Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Philips 7600 - FlatpanelsDK

Test: Philips 7600

|


Philips er ikke det samme Philips, som det var for 5-10 år siden. Tv-afdelingen har fået ny ejer, som har gjort det til sin mission at vende tilbage til toppen af markedet. For at realisere dette, har Philips allieret sig med Google og integreret "Android TV" styresystemet i næsten samtlige nye skærme. 7600 er en af skærmene i mellempris-segmentet og byder på bl.a. Ultra HD, twin tuner og Ambilight.

Philips 7600 er prissat til at konkurrere med tv-skærme, såsom Sony X85C, Samsung JU7005 og Panasonic CX7, så hvordan klarer den sig? Og kan Philips overbevise os om, at Android TV er fremtiden? Det undersøger vi nærmere.

48"
55"
65"

Specifikationer

55"
Ultra HD (3840x2160)
VA LCD med kant LED
Aktiv 3D
Ambilight
Fod (fast)
Væg (VESA 200)
(HxBxD)70.9 x 122.8 x 4.2 cm (uden fod)
17.9 kg
HDMI (1x 2.0)
USB (3x)
Ethernet
2x CI
Optisk
HDMI-ARC (4x)
Hovedtelefoner
2.0 stereo
DVB T/T2/C/S2
WiFi (ac standard)
MPEG4
HEVC
Android TV
16GB (kan udvides)
Philips fjernbetjening (to-sidet)
Philips TV Remote app
Manual
Fjernbetjening
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online




Første indtryk

Philips har en stolt designtradition og selskabet fejrede for nylig, hvordan de igennem 90 år har "forbedret folks liv" igennem design. 7600 er ikke et af de mest ikoniske eller unikke produkter, som Philips har skabt igennem tiden, men det er bestemt et nydeligt TV.

Det har et moderne, minimalistisk udseende - ikke ulig mange andre tv-skærme i dag. Rammen er kun lidt over 1 cm bred og et lysende Philips-logo pryder underkanten. En to-sidet fodkonstruktion, fremstillet i massivt metal, giver et solidt fundament for 55" skærmen, og ser samtidig elegant ud. Du kan naturligvis også vægmontere skærmen (med VESA 200x200 beslag.)

Rammen er skabt i matsort plastik med en aluminiumsstrip omkring. Tv’et er forholdsvis tyndt og de fleste porte peger enten nedad eller til siden. Kun de analoge porte peger bagud, men hvis du kan undgå at bruge dem, så lad vær. Et Ultra HD-tv rimer ikke på analog.

Hvis du undersøger bagsiden af skærmen vil du bemærke en stribe små lysdioder, der tilsammen udgør Ambilight. hvis du allerede ejer et Philips TV er du sikkert bekendt med Ambilight, men for de uindviede kan det bedst beskrives som stemningslys. Det oplyser væggen med farverne fra billedet eller en fast, statisk farve (også kaldet bias lighting). Mere om Ambilight senere.

En ny dobbeltsidet fjernbetjening viderefører visse træk fra Philips fortid, men der er også nye elementer. Det store berøringsfelt i midten er den vigtigste input-metode og bruges til at navigere. Philips har tilføjet ekstra knapper øverst for at kunne styre Android TV brugerfladen, og hvis du vender fjernbetjeningen omhar du et fuldt qwerty tastatur. For at forstå fjernbetjeningen bliver vi nødt til at undersøge brugerfladen på skærmen, eller mere specifikt Android TV, så lad os springe direkte ud i det.



Brugeroplevelse & features

Android TV ligner Android TV, forstået på den måde, at tv-producenterne ikke får lov at lægge "skins" eller på andre måder ændre udseendet af den generelle oplevelse. Brugerfladen er opbygget omkring rækker af indhold (anbefalinger, apps og spil) og et søgefelt øverst. Producenterne har imidlertid lov til at installere apps udenom Android-universet, og det er præcis, hvad Philips har gjort.

"Philips 7600 er baseret på Android TV"

Styresystem og smart-TV


Første gang du tænder for skærmen vil du bemærke "Philips Galleri" rækken lige under anbefalingerne. Her får du præsenteret indhold fra apps samt fremhævede tjenester. Det interessante at notere sig her er, at disse apps rent faktisk ikke er Android-baserede apps, men HTML-apps, der er udviklet til Philips gamle "Smart TV"-platform, der eksisterede i tidligere skærme. På den måde kan Philips installere apps, der ikke er tilgængelige for andre Android TV-baserede produkter, eksempelvis Sony’s skærme eller Nvidia Shield.

Der findes stadig ingen danske apps til Android TV, så Philips har "sideloadet" TV2 Play, SF Anytime og Film2home udenom Android. Det underminerer Android TV styresystemet, at producenterne kan gøre det, når de nu har skrevet under på at støtte Android TV, men ikke desto mindre vil det nok glæde abonnenter af tjenesterne.

TV2 Play ser ud som den gør på alle andre Smart TV med en sidemenu, hvorfra du kan vælge kanaler, sport, arkiv og andet. SF Anytime virkede ikke endnu, da vi testede. Film2home giver mulighed for at leje film fra sofaen over internettet, men billedkvaliteten er ret tvivlsom. Sats i stedet på at leje film fra Google Play Film, der er Google’s filmudlejningstjeneste.

DR TV kan ses via HbbTV, der fremkaldes med den røde knap, når du ser en af DR-kanalerne.

Vi finder naturligvis store amerikanske apps såsom Netflix, YouTube og Google Play Film. Igennem butikken er der også adgang til apps såsom Plex og Kodi, som gør det muligt at afspille mediefiler lagret lokalt på netværket. Vi tog et nærmere kig på disse apps i vores anmeldelser af Nexus Player og Nvidia Shield.

Vi har allerede grundigt beskrevet og undersøgt Android TV, apps, stemmestyring og spil, og vil ikke gentage det hele her - det er identisk på Philips 7600. Læs i stedet vores Nexus Player test for mere information.

Når det er sagt, så har vi dog nogle ting at tilføje. Først og fremmest er Android TV stadig ikke en dans på roser. Philips har fundet flere måder, hvorpå de kan tilføje ekstra menuer og genveje oven på Android TV, så det hele føles lidt oppustet. Den grundlæggende oplevelse er intakt - Philips må som sagt ikke ændre på den, udover at præ-installere visse apps - men man kommer sjældent direkte til Android TV brugerfladen. I stedet leder Philips brugeren igennem andre menuer såsom "Top Picks".

Det er 16GB lagerplads indbygget i tv’et, hvoraf 6GB er dedikeret til styresystemet. Lagerpladsen kan udvides op til 64GB ved at tilslutte en USB-harddisk og dedikere en andel til Android TV (resten kan bruges til optagelse). Skærmen kører i øjeblikket Android TV 5.1. Philips har ikke fastlagt datoen for opdatering til 6.0.

Vi stødte desuden på flere fejl og nedbrud, men ikke helt så mange som på Nvidia Shield. Problemerne, som vi stødte på, var også nogle andre end vi støder på hos Nvidia og Sony. To af de hyppigst forekomne hos Philips var "Google Play-tjenester er stoppet med at fungere" og "Google Cast er stoppet med at fungere", hvilket gjorde Google Cast ubrugelig i en periode på trods af genstart. Fjernbetjeningen stoppede med at reagere på tidspunkter og reagerede generelt ikke på alle tryk, hvilket var utroligt frustrerende, når man prøvede at bruge tastaturet på bagsiden. Tv’et gik også ned et par gange under vores testperiode, og ofte hakkede det i menuerne. Philips fortæller os, at mange af disse problemer løses i kommende softwareopdateringer og det gør de sikkert, men Android TV har nu rundet 1 års dagen, så vi havde forventet bedre stabilitet på nuværende tidspunkt.

Vi forstår i øvrigt til stadighed ikke ”tilbage”-knappen i Android TV. Nogle gange springer den 1 skridt tilbage i det hierarkiske lag, som menusystemet er opbygget om, mens den andre gange skrifter til seneste app/spil, som blev anvendt. Det er blandingen af de to, som virker forvirrende, og det er ikke sådan, vi forventer, at en tilbage-knap fungerer, men du kan naturligvis være uenig.

Vi forsøger ikke at skyde med skarpt efter Android TV her, for styresystemet har mange gode idéer og der er mange ting, som vi godt kan lide - læs vores Nexus Player test for mere om dette - men vi vil bare konstatere, at systemet og koden mangler lidt kærlighed, og at Philips’ implementering føles lidt "bloated", som amerikanerne vil sige - altså for meget unødvendigt fyld ovenpå, der ikke giver værdi. Ikke ulig hvordan man Android-telefoner er proppet med ligegyldige apps og ekstra ting. Processoren føles underdimensioneret og kan ikke køre mange spil, der findes til Android TV.

Android TV vedbliver at være et af de mest lovende styresystemer til tv-skærme i dag, men det føles stadig som et første-generations produkt. Giv det tid og så skal det nok blive bedre.

Philips 7600 test


Betjening

Den nye fjernbetjening har et utal af knapper, og det er desværre ikke nødvendigvis en god ting. Google har forsøgt at bygge fremtidens styresystem for tv-skærmen, men Philips holder fast i de gamle metoder, når det kommer til betjening. Ny funktion? Tilføj ny knap. Dette har først til en fjernbetjening, der føles malplaceret.

Der er et fuldt tastatur på bagsiden, men det er ikke specielt godt. Nogle gange, når man holder lidt for fast om fjernbetjeningen kommer man til at trykke på knapperne på undersiden, hvilket typisk resulterer i, at man springer hen på en tilfældig tv-kanal. Der er flere menuknapper, som springer rundt til forskellige dele af brugerfladen, men der er ikke meget konsistens i, hvordan tingene fungerer.

Philips 7600 test


Berøringsfeltet i midten kan både agere, tja berøringsfelt, og piletast (op/ned/venstre/højre/OK) ved at trykke fysisk ned, og implementeringen er ærlig talt lidt forvirrende. Det føles som om, at Philips har designet den til at gøre alt i stedet for at sætte sig ned og tage de hårde og rigtige valg for forbrugeren. Fjernbetjeningen føles billig og balancen (når den holdes i hånden) er helt skæv. Hvis du griber den bare en smule fast, begynder den at knirke. Den er lavet udelukkende af plastik og gør efter vores mening ikke tv’ets nydelige design retfærdighed.

Det hele er naturligvis ikke dårligt og fjernbetjeningen fungerer efter hensigten. Den er bluetooth-baseret og du skal derfor ikke pege direkte på skærmen. Men når den sammenlignes med f.eks. Apple TV fjernbetjeningen, så står det klart, at Philips ikke på noget tidspunkt har stoppet og spurgt sig selv om, hvordan man rent faktisk skaber en enkel og brugervenlig fjernbetjening til et moderne internet-opkoblet TV. De har i stedet fulgt mantraet om blot at tilføje flere knapperne. Der er endda en Netflix-knap (men ingen til de andre).

Det er også muligt at styre tv’et fra en smartphone eller tablet. Den gamle "MyRemote" app fungerer ikke længere. I stedet skal du hente den nye "Philips TV remote app" udgivet af TP Vision.

Philips 7600 test


Denne app gør det muligt at skifte kanal, se en tv-guide, sætte timere på optagelse, starte apps på tv’et, se optagelser (på telefonen) og indstille Ambilight (herunder en Lounge-tilstand, som virker, når tv’et er slukket). Brugerfladen er ikke logisk, men mange af funktionerne er fede, særligt funktionen, der gør det muligt at streame indhold fra skærmen til telefon/tablet. Man kan forestille sig mange scenarier, hvor det kan være nyttigt. Det virker dog kun på WiFi i hjemmet.


Tv-kanaler, optagelse & lyd

Google dikterer, hvordan Android TV brugerfladen skal se ud, men det strækker sig ikke i særlig stringent grad til tv-kanalerne. På Philips’ skærm kan du navigere tv-kanaler ved at trykke på et af numrene på fjernbetjeningen eller ved at tilgå tv-guiden. Tv-guiden har en høj bannerannonce i venstre side, der viser annoncerer for bl.a. apps og spil - det var vel forventeligt med Google om bord. Det meste af tiden modtog vi en annonce for Netflix’s Jessica Jones tv-serie.

Mens du ser tv-kanaler kan du trykke på "OK"-knappen for at fremkalde en menu med yderligere information. Der hentes automatisk programinformation fra Gracenote. Det fungerer godt, men kunne godt være hurtigere.

Philips 7600 er udstyret med to tunere (dobbelt tuner + twin CAM), der gør det muligt at optage et program, imens et andet ses. Philips’ konkurrent, Sony, har kæmpet for at åbne for optagedelen i Android TV, men på Philips’ skærme virker det efter hensigten. For at optage tv-udsendelser skal du først tilslutte en USB-harddisk, der formateres, hvilket betyder, at du ikke kan lagre film og fotos på den. Samme harddisk kan dog bruges til at udvide lagerpladsen til apps.

Når harddisken er sat op, kan du planlægge fremtidige optagelser via tv-guiden samt trykke på den røde knap på fjernbetjeningen til enhver tid. Du får adgang til de optagede programmer fra en af knapperne på fjernbetjeningen.

Det er også muligt at sætte direkte tv-udsendelser på pause og endda spole tilbage til det punkt, hvor du begyndte at se pågældende kanal. Ting som disse er naturligvis en selvfølge, hvis du i dag primært streamer fra streamingtjenester, men det er stadig nyttigt for dem, der primært ser tv-kanaler.

Philips’ optagelsesfunktioner er således integreret godt. Det er et af lyspunkterne i skærmen og de ofte forvirrende menuer. Det er også et af de områder, hvor Philips adskiller sig fra Sony, som endnu ikke har været i stand til at få optagelsesfunktionaliteten til at fungere på deres skærme med Android TV.



De integrede højttalere er bedre end gennemsnittet, og det er efterhånden hvad Philips har vænnet os til. Hvis du kigger på bagsiden af skærmen vil du bemærke to fremadskudte højttalerenheder i bunden og selvom de ikke er fremadvendte mod brugere, fremstår stemmer generelt klare. I dag vælger mange danskere at tilslutte en soundbar for at forbedre lydoplevelsen og vi anbefaler da også et separat lydsystem for den bedst mulige filmoplevelse, men til daglig, blandet brug er højttalerne i 7600 formentlig tilstrækkelige for de fleste brugere. Vi vil ikke gå så langt som til at kalde dem "gode", men vi har helt sikkert hørt meget værre på skærme i prisklassen.

Kalibrering

For nogle år siden introducerede Philips "ISF Day" og "ISF Night" billedprofiler i sine tv-skærme, og vi tog varmt imod tiltaget. Disse er desværre ikke tilgængelige på 7600, selvom flere af Philips’ andre 2015-skærme har dem. I stedet har Philips forenklet sine menupunkter, så der kun tilbydes meget grundlæggende indstillinger for kalibrering.

Vi har ikke noget imod, at producenterne tager indstillingsmulighederne fra os - sådan burde det være - men det nytter ikke noget, hvis skærmen ikke er indstillet korrekt fra start. Desværre er det ikke tilfældet for Philips 7600. Standardindstillingerne er frygtelige med ekstremt overmættede og unaturlige farver. Den bedste profil er den der hedder "Film", men den er ikke specielt god. Det er stadig alt for meget blå i farvebalancen, hvilket får billedet til at se koldt og blåligt ud. Selv efter en del justering kan vi ikke nå frem til et tilfredstillende resultat. Der er simpelthen ikke de rigtige indstillinger til at korrigere de dårlige valg, som Philips har taget, og det står klart, at Philips i dette tilfælde ikke har gjort det til en prioritet at gengive farver, der er i overensstemmelse med standarderne i branchen.

Et skuffende resultat.



Målinger

Vores nye "måling"-afsnit omhandler alle de ting vi går og måler på TV’ene samlet ét sted frem for at ligge i de enkelte afsnit. Vi henviser til vores artikel omkring bl.a. målemetoder her for en gennemgang af hvordan vi måler under testen.

Lysstyrke & sort Out-of-boxKalibreret
Sortniveau0.06 cd/m20.05 cd/m2
Lysstyrke170 cd/m2 132 cd/m2
Kontrast2833:12640:1
Input lag111 ms87 ms (Game Mode)

StrømforbrugOut-of-box Kalibreret
Til112 W89 W
Standby0.4 W-

TidsmålingerTid
Opstart (indtil responsiv)7 s
Opstart (indtil billedet vises)3 s
Netflix app opstart12 s
Youtube app opstart2 s
TV2 Play app opstart7 s

VideofilSpecs Status
Dubai 4K4K (3840x2160 pixels) – 23.976fps – 10 bit colors - BT.709 color space – 4:2:0 subsampling – 51.4 Mbps bitrate – HEVC - .ts fileFejler
Costa Rica HD HD (2560x1440 pixels) – BT.709 color space – 4:2:0 subsampling – 6.54 Mbps bitrate – VP9 - .mkv file Fejler
Costa Rica 4K 4K (3840x2160 pixels) – BT.709 color space – 4:2:0 subsampling – 12.71 Mbps bitrate – VP9 - .mkv fileFejler
Big Buck Bunny HD (.ts version) HD (1920x1080 pixels) – 8 bit colors - YUV color space – 4:2:0 subsampling – 2.5 Mbps bitrate – 60fps - HEVC - .ts fileFejler
Big Buck Bunny HD HD (1920x1080 pixels) – 8 bit colors - YUV color space – 4:2:0 subsampling – 60fps - 2.2 Mbps bitrate – HEVC - .mkv fileVirker
Spreed HD HD (1920x1080 pixels) – 8 bit colors - YUV color space – 4:2:0 subsampling – 29.970fps – 0.9 Mbps bitrate – HEVC - .mkv fileVirker
Jellyfish HD HD (192x1080 pixels) – 8 bit colors – BT.709 color space – 4:2:0 subsampling – 98.3 Mbps bitrate – AVC - .mkv fileVirker
LG Arctique 4K 4K (3840x2160 pixels) – 8 bit colors – YUV color space – 4:2:0 subsampling – 50.0 Mbps bitrate – 29.970fps - AVC - .mp4 fileVirker (men lyd knitrer)

GruppeIndstillingVærdi
PictureProfileMovie
Contrast35
Colour46
Advanced - colourColour enhancementFra
Color tempWarm
Contrast modeFra
Advanced - contrastDynamic Contrast Fra
Brightness50
Video contrast100
Light sensorTil/Fra
Gamma-1
Advanced - sharpnessUltra ResolutionFra
Noise ReductionFra
MPEG ReductionFra
Advanced - motionPerfect Natural MotionFra
Clear LCDTil/Fra

Vi har ikke inkluderet RGB-indstillinger i forslaget, simpelthen fordi vi ikke kunne nå et tilfredstillende resultat med de indstillinger, som tilbydes. Clear LCD er sat til "Til/Fra". Se diskussionen i næste afsnit. Hvis du foretrækker af have Clear LCD tændt, så bør du øge "contrast"-indstillingen - der på forvirrende vis rent faktisk styrer baglyset - til et højere niveau.


Philips 7600 test


Billedkvalitet

Philips 7600 modtog "Best Buy TV" fra EISA-komiteen, der hvert år vælger de bedste skærme i forskellige kategorier. Det sætter tv’et i konkurrence med andre skærme i mellempris-segmentet såsom Samsung JU7005, Sony X85C og Panasonic CX7, som vi allerede har testet.

For lige at sætte rammen, så er det vigtigt at huske, at Philips 7600 er et Ultra HD-tv, men at det ikke understøtter HDR eller DCI P3 farverummet, som dyrere UHD-tv gør. Samsung og Sony hævder at have HDR understøttelse i de to ovenfornævnte modeller, men det er naturligvis en sandhed med modifikationer, og Philips har ikke valgt at gøre det samme med 7600. Så her kigger vi "kun" på 4K-opløsning.

Oplevelsen af at se traditionelle tv-kanaler på Philips 7600 afhænger i betydelig grad af billedindstillingerne. Standard-profile har Philips’ sædvanlige arsenal af billedforbedringssystemer, der behandler billedet for at gøre det mere ”flydende” (unaturligt), ”skarpere” (pixelleret), og mere ”farverigt” (mere blåligt). Nogle brugere vil måske foretrække dette, men vi mener, at ulemperne langt overgår fordelene. Når disse billedsystemer slukkes fremstår billedet betydeligt mere detaljeret og naturligt. Som vi omtaler i kalibreringsafsnittet kunne vi dog ikke opnå spot-on farvenøjagtighed.

Vi bemærkede nogle mindre vanskeligheder med at de-interlace tv-indhold i dårlig kvalitet, for eksempel rulleteksten under nyhedsudsendelser på TV2, men derudover fremstår både SD og HD-udsendelser generelt pænt. Dog ikke bedre end på seneste generationer af Philips-skærme. Producenterne prøver i disse år at fortælle kunderne, hvordan "opskalering" forbedrer billedkvaliteten af tv-udsendelser, men det er ikke tilfældet. Der findes naturligvis god og dårlig opskalering, men hvis du vil nyde fordelene ved et UHD-tv kontra et HD-tv, så skal du fodre det med 4K-signaler. Der er ingen anden vej. Tv-kanaler sendes i dag i SD, 720p eller 1080i, og den billedoplevelse forbedres ikke af at have et UHD-tv ift. at have HD-tv. I 55" gør SD-signaler stadig an, men hvis du påtænker at bevæge dig over 60" så bør du prøve at undgå SD-indhold.

Philips 7600 test


Hvis du på den anden side er begyndt at bruge streamingtjenester så kan du så småt begynde at nyde fordelene ved den højere opløsning. Selskaber såsom Netflix streamer tv-serier og dokumentarer i 4K-opløsning og Philips 7600 understøtter korrekt HEVC-dekodning, så den kan hente denne kvalitet (bemærk ”2160p” på billedet ovenfor). Herudover skal du have det dyreste abonnement hos Netflix og en internetforbindelse på minimum 16Mb/s. Philips 7600 springer også direkte på 4K-streamet efter opstart, i modsætning mange 2014-skærme, der skulle bruge et par minutter til at springe fra HD til 4K.

Som sagt før, så ser flere af Netflix’s tv-serier i 4K imponerende ud - ofte bedre end 1080p Blu-ray-skiver. Det er her UHD-skærme begynder at vise deres værd i det daglige, og til næste år bliver billedoplevelsen taget til et nyt niveau med UHD Blu-ray-skiver. Vi forsøgte også at fodre skærmen med 4K-video lagret på en USB-enhed. Du kan se hvilke formater, som skærmen accepterede i målingstabellen længere oppe. Vi brugte den indbyggede videoafspiller, og du vil måske have mere held ved at bruge Kodi eller Plex, som kan installeres på skærmen fra Google Play-butikken.

7600 understøtter derimod ikke VP9-formatet, hvilket i praksis betyder, at du ikke kan nyde YouTube i 4K-kvalitet, hvilket er skuffende. Vi blev overrasket over dette, da Philips oprindeligt havde planlagt at inkludere VP9 og da det er Google’s eget komprimeringsformat. Da Android TV blev lanceret så det ud som om, at VP9 var obligatorisk, men åbenbart ikke.

At kigge 1080p Blu-ray på skærmen ser naturligvis glimrende ud. Desværre så ser vi tydeligt, at skærmens farvegengivelse ikke er så præcis og vi oplever også, at detaljer klippes væk i de mørkeste scener. Dette er en generel ting på skærmen, som vi forsøgte at afhjælpe under kalibrering, men de begrænsede muligheder tillod det ikke. Det er ikke et kritisk problem - det meste af tiden ser billedet nydeligt ud - men det vil nok skuffe entusiasterne. 1080p24 understøttes korrekt.



Skal man tale mere generelt, så opleves skærmens håndtering af hurtige bevægelser på lige fod med andre mellemklasse LCD-skærme, hvilket betyder, at de fleste typer indhold ser godt ud. Vi oplevede ikke udbredte problemer med sløring eller hak, men når man undersøger skærmens karakteristika dybdegående, så er der naturligvis plads til forbedringer - ligesom på alle LCD-tv derude. Der er et "scanning backlight" system indbygget i skærmen, som kan aktiveres med "Clear LCD"-indstillingen. Dette kan forbedre bevægelsesopløsningen, men det kræver, at du øge bagbelysningen, for billedet bliver mørkere. Visse seere vil måske også bemærke det flimmer, som det afstedkommer. Eksperimentér selv med det og se om det er noget for dig.

Vi målte input lag til 110 ms før kalibrering og 87 ms i game mode. Desværre er det ganske højt for en tv-skærm og vi var overraskende over, at niveauet forblev så højt selv efter vi havde deaktiveret alle de forstyrrende billedsystemer. Vi formoder, at det har noget at gøre med Ambilight, der analyserer billedet for at matche det op med Ambilight-farverne. Philips siger, at Ambilight nu virker med spil - det var før i tiden for langsomt reagerende - men det påvirker ydelsen. Det er bestemt ikke umuligt at spille PlayStation og Xbox-spil ved en forsinkelse på 87 ms - tæt på en tiendedel af et sekund - men vi kan ikke anbefale det. Vi anser 50 ms og under for godt nok til konsolspil.

Philips 7600 er baseret på VA-typen af LCD-paneler, hvilket betyder, at det ligesom andre skærme med VA-paneler, har relativt god sortgengivelse. Du kan se vores målinger i målings-tabellen og nedenfor har vi undersøgt lysfordelen på panelet. 7600 anvender kant-LED i 55" og bagbelyst LED i 65". Vi har 55".

Philips 7600 test


Som du kan se, så slipper der en smule lys igennem i hvert hjørne, men summeret set er det et rigtig pænt resultat for et 55" edge LED baseret LCD-tv. Lyshomogeniteten bør være endnu bedre på 65" modellen med direct LED.

Her vil det vel nok være oplagt at inkludere et par ord om Ambilight. Som du sikkert ved, har Philips haft Ambilight i årevis og det sælger det på, at det kan forbedre steningen i film. De fleste associerer Ambilight med alle regnbuens farver, men det er også muligt at indstille Ambilight til en neutral, varm nuance af hvis - ofte omtalt som "bias lighting". Denne effekt kan forbedre oplevelsen af kontrast fordi den får øjets iris til at tilpasse sig omgivelsernes lys. Hvis du ønsker at eksperimentere med det er der masse af indstillingsmuligheder i menuen, hvorfra du kan vælge "Static". Ambilight kan nu også integreres med Hue-lystyrken, der gør det muligt at udvide stemningen til hele stuen.

Vi testede ikke 3D.

Endelig undersøgte vi betragtningsvinklerne, men vel vidende, at der er tale om et VA-panel, så forventede vi ganske snævre betragtningsvinkler. Rykker du dig ud over 30 grader, så begynder ændringen i farvemætningen at blive synlig. Ligeledes falder kontrast betydeligt.

Philips 7600 test


Konklusion

Philips 7600 blev tildelt "best buy TV" af EISA, før andre anmeldere havde haft mulighed for at kigge på skærmen, så vi forventede en solid allround skærm. Tv’et fremstår elegant med sin slanke ramme og metalben. Det tilbyder Android TV, som stadig er lovende. Philips’ implementering føles desværre lidt rodet med en masse ekstra menuer ovenpå, og vi oplevede en del fejl og nedbrud. App-kataloget er magert og ikke én eneste dansk app er tilgængelig, men Philips har fået TV2 Play på udenom Android. HEVC understøttes til 4K-streaming fra Netflix, men VP9, som er nødvendigt til YouTube, understøttes ikke. Højttalerne er over gennemsnittet og optagedelen fungerer rigtig fint.

Tv’et er baseret på et VA LCD-panel, så skærmen har samme karakteristika, som man andre skærme i prisklassen, såsom Samsung JU7005 og Sony X85C, men vi savnede ISF-billedprofilen og bedre kalibreringsmuligheder til at rette nogle af de valg, som Philips har taget. I sidste ende betød det, at farverne aldrig blev helt præcise. Kontrasten er forholdsvis god for en LCD-skærm og vi oplevede ikke problemer med ujævnt lys. Gengivelsen af bevægende billeder har vi ikke noget at udsætte på, men input lag er alt for høj til at kunne anbefale skærmen til spilkonsol-brug. Opskalering gør intet for at forbedre HD-signaler, så hvis du vil have fordelene ved 4K/UHD, så skal du fodre tv’et med 4K-signaler. Så simpelt er det.

Når alt gøres op, så når Philips 7600 ikke i mål. Det er bestemt ikke en dårlig tv-skærm og vi ville nok foretrække det over, for eksempel, LG UF850V, men det har brug for en mere stabil Android TV brugerflade og bedre farvenøjagtighed for at kunne matche de bedste tv-skærme i sin prisklasse.


48"
55"
65"


Pæn HD og 4K billedkvalitet
Meget jævn lysfordeling
Android TV er godt fundament
Optagelse / twin-tuner


Out-of-box billedindstillinger
Upræcise farver
Meget høj input lag
Mange Android TV fejl/nedbrud
Fjernbetjening af lav kvalitet og forvirrende
Snævre betragtningvsinkler


Nærmeste konkurrenter





Flere anmeldelser

Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

01 Mar 2024 |

Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

23 Feb 2024 |

Test: Sony A95L (QD-OLED)

21 Dec 2023 |

Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

07 Sep 2023 |