Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-karvia50.jpg"></div>Karvia præsentation af 50” - FlatpanelsDK Karvia præsentation af 50”">

Karvia præsentation af 50”

21 Jan 2008 | Rasmus Larsen |

Karvia havde inviteret til præsentation af deres nye 50 tommer plasma-Tv. Præsentationen foregik i Karvia Concept Store i Vanløse, hvor resten af Karvias skærmsortiment desuden også er udstillet.

Karvia er en dansk producent, der historisk set har solgt deres Tv over nettet og ageret på b2b markedet. I sommeren 2007 åbnede Karvia deres første Concept Store i Vanløse og siden da har man introduceret flere nye Tv serier.

Karvias 50 tommer plasma-Tv markerer dels skridtet mod større skærme fra den danske producent, dels skridtet over i plasmateknologien. Karvia har traditionelt set satses på LCD-TV i størrelser op til 42 tommer, men ønsket om at kunne tilbyde endnu større skærme, har afledt den første plasmaskærm.

50 tommer skærmen placerer sig i den lave ende af prisskalaen, og Karvia har blandt andet markedsført produktet som det første 50 tommer under 10.000 kroner – og med sin pris på 9.995 kan de fleste nu også realisere ønsket om et gigant-Tv i stuen.

Highslide JS
Karvia 50 tommer


Tv’ets design er bygget op omkring en mat, sort ramme. Yderst sidder desuden en lille yderramme, som bryder en smule og giver en fin effekt. Højttalerne leveres med skærmen og kan monteres på siderne, men som standard er højttalerne ikke monteret.

På bagsiden indsættes alle input, og her finder man blandt andet 1 HDMI indgang, 1 scart indgang, 2 komponentindgange og en D-SUB (VGA) indgang for PC tilslutning.
50 tommer skærmen har også en indbygget PIP (Picture in Picture) funktion, så du eksempelvis kan kombinere HDMI og Tv på skærmen.

Highslide JS
Karvia 50 tommer, HD


Selve panelet kommet fra Samsungs plasmafabrik og er fra Samsungs generation af 1366x768 plasmapaneler. Der er derudover oplyst et kontrastforhold på 15000:1.

Highslide JS
Karvia 50 tommer, analog SD


Skærmen viste i løbet af præsentationen billeder fra blandt andet Blu-Ray og analogt Tv. Skærmens force ligger primært i de analoge signaler, som den formår at gengive på ganske behagelig vis.
Det er naturligvis også et aspekt af plasmateknologien i sin nuværende form, men i forhold til størstedelen af nutidens fladskærme, er jeg overbevist om, at mange forbrugere vil finde den analoge gengivelse tilfredsstillende.

Sammenlignet med mange LCD-TV i samme størrelse, skylder man hvert fald sig selv et kig på, hvad man rent faktisk kan præstere i en plasmaskærm, der koster knap det halve.

Highslide JS
Karvia 50 tommer, HD


Gengivelsen af HD led en smule under banding, men den store størrelse på skærmen, bidrog bestemt positivt til billedet.
Jeg så blandt andet Blu-Ray trailere for Ice Age 2, All the Kings men og Ghostrider med Nicolas Cage.

Highslide JS
Karvia 50 tommer, analog SD


Vi fik også kort demonstreret skærmens tekst-tv og kanalskifthastighed, som er nogle af de mere basale funktioner. Begge ting fungerede dog upåklageligt og kanalskift foregik faktisk ganske hurtigt og flydende.

I løbet af præsentationen, som Daniel Grønbek fra Karvia stod for, kom snakken også lidt ind på planer for den kommende tid. Jeg spurgte i samme forbindelse nærmere ind til plasma i Karvias sortiment og selvom alle planerne ikke er konkrete, er ønskerne dog at beholde plasma i sortimentet fremover.

Highslide JS
Karvia 50 tommer, analog SD


I første omgang vil man benytte pågældende 50 tommer som en del af porteføljen indtil den om nogle måneder skal udskiftes til en ny udgave, der blandt andet vil have 3 HDMI indgange. Prisen ændrer sig imidlertid ikke og forbliver under 10.000.

Highslide JS
Karvia 50 tommer, HD


Karvia betragter også muligheden for at introducere endnu større plasmaskærme– blandt andet en 63 tommer i Full HD, men det vil ikke ske lige med det samme da markedet endnu er ungt for disse størrelser af skærme.

Selve porteføljen vil dog stadig holde sin nuværende form, hvor Karvia har deres LCD-TV op til 42 tommer. Daniel nævnte desuden kort, at en designserie nærmer sig i LCD-TV serien.

Karvias 50 tommer står til en pris på 9.995 kroner. Du kan læse mere om skærmen på Karvias hjemmeside: www.karvia.dk
Tv’et kan også ses i Karvias Concept Store i Vanløse, der ligger ud til Bellahøjvej i nummer 149. I butikken kan resten af Karvias sortiment også ses.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |

Oversigt: TCL 2023 TV

19 Jul 2023 |