Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Panasonic ST60 - FlatpanelsDK

Test: Panasonic ST60

|


ST60 er Panasonics nye value-for-money plasma-tv, der erstatter sidste års ST50-model. Hvis historien er en indikator, så kan ST60 muligvis levere billedelementer, som man før kun fandt på tidligere topmodeller fra Panasonic. ST60 har også 3D og Panasonics nye Smart Viera-platform.

Men kan Panasonic ST60 leve op til sin forgængere og igen kapre titlen som det bedste value-for-money-tv? Er der sket store forbedringer på billedkvalitet? Og hvad med Smart Viera-platformen? Det vil vi finde ud af i denne test.

Vi tester 50” modellen af ST60. ST60 fås i 42, 50, 55 og 65 tommer, kaldet TX-P42ST60Y, TX-P50ST60Y, TX-P55ST60Y og TX-P65ST60Y

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

This review in English: Panasonic ST60 review


Størrelse:50" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Betragtningsvinkler (H/V):-
Paneltype:Plasma-tv
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 75.1cm x 117.0cm x 4.9cm (uden fod)
Vægt25,5 kg
Indbyggede højttalere:
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type)
SCART
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (3 indgange, 1 HDMI 1.4)
Udgange
Audio (type) (1 hovedtelefonudgang)
S/PDIF (optisk)
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T2
DVB-C
DVB-S2

Pris og forhandler:

42"50"55"


De første indtryk

Panasonic ST60 er et rimelig anonymt og typisk plasma-tv af udseende. Den blanksorte ramme med en smal sølvkant omkring, gør, at tv’et til forveksling ligner tidligere modeller fra Panasonic.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Der er ikke sket markante ændringer, men ST60 er dog blevet en smule tyndere, samtidig med, at rammen er blevet slankere. Der er dog stadig en synlig forskel imellem ST60 og de seneste LED-modeller, der er både tyndere og mere ”moderne”.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Foden findes i både sølv og sort, afhængig af hvilket land ST60 sælges i. I Danmark sælges ST60 med den sølvfarvede fod. Der er en indbygget dreje-funktion, så man manuelt kan dreje tv’et til begge sider.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Alle stik kan findes på bagsiden af tv’et og peger enten nedad eller til siden. Dette er efterhånden forventeligt på et moderne tv, men er alligevel positivt, da tidligere tv i ST-serien har haft bagudvendte stik. Kun strømstikket på ST60 peger bagud, men der er et knækket strømstik vedlagt i kassen, så det er forholdsvis lige til at vægmontere tv’et tæt op ad en væg.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Desværre hørte vi stadig buzzing: altså en let summende, elektrisk lyd fra bagsiden af tv’et. Vi kunne høre det i et helt stille rum og fra en afstand på 1-2 meter, såfremt tv’ets lydstyrke var helt i bund. Der er ingen virkelige forbedringer at berette om her.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Panasonic ST60 sælges med fjernbetjening, som ses nedenfor. Hvis du er velbevandret i Panasonic-land, så kender du med garanti fjernbetjeningen, som har ændret sig meget, meget lidt over årene. Den er skabt i plastik og føles billig og for let i hånden. De fleste knapper er formentlig overflødige i daglig brug, men det lader ikke til, at Panasonic har et ønske om at ændre betydeligt på sin fjernbetjening.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Du kan også styre tv’et via Panasonics Viera remote-app, der findes i to varianter. Den seneste hedder Viera remote2. Vi ved ikke præcis, hvorfor Panasonic har frigivet to forskellige apps, da det kan virke en smule forvirrende, men begge er gratis fra app store. App’en lader dig kontrollere alle basale tv-funktioner og lader dig også navigere i Smart Viera-platformen vha. touch-skærmen på din smartphone eller tablet. Inde i app’en findes tilmed en app-sektion, hvorfra man kan se, hvilke apps man har adgang til henne på tv’et. Et klik på en af disse åbner app’en henne på tv’et, hvilket gør det nemt og bekvemt at åbne f.eks. Netflix uden at skulle igennem alle menuerne. Det er noget vi har efterspurgt siden de første Smart TV, så ros til Panasonic for at lytte.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Når det er sagt, så virker app’en dog stadig rodet og integrationen med smartphones og tablets er stadig er langt fra gennemtænkt. Et eksempel er noget så simpelt som Netflix-app’en, hvor man ikke kan bruge tastaturet på smartphone-skærmen til at logge ind eller søge efter film. Netflix-app’en har i stedet sit eget tastatur henne på tv-skærmen, som skal styres med piletasterne via fjernbetjeningen. Sådan er det i øvrigt i langt de fleste apps. Før man åbner Netflix-app’en kan man bruge sagtens bruges skærmtastaturen på sin smartphone, så vi undrer os over, at det ændrer sig, så snart man åbner en app. Ikke særlig smart…

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Den nye hjemmeskærm på Smart Viera er blevet opdateret på 2013-modellerne. Fra hjemmeskærmen kan man ikke blot åbne og hente nye apps, såsom Netflix, Viaplay, SF Anytime, men også se et overblik over tv-kanaler, mediefiler fra andre enheder mm. Som det ses på billedet ovenfor, kan man også vælge imellem forskellige hjemmeskærme og endda lave sin egen.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Udvalget af apps er dog stadig ret spinkelt for danskerne. De forskellige apps er heller ikke helt overbevisende, og der er f.eks. en del ventetid forbundet med at åbne dem og navigere rundt - men de virker. Netflix-app’en er i store træk identisk til den som også findes på PlayStation 3, og er en af de absolut bedste på ST60. Det er også muligt at streame i Super HD, da app’en nu understøtter det.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Fra hovedskærmen kan man nu også se tv-kanaler og en begrænset tv-guide. Der er tilmed adgang til en medieafspiller, der kan afspille video og musik samt starte et slideshow med billeder fra forskellige kilder såsom USB-nøgler og harddiske samt DLNA-kilder såsom PC’er og netværksharddiske. Den nye hovedskærm kan også individualiseres, og idéen med at samle det hele ét sted, i stedet for at sprede alle disse funktioner forskellige steder i tv’ets menuer, giver god mening. ST60 føles dog stadig en smule sløv ved navigering, idet den ikke bruger Panasonics nye Hexa-processor, der kun er integreret i de dyrere modeller.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Panasonic introducerede sidste år deres såkaldte Swipe-and-share-muligheder – og de findes også i ST60. Idéen er meget lig Apples Airplay. Har du billeder, musik eller videoklip på din smartphone eller tablet kan du således trådløst smide dem over på tv-skærmen inde fra Viera remote2-app’en. Det virker ganske fint med billeder, men vi oplevede flere problemer med video, hvor lyd og billede ikke kørte synkront; eller at video til tider hakkede. Idéen er god, men eksekveringen er slet ikke lige så elegant og problemfri som Apples Airplay.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Et andet problem med hele smartphone/tablet-integrationen er, at man ikke kan tænde ST60 fra slukket tilstand. Det gør app’en ganske overflødig som alternativ til den rigtige fjernbetjening.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Historien er desværre ikke meget anderledes, når det kommer til den indbyggede web-browser. Det er ikke muligt at tilgå sider såsom DR NU, idet tv’et ikke understøtter flash og silverlight. Det er blevet nemmere at navigere rundt på internettet vha. en smartphone og Viera remote2 app’en, hvorfra man kan styre markøren henne på tv-skærmen, men vi kan stadig ikke se idéen i at surfe rundt på nettet på et tv, når man alligevel sidder med en smartphone eller tablet i hånden. Det er nu engang også lettere, mere elegant og mere logisk at bruge apps til at få f.eks. streamingtjenester op på en tv-skærm, sammenlignet med at sidde og bøvle igennem hjemmesider.

Panasonic ST60 test
Panasonic ST60 test


Panasonic ST60 understøtter naturligvis også DLNA-streaming, men der er ikke de store ændringer at berette om. ST60 understøtter derimod ikke USB-optagelse, hvilket vi tror vil opleves som en mangel hos mange købere. USB-optagelse findes først fra GT60-modellen og opefter.

I den kommende anmeldelse af VT60-topmodellen kigger vi nærmere på, hvilket muligheder den hurtigere Hexa-processor åbner op for.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbrug på fladskærms-Tv og monitors i vores interaktive strømforbrugs-applet her.


Standby0.0 W0.0 W
SD+HD131 W156 W
3D210 W215 W (i True Cinema)


Efter kalibrering målte vi det gennemsnitlige strømforbrug til 156 W. Det er en lille forbedring i forhold til sidste års mellempris-plasmamodeller, men ingen revolution. Plasma-tv trækker fortsat en del højere effekt under både 2D og 3D-afspilning, sammenlignet med tilsvarende LCD-TV med LED-belysning.

Kalibrering af Panasonic ST60

Nedenfor kan de se målinger af skærmens standardingstillinger i Standard-profilen og uden lyssensor aktiveret.

Panasonic ST60 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  • Målingerne i Standard-profilen er ikke imponerende og Panasonics plasma-tv synes at få mere og mere pumpede billedindstillinger i Standard-profilen. Som du kan se på grafen, så er farverne rimelig langt fra målet, fordi Panasonic har boostet gamma-kurven og derved gjort lyse farver lysere og mørke farver mørkere. Det er et meget normalt trick på fladskærms-tv i dag.

    Hvad der derimod ikke illustreres i grafen er det niveau af kunstig skarphed, som vi også så i Standard-profilen. Igen; det er meget normalt i tv-skærmes standardindstillinger.

    Heldigvis så kan vi relativt let rette alle disse problemer ved at skifte til ”True Cinema”-profilen. Den har vi taget en måling af herunder.

    Panasonic ST60 test


    True Cinema-profilen er bedre og ganske imponerende. Den er samtidig relativt tæt på THX-profilerne, som kun findes i de dyrere Panasonic plasma-tv. Farveafvigelserne er langt mere moderate, men dog stadig til stede. Farvetemperaturen er også en smule for lav, men på den anden side er al den generende støj de kunstig skarphedsfunktioner væk (det kan også relativt nemt fjernes i Standard-profilen vha. menuen).

    True Cinema-profilen er således langt bedre end hvad vi oplevede til at starte med, men vi prøver altid at presse en smule mere ud af tv, så vi foretog en kalibrering.

    Panasonic ST60 test


    Efter kalibrering lykkedes det os at forbedre ST60 i en række områder, herunder farvepræcisionen. Et meget overbevisende resultat med præcise farver.

    For resten, så har Panasonic ST60 et fuldt kalibreringssystem, hvor farver kan indstilles fra IRE10 til IRE100. Vi tog ikke dette system i brug under kalibreringen, da en sådan kalibrering skal foretages individuelt for hver model og vi derfor alligevel ikke kan dele indstillingerne.

    Nedenfor ses vores kalibrerede indstillinger.


    Billedprofil:True Cinema
    Kontrast60
    Lysstyrke0
    Farve:50
    Skarphed:0
    Farvetemperatur:Varm
    Levende farver:Fra
    LyssensorTil/Fra
    StøjreduktionFra
    Mpeg-støjreduktionFra
    Intelligent Frame Creation (IFC)Fra
    Panel luminanceLav
    Adaptive gamma control0
    Black expander0
    Gamma2.2
    16:9 OverscanFra
    R-Gain-2
    G-Gain-3
    B-Gain+3
    R-Cutoff0
    G-Cutoff-1
    B-Cutoff+1


    Billedkvalitet på Panasonic ST60

    I dette afsnit gennemgås billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

    For et par år siden startede Panasonic med at fjerne mellemrummet imellem glaslagene på deres plasma-paneler. Grunden: for at reducere refleksioner inde i selve plasmapanelet, der forårsager matte og falmende farver og kontrast. Siden da er denne konstruktion af plasma-paneler flyttet fra high-end-modellerne ned til de billigere modeller, og ST60 har et sådan panel. Der ses stadig en del refleksioner i den blanke skærm, når tv’et bruges i f.eks. et oplyst stuemiljø, idet filteret på fronten ikke er så effektivt som på de dyrere modeller, men farverne fremstår langt mere intense end på de ældre modeller fordi lyset ikke optages på samme måde inde skærmen. ST60 går således ganske godt til en oplyst stue, men har stadig et stykke vej op til LED-modeller, som kan udsende en del mere lys end ST60 kan.

    Panasonic ST60 test
    Panasonic ST60 test


    Farvepræcisionen på ST60 er god, hvilket vi bekræftede i sidste afsnit, men ST60 har dog lidt problemer med farvenuancering. Ikke alle farver skelnes korrekt fra hinanden og i praksis så vi til tider en lille tendens til ”banding”, hvor f.eks. en blå himmel der fader fra mørk blå til lys blå, ikke gengives helt flydende i overgangen af blå. Et andet problem er pixelstøj, som plasma-teknologien stadig kæmper med. Denne støj er en smule for synlig i visse scener. For eksempel åbningsscenen af National Treasure, som har filmstøj (det er meningen, da den er produceret sådan). Kombinationen af den naturlige filmstøj og pixelstøjen fra panelet giver dog en smule problemer på ST60, der kan virke en smule grumset. Det er ikke et kæmpe problem, men et af de områder, hvor der stadig er plads til forbedringer på plasma-tv og hvis du bemærket det på tidligere plasma-tv, så vil ST60 ikke ændre noget for dig.

    Panasonic ST60 test
    Panasonic ST60 test


    SD-billedkvaliteten har historisk været rigtig fin på Panasonics plasma-tv og ST60 er ikke anderledes. Vi oplevede ikke store forbedringer på dette felt, men hvis du stadig ser mange tv-kanaler i den lave SD-opløsning eller DVD-film, så mener vi, at ST60 leverer et super billede, der nemt overgår de fleste andre skærme på markedet. Detaljegraden er høj og flydende video opleves meget naturlig.

    HD-billedkvaliteten er imponerende og til tider glemte vi, at vi rent faktisk kiggede på et mellempris-tv. Her så vi for alvor, hvor dynamiske farver og dyb sort ST60 kan gengive. Den dybe sorte farve bidrager til et kontrastrigt og levende billede. ST60 klarer sig således fantastisk mht. HD og specielt ved hurtige bevægelser i filmscener, slår ST60 sine konkurrenter i LED/LCD-lejren.

    Panasonic ST60 test
    Panasonic ST60 test


    Gengivelse af bevægelse er generelt meget overbevisende. ST60 formår at opretholde detaljer i endda meget hurtige video, såsom sport og actionscener fra film (i hvert fald til det punkt, hvor 24 fps film sætter en naturlig grænse). Vi så en smule fosfor-slør; altså farve-”glorier” omkring bevægende objekter, men det var meget sjældent synligt i praksis. Vi vil ikke kalde det irrelevant, men bestemt ikke kritisk.

    Spiloplevelsen er generelt god, drevet af den hurtige responstid, men vores eksemplar af ST60 havde dog højere input lag end vi er vant til fra Panasonics plasma-tv. Det betyder ikke noget, hvis du tænder spilkonsollen fra tid til anden, men hvis du er hardcore gamer, så vil du formentlig finde oplevelsen en smule problematisk. Vores målinger viste input lag på mellem 35 og 45 ms (i Spil-tilstanden), hvilket er en smule højere end gennemsnittet.

    Panasonic ST60 test
    Panasonic ST60 test


    Retention og burn-in har været et af de problemer, som har plaget plasma-tv siden tidernes morgen. Da det endelig blev reduceret til et ubetydeligt niveau, kom 3D til og tvang producenterne til at bruge en ny type fosfor, som genintroducerede problemet. Med ST60 er vi tilbage til et forholdsvis lavt niveau og vi så kun meget begrænset retention på ST60 på trods af, at vi udsatte skærmen for alsidige opgaver, inklusiv PC-brug. Panasonic har også indbygget en række tiltag for at mindske retention, blandt andet en såkaldt ”pixelorbiter”, som flytter billedet en smule pixels fra side til side samt en automatisk pauseskærm, der aktiveres, hvis du lader tv’et stå på Smart Viera-skærmen for længe. Retention var således ikke et større problem på vores ST60 og vi betragter den som en forbedring i forhold til sidste år. Du skal dog ikke forvente et fuldstændig retention-frit tv og vi ved også, at der kan være forskel på skærmene og hvordan seeren bruger skærmen, så vi vil meget gerne høre om jeres brugeres oplevelse efter noget tid med tv’et. Del gerne erfaringer i debattråden til testen.

    Nedenfor har vi målt sortniveauet og kontrast.

    Sortniveau0.00 cd/m20.00 cd/m2
    Lysstyrke104 cd/m293 cd/m2
    Kontrastforhold--
    Kontrastforhold +/- 50


    Sortniveauet blev målt til 0,00 cd/m2 af vores testudstyr, hvilket betyder, at sort gengives under 0,01 cd/m2 (vores testudstyr kan ikke gå lavere end 0,02 cd/m2, men runder normalt op). Sortniveauet på ST60 er således ekstremt imponerende og da vi kørte vores normale testmønstre efterfølgende kunne vi bekræfte vores målinger. Sort på ST60 er ikke perfekt – ikke 100 % kulsort – men det meget, meget tæt på. En så imponerende gengivelse af sort er normalt forbeholdt high-end-tv, så det er utoligt at se det på et tv i denne prisklasse.

    Det betyder ikke blot, at ST60 har et af de dybeste sortniveauer vi endnu har målt, men også at skærmen mere eller mindre er på niveau med den legendariske Pioneer Kuro på dette punkt. Utroligt!

    Panasonic ST60 test
    Panasonic ST60 test


    Shadow detail er nogenlunde, men står ikke helt mål med den fantastiske gengivelse af sort. Som du muligvis har bemærket, så skaber plasma-tv de mørkeste farvenuancer, herunder mørkegrå, vha. dithering (hurtig flimmer i pixels, så der blandes nye farver). Dette er synligt, hvis du sidder for tæt på tv’et. Vi kunne heller ikke skelne de allermørkeste gråtoner fra sort. Det er ikke et stort problem, men plasma-tv kan stadig ikke sige sig fri for disse problemer.

    Panasonic ST60 har derimod ingen problemer med lyshomogenitet eller ”floating blacks”. Sort fremstår som sort, uanset om det vises på en fuld skærm eller man ser film med sorte bjælker i top og bund.

    3D-billedkvalitet på Panasonic ST60

    I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet og 3D-crosstalk

    Panasonic ST60 bruger aktiv 3D-teknologi, ligesom alle andre 3D plasma-tv. Det betyder, at du skal bruge aktive 3D-briller, som er relativt dyre. 1 par følger med. Brillerne skal også oplades imellem film og har den irriterende sideeffekt, at de flimrer i dagslys (visse personer bemærker det også i aftentimerne). Aktiv 3D er derfor ikke den bedste løsning til længerevarende 3D-seening, da det kan genere øjnene eller forårsage hovedpine.

    Panasonic ST60 test
    Panasonic ST60 test


    Når det er sagt, så står det dog også klart, at det aktive 3D-system på plasma-tv stadig slår det passive 3D-system på LED/LCD-modeller på billedkvalitet. Detaljegraden er højere og ST60 klarer bestemt også opgaven rigtig fornuftigt; specielt når man husker, at der er tale om et relativt billigt tv.

    Panasonic ST60 test
    Panasonic ST60 test


    Dybden i 3D-film er god og vi noterede kun 3D-crosstalk i ganske få scener med meget kontrastrige billeder. Herudover bemærkede vi ikke crosstalk, men i stedet ganske fornøjelig 3D-billedkvalitet. Biograffilm i 24 fps er stadig optaget i for lav billedfrekvens til at give 100 % flydende 3D-billeder uden hakkeri ved panoreringer, ligesom man til tider også kan se små dobbelt-effekter (f.eks. ved panoreringer, hvor en bold deler har skyggebilleder efter sig), men det er ikke et problem, der er specifikt for ST60. Det sker på alle 3D-tv.

    Alt i alt, så er ST60 et ganske overbevisende 3D-tv og har sin store styrke i et mørkelagt rum. I et oplyst rum, f.eks. en stue, er plasmapanelet en smule for mørkt til at give en helt tilfredsstillende 3D-oplevelse, og 3D-brillerne flimrer samtidig en smule. Personligt er jeg ikke meget for at se en komplet spillefilm med aktive 3D-briller, men du har muligvis en anden oplevelse.

    PC og mediecenter

    Hvis du ønsker 1:1 pixelmapping skal du sende en 1920x1080 opløsning fra dit mediecenter/PC og vælge "16:9"-skærmformatet. Du skal også deaktivere ”16:9 Overscan” i menuen.

    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne på ST60 er meget brede og vi oplevede ikke noget synligt skift i farveintensitet eller kontrast fra selv yderlige vinkler. Det betyder også, at du kan nyde den meget dybe sorte nuance fra alle vinkler. Hvis du kigger på ST60 oppefra, så bliver billedet en smule mørkere pga. det anti-reflektive filter på panelet, men det er ikke et stort problem; undlad blot at kigge på tv’et nedefra.

    Betragtningsvinklerne på ST60 er på niveau med andre plasma-tv, der samtidig slår sine LED/LCD-konkurrenter nemt på dette område.

    Lyden

    Højttalerne er tilstrækkelige til blandet tv-brug, men ikke mere end det. Vi forventede ikke at højttalerne leverede power nok til de store filmoplevelser, men de mangler alligevel klarhed, bas og nuancering fra en overordnet betragtning. ST60 ligger på niveau med mange andre mellempris-tv – måske en smule højere end de tyndeste modeller – men der er absolut intet at fejre.

    Til film, musik og spil anbefaler vi separate højttalere.

    Konklusion

    Panasonic ST60 er et super tv; det kan vi lige så godt slå fast med det samme. Men ikke for dets mange funktioner eller designet. I disse afdelinger er ST60 et ganske ordinært tv med en Smart Viera-platform, som stadig får os til at længes efter mere, på trods af den nye hjemmeskærm. Der er ikke killer-apps, og selvom der er adgang til streamingtjenester såsom Netflix og Viaplay, så er de mest attraktive funktioner reserveret til de dyrere modeller. Vi anbefaler således ikke ST60 på baggrund af Smart Viera-mulighederne.

    Men når det kommer til billedkvalitet, så er sagen en helt anden. ST60 leverer 2D-billedkvalitet, som man kunne forvente fra Panasonics tidligere high-end-modeller. Sortniveauet er simpelthen utroligt – tæt på perfekt – og farvegengivelsen er flot. Gengivelsen af hurtige bevægelser er eksemplarisk. Vi tror endda, at Panasonics nye high-end-modeller har en af deres hårdeste konkurrenter i egne rækker med ST60.

    Visse problemer består imidlertid, såsom dithering-støj på farver, hørbar buzzing fra bagsiden af tv’et og et frontfilter, som ikke er lige så effektivt som på 2012-topmodellerne, når refleksioner i et stuemiljø skal undgås. Det ændrer dog ikke på det faktum, at Panasonic ST60 er det bedste value-for-money-tv vi har set til dato - og endda en af de bedste tv overhovedet. Det er ret bemærkelsesværdigt og Panasonic ST60 modtager derfor vores varmeste anbefaling.

    Pris og forhandler:

    42"50"55"


    Flot 2D-billedkvalitetDithering-støj Stuen
    Fantastisk sortniveauBuzzing (summelyd)Hjemmebiografen
    Gengivelse af bevægelseFilter ikke så effektivt til at modvirke refleksioner
    Pris Smart Viera stadig ikke imponerende
    3D-billedkvalitet ganske godIgen USB-optagelse


    Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

    Panasonic ST60 debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Panasonic ST60 debat

    Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |