Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-electrodays.jpg"></div>Besøgsartikel fra Electro Days 09 - del 2 - FlatpanelsDK Besøgsartikel fra Electro Days 09 - del 2">

Besøgsartikel fra Electro Days 09 - del 2

14 Oct 2009 | Rasmus Larsen |

FlatpanelsDK var på pletten da Electro Days 09 løb af stabelen i weekenden 10-11. oktober i Odense Congress Center. Traditionen tro var alle de større producenter repræsenteret med alle de nye produkter. Se dem alle i denne artikel.

Dette er andel del af vores store Electro Days messedækning. Vi skriver i dag om Philips, Loewe, Samsung, Grundig og det løse.
Læs også første del af artikel, hvor vi skriver om Sony, LG, JVC og Panasonic her: Besøgsartikel fra Electro Days 09 - del 1


Electro Days 09

Messen der tidligere har heddet Hi-Fi High-End har i år skiftet navn til Electro Days efter man har udvidet til en række nye produktgrupper, blandt andet hårde hvidevarer. Messen sigter derfor også bredere og hvor den startede som en messe for fagfolk og nørder, er Electro Days nu en bred messe for hele familien.

Electro Days giver desuden brugerne unik mulighed for at gøre gode handler. I forbindelse med man udstiller produkterne, har forbrugere nemlig også mulighed for at købe produkterne til favorable messepriser – og det var der mange der gjorde brug af.

Electro Days 09 blev i år besøgt af omkring 19.000 besøgende, hvilket må betegnes som en stor succes. Sidste år blev messen besøgt af 18.000 danskere, og taget den økonomiske situation i betragtning, var estimatet cirka samme tal som sidste år.

Philips

Philips havde masser at byde på og vi fik mulighed for at se blandt andet den nye Aurea model og så havde Philips naturligvis fokus på deres nye Cinema 21:9 ekstra brede skærm, der dels prydede messegulvet, dels optog pladsen ude foran indgangen af Electro Days 09, hvor Philips famøse Cinema 21:9 lastbil holdt parkeret. Denne kører landet tyndt og kommer også snart forbi København nær Tivoli, hvis man ligesom FlatpanelsDK befinder sig på disse kanter.

Vi startede dog runden hos Philips med deres forholdsvis nye 8604H serie, der på messen var udstillet i en variant kaldet 8694H. Det er basalt set samme skærm. 8604H serien praler med blandt andet Ambilight, 100 Hz og indbygget internet i Philips NET TV teknologi.

Philips 8604H
Philips 8604H


En af de mest spændende nyheder fra Philips er deres 9704H serie, som bygger videre på sidste års revolutionerende 9803H model, der gjorde brug af LED med local dimming. Local dimming betyder, at skærmen kan styre lyset på panelet i zoner, så man således kan opnå en meget dyb sort i venstre side af panelet, mens man har en kraftigt lysende sol i højre side – på samme tid.

Philips 9704H
Philips 9704H


Det er et unikt princip, som Philips er blandt de få til at udnytte fuldt ud herhjemme og vi har store forventninger til 9704H serien, som vi snart anmelder her på FlatpanelsDK. 46 tommer varianten kaldet Philips 46PFL9704H er desuden blevet tildelt en EISA Award i år for bedste LCD-TV.

Philips 7000
Philips 7000 serien


LED teknologien i modellen hedder LED Pro og herudover har Philips også integreret deres Perfect Pixel billedmotor og Ambilight teknologien, der skaber stemningslys omkring Tv’et.

Blandt Philips andre aktuelle produkter findes også 7000 serien med 7404H, som den mest udbredte. 7000 serien var udstillet i en 47” variant kaldet 47PFL7864H.

Philips Cinema 7000
Philips 70009


Serien kommer uden Ambilight teknologien, men viderefører ellers mange af Philips andre billedkredsløb.

Vi tog turen over til et af de produkter, som Philips har stor fokus på og som også tiltrak sig en del opmærksomhed på messen. Det er Philips nye Cinema 21:9, der gør op med det velkendte 16:9 widescreen format og i stedet tager det ekstra brede widescreen format til sig, som biograferne også benytter; 21:9 formatet. På den måde kan man se biograf og spillefilm i det format, som de er tiltænkt og få mere billede ud af skærmen.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


Cinema 21:9 har naturligvis også alt det sjove som Ambilight, Pixel Perfect HD osv. Det eneste jeg personligt savner, er LED backlight med local dimming, ligesom det findes på 9704H serien lidt herover. Det er formentlig forbeholdt næste generation af Cinema 21:9.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


Cinema 21:9 tiltrakt sig selvsagt en del opmærksomhed, da det er første Tv af sin slags nogensinde. Det 56” store Tv sigter mod hjemmebiografen, hvor man ser film i det ægte biografformat, men Tv’et kan naturligvis også vise film i det traditionelle widescreen format. Læs også vores anmeldelse af Philips Cinema 21:9 her

Dernæst tog vi turen videre til Philips nye Aurea model, der er den ultimative Ambilight skærm. Philips har her videreført deres Ambilight princip og bygget det direkte ind i skærmens ramme frem for blot at oplyse væggen bag skærmen.

Philips Aurea
Philips Aurea


Philips har nu taget Aurea modellen ind I tredje generation og denne gang byder man på nytænkning såsom et LED backlight og derved reduceret tykkelsen til 6 cm.

Philips Aurea
Philips Aurea


Endeligt har Aurea også fået internet direkte i Tv’et med Philips NET TV funktion, hvor man kan tilgå eksempelvis Youtube.

Philips Blu-Ray BDP7500
Philips Blu-Ray BDP7500


Philips havde også medbragt deres spritnye BDP7500 Blu-Ray afspiller, der er en del af Philips store Blu-Ray produktlancering

Vi sluttede af med at kigge på Philips nyeste fusinsprodukt, hvor man kombinerer Blu-Ray og en soundbar på elegant vis. Soundbaren er rettet mod hjemmebrug til dem, der gerne vil have lidt mere lyd ud end fladskærme i dag i sig selv tilbyder.

Philips Blu-Ray soundbar
Philips Blu-Ray soundbar



Samsung

Samsungs stand lå midt i den ene hal og tiltrak sig masser af opmærksomhed med det grønne tema, som var gennemgående for produkter og udsmykning.

Samsung stand
Samsung stand


Det første vi mødte på Samsuns stand var deres nye fotoramme, der har samme design i sort højglans, som Samsungs Tv.

Samsung fotoramme
Samsung fotoramme


Vi løb derefter videre hen imod Samsungs LED-TV, som standen i høj grad fokuserede på. Det strømbesparende og ultra slanke LED-TV modeller var blikfanget og folk var generelt begejstrede for modellerne, der både var udstillet på standere og ophæng.

Herunder ses B7050 serien, som er mellemserien af LED-TV. Den har 100 Hz og et design på blot 3 cm.

Samsung LED-TV B7050
Samsung B7050


Samsung billigste LED-TV serie, B6050, var også medbragt og her er den udstillet blandt grønne planter for at fremhæve, at LED-TV serierne er de eneste der opfylder EU's officielle miljømærke, Svanen.

Samsung LED-TV B6050
Samsung B6050


B6050 serien adskiller sig fra B7050 serien ved ikke at have multimediadelen [email protected] med internetadgang, DLNA og Content Library.

Endeligt havde Samsung deres topmodel indenfor LED-TV, B8050 serien. B8050 tilføjer 200 Hz og en fjernbetjening der kommunikerer over RF radiobølger, så man ikke behøver at pege direkte på Tv’et for at navigere.

Samsung LED-TV B8050
Samsung B8050


B8050 serien er naturligvis stadig lige så slank som de to andre medlemmer af LED-TV fra Samsung. Vi har også netop testet B8050 serien.

Samsung havde også medbragt deres nye BD-P4600 Blu-Ray afspiller, der følger samme designfilosofi som resten af Samsungs produktportefølje. Modellen blev første gang vist frem tilbage i januar på CES 2009 messen i Las Vegas, men nu er den også på det danske marked.

Samsung Blu-Ray BD-P4600
Samsung Blu-Ray BD-P4600


BD-P4600 Blu-Ray afspilleren kan blandt andet hænges op på væggen og kan komme trådløst på internettet med en Wi-Fi USB dongle.

Samsung har også lanceret et komplet lydsystem med indbygget Blu-Ray afspiller. Det ses herunder.

Samsung Blu-Ray højttalersystem
Samsung Blu-Ray højttalersystem


Systemet kommer med højttalere i to varianter. Her ses de mindste, men de findes også i større udgaver. Bemærk også den lille iPod dock ved siden af Blu-ray afspilleren.

Samsung havde naturligvis også medbragt deres B855 plasma-Tv serie, som vi her på FlatpanelsDK er vildt begejstrede for. Sammen med Panasonics V10 serie er B855 modellen det Tv der kommer tættest på Pioneers reference KURO modeller og det siger ikke så lidt.

Samsung B855
Samsung B855 plasma-Tv


Samsung B855 havde også en fantastisk billedkvalitet på Electro Days 09 på trods af de lidt hårde vilkår med meget loftbelysning.

Samsung B855
Samsung B855 plasma-Tv


Det kan godt tåle et kig mere. Bemærk også Samsungs soundbar nedenunder Tv’et. Læs også vores anmeldelse af Samsung B855 her

Samsung har også Tv uden LED, blandt andet 6-serien, 5–serien og 4-serien, som også var udstillet.

Samsung B655
Samsung B655 LCD-TV


Modellerne leverer fin billedkvalitet i de lidt lavere prislag, men den store forskel er naturligvis, at de ikke følger de superslanke design og meget lave strømforbrug, som LED-TV modellerne kan prale af.

Samsung P2370
Samsung P2370


Vi kiggede også på nogle af Samsungs nye PC monitors, her P70 serien med 23” modellen P2370, der er Samsung nye designserie.

Samsung soundbar
Samsung soundbar


Og til at slutte af med er her Samsungs nye soundbar med tilhørende subwoofer. Den er et oplagt supplement til Samsung LED-TV, som har en ret ”flad” lyd.

Loewe

Vi aflagde ligeledes Loewe et visit. Loewe formår altid at fremkalde begejstring og fængslende blikke med deres smukke produkter. Loewe er blandt de producenter, der rent faktisk udfordrer vores danske Bang & Olufsen kendis på design og funktion, noget som den tyske producent har nydt godt af i de seneste år, hvor de også har stjålet markedsandele.

Vi har tidligere anmeldt Loewes Connect serie, men nu er den kommet i en ny variant. Loewe Connect er blandt Loewes billigere serier og den henvender sig til brugere, der gerne vil have kommunikationen mellem husets multimediaenheder til at spille nemt sammen.

Loewe Connect
Loewe Connect


Loewe Connect har således masser af multimediafunktioner, såsom DLNA netværksafspiller, indbygget 250 GB harddisk og et fint højttalersystem (dog ikke på B&O niveau).

Vi tog også et kig på Loewes Individual serie, der – som navnet antyder – kan individualiseres i ret høj grad.

Loewe Individual
Loewe Individual


Her ses en hvid variant på en standerfod med en ekstra højttaler, der kan imitere surround sound. Individual serien tilbyder naturligvis også optagefunktion på en harddisk, men har også en indbygget DTS surround forstærker.

Loewe Individual
Loewe Individual


Herover ses også en anden variant af Individual serien.

Og så videre til noget af det mest beundringsværdig der er kommet fra Loewe nogensinde! Det er deres nye Reference 52 serie, der første gang blev vist frem på IFA 2009 i Berlin.

Loewe Reference 52
Loewe Reference 52


Med sine tilhørende højttalere og mediacenter står den i al sin pragt og man kunne tydeligt fornemme folks fængslende blikke på en model, der seriøst udfordrer B&Os design.

Loewe Reference 52
Loewe Reference 52


Billedkvaliteten på Tv’et var ikke til at falde i svime over, men Tv’et er alligevel et imponerende stykke elektronik, der også understøtter Loewes multimediafunktioner, såsom en indbygget 500GB harddisk og DLNA.

Loewe Reference 52
Loewe Reference 52


Reference 52 er også tynd og slank. Det er på trods af, at Loewe har fået masser af teknologi såsom 200 Hz ind i Tv’et. Man oplever dog ikke helt samme minutiøse tilgang til billedkvalitet som B&O lægger for døren. Desværre var B&O ikke med på Electro Days 09.

Vi slutter runden hos Loewe af med et af deres andre nye medlemmer kaldet Loewe Art.

Loewe Art SL
Loewe Art SL


Den karakteristiske fod er en del af Art serien og hæver Tv’et over gulvet, hvor det blærer sig med et design, der trækker tydelige spor tilbage til Loewes Individual serie.

Grundig

Grundig er ikke en af de mest markante spillere herhjemme og på trods af, at de havde godt fat i billedrørsmarkedet i sin tid, har de aldrig rigtig fået fodfæste på fladskærmsmarkedet. Grundig fremviste dog to meget interessante ting på Electro Days. Den ene er et kommende LED-TV, den anden er en række Tv med indbygget USB optagelse, som vi også kender det fra Zeptos C32 model.

Først tog vi dog et kig på Grundigs kommende Eco modellinje, hvor fokus er på at reducere elforbruget. Her ses modellen Vision ECO 32-6943T.

Grundig Vision ECO
Grundig Vision ECO


Den mest opsigtsvækkende skærm på Grundigs område var imidlertid deres LED-TV model kaldet FineArts.

Grundig LED-TV
Grundig LED-TV


LED-TV modellen kommer i et aluminiumsdesign i 40” – hvert fald i første omgang. Tv’et har naturligvis Full HD opløsning og 100 Hz. Selve rammen er blot 3,7 cm dyb. En anelse tykkere end Samsung LED-TV, men alligevel elegant og slank.

Grundig LED-TV
Grundig LED-TV


Som nævnt præsenterede Grundig også deres såkaldte USB recording, der er optagelse af Tv direkte ned på en USB stik eller en ekstern harddisk. Ud over det er bygget ind Grundigs LED-TV model, præsenterede Grundig også en lidt billigere Tv-linje med USB recording.

 Grundig Vision 7
Grundig Vision 7


Linjen hedder Vision 7 og modellen herover kaldes 42-7975 T.

Endeligt havde Grundig medbragt en serie af mindre skærme til f.eks. køkkenet – igen med USB recording.

Grundig Leemaxx
Grundig Leemaxx


Serien kaldes Leemaxx og er 19” stor. Leemaxx serien kommer i sort eller hvid med forskellige varianter af kanten omkring rammen.

Diverse

Messen havde også mange andre udstillere, som vi ikke har nævnt i denne artikel da de arbejder med helt andre produktkategorier end Tv og skærme. Alligevel kom vi dog omkring og så lidt alternative stande.

Vi aflagde blandt andet et besøg hos Canal Digital, der havde til formål at præsentere HDTV. Det havde man gjort med en overbevisende opstilling med 9 Tv, hvoraf det nederste i midten kørte HDTV, mens de andre kørte almindeligt digitalt Tv i standard opløsning. Forskellen var tydelig og Canal Digital er også stort fortaler for HDTV.

Canal Digital HDTV
Canal Digital HDTV


Canal Digital er pt. den største udbyder af HDTV herhjemme med hele 13 forskellige HDTV kanaler. Læs mere om Canal Digitals HDTV kanaler her

Jamo LCD-TV
Jamo LCD-TV


Jamo havde også en stand, hvor de fortrinsvis fremviste lyd. Jamo havde imidlertid også medbragt deres Tv, som imiterer velkendt B&O design (sjovt for en producent der i min verden producerer lavpris højttalere). Billedkvaliteten var fair, men derudover var der ikke så meget at berette.

Tak for denne gang

Dette var anden og sidste del af vores Electro Days 09 messedækning. Vi takker for et meget fint arrangement.

Electro Days 09
Electro Days 09


Electro Days blev i år besøgt af omkring 19.000 forbrugere, hvilket må betegnes som en stor succes. For første gang havde man også udvidet til hårde hvidevarer.

Vi ses i 2010 til endnu en omgang Electro Days. Sæt kryds i kalender i oktober 2010!

Læs også første del af Electro Days artiklen her: Besøgsartikel fra Electro Days 09 - del 1

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |