HDR).
Netflix er naturligvis også at finde i skærmene og app’en understøtter op til 4K HDR-kvalitet. Herudover er der danske tjenester såsom Viaplay, Blockbuster og SF Anytime, men der mangler apps til HBO Nordic, TV2 Play, C More, DR TV m.fl. Hvis du vil have den bedste 4K HDR-oplevelse, så skal du have fat i en UHD Blu-ray-afspiller. Dem har Panasonic en del af for modelprogrammet udvides yderligere i 2017. Selskabet lancerer også de første UHD Blu-ray-optagere.

Af andre nyheder kan vi fremhæve ”my app”-knappen på fjernbetjeningen. Denne kan indstilles til at åbne din favorit-app på skærmen. Der også en opdateret medieafspiller, som understøtter video i 4K HDR10 og HLG formaterne. Panasonic vil tilbyde dobbelt-tuner i flere af de øvre modeller samt ”in-house TV streaming”, som gør det muligt at streame optagelser fra tunerne rundt imellem husets tv-skærme. Vi har angivet hvilke modeller, der kan agere ”servere” (altså sende optagelser ud i netværket) længere nede samt hvilke skærme, der kun kan modtage (”klienter”).

Panasonic EZ950


OLED-skærmene har to fjernbetjeninger i kassen. Den ene er ”touch pad”-fjernbetjeningen, som Panasonic introducerede for nogle år tilbage. Den anden er den klassiske fjernbetjening, som du uden tvivl har stiftet bekendtskab med, hvis du har ejet en tv-skærme fra Panasonic over det sidste årti. Den ligner sig selv udover den nye ”my app”-knap samt Netflix-knappen, der kom til sidste år.

Det er nok også værd kort at komme ind på fortidens tendenser på markedet. Som du nok har hørt, så er 3D dødt på næsten samtlige konkurrenters nye modelprogrammer. Panasonic har dog fundet plads til 3D i en enkelt model, nemlig EX780. Ingen af de andre nye skærme vil understøtte 3D – ikke engang topmodellerne indenfor OLED. Buede tv-skærme er også dømt ude. Panasonic var aldrig en stor fortaler for gimmicken, så buerne er droppet uden større drama.

Det bringer også til design. Sidste år introducerede selskabet hvad de kaldte ”Switch design”, hvilket fortsætter i 2017. Det betyder i bund og grund bare, at du får øget fleksibilitet hvad angår foden. Benene kan på flere af skærmene placeres enten bredt eller smalt under skærmen. Det tillader, at skærmene kan stå på selv smalle møbler.


Panasonic 2017 TV


Panasonics 2017 OLED-tv kommer på markedet i Danmark i maj/juni
Panasonic vil desuden sælge nogle få HD-modeller til lave prispunkter, men der er ikke så meget at være begejstret for i dette segment. Hvis du vil have alle de sjove ting, så er du nødsaget til at købe en af 4K-modellerne, som i år starter på relativt lave priser.

Hvad ellers? Der er de sædvanlige ting såsom indbygget WiFi, “TV Anywhere” streaming, PIP/PAP og DLNA. Herudover vil det være muligt at integrere skærmene via IP-automation i hjemmet, så de kan indgå som en del af det forbundne hjem. Remote-app’en til telefoner og tablet fungerer fortsat med 2017-modellerne.

Panasonics 2017 4K LCD-tv lander på markedet i Danmark i løbet af april/maj. Panasonics 2017 OLED-tv kommer på markedet i Danmark i maj/juni. Vi opdaterer overblikket nedenfor i takt med at vi modtager og bekræfter yderligere specifikationer. Du kan genkende 2017-modeller ved at ”E” indgår i modelnavnet; for eksempel EX780. E = 2017, D = 2016, C = 2015, A = 2014. De sprang “B” over.Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

TCL 2020 TV

Oversigt: TCL 2020 TV

15 May 2020 | Flatpanels |
Philips 2020 TV

Oversigt: Philips 2020 TV

23 Apr 2020 | Flatpanels |
LG 2020 TV

Oversigt: LG 2020 TV

02 Apr 2020 | Flatpanels |
Samsung 2020 TV

Oversigt: Samsung 2020 TV

30 Mar 2020 | Flatpanels |