Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-philipscinema219.jpg"></div>Philips præsenterer Cinema 21:9 på pressemøde - FlatpanelsDK Philips præsenterer Cinema 21:9 på pressemøde">

Philips præsenterer Cinema 21:9 på pressemøde

05 Mar 2009 | Rasmus Larsen |

Flatpanels.dk deltog i går på et eksklusivt pressemøde, hvor vi som nogen af de første fik lejlighed til at se og opleve Philips Cinema 21:9 skærm, der kan vise dig filmen præcist sådan som instruktøren har forestillet sig det i endnu bredere format end widescreen - ligesom i biografen.

Pressemødet blev afholdt i den nye suite på Kong Arthur, der er inspireret af bl.a. legenden om Kong Arthur og har facade ud mod Københavns idylliske søer, og således tilbyder en unik og spændende oplevelse.

Philips havde omdannet den nye suite på øverste etage til en hjemmebiograf i ægte ånd. Vi fik ved indgangen serveret popcorn og kom ind i rummet, hvor man midtfor havde afdækket den nye skærm, men kørte en præsentation på to 42” skærme til højre og venstre.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


Vi fik kort lejlighed til at se den præsentationsfilm, som også skulle køre på Philips nye biograf skærm med det officielle navn Philips Cinema 21:9, hvor tallet til sidst kommer af, at skærmen er i 21:9 format; stort set samme format, som biograffilm er optaget i.
Se fakta om Cinema 21:9 i vores tidligere nyhed her: Philips lancerer verdens første biograf-tv

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


Herefter trak Philips lærredet til side og vi kunne opleve samme filmsekvenser på Cinema 21:9 – nu uden sorte bjælker i top og bund. Cinema 21:9 er overraskende bredt; nok mest fordi man ikke er vant til at se et fysisk apparat i denne størrelse.

Selve Tv’et er 56 tommer stort, men blot marginalt højere end de to 42 tommer skærme, der hang ved siden af. Det ekstra skærmareal findes i den horisontale plan.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


Oplevelsen af billedet er en helt anden, når der ikke vises sorte bjælker i billedet. Almindelige widescreen-skærme i det 16:9 format, der er standard i dag, kan godt vise billeder i hele skærmarealet, men typisk vil man miste billedinformation i begge sider.
Cinema 21:9 gør op med dette og viser filmen præcis som den vises i biografen, på hele arealet. Det betyder samtidig, at man får det hele ud af skærmarealet på den 56 tommer store skærm.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


Billedet på skærmen er understøttet af samtlige af de nye Philips billedkredsløb, der også er integreret i de nyeste serier fra Philips. Det betyder således Pixel Perfect, HD Natural Motion mm. og at Tv’et således bygger på Philips bedste kunnen indenfor billedkvalitet.

Tv’et præsenterede også et ganske flot billede og specielt bevægelse blev håndteret fornuftigt i de hurtige scener. En del faktorer var dog boostet, og jeg tror, at Tv’et har været indstillet til standardindstillingerne, hvor også skarpheden er skruet kraftigt i vejret.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


Philips selv kaldte dette en ny æra i Tv branchen og jeg vil til dels give dem ret. Det har ikke relevans for den almindelige familie, som primært ser Tv, der også er i ikke-widescreen format, for Cinema 21:9 sigter bestemt mod entusiaster og filmelskere. Men for denne gruppe tilbyder Philips noget, som er ganske unik og hidtil kun har kunnet opnås med projektorer.

Vi kom i løbet af præsentationen lidt ind på hvordan skærmen håndterer traditionelle widescreen udsendelser i 16:9 format og hvordan undertekster håndteres. Man har i skærmen fem forskellige formater at vælge fra kaldet henholdsvis; Auto format, 16:9, Movie Expand 16:9, Cinema 21:9 og Cinema 21:9 subtitle.
Det gør det muligt at strække eller tilpasse 16:9 udsendelser til skærmen, enten ved at hive i dem eller klippe noget af top og bund af. Formaterne fungerer fint og billedet er helt anvendeligt og hensigtsmæssigt.

Philips Cinema 21:9
Aspect Ratios


Umiddelbart kan undertekster i købefilm blive et problem, fordi de ofte placeres nede i den sorte bjælke i skærmens bund. Det er der dog også råd for, og Philips har i Cinema 21:9 indbygget en unik feature, der tillader brugeren at rykke undertekster op fra den sorte bjælke og ind i selve billedet, så man stadig får den fulde nytte af 21:9 formatet og f.eks. Blu-Ray film.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


Ifølge Philips er cirka 70 % af de DVD og Blu-Ray film der udgives i dag i 21:9 format, selvom denotationen af formatet er lidt anderledes. Og kigger man på Blu-Ray formatet isoleret, er procentdelen endnu højere.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


21:9 er således på ingen måde et nyt format og det kendes også fra high-end projektorer. Philips har nu overført formatet til fladskærmen og det giver mulighed for at opleve film i det format, som er tiltænkt og som vises i biografen – for første gang nogensinde.

Philips kom herefter ind på Net TV, som vi omtalte i en tidligere nyhed: Philips kører Net TV i position

I korte træk er Philips Net TV en internettilslutning, der giver adgang til en række online tjenester. Som udgangspunkt er der adgang til Youtube, Tomtom og eBay, men der åbnes lande-specifikke tjenester op. Det betyder, at vi i Danmark måske kan få adgang til de Internet Tv tjenester der findes herhjemme.

Philips Cinema 21:9
Philips Net TV


Der er imidlertid også indbygget en decideret browser i Tv’et, så man frit kan surfe nettet. Flash og Java understøttes dog ikke.

Net TV tjenesten kan også bruges til at holde sig opdateret på vejret, nyheder, aktiekurser og meget mere. Net Tv tjenesten i Philips Cinema 21:9 er både trådløs eller kabel-baseret.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


Philips Cinema 21:9 bliver den første fladskærm på markedet i 21:9 format. Det bliver også det første Tv med Net TV tjenesten fra Philips indbygget og endeligt kommer Tv’et med Philips Ambilight system.

Net TV skal også integreres i en række kommende Philips produktlinjer; som udgangspunkt alle nye serier over 6000 serien. Philips nævner i samme ombæring, at alle serier med indbygget Ambilight i fremtiden også vil have Net Tv.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


Philips Cinema 21:9 lanceres i april. Prisen ligger ikke endeligt fast, men på pressemødet nævnte man en vejledende pris på 39.999 kroner, med forbehold for at den sænkes (ja sænkes, ikke hæves).

Vi ser frem til at se Philips Cinema 21:9 på markedet, da det er en spændende nyhed for filmentusiaster. Vi skal naturligvis forsøge at få fat i et eksemplar til anmeldelse til den tid.

Philips vedlagde desuden denne FAQ, som besvarer nogle af de spørgsmål der måtte være til Cinema 21:9 Tv’et og formatet.

Spørgsmål og svar om Cinema 21:9

1. Hvad er det, Philips lancerer i dag?
Philips lancerer verdens første tv med ægte biograf-proportioner, Cinema 21:9. Det giver dig muligheden for at nyde film med den rigtige følelse af biograf. Helt i tråd med den tankegang, som filminstruktøren har haft ved skabelsen af filmen.
Cinema 21:9 imponerer med en 56” tommer skærm i formatet 21:9, hvilket gør, at ingen aspekter af filmen skæres fra.

2. Hvorfor har forbrugerne brug for en 21:9 skærm?
Målgruppen for Cinema 21:9 er de sande filmelskere, der ifølge kundeundersøgelser fra Philips efterspørger et tv i netop dette format. Med et tv i 21:9-format kan den totale filmoplevelse opnås i de enkelte hjem.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


3. Hvilken afstand til tv’et anbefaler I med en skærm af denne art og størrelse?
Det er bestemt ikke et must at have en kæmpe dagligstue for at få glæde af Cinema 21:9. Højden er den samme som på en almindelig 42 ” skærm, hvilket betyder, at du kan nyde Cinema 21:9 fra samme afstand som ved denne størrelse. En tilpas afstand vil derfor være ca. fire meter.

4. Kommer Cinema 21:9 til at have mulighed for internetforbindelse?
Ja, Cinema 21:9 har Net TV, hvilket betyder, at du kan surfe på nettet ved hjælp af fjernbetjeningen på samme måde som på en almindelig computer. Du forbinder dit tv på dit netværk enten trådløst eller med kabel, og herefter kan du frit vælge mellem dine forvalgte favoritter eller surfe løs.

5. Hvor stort er tv’et, og hvor meget vejer det?
Cinema 21:9 er 1,4 meter bred og vejer 32 kg. Højden er som et almindeligt 42” tv, dvs. 69 cm.

6. Hvad indebærer Ambilight og hvilken type indgår i Cinema 21:9?
Cinema 21:9 er udrustet med det nye Ambilight Spectra. Denne tredelte teknologi bevirker, at skærmen udfolder sig på exceptionel vis ved en projicering af lys fra bagsiden af skærmen til den bagvedliggende væg. Det projicerede lys har samme farve som, hvad der vises i samme øjeblik på skærmen. Det giver en bedre billedoplevelse med et tredimensionelt element fordi tv’et træder ud fra væggen. Og ser du en helaftensfilm er det ikke så anstrengende for øjnene.

Philips Cinema 21:9
Philips Cinema 21:9


7. Vil der komme til at findes en matchende bordstander til Cinema 21:9?
Ja, der kommer en bordstander på markedet. Men vi går ud fra, at de fleste vil vælge en løsning med vægmontering.

8. Kommer der et surround-system til Cinema 21:9?
Ja, vi tilbyder et matchende 7.1-system. Altså et lydsystem med syv højttalere og en subwoofer. Systemet kan suppleres med en Blu-ray-afspiller fra Philips af højeste standard.

9. Hvordan håndterer Cinema 21:9 film og tv-programmer i 16:9-format?
Billedet vil blive tilpasset 21:9-formatet, og der vil ikke være nogen sorte kanter på skærmen.

10. Hvad sker der, når man benytter skærmen til spil?
Når du sædvanligvis spiller spil på tv’et er formatet 16:9. Derfor vil billedet blive tilpasset på præcis samme vis som ved et almindeligt 16:9-signal. Du kan altså nyde den samme biografoplevelse, selv når du spiller.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |