Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony's 2016 fladskærme - fuldt overblik - FlatpanelsDK

Sony's 2016 fladskærme - fuldt overblik

26 Feb 2016 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Sony vil i år sætte spot på 4K, HDR (high dynamic range) og Android TV. Modelprogrammet vil tippe mod den øvre pris-ende og HD-skærmene vil ikke længere have Android TV. Alle 4K-tv vil understøtte HDR, men hvis du vil have den fulde HDR-oplevelse skal du stadig op i high-end. 3D er så godt som dødt. FlatpanelsDK bringer her et overblik over Sony’s 2016-modeller.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online
Læs flere Sony nyheder i Sony sektionen

Sony’s 2016 fladskærme

3D er mere eller mindre forsvundet og buede tv har aldrig rigtig været et tema hos Sony. I 2016 vil selskabet da også kun sælge 1 modelserie i det buede format - og kun i Europa. Hvis man skal opsummere 2016 for Sony, så er det nok ikke helt skævt at sige, at 2016 i store træk er en fortsættelse af 2015. Det betyder dog ikke, at der ingen nyheder er, så lad os prøve at kigge på sagerne.

Det første store tema for Sony i 2016 er bedre billedkvalitet ved hjælp af 4K og HDR. Ved at kombinere de to elementer, kan man tage billedkvalitet til nye højder, argumenterer Sony. Baseret på vores foreløbige oplevelser med HDR så kan det meget vel blive et større skridt end 4K, men ikke overrraskende så er det småt med indhold.

Sony 2016

Det begynder at lysne en smule, når de første UHD Blu-ray-skiver kommer på markedet. Visse streamingtjenester, herunder Netflix, har også planer om at tilbyde tv-serier og film i HDR-kvalitet, men udvalget er småt og vil formentlig forblive magert i et par år endnu. Apropos UHD Blu-ray, så har Sony stadig til gode at præsentere deres første afspiller, men de forsikrer os om, at de lancerer en “før april 2017". YouTube vil rulle understøttelse af HDR-kvalitet ud senere i 2016 vha. et såkaldt VP9-Profile2 format. Sony fortæller os, at 2016-skærmene understøtter det.

Sony har valgt ikke at støtte op om “UHD Premium"-certificeringen på trods af, at selskabet er en del af UHD Alliance. Alliancen har specificeret, at et givent LCD-tv bl.a. skal kunne levere 4K-opløsning, 90% DCI-P3 farverum og HDR med ”1000 nits højlys og <0.05 nits sortniveau” (der er andre krav for OLED-tv). Sony påpeger, at deres to high-end-tv opfylder alle krav, men at de i stedet har valgt at skabe deres eget “4K HDR"-logo, som skal bruges på tværs af tv-skærme, kameraer osv.

Sony XD93/94 opfylder kravene til “UHD Premium", men Sony vil ikke bruge logoet

Den japanske producent ynder at kalde deres system til at forbedre farver for “Triluminos". På godt dansk kan det oversættes til, at skærmen kan gengive et større farverum end traditionelle skærme. De ekstra farver skal særligt findes ude i de intense toner for grøn og rød, som traditionelle skærme simpelthen ikke kan gengive. Men vær på vakt! Du skal have indhold, som er skabt i dette større farverum, for at nyde godt af fordelene; f.eks. de nye UHD Blu-ray-skiver.

Det andet store tema i 2016 er Android TV. Ligesom sidste år, vil Sony gøre Android TV til en integreret del af deres tv-skærme. Det er herfra du tilgår tv-guiden, apps, spil og meget andet. Og ligesom sidste år, vil brugerfladen være opbygget som rækker af indhold, hvor anbefalingerne vises øverst. Lidt senere på året vil Sony rulle næste store version (6.0 Marshmallow) af Android TV ud på såvel 2016 som 2015-skærmene, og når det sker vil det blive muligt at vælge hvilke apps, der må præsentere anbefalinger i øverste række på startskærmen.

Sony XD93


Android TV i alle 4K-skærmene; ingen af HD-skærmene
Marshmallow-opdateringen bringer også visse andre nye funktioner med sig, men Google har overrodnet fokuseret på at rette de mange fejl, som plagede sidste års tv-skærme og mediebokse. Sony vil ikke kommentere på processoren i de nye skærme, men meget peger på, at de bruger en hurtigere processor end sidste år.

En opdateret fjernbetjening får en stor, rød Netflix-knap midt i centrum. Bagsiden er en slags gummiagtigt materiale. Den lille One-flick-fjernbetjening fra 2015 er færdig. Sony vil kun lægge en fjernbetjening i kassen, når du køber de nye 2016-modeller.

Google Cast, protokollen som står bag Chromecast, er naturligvis indbygget i alle skærmene, så du kan sende indhold til skærmene fra mobilen, ligesom du kender det fra Chromecast. På apps-fronten er der desværre ikke meget nyt. Vi har stadig den første danske app på Android TV til gode. Det er skuffende for alle involverede, uanset om der så er hundredevis af andre nyttige tv-apps i Google Play-butikken.

Topmodellerne i 2016 bliver XD93 og XD94 og som du nok allerede har noteret dig, så er elefant-ørene på hver side væk. Du må nøjes med mindre fyldig lyd på årets topmodeller, men til gengæld får du bedre billede. XD94 bliver kun tilgængelig i 75" og selvom den umiddelbart bare ligner en forlængelse af XD93, så er der én betydelig forskel. XD94 har et fuldt bagbelyst LED-system med zone-styring af lyset (også kaldet FALD), hvilket skal sikre optimal gengivelse af HDR-materiale.

Sony XD94


Lilleborderen XD93 bruger i stedet et specielt kant-LED-system, som Sony kalder “Slim Backlight Drive". De forklarer, at de har placeret to rækker af lysdioder langs kanten af LCD-panelet og at der bruges to lysfordeler-plader bag skærmen. På den måde kan lyset styres i lidt flere zoner, men naturligvis ikke i lige så mange zoner som med den bagbelyste LED-løsning i XD94.

Tager man et skridt ned ad pristrappen, finder man XD85, som er efterfølgeren til sidste års populære X85C-model. Der er tale om skærm med kant-LED, 4K-opløsning og HDR-processering. Vi kalder det ”HDR-processering” fordi XD85 ikke kan nå samme maksimale lysstyrke i højlys (f.eks. solreflektioner i lakken på en bil), som storebrødrene i XD93 og XD94. XD85 kan dog læse og forstå HDR-formatet fra f.eks. en UHD Blu-ray-skive og hente en mindre forbedring ud af signalet. Ligesom sidste år, positioneres XD85 som en solid skærm i mellemsegmentet. Der kommer flere designvarianter kaldet hhv. XD8505, XD8577 og XD8599, men teknisk er de identiske. En buet S85C vil også blive solgt i Europa med samme tekniske specifikationer.

Sony 2016

Og her ender 4K. Skridtet ned er WD7, som er en HD-model uden Android TV. Den vil stadig give adgang til visse apps, såsom Netflix, men det markerer en strategiændring for Sony. Hvor flere af sidste års HD-modeller havde Android TV, findes der ikke en eneste i år. Ud over WD7, lanceres WD6 og RD4.

XD85 er efterfølgeren til sidste års populære X85C
Sony tilføjer muligvis flere 4K-modeller til porteføljen til efteråret, men lige nu ser valget, med forbrugerbrillerne på, relativt nemt ud. Vælg X85C hvis du vil have et value-for-money 4K-tv. Vælg S85C hvis du vil have samme skærm i buet design. Vælg XD93 eller XD94 - afhængigt af hvilken størrelse, du ønsker - hvis du vil have high-end-billedkvalitet med HDR.

Alle 4K-modellerne vil i øvrigt have indbygget twin-tuner-funktionalitet - og i år virker det fra start. En twin-tuner gør det muligt at optage et program imens du ser et andet. For at komme igang skal du blot købe og tilslutte en USB-harddisk.

Sony tilføjer, at nye 4K-modeller er tyndere end sidste års pendanter. Samtidig har man videreudviklet vægbeslag-løsningen fra sidste års supertynde X90C. I praksis betyder det, at de nye skærme kan hænge helt tæt på væggen. Selvom de fysisk er tykkere end den supertynde X90C sidder de tættere på væggen. Køber du XD93/94 medfølger vægbeslaget i kassen.

Sony vil gøre det muligt at tilslutte trådløse multiroom-højttalere til 4K-skærmene, så man kan opbygge f.eks. surround-lyd. Samme modeller er også kompatible med en trådløs subwoofer, der kan købes som ekstraudstyr.

De første nye tv-skærme fra Sony sendes i butikkerne i marts. XD94 kommer i juni. Vi opdaterer overblikket med flere detaljer efterhånden som vi får dem. Du kan genkendes 2016-modellerne på “D" i modelnavnet.Sony ZD9

Sony ZD9

ZD9 er tilføjet til programmet henover sommeren og repræsenterer det ypperligste indenfor billedkvalitet fra Sony. Den gør brug af en helt ny Backlight Master Drive-teknologi.

Priser:
 • 65" Sony XBR-65ZD9
 • 75" Sony XBR-75ZD9
 • 100" Sony XBR-100ZD9

 • Se også:
 • Sony afslører ny 65-100" ZD9 topmodel med Backlight Master Drive

 • Features
  Fladt design
  4K-opløsning
  Bagbelyst LED med individuel LED-styring
  Backlight Master Drive
  XR1200
  4K Processor X1 Extreme
  Triluminos (udvidet farverum)
  X-tended Dynamic Range Pro (til HDR)
  HDR10
  3D (aktiv)
  Android TV
  Google Cast
  HEVC
  VP9-Profile2
  Twin tuner
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi (ac standard)
  Bordstand (alle formater) / Gulvstand (100”)  Sony XD94

  Sony XD94

  XD94 er var flagskibet i 2016 og den teknisk mest avancerede skærm fra Sony. Det er den eneste skærm med bagbelyst LED. Den vil kun være tilgængelig i 75 tommer.

  Priser:
 • 75" Sony XBR-75XD940

 • Se også:
 • Sony sender nyt 75" XD94 flagskibs-tv på markedet
 • Første kig på Sony's XD93 og XD94 HDR-tv

 • Features
  Fladt design
  4K-opløsning
  Bagbelyst LED med local dimming
  XR1200
  4K Processor X1
  Triluminos (udvidet farverum)
  X-tended Dynamic Range Pro (til HDR)
  HDR10
  3D (aktiv, briller købes separat)
  Android TV
  Google Cast
  HEVC
  VP9-Profile2
  Twin tuner
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi (ac standard)  Sony XD93

  Sony XD93

  XD93 er lillebror til XD94 og den anden topmodel for 2016. Den har alle de samme billedsystemer som XD94, pånær bagbelyst LED.

  Priser:
 • 65" Sony 65XD9305
 • 55" Sony 55XD9305

 • Se også:
 • Test: Sony XD93
 • Sony's XD93 topmodel er i handlen
 • Første kig på Sony's XD93 og XD94 HDR-tv

 • Features
  Fladt design
  4K-opløsning
  Slim Backlight Drive (kant LED)
  XR1000
  4K Processor X1
  Triluminos (udvidet farverum)
  X-tended Dynamic Range Pro (til HDR)
  HDR10
  3D (aktiv, briller købes separat)
  Android TV
  Google Cast
  HEVC
  VP9-Profile2
  Twin tuner
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi (ac standard)  Sony XD85

  Sony XD85

  XD85 er efterfølgeren til sidste års populære X85C. Det er en value-for-money skærm, hvor man får 4K-opløsning, HDR-processering og Android TV med i pakken. Det har dog ikke hardwaren til at gengive fuld HDR. XD85 eksisterer i tre farvevarianter.

  Priser:
 • 85" Sony 85XD8505
 • 75" Sony 75XD8505
 • 65" Sony 65XD8505
 • 55" Sony 55XD8505
 • 65” Sony 65XD8599 (sort)
 • 55” Sony 55XD8577 (sølv)
 • 55” Sony 55XD8599 (sort)

 • Se også:
 • Test: Sony XD85
 • Sony XD85 er landet i de danske butikker

 • Features
  Fladt design
  4K-opløsning
  Kant LED
  HDR-processering
  XR800
  4K Processor X1
  Triluminos (udvidet farverum)
  HDR10
  Android TV
  Google Cast
  HEVC
  VP9-Profile2
  Twin tuner
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi (ac standard)  Sony SD85

  Sony SD85

  SD85 er en buet udgave af XD85. Teknisk er den fuldstændig identisk, men den bliver en tand dyrere pga. det buede design.

  Priser:
 • 65" Sony 65SD8505
 • 55" Sony 55SD8505

 • Se også:
 • Test: Sony XD85
 • Sony XD85 er landet i de danske butikker

 • Features
  Buet design
  4K-opløsning
  Kant LED
  HDR-processering
  XR800
  4K Processor X1
  Triluminos (udvidet farverum)
  HDR10
  Android TV
  Google Cast
  HEVC
  VP9-Profile2
  Twin tuner
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi (ac standard)  Sony XD83

  Sony XD83

  XD83 blev tilføjet til programmet i sommeren og er et led i Sonys plan om at bringe 4K-opløsning og Android TV ned i lavere prisklasser.

  Priser:
 • 49” Sony 49XD8305
 • 43” Sony 43XD8305

 • Se også:
 • Sony præsenterer billigere XD83, XD80, XD75, XD70 og SD80 4K-tv

 • Features
  Fladt design
  4K-opløsning
  Kant LED
  HDR-processering
  XR800
  Triluminos (udvidet farverum)
  HDR10
  Android TV
  Google Cast
  HEVC
  VP9 (Profile2 ikke bekræftet)
  Twin tuner
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi (ac standard)  Sony SD80

  Sony SD80

  SD80 er en billigere buet model. Den har 4K-opløsning og Android TV.

  Priser:
 • 50” Sony 50SD8005

 • Se også:
 • Sony præsenterer billigere XD83, XD80, XD75, XD70 og SD80 4K-tv

 • Features
  Buet design
  4K-opløsning
  Kant LED
  HDR-processering
  XR400
  HDR10
  Android TV
  Google Cast
  HEVC
  VP9 (Profile2 ikke bekræftet)
  Twin tuner
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi (ac standard)  Sony XD80

  Sony XD80

  XD80 er endnu en model, som blev tilføjet i sommeren 2016. Det er også Sony’s billigste model med twin-tuner til optagelse.

  Priser:
 • 55” Sony 55XD8005
 • 49” Sony 49XD8005
 • 43” Sony 43XD8005

 • Se også:
 • Sony præsenterer billigere XD83, XD80, XD75, XD70 og SD80 4K-tv

 • Features
  Fladt design
  4K-opløsning
  Kant LED
  HDR-processering
  XR400 (55”) & XR200 (43” og 49”)
  Triluminos (udvidet farverum)
  HDR10
  Android TV
  Google Cast
  HEVC
  VP9 (Profile2 ikke bekræftet)
  Twin tuner
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi (ac standard)  Sony XD75

  Sony XD75

  XD75 indeholder kun en enkelt model på 65”. Den har bagbelyst LED og 100 Hz panel.

  Priser:
 • 65” 65XD7505

 • Se også:
 • Sony præsenterer billigere XD83, XD80, XD75, XD70 og SD80 4K-tv

 • Features
  Fladt design
  4K-opløsning
  Bagbelyst LED
  HDR-processering
  XR800
  HDR10
  Android TV
  Google Cast
  HEVC
  VP9 (Profile2 ikke bekræftet)
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi (ac standard)  Sony XD70

  Sony XD70

  XD70 er den billigste 4K-skærm fra Sony i 2016. Det er også den billigste med Android TV styresystemet.

  Priser:
 • 55” Sony 55XD7005
 • 49” Sony 49XD7005

 • Se også:
 • Sony præsenterer billigere XD83, XD80, XD75, XD70 og SD80 4K-tv

 • Features
  Fladt design
  4K-opløsning
  Bagbelyst LED
  HDR-processering
  XR200
  HDR10
  Android TV
  Google Cast
  HEVC
  VP9 (Profile2 ikke bekræftet)
  4x HDMI / 3x USB
  WiFi (ac standard)  Sony WD7

  Sony WD7

  WD7 er det bedste HD-tv fra Sony i 2016, men det alligevel en ret skrabet model. Det står klart, at Sony ikke ser meget fremtid i HD-skærme og WD7 har således heller ikke Android TV. Der er kun to HDMI-porte.

  Priser:
 • 49" Sony 49WD757
 • 43" Sony 43WD757
 • 32" Sony 32WD753

 • Se også:
 • Sony præsenterer 2016 TV med 4K, HDR og Android TV

 • Features
  Fladt design
  1080p-opløsning
  Kant LED
  XR200
  X-Reality Pro
  Netflix app
  HbbTV
  2x HDMI / 2x USB
  WiFi (n standard)  Sony WD6

  Sony WD6

  WD6 er skridtet ned fra WD7. Den er en smule billigere, men eftersom at der skiftes til bagbelyst LED, kan billedkvaliteten meget vel være lidt bedre. Til gengæld er skærmen noget tykkere designmæssigt.

  Priser:
 • 48" Sony 48WD653
 • 40" Sony 40WD653
 • 32" Sony 32WD603

 • Se også:
 • Sony præsenterer 2016 TV med 4K, HDR og Android TV

 • Features
  Fladt design
  1080p-opløsning (ikke 32”)
  Bagbelyst LED
  XR200
  X-Reality Pro
  Netflix app
  HbbTV
  2x HDMI / 2x USB
  WiFi (n standard)  Sony RD4

  Sony RD4

  Til sidst finder man RD4, som er et low-end-tv til soveværelset eller sommerhuset. Den har HD-opløsning, men ingen “smarte" funktioner.

  Priser:
 • 40" Sony 40RD453
 • 32" Sony 32RD433

 • Se også:
 • Sony præsenterer 2016 TV med 4K, HDR og Android TV

 • Features
  Fladt design
  1080p-opløsning (ikke 32”)
  Bagbelyst LED
  XR200
  X-Reality Pro


  Flere overbliksartikler

  Oversigt: TCL 2021 TV

  19 May 2021 |

  Oversigt: Panasonic 2021 TV

  23 Apr 2021 |

  Oversigt: LG 2021 TV

  17 Mar 2021 |