Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Sharp LE831 - FlatpanelsDK

Test: Sharp LE831

|


Sharp LE831 test

Sharp har netop lanceret deres LE831 serie af LED-baserede fladskærme. LE831 erstatter sidste års LE820 model, der også var den første til at anvende Sharps Quattron skærmteknologi. Sidste års LE820 model fik flere roser med på vejen, men vi håber naturligvis på at se yderligere forbedringer på dette års LE831 model. LE831 kommer desuden med et mat LCD-panel i stedet for glasfront, samt internet-funktionalitet og 3D. LE831 bliver i øvrigt tilgængelig i helt op til 70-tommer senere på året.

Men hvor god er LE831? Er Tv’et et reelt alternativ til Samsungs D8005 LED model? Og har Sharp forbedret 3D-billedkvaliteten i forhold til sidste års LE925 model? Det vil FlatpanelsDk undersøge i denne test af Sharp LE831.

Bemærk, at LE831S er den skandinaviske model med fungerende digitale tunere og udvidet garanti. LE830 er en udenlandsk variant af skærmen uden danske tunere.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til anmeldelser af Sony HX920, Philips 6606H og Samsung D8005 (plasma).

This review in English: Sharp LE830/LE835 review


Størrelse:46" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Farveunderstøttelse:16,7 millioner farver
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):-
Dot pitch:
Paneltype:LCD-TV med Edge LED
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 63.3cm x 107,2cm x 3.4cm (uden fod)
Vægt23,0 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART (1 indgang)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Andet
Udgange
Audio (type) (analog stereo)
SCART
S/PDIF (optisk)
Andet
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T (MPEG4)
DVB-C
DVB-C (MPEG4)
DVB-S
DVB-S (MPEG4)
Andet
Øvrigt

Pris og forhandler:


De første indtryk

Sharp LE831 er et meget slankt Tv og rammen omkring skærmen er også tyndere end nogensinde. Sharp har valgt at droppe glasfront-design fra sidste års LE820 model og i stedet skabt LE831 med et mat panel.

Sharp LE831 test
Sharp LE831 test


Foden er af metal med et plastlag oven på. Den fremstår solid. Foden har også en manuel drejefunktion.

Sharp LE831 test
Sharp LE831 test


Kun enkelte analoge indgange såsom s-video, komponent og scart peger bagud mod væggen. Alle andre"vigtige" indgange såsom Tv-stikket, alle 4 HDMI, USB og internet-indgangen peger enten til siden eller nedad. Fair nok.

Sharp LE831 test
Sharp LE831 test



Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Fjernbetjeningen har ikke ændret sig meget og er stort set identisk med sidste års udgave. Jeg føler stadig, at den mangler vægt og kvalitet, men den er langt mere elegant end Sharps tidligere fjernbetjeninger, der ganske enkelt var hæslige.

Sharp LE831 test
Sharp LE831 test


Time Shift-optagelse
LE831 tilbyder en såkaldte Time Shift optagefunktion, der i grundtræk betyder, at du kan sætte direkte Tv-udsendelser på pause. I modsætning til sidste års LE820 og LE925 modeller, skal LE831 dog bruge en ekstern USB-nøgle til at optage på. Skærmen har ikke indbygget hukommelse. USB-nøglen er dog let at tilslutte på bagsiden af Tv’et i en af de tre USB-indgange.

Herefter bliver USB-nøglen formateret (den virker nu kun Tv’et og video kan ikke overføres til PC) og du er klar. Ved at trykke på f.eks. pause-knappen på fjernbetjeningen kan du sætte direkte Tv-udsendelser på pause og starte dem igen senere. Du kan også spole tilbage i et program, hvis du blev distraheret undervejs.

DLNA
DLNA, som lader dig streame musik, billeder og video til skærmen fra en anden enhed i hjemmet, findes naturligvis også på Sharps fjernsyn. DLNA åbnes fra menuen over indgange (der hvor man også finder HDMI1, HDMI2 osv.). DLNA-funktionen understøtter en række video-formater. Se Sharps hjemmeside for den fulde liste.

Sharp LE831 test
Sharp LE831 test


Jeg anvendte programmet Twonky på en PC for at få DLNA til at fungere og det forløb ganske smertefrit. Navigationen rundt menuerne er hurtig, men loade-tiden kan godt være lidt for lang. Du kan se hvordan DLNA-menuen ser ud på billedet oven for.

Tv-funktioner
Sharp har en meget velfungerende EPG (elektronisk programguide) når du ser digitale kanaler. Den fylder hele skærmen og giver et fint overblik over mange kanaler på samme tid.

Sharp LE831 test
Sharp LE831 test


Kanalskift på Sharp LE831 foregår relativt hurtigt og er på niveau med de fleste nyere fladskærme.

NET+
Sammen med Philips og Loewe har Sharp udviklet den såkaldte NET+ internetplatform (også kaldet NET TV). De tre Tv-giganter håber på at tiltrække udviklere af indhold og Apps ved at tilbyde en bred platform, men desværre har de ikke haft meget held med det endnu. Sharps NET+ platform har kun få tjenester (Apps), og ingen af dem er rigtig nyttige.

Sharp lover, at der er en filmudlejningstjeneste på vej inden 1-2 måneder kaldet Film2Home. Det er samme udlejningstjeneste, som findes på f.eks. Philips TV. Vi havde dog ikke mulighed for at teste denne. En sådan udlejningstjenes kan give en del værdi til NET+ platformen, men vi håber stadig på at se flere Apps og mere indhold på Sharps internettilsluttede Tv.

Sharp LE831 test
Sharp LE831 test


Nedenfor ser du YouTube App’en

Sharp LE831 test
Sharp LE831 test


Der er også en indbygget webbrowser. Nedenfor ser du FlatpanelsHD (Flatpanels engelske hjemmeside). Bemærk, at flash-menuen til venstre og flash-animationen i toppen af siden ikke vises, simpelthen fordi webbrowseren ikke kommer med indbygget Flash-understøttelse.

Sharp LE831 test
Sharp LE831 test


Jeg er ikke rigtig overbevist at Sharps NET+ platform. Ventetiden ved navigering rundt i menuerne er lidt for sløv og man kunne godt ønske sig en mere brugervenlig navigation. Samsungs ((her) og LGs ((her) Smart TV platform giver en del mere værdi i min optik. Film2Home filmudlejning kan helt klart løfte oplevelsen, men der skal mere til.

Kalibrerings indstillinger
I menuerne fandt jeg disse kalibreringsindstillinger: OPC, baggrundslys, kontrast, lysstyrke, farve, tint og skarphed.

I den avancerede menu finds:CMS hue, CMS saturation, CMS value, farcespektrum, farvetemperatur, scanning backlight, gamma adjustment, film mode, active contrast, DNR, monochrome og range of OPC.

Du kan også vælge mellem disse billedprofiler: Auto, Dynamic, Dynamic, Standard, Movie, Game, PC og User.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbug på fladskærme

Strømforbruget på 46” Sharp 40LE831S er målt nedenfor.

Standby0.1 W0.1 W
SD+HD71 W69 W
3D81 W81 W


Efter kalibrering målte jeg strømforbruget til blot 69 W. Det er imponerende for et 46-tommer TV og lavere end på Samsungs D8005 LED model.

Jeg har også inkluderet et strømmåling for 3D. 3D-funktionen er lyset fra skærmen ofte kraftigere for at kompensere for reduktionen fra 3D-brillerne. Derfor forbruges en højere strømeffekt i 3D-funktionen. I 3D-funktionen trækkes der 81 W.

Kalibrering af Sharp LE831

Nedenfor kan du se en out-of-box måling på Sharp LE831 med skærmens standard billedindstillinger – altså hvor der ikke er ændret på noget.

Sharp LE831 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

    Tv’ets standardindstillinger er ikke særlig præcise, hvilket er meget typisk for fladskærme i dag. De lyse farver er for lyse og de mørke farver er for mørke. Lysstyrken blev malt til 263 cd/m2, hvilket betyder, at skærmens billede generelt er for intenst.

    Farvetemperaturen er også for høj og blev målt til 10.834 Kelvin. Det betyder, at farverne for kolde og blålige og vi sigter efter 6500 Kelvin.

    Jeg skiftede herefter til skærmens Movie billedprofil og tog en ny måling.

    Sharp LE831 test


    Movie billedprofilen er meget bedre og faktisk rigtig fornuftig. Den tåler ikke sammenligning med for eksempel THX billedprofiler på Panasonics faldskærme, men hvis du sammenligner med sidste års Movie billedprofil på Sharp LE820, vil du se, at Sharp har gjort store fremskridt.

    Sidste år kritiserede vi LE820 og Quattron panelteknologi for at give et grønt skær i farvegengivelsen, og vi var ikke i stand til at fjerne dette selv efter kalibrering af billedet på Tv’et. Men LE831 er anderledes, og det lader til, at Sharp har haft fokus på at forbedre sammensætningen af de fire sub-pixel farver, der tilsammen udgør Quattron panelteknologi, på 2011 modellerne.

    LE831 har nemlig ikke en grøn overmætning i farverne, men i stedet er billedet på LE831 for varmt og rødligt på grund af for lav farvetemperatur - dette er dog meget almindeligt på fladskærme, så det er ikke noget større problem. I Movie-profilen målte jeg en gamma, der stiger fra 2,25 i de lyse toner til 2,4 i mørke toner, hvilket betyder, at både mørke og lyse farver er en smule for mørke – dog intet kritisk.

    Jeg var derfor interesseret i at se, hvordan præcise farver jeg kunne opnå efter kalibrering, og nedenfor kan du se min måling.

    Sharp LE831 test


    Efter kalibrering lykkedes det mig at forbedre farvegengivelsen yderligere. Gamma er nu meget tæt på vores 2,2 mål, som sikrer præcis farvenøjagtighed.

    Vi har også formået at få farvetemperaturen tættere på vores 6500 Kelvin mål og målte 6478 Kelvin efter kalibrering.

    Jeg er meget tilfreds med det kalibrerede resultat. Sharp har forbedret farvegengivelsen sammenlignet med deres første generation af Quattron-paneler, der havde en grøn overmætning uanset hvad man foretog sig. LE831 har langt mere præcise farver og vi er altid glade for at se præcision i farvegengivelsen, fordi det nu engang er et af de vigtigste aspekter for billedkvaliteten.

    Vær også opmærksom på, at jeg kun har anvendt de basale RGB (rød, grøn, blå) farveindstillinger under min kalibrering. LE831 har mere avancerede 10 IRE farveindstillinger, og hvis disse tages i brug, er jeg sikker på, at man kan nå meget tæt på perfekt farvenøjagtighed på LE831.

    Nedenfor er mine kalibrerede indstillinger.

    After calibration
    Billedprofil:Movie
    Baggrundlys+16
    Kontrast+32
    Lysstyrke:0
    Farve:0
    Tint:0
    Skarpness:0
    Color gamut rangeStandard
    Farvetemp..Lav
    Sub pixel control.Til
    Scanning backlight 200Scan
    Gamma adjustment+1
    Film modeFra
    Active contrastFra
    DNRFra
    R Gain (LO)0
    G Gain (LO)-2
    B Gain (LO)+2
    R Gain (HI)+1
    G Gain (HI)-8
    B Gain (HI)+8
    OPCFra


    Bemærk, at når scanning backlight 200 (der forbedrer responstiden) indstillingen er aktiveret, sænkes lysstyrken på skærmen betydeligt. Derfor bliver man nødt til at kompensere ved at øge baggrundsbelysning-indstillingen. Vi hævede den til +16 (maksimum).

    Billedkvalitet på Sharp LE831

    I dette afsnit vil jeg gennemgå billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

    Med LE831 har Sharp droppet frontglasset, som prægede sidste LE820 model, og jeg er sikker på, at det er en populær beslutning i mange brugeres øjne. De fleste forbrugere finder refleksioner i skærme distraherende, og en glasfront hjælper ikke ligefrem med at sænke refleksionerne. I stedet har LE831 et mat panel og er derfor stort set fri fra distraherende genskær fra vinduer og lamper. Se billedet nedenfor.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Jeg gik videre til at undersøge farvenuanceringen på LE831 og selvom vi nåede frem til temmelig præcise farver efter kalibrering, er farvenuanceringen ikke perfekt og ikke alle farver skelnes, hvilket resulterer i nogle"bånd" i vores test med farvegradienter. Sammenlignet med Samsungs D8005 LED-model giver Sharp LE831 os tilsvarende – måske en tand bedre – farvenuancering. LE831 konkurrerer dog ikke med de bedste Tv på dette og gengivelsen af farverne efterlader plads til forbedring.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    SD-billedkvaliteten (SD er fællesudtryk for Tv-signaler og DVD) er et af de områder, hvor Sharp stadig ikke er med helt i front, men siden 2009 mener jeg dog, at Sharp har opnået betydelige forbedringer af SD-billedkvaliteten, der nu er på et niveau, der kan sammenlignes med de fleste semi high-end LCD/LED fladskærme. Detaljerne fremstår pænt, men fladskærme såsom Panasonic VT30 - eller den billigere GT30 - udkonkurrer stadig LE831 på dette område. Jeg mener også, at Samsung D8000 har lidt bedre SD-billedkvalitet .

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    HD-billedkvalitet er smuk og Sharp LE831 formår at gengive meget detaljerede billeder. Farverne er naturlige (med de kalibrerede indstillinger eller movie profilen) og bedre end på sidste års LE820 model. Jeg bemærkede også god gengivelse af hurtige scener i sport og actionfilm, hvilket tyder på, at Sharp LE831 har en hurtig responstid. Jeg vurderer, at Sharp LE831 er på niveau med Samsung D8005 (LED), når det kommer til HD-billedkvalitet, men sammenlignet med de bedste plasma-TV såsom Panasonic VT30 mener jeg stadig, at gengivelsen på high-end plasma-TV er synligt bedre.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Det fører mig til mit næste punkt på dagsordenen: responstid. Som sagt før så har LE831 hurtig responstid. En af grundene er scanning backlight systemet, som vi også nævnte i kalibrerings-sektionen. Et scanning backlight system er designet til at forbedre responstiden og reducere slør i hurtige scener ved at rulle en sort linje fra toppen af skærmen nedover skærmen ved en meget høj hastighed.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Denne effekt reducerer lysstyrken, men sikrer også, at det menneskelige øje konstant er ”nulstilles”, når Tv’et betragtes og dermed fremstår sløring på meget hurtige bevægelse stort set problemfrit. Se hvordan scanning backlight systemet fungerer på billederne nedenfor (taget med en meget høj lukketid på et Canon EOS).

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Scanning backlight system hjælper således med at reducere responstiden på LE831 til et af de bedste niveauer, jeg har set på LCD-TV hidtil. Sløring i hurtige bevægelser i actionscener og sport opstår derfor heller ikke i udbredt grad. LE831 har dog en smule blåligt overdrive slør, hvilket vi også så på LE925 i 2010. Overdrive slør er en blålig glorie omkring objekter og minder meget om det der kaldes fosfor-slør på plasma-TV. Det kan være distraherende for seriøse konsol-gamere, men det er ikke et særlig stort problem i det daglige og jeg så også mindre tendens til overdrive slør på LE831 end på sidste års LE925. Overdrive sløret er dog ikke elimineret.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Sharps 100 Hz system har jeg omtalt i mange tidligere Sharp LCD-TV anmeldelser. Jeg foretrækker personligt at deaktivere det (ved at vælge"Scan" i scanning backlight 200 indstillingsmuligheden), men hvis du vil vide mere kan du se den LE925 testen her.

    Input lag blev målt til omkring 29-35 ms i skærmen spil-tilstand, som kan vælges inde i menuen.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Nedenfor har jeg målt sortniveauet og kontrast.

    Sortniveau0.09 cd/m20.04 cd/m2
    Lysstyrke263 cd/m2120 cd/m2
    Kontrastforhold2922:14000:1
    Kontrastforhold +/- 50


    Efter kalibrering målte jeg sortniveauet til 0,04 cd/m2, hvilket er imponerende og kun en tak højere end på Panasonics plasma-Tv GT30 og Samsungs D8005 LED model, men bedre end de fleste TV i dag. Sortgengivelsen er dog ikke forbedret meget i forhold til sidste års LE820 model.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Den dybe intense sorte farve opretholdes også pænt i meget oplyste rum på grund af det matte anti-reflekterende panel.

    Shadow detail (skærmens evne til at skelne de mørkeste farver fra hinanden) er rigtig god og jeg kunne skelne hver eneste detalje i de mørke områder af spil og film. Jeg var i stand til at bekræfte dette på vores test-billeder, og LE831 gjorde det hæderligt her. Og når skærme er i stand til at skelne de mørkeste farver fra hinanden, kombineret med en dyb intens sort farve, bidrager det til intensitet og dybde i billederne på skærmen.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Nedenfor har jeg undersøgt Sharp LE831 i et mørkelagt rum for at se om skærmen har tendens til ujævn lysfordeling eller andre problemer.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Vores eksemplar af LE831 havde en lille smule lysgennemfald i venstre side af panelet, men intet alvorligt og skærmen klarer sig bedre end gennemsnittet af Edge LED-baserede TV.

    3D-billedkvalitet på Sharp LE831

    Vi brugte PlayStation 3 og en 3D Blu-ray-afspiller til at teste 3D-film og 3D-spil.

    Jeg vil ikke sige så meget omkring 3D i almindelighed og hvad du bør forvente dig af 3D, men i stedet henvise til vores Panasonic VT20 anmeldelse for en generel 3D introduktion.

    I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

    Sharp LE831 er i stand til at pumpe nok lys ud i dagstimerne til at give en behagelig 3D-oplevelse i dagtimerne. Scanning backlight systemet er deaktiveret, når der ses 3D, men LE831 har stadig en ganske hurtig responstid og jeg betragter det derfor ikke som nogen stor ulempe.

    På sidste års LE925, som var Sharps første 3D-TV, oplevede vi for markant crosstalk (billederne blandes sammen, så der opstår en spøgelses-agtig effekt), og vi følte ikke, at Sharp gav en helt overbevisende og behagelig 3D-oplevelse. Heldigvis har Sharp taget vores ord alvorligt og disker op med langt bedre 3D-billedkvalitet på LE831.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Jeg så meget små crosstalk-niveauer på LE831 og endda lavere niveauer end på Samsung D8000. Jeg nød både PS3-spil og 3D-film på LE831 og kun meget sjældent så jeg crosstalk. Det er kun scener med meget høj kontrast, som fremprovokerer crosstalk, men dette er også tilfældet på plasma-Tv. Jeg mener rent faktisk, at LE831 er et af de bedst præsterende 3D LCD-TV vi endnu har testet og på niveau – eller lidt bedre – end Samsungs D8005.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Samtidig må jeg dog også sige, at jeg stadig mener, at plasma-TV har bedre 3D-dybde og lavere crosstalk. 3D-billedkvaliteten på Panasonic VT30 er eksempelvis bedre end på Sharp LE831. Jeg mener også det er nødvendigt at tilføje, at såfremt du søger et 3D-TV primært rettet mod spilbrug, bør du overvejer den passive 3D-teknologi med de polariserede 3D-briller, som er langt mildere mod øjnene ved mange timers kontinuerligt brug. LG Cinema 3D LW650W er et eksempel på et passivt 3D-TV.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Desværre nåede vi ikke at modtage Sharps nye 3D-briller. De blev forsinket et par gange, så vi prøvede med de gamle 3D-briller. Der er ingen forskel i ydelsen, men de nye 3D-briller er noget lettere, hvilket kan bane vejen for en mere behagelig oplevelse.

    Sharp LE831 har også en 2D-til 3D-konvertering, men som jeg har sagt mange gange før, bør du få fat i ægte 3D-indhold for den bedste 3D-oplevelse. Her tænker jeg 3D Blu-ray film (nogle Blu-ray film er 3D-konverteringer såsom Clash of the Titans; undgå dem) eller 3D-spil til PS3 (Xbox 360 udnytter side-by-side 3D, som kun giver halv opløsning).

    PC og Mediecenter

    Sørg for at sætte PC’en eller mediecentret til at sende en opløsning på 1920x1080 og skærmen til ”punkt for punkt”. Herved opnår du 1:1 pixel mapping uden skalering.

    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne på LE831 er bredere end på de fleste LCD-TV, men farveintensiteten falder synligt fra yderlige vinkler. Jeg mener dog, at LE831 klarer sig bedre end Samsung D8005.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Intensiteten i den sorte farve reduceres imidlertid, når Tv’et betragtes fra en vinkel. Men igen; det er ikke så slemt som på det gennemsnitlige LCD-TV.

    Sharp LE831 test
    Sharp LE831 test


    Lyden

    Højttalersystemet i LE831 er anstændigt og på niveau med sidste års model. Tynde skærme giver ikke meget plads til højttalerne, men Sharp ligger over gennemsnittet for tynde fladskærme. Det betyder, at højttalerne er tilstrækkelige til sporadisk TV-brug - men ikke mere.

    Til film, spil og musik anbefaler jeg separate højttalere.

    Konklusion

    Sharp tilbyder mediafunktionalitet såsom DLNA samt en NET+ internetplatform. Den danske App Store mangler lige nu indhold (Sharp åbner dog inden længe Film2home filmudlejning) og jeg oplevede også lidt for lange load-tider, når man navigerer rundt i internet-platformen. Herudover tilbyder Sharp en såkaldt USB Time Shift-funktion, der lader brugeren pause og spole tilbage i direkte Tv-udsendelser. Det fungerer rigtig fint.

    Sidste år uddelte vi generel ros til LE820 (forgængeren), men kritiserede Sharps Quattron panel. Den ekstra gule pixel i skærmen, betød, at billeder havde en overmætning af grøn. Heldigvis har Sharp taget vores kritik til sig og på LE831 så vi ingen problemer med grøn overmætning i farverne. Rent faktisk er farvenøjagtigheden forbedret markant i forhold til sidste års model, og Movie billedprofilen gav os forholdsvis præcise farver. Farvenuanceringen lå dog kun lidt over gennemsnittet.

    Sharp LE831 har tilmed en række andre overbevisende billedkarakteristika, såsom imponerende sortdybde, god shadow detail, hurtig responstid og flot HD-gengivelse. 3D-billedkvalitet er også forbedret betydeligt sammenlignet med Sharps første generation af 3D-TV (LE925). Det betyder, at Sharp 3D-billedkvalitet er på højde - eller måske lidt bedre - end på Samsungs D8005 LED-model. På den negative liste har vi en smule overdrive slør og en smule ujævnt lys.

    Alt i alt performer Sharp LE831 flot og er efter min mening blandt de bedste Edge LED–baserede Tv på markedet lige nu. Hvis internet-funktionalitet ikke er et af dine primære kriterier og du i stedet søger et slankt Tv med god billedkvalitet, så tror jeg, at Sharp LE831 kan være det rigtige Tv for dig. Jeg ser således LE831 som en direkte udfordrer til Samsungs roste D8005 LED-model og derfor tildeler jeg også LE831 vores Top Anbefaling Award.


    Tryk på awarden for at læse mere.


    Pris og forhandler:


    Mere præcise farver end sidste årNET+ mangler indholdStuen
    HD-billedkvalitetEn smule overdrive slørHjemmebiografen
    3D billedkvalitet forbedret megetEn smule ujævnt lys
    Hurtig responstid & scanning backlight Standard billedindstillinger
    Sortniveau
    De fleste stik peger nedad eller til siden


    Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til anmeldelser af Sony HX920, Philips 6606H og Samsung D8005 (plasma).

    Sharp LE831 debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Debat af Sharp LE831

  • Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |