Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSonys 2017 skærme - oversigt med priser - FlatpanelsDK

Sonys 2017 skærme - oversigt med priser

24 Feb 2017 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Sony vil i 2017 først og fremmest kaste sig over Dolby Vision-formatet samt introducere sit første store OLED-tv – A1 OLED. Samtlige 4K-modeller vil køre Android TV og Sony vil herudover – som de første – lancere HDR-kompatible HD-skærme. 3D er så godt som dømt ude og buede skærme er væk. FlatpanelsDK bringer her en oversigt over Sonys 2017-skærme, inklusiv danske priser.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online
Læs flere nyheder og artikler i Sony sektionen
Følg også debatten om Sonys 2017 TV i forummet

Denne oversigt er blevet opdateret, så den nu trækker data fra TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Sonys 2017-skærme

Ved første øjekast kan Sonys modelprogram for 2017 ligne en forlængelse af det fra 2016, men kig lidt nærmere og du vil opdage, at der er betydelige opdateringer hele vejen rundt.

Annonce:
Den største nyhed er, at Sony vil lancere sig første store OLED-tv kaldet A1. Sidste års ZD9 vil forblive på markedet i 2017 og herudover består programmet af 4K-tv af nye XE80, XE85, XE93 og XE94 serier.

De store temaer i år er de samme som sidste år. Billedkvaliteten har omdrejningspunkt om 4K-opløsning og HDR (High Dynamic Range), som udvider lysdynamikken og farverummet. Skærmene er baseret på Googles Android TV-styresystem og designet er klassisk Sony med A1 OLED’en som stjernen. A1 ser vanvittigt godt ud i både tændt og slukket tilstand.


Sony 2017 TV


Der er ingen buede tv-skærme i Sonys modelprogram for 2017
Der er også et par andre tendenser, som er værd at bemærke.

Sidste års ZD9 vil stadig tilbyde 3D, men det er kun fordi, at den er baseret på et 2016 LCD-panel, hvor 3D stadig var aktuelt. Resten af modellerne vil ekskludere 3D. Der er desuden ingen buede tv-skærme i Sonys modelprogram for 2017.

Lad os starte med at dykke ned i det vigtigste emne; billedkvalitet. ZD9 og A1 vil begge repræsentere Sonys flagskibsmodeller i 2017. ZD9 vil have LCD-dyder såsom høj lysstyrke og A1 vil have OLED-dyder såsom ægte sort samt styring af lys og farvintensitet på pixel-niveau. Nedenunder findes XE94 og XE93, som – ligesom sidste år – benytter henholdsvis bagbelyst og kantbelyst LCD. En spændende tilføjelse i år er XE90, der er skudt ind i modelprogrammet som en model med bagbelyst LED og local dimming, som skal hæve billedkvalitetrm og HDR på bekostning af lidt tykkelse. Den billigere XE85 erstatter sidste års XD85 og vender tilbage til et VA LCD-panel, hvilket er en god nyhed taget i betragtning af, at sidste års XD85 skuffede os på billedfronten.

Sony 2017 skærme


Vi har allerede set A1 OLED-skærmen ved flere lejligheder og det er i sandhed en smuk skærm. Tv’et gør brug af en ret unik højttalerteknologi, hvor to aktuatorer sender vibrationer igennem OLED-panelet. Dette er muligt fordi OLED-panelet er skabt i ét lag. Herudover er der en subwoofer integreret i foden. Kombinationen af disse lydteknologier hjælper med at skabe det elegante og rene udseende på A1.

Læs også: Første indtryk af Sonys A1 OLED og XE94/XE93 LCD

Fra fronten ser Sonys OLED-tv ud som en simpel glasplade og det er præcis hvad det er. OLED-pixels kan deponeres på en række forskellige materialer, herunder glas, plastik og metal, hvilket gør det til en meget fleksibel teknologi fra et design-synspunkt. A1 bliver tilgængelig i 55, 65 og 77-tommer.

Sony nægter stadig at bakke op om ”UHD Premium” logoet, formentlig fordi initiativet er drevet af Samsung. Sony deler generelt heller ikke ud af specifikationer, men foretrækker i stedet at bruge termer á la “Triluminos" og “X-tended Dynamic Range Pro". Det første relaterer sig til det udvidede farverum, som HDR-standarderne dækker over, hvorimod det sidste angiver, at en given skærm kan gengive det øgede dynamikområde, som kræves for at gengive HDR efter hensigten. Sony opfordrer til, at man ikke hænger sig for meget i specifikationer, men det forekommer os stadig lidt underligt at insitere på at bruge meningsløse ord til at beskrive velkendte ting. Tal er, trods alt, mere meningsfyldte.

Sony vil indbygge Dolby Vision i XE93, XE94, A1 og ZD9 serierne

Skal man alligevel prøve at gøre snakken lidt mere konkret, så er det værd nok værd at starte med spørgsmålet; hvad har ændret sig ift. 2016? Vi skal have skærmene ind før at kunne bekræfte udmeldingerne, men Sony fortæller os, at både XE93 og XE94 har højere maksinal lysstyrke (ift. HDR) og en smule større ”color volume”. A1 OLED vil naturligvis levere den fantastiske billedkvalitet, som kun OLED kan, og i 2017 betyder det tæt på 1000 nits maksimal lysstyrke og tæt på 100% dækning af DCI-P3 farverummet – og naturligvis præcision på pixel-niveau. En anden markant nyhed i 2017 er, at Sony vil indbygge Dolby Vision i XE93, XE94, A1 og ZD9 serierne. Dolby Vision forbedrer HDR-billedoplevelsen på en række parametre, men det kræver naturligvis, at du fodrer skærmen med indhold i formatet.

Derfor kan man også undre sig over, hvorfor Sony har ekskluderet Dolby Vision fra sin første UHD Blu-ray-afspiller, X800, til forbrugermarkedet. Modelnavnet kan foreslå, at der senere på året kommet en X900, men det er ren spekulation fra vores side. X800 leverer den billedkvalitet, som UHD Blu-ray-standarden definerer, hvilket betyder 4K-opløsning og HDR, men den bruger i stedet HDR10-formatet. Hvis du vil have indhold i Dolby Vision-kvalitet må du i stedet søge mod Netflix eller Amazon – eller blot købe en Blu-ray-afspiller fra en anden producent.

Sony 2017 skærme


Sony vil også inkludere det trejde HDR-format, HLG (Hybrid Log Gamma), i samtlige 2017-modeller. Det japanske selskab vil endda frigive en opdatering til skærme fra efteråret 2015 samt 2016. HLG er et HDR-format udviklet af britiske BBC og japanske NHK til broadcast, altså tv-kanaler. Det er usandsynligt, at det vil blive brugt hos streaminggiganter såsom Netflix og Amazon, men hvis du i fremtiden vil være i stand til at se HDR-kvalitet via tv-kanaler, så er ’HLG’ den initialforkortelse, som du skal skrive dig bag øret..

Apropos Netflix og Amazon, så vil Sony fortsat bygge tv-skærme på Android. Sony begyndte at bruge Googles Android TV-styresystem i 2015 og har sidenhen optimeret, opdateret og implementeret hurtigere hardware. 2017-skærmene vil ved lancering køre Android version 6.0 og blive senere på året blive opdateret til version 7.0 (Nougat). Det giver nye funktioner til skærmene og gør forhåbentlig platformen endnu mere stabil. Det er ingen hemmelighed, at Sony har haft sin andel af problemer med Android i startfasen, men selskabet håber på at vedholdenhed vil betale sig i sidste ende.

Android TV-platformen giver adgang til apps såsom Netflix, Amazon, YouTube og Viaplay. Der mangler imidlertid stadig de andre danske apps. Hvorfor de danske udbydere stadig afholder sig fra at støtte op om Android TV, er svært at blive klog på, men det var først med Viaplay i januar 2017, at platformen fik sin første danske app. Herudover har Sony ”side-loadet” bl.a. DR. Du kan leje film fra ’Google Play Film’ app’en og købe spil fra Google Play-butikken. Der er mediestreamer-apps såsom Kodi, Plex og VLC og masser af andre muligheder at give sig i kast med. Du kan styre det hele fra Sonys fjernbetjening, som har en indbygget mikrofon til stemmesøgning. Desværre har Sony undladt at ændre den meget plastik-agtige fjernbetjening, som blev introduceret sidste år.

Med i Android TV følger også Chromecast. Det betyder i praksis, at du fra din telefon eller tablet trådløst kan sende video over på tv-skærmen. Tv’et overtager forbindelsen til streamingserveren, så du kan bruge telefonen til andre opgaver. Det fungerer præcis ligesom hvis du har en separat Chromecast – nu er det bare indbygget.

Foretrækker du stadig den traditionelle tv-oplevelse med tv-kanaler, kan du se frem til dobbelt-tuner fra XE85 serien og op. Denne funktionalitet gør det muligt at modtage en tv-kanal imens du ser en anden. Du kan også planlægge optagelser. Det kræver blot, at du tilslutter en ekstern USB-harddisk til tv-skærmens USB-port.


Sony 2017 TV


Android TV er indbygget i samtlige 4K-modeller, men ingen Full HD-modeller
Android TV er indbygget i samtlige 4K-modeller, men ingen Full HD-modeller, hvilket betyder fra XE80 og op.

Antallet af HD-skærme er kraftigt reduceret og inkluderer i år kun 3 modelserier. Sony siger, at alle tre vil være kompatible med HDR og WE75 har sågar Triluminos-systemet, som udvidet farverummet. Det er dog værd at huske på, at der er tale om tv-skærme i den billige ende af skalaen så forvent ikke alverden af HDR. Sony har skabt disse HD HDR-tv (HD-R? HDHDR?) med udgangspunkt i PlayStation 4. Ud over at kunne opleve spil i HDR, kan du se Netflix og YouTube’s HDR-streaming. Vores råd? Hvis du vil opleve ægte HDR, så vær klar på at spendere mere.

Annonce:
Hvad ellers? Der er den sædvanlige pulje af funktionalitet. Den hurtigere ”ac” type WiFi er indbygget i de fleste tv. Alle modelserier fra 6 og op tilbyder Miracast, hvis du af en eller anden grund foretrækker dette fremfor Chromecast. Alle 4K-modeller har 4 HDMI-port og 3 USB-porte, hvorimod HD-modellerne kun har 2 HDMI-porte. Alle modeller kan vægmonteres vha. de standardiserede VESA-beslag, siger Sony. Fra XE85 og op er der desuden indbygget DVB-S2 tuner til parabol-tv.

2017-skærmene begynder at lande i handlen fra marts. A1 OLED-serien tilføjes i løbet af sommeren. Vi opdaterer overblikket nedenfor i takt med at vi modtager og bekræfter yderligere specifikationer. Du kan genkende 2017-modeller ved at ”E” indgår i modelnavnet. Eksempel: XE93 (X93E i USA). XE = 2017, XD = 2016, XC = 2015, XB = 2014, XA = 2013.


Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

Oversigt: TCL 2021 TV

19 May 2021 |

Oversigt: Panasonic 2021 TV

23 Apr 2021 |

Oversigt: LG 2021 TV

17 Mar 2021 |