Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Sony X85C - FlatpanelsDK

Test: Sony X85C

|


Sony er sprunget på Google-vognen og har skiftet deres egen software ud til fordel for Android TV. Vi har tidligere set på Android TV i forbindelse med eksterne mediebokse, og Philips var faktisk de første til at annoncere og lancere skærme baseret på Android sidste år, men det var en mobiludgave af Android. I år kører alle modeller fra Sonys W75C og opad Android TV styresystemet og vi har fået fingre i X85C-modellen, som er Sonys mellemklasse 4K TV. Det betyder, at TV’et mangler et par af de features, som de dyrere modeller har, såsom 10 bit farvedybde.

Bemærk at Sony X85C findes i X8505C, X8507C, X8508C og X8509C varianter, der alle er nærmest identiske

Update: Siden udgivelse af denne test er der kommet flere opdateringer til TV'et, som retter et par af de ankepunkter vi har. Læs mere om rettelserne i konklusionen. Derudover har Sony af flere omgange udskudt tilføjelsen af dual-tuner/optagefunktionen.

Pris og forhandler:

55"
65"
75"

Specifikationer

65"
Ultra HD (3840x2160)
VA LCD med direct-LED
HDR (High Dynamic Range)
Aktiv 3D
Fod (fast)
Væg (VESA 300)
(HxBxD)84.4 x 145.3 x 7.8 cm (uden fod)
24.1 kg
HDMI (4x 2.0)
USB (3x)
Ethernet
1x CI
Optisk
HDMI-ARC (1x)
Hovedtelefoner
Analoge videoudgange
Long duct
DVB T/T2/C/S2 (dobbelt tuner er udskudt til Feb.2016)
WiFi (ac-standard)
MPEG4
HEVC
VP9
Android TV (5.0)
Touch fjernbetjening + alm. IR betjening
Smartphone-app (Sideview)
Manual
Fjernbetjeninger
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online




Første indtryk


Sony X85C gør ikke meget væsen af sig foran med sin tynde sorte metalkant. Kun en enkelt lille plastickant nederst bryder designet hvor TV’et lyser op når det tændes (dette kan slås fra).

Foden er formet som en slags bøjle i metal og giver en fornuftig stabilitet, men da der ikke er meget gods i foden, så tynger den ikke TV’et ned. Monteringsskruerne til foden gav anledning til en kort undren, da de ikke skrues i samme sted som foden isættes, men det virkede naturligvis efter hensigten.

Som på Sonys 2014-modeller, så er TV’et forholdsvist tyndt i den øverste halvdel, hvor der er gjort plads til elektronik og højttalere i den mere bastante nederste halvdel. Heldigvis så er der blevet plads til almindelige VESA-huller til vægmontering, så man ikke skal have fat i specialbeslag. Bagsiden er lavet i plastic med en række ventilationshuller til udluftningen.

Mange af stikkene bagpå X85 vender enten nedad eller ud til siden, men både SPDIF-stikket og netstikket er blandt de stik, som peger direkte ud bagtil, hvilket er lidt skidt, da lige netop disse to er meget svære at finde i kompakt vinklede versioner. Hvis du har en soundbar, som kræver SPDIF-tilslutning, så vil det altså øge afstanden til væggen lidt.

Som det ses, så er der en USB-port dedikeret til USB-optagelse, men Sony ruller først denne feature ud senere på året, hvilket betyder at der pt. hverken er dual-tuner eller optagefunktionalitet.



I kassen finder vi endvidere de vanlige to remotes, som vi også fik med da vi så på X9005B sidste år. Der er ikke meget nyt under solen ud over, at Sonys “store" fjernbetjening har fået en anelse mere rundt design og også en stor fed “Netflix"-knap midt i det hele. Det er måske værd at bemærke, at både “TV" og “Netflix" knapperne kan tænde TV’et, så det starter direkte op i hhv. kanaler eller i Netflix.

Sony leverer heller ikke 3D-briller med på X85C, ligesom vi heller ikke fandt nogen hos Samsung, så vi kan nok godt begynde at konkludere, at 3D ikke er noget man tillægger specielt megen værdi hos producenterne mere. Eller rettere: Det er ikke noget forbrugerne vil betale ekstra for.

Overfladen på X85C er forholdsvis blank, som det efterhånden er kutyme på de fleste TV, så der er også en del reflektioner i den.


Brugeroplevelse og Features


Overgangen til Android markerer en ny æra for Sony, der indtil nu har haft et af de mere rodede interfaces. Med Android har man - ligesom Sharp og Philips - satset på Google, der fuldstændigt styrer hvordan brugerfladen ser ud. Der er ingen skins eller “branding".

Android kommer desuden med en række praktiske features, såsom Google Cast (systemet bag Chromecast) og Bluetooth-tilslutning af eksternt udstyr.

Styresystem og smart-TV

Vi har tidligere kigget på Nexus Player, som også er baseret på Android TV, og med undtagelse af de småting, som er specifikke for TV-platformen, så er designet og funktionaliteten den samme på Sony X85C. Der vil derfor ikke blive brugt alt for meget krudt på at gennemgå alle disse features igen, og der bliver i stedet fokuseret på hvordan Android TV så fungerer på… ja et dedikeret TV.

De ting, som skiller sig ud ift. Nexus er, at Google API til anbefalingslisten, som er det første man præsenteres for i start-skærmen, i teorien også kan trække på TV-kanalerne. Desværre så er det bare ikke noget som Yousee eller de øvrige TV-leverandører herhjemme har omfavnet, så lige nu så får du ikke glæde af dette potentiale.



Vi var lidt forvirrede over de ting som Google anbefalede i sin tid og det har bestemt ikke ændret sig siden da - det er stadig ret håbløse resultater, som umiddelbart ikke har ret megen relevans til de emner Google burde have en idé om var interessante for lige netop mig. Under testperioden formåede Google ikke at servere nye “anbefalinger", men vedblev blot med at foreslå et par mærkelige Youtube videoer.

Hvor vi på Nexus kun fandt 81 apps i sin tid, så er udbuddet steget lidt siden da, så det nu tæller 184 apps i vores region. Dog er der stadig ingen danske streamingtjenester at finde, så her må man stadig forlade sig på Chromecast-funktionaliteten for at se eks. HBO Nordic, DR TV, Blockbuster, Viaplay og også TV2 Play indtil deres dedikerede app kommer senere (den er i test pt.).

Selvom der er kommet flere apps, så er brugbarheden ikke for alvor højnet, da det netop er streamingtjenesterne der giver mest mening på et TV. Kodi som mange er bekendte med er dog blevet lanceret. Desværre er det i en så håbløs beta-version, at den er komplet ubrugelig, så det anbefales på det kraftigste at sideloade en tidligere version for at få adgang til Kodi-interfacet. Med Kodi installeret finder man også ud af, at hardwaren i X85C måske er lige en tand for svag til at agere mediestreamer, hvis det skal foregå via en 3. parts app som Kodi og ikke via den indbyggede medieafspiller. 1080p-filer i både komprimeret og ukomprimeret stand var ikke værd at bruge tid på via Kodi, men SD-materiale kunne den dog trække (testet med kablet forbindelse til NAS’en).

Samme følelse får man bestemt også hvis der forsøges at spille på TV’et og det kan undre, at man overhovedet vil smide et TV på gaden, som har adgang til spil, men er så åbenlyst underdimensioneret, at det ikke kan betale sig at installere dem. Hold du blot fast i din nuværende spillekonsol et stykke tid endnu - eller vent til vores anmeldelse af Nvidia Shield udkommer for at se hvad Android TV burde være i stand til...

Alle menuer på TV’et er nu tilpasset Googles layout, så helheden er for det meste godt bundet sammen, men af og til så skinner Sonys egne løsninger også igennem, såsom den mystiske topmenu, som de også før lod huse genvejene til indstillinger af billede, lyd og des lige. Den ser stadig noget malplaceret ud oppe i venstre hjørne. Det samme gør sig gældende når vi kommer til TV-delen, men mere om det senere.



I den version af Android TV som var til rådighed ved modtagelse af TV’et var betjeningen af platformen stadig relativ træg, ligesom vi oplevede det på Nexus Player. Alting tog adskillige sekunder og af og til var man helt i tvivl om hvorvidt TV’et havde registreret et tastetryk. Halvvejs gennem testperioden kom der dog en opdatering, som forbedrede dette (video herunder er skudt før denne opdatering). Ved testens afslutning var oplevelsen af hastigheden dermed markant forbedret, men TV’et skal lige have lov til at starte op - helst uden at du rører for meget ved noget - før tingene kører glat. Opdateringen fikser dog ikke problemet med, at hardwaren ikke er i stand til at trække spil. Videoen herunder viser hvordan der navigeres rundt i Android og hvordan de forskellige menuer tager sig ud. Efter udgivelse af denne test er der udsendt yderligere opdateringer, som i høj grad forbedrer brugeroplevelsen.



Hastigheden med hvilken apps startes er ikke så høj som på de Samsung-TV vi for nyligt har set på og vi finder heller ikke ægte multi-tasking, selvom TV’et godt kan holde på eks. din Netflix-session et stykke tid.

Med Chromecast-funktionaliteten er man på Android TV i stand til at starte TV’et direkte op i det stream man smider dens vej idet enheden er synlig selvom den står i standby. Det betyder, at du kan starte direkte i HBO eller Youtube uden at finde fjernbetjeningen, hvilket er meget nyttigt. På samme måde kan du via den dedikerede Netflix-knap på fjernbetjeningen starte Netflix op udenom hovedmenuen. Chromecast-funktionaliteten er et ret stort plus for TV’et og det øger mulighederne ganske markant idet flere og flere app-udviklere putter Chromecast-understøttelse i deres apps.

Når det kommer til Netflix, så fortjener app’en et par isolerede ord idet den, Youtube og mediafspiller-app’en pt. er de eneste måder at få noget 4K materiale ind i TV’et. En af de opdateringer som der blev rullet ud til X85C for nyligt var netop tilføjelsen af 4K i Netflix og ligesom på Samsungs modeller kan vi konstatere, at app’en er ret hurtig til at låse 4K-opløsningen på den 100 Mbit/s linje der blev testet med. Det samme kunne dog ironisk nok ikke siges om 1080p-signalerne, som kunne være flere minutter om at låse i højeste opløsning. Vi kan ikke undlade at bemærke, at de grimme tykke og alt for lavt-opløste undertekster vi kritiserede på Nexus ikke er blevet opgraderet til 4K-versionen, hvilket er en ret synlig forskel fra de øvrige 4K TV vi har set på.

Betjening

Sony leverer vanen tro to fjernbetjeninger med, som begge har det til fælles, at de er lavet i billig plastic. Den “normale" fjernbetjening er modificeret en anelse ift. sidste års model idet siderne nu er blevet afrundet, hvilket gør den lidt mere behagelig at holde på. Der er også blevet tilføjet en Netflix-knap, men ellers ligner den stadig sig selv - “Fodbold"-knappen sidder der stadig (om end den er forvist til et hjørne) og man skal stadig aldrig aldrig trykke på den!

Sony X85C test


Den anden remote er igen deres bluetooth-betjening, som fungerer via touch’n’swipe. Denne huser også mikrofonen til stemmestyring. Selvom alle de basale funktioner kan betjenes via denne fjernbetjening, så efterlader kvaliteten en hel del tilbage at ønske. Den er kantet og føles meget billig - især ift. eks. Samsungs bevægelses-betjening.

Stemmestyringen fungerer stadig bedst på engelsk, men du kan komme igennem på dansk også. Personligt finder jeg det en smule akavet at sidde og tale til mit TV, ligesom jeg finder det akavet at give min telefon stemmekommandoer. Det må dog være op til den enkelte hvor brugbar man finder denne feature. Stemmefunktionen kan bruges til at søge efter f.eks. serie- og filmtitler eller apps.

Sonys Sideview app ligner også sig selv og giver dig adgang til EPG-data, som enten kan trækkes fra en af TV’ets favoritlister eller fra internettet. Det er også muligt at starte apps direkte fra interfacet. Da TV’et endnu ikke er forsynet med den opdatering, som giver dual-tuner og HDD-optagelse, så kan der desværre ikke konkluderes på hvorvidt denne funktionalitet stadig virker efter hensigten via app’en.

Sony X85C test


Tv-kanaler, optagelse & lyd

Som på de tidligere Sony-TV kan man i bunden kalde en “Discover" menu frem, som lidt ligesom Googles udvalgte indhold på startskærmen, kan komme med forslag til indhold fra udvalgte tjenester. Vi har tidligere kritiseret denne menu for at være alt for statisk, idet man ikke kan få proppet sine egne ting fra eks. Netflix ned i denne menu, og her har man nu fået indhold fra Netflix i sin egen menu. Er man logget ind i Netflix, så får man dermed "Se videre" og "Anbefalinger" i Discover-menuen. Den giver også mulighed for at cykle igennem TV-kanalerne frem for at kalde EPG’en frem, så du kan følge med i hvad der nu end sker på skærmen imens du leder efter en kanal. De små billeder, der viser indholdet på kanalerne var sjældent opdateret med noget der relaterede til dét kanalen sendte…

Sony X85C test


Personligt har jeg altid været fan af det minimalistiske og før Android var Sonys EPG også en af dem, der tiltalte mig mest i sit udseende. På Android finder vi stadig et passende antal kanaler i oversigten og TV-kanalen man før så kører videre i baggrunden og kan ganske svagt anes igennem EPG’en. Der skal dog ikke meget klikken frem og tilbage i EPG’en til før man farer lidt vild, for der er ingen indikator for “nuværende tidspunkt", som kan vise dig hvor i et program det nuværende tidspunkt falder. Har du bevæget dig lidt frem i EPG-oversigten, så opdager man ikke automatisk at man er tilbage ved de nuværende programmer, ligesom det kan være svært at se om de programmer man trykker på vises lige nu eller først om 3 minutter. Generelt ligner EPG’en dermed tidligere Sony-modellers, som led under samme skavank.

"Et passende antal kanaler i oversigten"
Åbnes et program fra EPG’en, så vil første skridt på vejen være at der præsenteres information om programmet hvorfra man så kan trykke “Se" for at skifte kanal, ligesom man skulle på Sonys 2014-serie. Desværre så skal informationen om programmet lige hentes før “Se"-knappen bliver aktiv, hvilket sætter en dæmper på hvor hurtigt der kan skiftes kanal. Læg dertil at dét at åbne EPG’en også tager lidt tid - især første gang. Fra info-siden kan man tage et kig på de skuespillere der måtte optræde i filmen og derfra søge videre efter lignende film osv. Der er dog langt til den fulde IMDB-oplevelse og jeg havde gerne set lidt flere brugbare information - eller blot mulighed for at tilføje dem via options. Det virker generelt som om, at alt hvad der hører til TV-delen stadig er Sonys eget design og kun EPG’en har fået et svagt facelift.

Ud over programoversigten, så kan man i EPG’en også få vist højdepunkter for aftenens program. Mest af alt så ligner det dog blot en slavisk opremsning af hvad der sendes på alle kanaler i prime-time og det var ret begrænset hvor brugbart denne liste var.

Kanalskift udenfor EPG’en er stadig en lidt langsommelig affære, ligesom det også har været det på tidligere Sony-modeller, så TV’et appellerer ikke til den vilde TV-zapper. Det er dog også en af de ting, som løbende forbedres med nye opdateringer. Den hurtigste måde at finde hen på en given kanal er faktisk at hive sin smartphone eller tablet frem og skifte via Sideview-app’en. Ved kanalskift ser man igen hvordan Sony selv står for den program-info streamer, som åbner i toppen - den er fuldstændigt identisk med alle sidste års modeller.

Som nævnt, så leveres Sonys TV uden dual-tuner funktionalitet pt. og ej heller kan der optages til en USB-harddisk endnu, så denne funktionalitet kan ikke testes. Som på X9005B så skubbes det dog ud via en softwareopdatering som forventes til februar 2016 (den har dog været udskudt flere gange nu), sammen med PIP/PAP (som ikke vil virke med 2 TV-kanaler samtidigt).

Det blev observeret, at TV’et konstant tændte og slukkede for tilkoblede USB-enheder når den stod i standby, hvilket nok kunne gå hen og slide på en mekanisk HDD i det lange løb - og så er det irriterende at høre på, at disken konstant tænder og slukker.



Det blev adskillige gange oplevet, at TV’et nærmest gik i stå når der blev skiftet til TV - og ventetiden skulle tælles i hele minutter før der kom billede på skærmen. Om det skyldes, at Android har travlt med for mange andre ting i baggrunden skal være usagt, men af og til har jeg været tæt på at hive stikket ud af TV’et fordi det ikke reagerede på tastetryk eller på nogen måde indikerede, at der blev arbejdet på at udføre de kommandoer der var blevet bedt om. På mange områder reagerede TV’et desværre mærkbart langsommere end sidste års low-end modeller. Man føler sig lidt hensat til dengang Android var nyt til telefonerne, og hardwaren konstant føltes underdimensioneret, så man aldrig helt nåede at få en flydende oplevelse før styresystemet var løbet fra kapabiliteten af telefonen.

HbbTV blev tilføjet tidligt på sommeren, og vi kan konstare, at det virker efter hensigten. Vær dog OBS på, at DR’s egen DR TV app også understøtter Chromecast, så der er flere muligheder at trække på.

Sony X8505C test


Sony fremhæver, at X85C har “long duct" højttaler, som skulle forbedre lyden markant, men nu har vi jo hørt hvordan deres Magnetic Fluid højttalere lyder på de større modeller og X85C tåler slet ikke nogen sammenligning. Diskanten er alt for skinger, lydbilledet mangler i den grad bund, så det anbefales at benytte eks. en soundbar eller et eksternt anlæg. Sony forærer selv en trådløs subwoofer med i visse tilbud, så det kunne være en idé til de der ikke vil supplere med alt for meget ekstra udstyr.

Kalibrering


Sony har valgt at kalde deres billedprofiler ved andre navne i år, så vi tager denne gang udgangspunkt i deres “Biograf Prof" profil til kalibrering. Man har bevist valgt, at sigte efter en gamma på 2.4 hos Sony, hvilket giver et ret mørkt billede, der er bedst egnet til meget mørke omgivelser - ellers vil der optræde black crush. Vi sigter selv efter en gamma på 2.2, som giver lidt flere detaljer i de mørke områder. Standard-profilen er naturligvis helt forfærdelig og du bør fluks skifte til en af de to Biograf-indstillinger og med forholdsvis få justeringer rammer vi under en dE på 1 på hele skalaen.

Det bør bemærkes, at der ikke er en funktion til at kopiere indstillingerne fra ét input til et andet, dvs. indstiller du TV’et imens du ser TV, så vil justeringerne ikke følge med over på eks. HDMI-porten. Eller det vil sige delvist: indstillingerne for de individuelle gråtone-trin (1-10) husker den, men ikke 2-trins justeringen eller de øvrige indstillinger.



Målinger


Vores nye “måling"-afsnit omhandler alle de ting vi går og måler på TV’ene samlet ét sted frem for at ligge i de enkelte afsnit. Vi henviser til vores artikel omkring bl.a. målemetoder her for en kort gennemgang af hvordan vi måler under testen.

Lys og mørke Out-of-boxKalibreret
Sortniveau-0.04 cd/m2
Lysstyrke- 133 cd/m2
Kontrast-3290:1
Input lag64 ms37 ms (Game Mode)

StrømforbrugOut-of-box Kalibreret
On160 W130 W
3D- -
Standby1 W-

Tidsmåling afTid
Opstart (til responsiv)10 s
Opstart (til billede på skærmen )9 s
Opstart af Netflix13 s
Opstart af Youtube8 s

GruppeIndstillingVærdi
 ProfilBiograf Prof
Lys LysMax
Gamma0 (for gamma 2.2 - sæt til -2 for gamma 2.4)
Sortniveau50
SortjusteringFra
Avanceret kontrastforbedringFra/lav
FarvemætningFarvemætning50
Farvebalance0
FarvetemperaturEkspert 1
FarvespektrumsRGB/BT.709
Levende farverFra
Avanc. Farvetemperatur Rød-justering-1
Grøn-justering-3
Blå-justering-5
Rød bias3
Grøn bias0
Blå bias-3
Klarhed Skarphed50
Reality creationManuel
Mastered in 4KTil
Reduktion af tilfædig støjFra
 Reduktion af digital støjFra
Bevægelse MotionFlowTydelig
Film-tilstandMellem

MotionFlow sat på “tydelig" giver et ret markant dyk i lysstyrken, hvorfor denne er sat til max. hvilket giver ca. 133 cd/m2 lysstyrke, der lige kan gå til et vel oplyst lokale. Hvis du har brug for mere lysstyrke, så er du nødt til at ændre MotionFlow, hvilket vil påvirke enten artefakter, bevægelsesopløsningen eller giver flimren i billedet. Det bedste alternativ til “Tydelig" indstillingen er “Cinema smooth 24p", som dog ikke booster bevægelses-opløsningen.

Sony X85C Test

Billedkvalitet


Da vi havde X9005B omkring testbænken sidste år roste vi den for dens billedkvalitet og igen i år må vi sige, at billedet ikke skuffer på X85C. Som vi har nævnt før, så kan selv et godt 4K TV ikke lave mirakler med 576i-signaler som stadig bruges på visse kanaler, der ikke er rykket til HD endnu, og X85C er ikke undtagelsen, men alt fra og med 720p-signaler blev fremvist skarpt og flot. Vi er måske tilbøjelige til at synes, at 4K materiale gengives lige en anelse til den bløde side, men det er marginaler der skiller TV’et fra eks. Samsungs JU7505. Hvis vi skal sætte en mere håndgribelig grænse for hvornår inputmaterialet bliver for ringe til at blive vist på så stor en 4K-skærm som denne (65 tommer), så er DR K nok det sted man ville trække stregen. Både BBC og TV2 News’ lavopløste kanaler klarede TV’et faktisk ganske fint, om end TV2 News uden for primetime lider under en ret ringe sendekvalitet og nok kravler ned mod DR K.

Der blev ikke observeret nogen små-hak på hverken TV, HDMI-kilder eller 4K-materiale og hvor der i de første versioner af Android ikke var understøttelse af 23.976 Hz, så er dette tilføjet senere hen.

Sony X85C test


For at opnå den maksimale bevægelsesopløsning muligt på X85C bør MotionFlow aktiveres i “Tydelig" profilen, hvilket dog sænker lysstyrken mærkbart. I denne indstilling finder du det rette kompromis mellem høj opløsning og få artefakter og Sony er - og har altid været - en af de producenter, som slipper bedst fra deres implementering af denne teknik. De har dog ikke helt så mange brugbare profiler at vælge mellem som de øvrige producenter og deres manuelle justering virker ikke lige så godt som eks. Samsungs, så det er heldigt, at “Tydelig" indstillingen klarer opgaven udmærket. Hvis man vil eliminere artefakterne helt bør man bruge “Cinema smooth 24p" i stedet, men så daler bevægelsesopløsningen desværre også.

Vi målte et acceptabelt inputlag på lige godt 37 ms, hvilket ikke er så lavt som Samsung, men ganske fint til spilbrug. Skærmen er således velegnet til PlayStation og Xbox. Bemærk dog, at de seneste generationer af spilboksene stadig ikke leverer spil i højere end HD-opløsning. I Biograf-profilen er input lag på 64 ms lidt til den høje side hvis der spilles på skærmen.

Sony X85C er i år baseret på et VA-panel imod sidste års model, der havde et IPS-panel, hvilket betyder, at sortniveauet er mærkbart bedre. Samtidigt får man fra 65" modellen og op et baggrundsbelyst LED-panel frem for et side-belyst panel (som sidder i 55" modellen), hvilket vi også har set på både Panasonics og Samsungs modeller fra i år. Helt konkret så betyder det, at der er mulighed for en langt mere homogen lysfordeling på skærmen, hvilket er et kæmpe plus, da du dermed kan eliminere en hel del af den clouding/DSE som de tidligere års modeller har lidt ganske betragteligt under.



Som det ses er skærmen ikke 100% uniform i sin belysning om end der skal ret kraftige overeksponeringer til før det ses i praksis. Dertil så har skærmen en anelse mørke hjørner, hvilket nok var den mest synlige af de to skavanker, hvilket vidner om hvor lidt det generede i hverdagen. Der blev til tider observeret nogle lyse plamager i siderne - lidt som vi kender det fra kant LED TV - og problemet opstod på samme type materiale, som normalvist ville vise sig på kant LED-modeller, på trods af at lyshomogeniteten ikke afslørede lyse sider.

Sony X85 er ikke en HDR-skærm, og det er lidt uklart hvorvidt fremtidige opdateringer vil forsøge at tilføje dette til skærmen, men da den ikke har lokale dimming-zoner, så er det også komplet ligegyldigt.

Tager vi et kig på betragtningsvinklerne, så er de ganske typiske for VA paneler. Farver fremstår mindre intensive fra omkring 30-45 grader og kontrasten falder. Intet nyt under solen hér.



Konklusion


Sonys mellemklasse 4K-model baseret på Android TV giver et godt indblik i hvad man kan forvente af platformen. Desværre så viser den også, at Android TV lader til at skulle drives af en lidt kraftigere hardware end det vi har set indtil nu og at den ikke har rykket sig meget siden vi så på Nexus Player. Platformen er generelt lovende og den indbyggede Chromecast er en feature mange nok vil finde anvendelig - ikke mindst imens vi venter på at de danske apps skal dukke op. Desværre, så er der stadig visse elementer, som TV-producenterne selv lægger ovenpå TV-delen, hvilket især ses i EPG’en.

X85C leverer en solid billedkvalitet med præcise farver, glimrende billedbehandling og en fornuftig lyshomogenitet, som alt i alt leverer et overbevisende billede på stort set alt materiale, lige fra sport til film til spil.

På feature-siden mangler vi stadig at få dual-tuner og optagefunktionen rullet ud via en opdatering, men med dét ombord, så leverer TV’et en ganske fornuftig allround pakke, der tilmed er konkurrencedygtig på prisen, hvor alternativerne skal findes i eks. Samsung JU7505 & JU7005 og Panasonic CX7. Det skal dog noteres, at vores oplevelser ikke nødvendigvis kan overføres fuldstændig til 55"-modellen, da den benytter en anden type baggrundsbelysning.

Vi tildeler en top-anbefaling på baggrund af den overbevisende billedkvalitet, som tangerer sidste års topmodeller fra Sony til en lavere pris, men der bør arbejdes med enten at optimere Android eller smide noget kraftigere hardware i TV’ene for at gøre helhedsoplevelsen bedre.

Opdateret 30.11.2015: Sony har med softwareopdateringer de seneste tre måneder rettet visse af vores klagepunkter. Opdateringen har også fjernet mange småfejl, men vi oplever dog stadig TV'et som ustabilt fra tid til anden. Anmeldelsen ovenfor er opdateret med de rettelser og vore ankepunkter er fjernet, men scoren for brugeroplvelse herunder er ikke tilrettet. Af konkrete tilføjelser kan nævnes: Forbedret hastighed, forbedret stabilitet, tilføjelse af 5.1 lyd i apps, understøttelse af 23.976 fps, tilføjelse af HDR, og tilføjelse af Netflix i Discover-menuen
Tilføjet 02.12.2015: Opdateringen med dual-tuner/optagefunktion er pt. udskudt til februar 2016, så hvis denne funktion er vigtig for dig, så se evt. på et TV fra en anden producent.


Pris og forhandler:

55"
65"
75"


God billedkvalitet & lyshomogenitet
Android TV med Chromecast har klart potentiale
Fornuftigt input lag
God bevægelsesopløsning med MotionFlow aktiveret


Android TV er stadig lidt buggy og ret langsomt
Standard-indstillinger
Middelmådig lyd
Dårlige fjernbetjeninger
Lyse sider i visse situationer


Nærmeste konkurrenter





Flere anmeldelser

Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

01 Mar 2024 |

Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

23 Feb 2024 |

Test: Sony A95L (QD-OLED)

21 Dec 2023 |

Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

07 Sep 2023 |