Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Philips 8605H - FlatpanelsDK

Test: Philips 8605H

|


Philips 8605H test

Philips 8605H er en af Philips high-end 2010-modeller med Perfect Pixel HD Engine, Ambilight, LED og NET TV, som også har en internet-browser. Philips 8605H er desuden Philips første 3DTV.

Men hvor god er billedkvaliteten på 8605H? Og hvad med 3D-billedkvaliteten? I denne test undersøger vi 8605H og sammenligner den med de andre fabrikanters fladskærme i prisklassen.

Philips 8605H lanceres i 40, 46 og 52 tommer kaldet 40PFL8605H, 46PFL8605H og 52PFL8605H.

This review in English: Philips 8605H review



Panelstørrelse:40"
3DTV:
Opløsning:1920x1080
Responstid:1 ms (BEW)
Kontrastforhold:500.000:1 (dynamisk)
Lysstyrke:-
Farveunderstøttelse:16,7 millioner
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):176/176
Dotpitch:-
Panelnummer (Type):LCD (Edge LED)
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 60,0cm x 96,5cm x 4,0cm (uden fod)
Vægt17,5 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
• VGA
• DVI (kan dog konverteres gennem HDMI)
• Audio (type) (Audio in/out)
• SCART (2 indgange)
• S-video
• Komposit
• Komponent
• HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
• Andet
Udgange
• Audio (type) (1 hovedtelefonudgang)
• SCART
• S/PDIF (koaksial)
Tunere
• Analog
• DVB-T
• DVB-T (MPEG4)
• DVB-C
• DVB-C (MPEG4)
• DVB-S
• DVB-S (MPEG4)
• Andet
Diverse:

Pris og forhandler:

40"46"


De første indtryk

Philips 8605H anvender en glasfront i samme stil som andre nye 2010 fladskærme, såsom LG LE850N og Sharp LE820. Glasrammen dækker hele fronten, og rundes af ved kanterne.

Philips 8605H test
Philips 8605H test


Foden er oval og ligeledes fremstillet i glas. Den giver et solidt fundament for Tv’et, som i sig selv er en smule tungt, pga. glasfronten. Foden har også en drejefunktion.

Nederst har Philips integreret nogle knapper til at styre Tv’et og indgange er placeret på bagsiden.

Philips 8605H test
Philips 8605H test


De fleste indgange - og alle HDMI-indgange - peger enten nedad eller til siden. Kun internet-stikket og et par analoge indgange peger ud mod bagvæggen.

Philips 8605H test
Philips 8605H test


Philips 8605H har også Ambilight Spectre 2, som betyder, at Ambilight er aktiv på te sider af Tv’et; venstre og højre. Jeg vender tilbage til Ambilight-funktionen senere.

Philips 8605H test
Philips 8605H test


Skærmen er forholdsvis tynd, men ikke så tynd som mange af de andre modeller med LED.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Nedenfor kan du se den nye fjernbetjening fra Philips. Vi har tidligere testet Philips 5605H modellen, som også leveres med denne fjernbetjening, men der er dog en forskel i materialevalget.

Philips 8605H test
Philips 8605H test


På 8605H føles fjernbetjeningen meget mere eksklusivt, fordi den ikke er produceret i plastik. Jeg er stadig ikke stor fan af Philips nye fjernbetjening og de meget små knapper - og jeg savner den gamle aflange - men fjernbetjeningen der følger med 8605H er aboslut bedre end den fra 5605H-modellen.

Philips 8605H har indbygget en række mediefunktioner. I dette afsnit vil jeg se på NET TV, DLNA, internet-browseren, Ambilight, og kalibreringsmulighederne.

Philips NET TV
En af de mest interessevækkende mediefunktioner er NET TV, som også har en indbygget internet-browser, der lader dig søge frit på internettet. Selve NET TV-funktionaliteten er dog et lukket system, med nogle forudinstallerede tjenester og adgang til forskellige indholdsleverandører. Flere vil blive tilføjet i fremtiden, men i perioden, hvor jeg testede på 8605H, havde jeg adgang til:

Philips 8605H test
Billede fra Philips Cinema 21:9 – På 8605H er der kommet flere internettjenester til


  • YouTube
  • Plasma Art
  • Global Short Cuts
  • FrameChannel
  • Picasa
  • Zap Club
  • DailyMotion
  • Funspot
  • Screen Dreams
  • Volkswagen
  • meteoGroup
  • YouVote
  • MyAlbum
  • Bergfex

    Endeligt havde jeg adgang til video-on-demand-tjenesten film2home, som er dansk og som udlejer film over nettet.

    Hele den grafiske menudel virker tiltalende og navigation foregår hurtigt og bedre end på 2009-modellerne, som også havde internet-funktionalitet. Der er dog stadig lidt ventetid, når man navigerer rundt, og jeg vil råde Philips til at forbedre dette på fremtidige modeller.

    Billedkvaliteten på de videoer der kan ses gennem NET TV er kun så gode som viodekilderne tillader (eller så god som din internetforbindelse tillader), men det meste videoindhold er komprimeret for meget og ikke i nærheden af HD-kvalitet.

    Internet Browser
    Philips har indbygget en internet-browser, hvilket lyder interessant. Men glæden var kort, for uden mus og et tastatur kan internetoplevelsen være ganske frustrerende.

    Du skal navigere med fjernbetjeningen og retninsg-knapperne. På en webside kan du gå gennem alle de klikbare links med knapperne - og det kan tage tid.

    Internet browseren er også begrænset. Der er ingen flash-understøttelse og heller ingen video-understøttelse (et stort minus). Det betyder også, at du ikke kan bruge f.eks. YouTube i internet-browseren. Desuden skal du bruge tastaturet på skærmen, fordi 1-9 knapperne på fjernbetjeningen ikke er aktive.

    En internet browser er som udgangspunkt en god ting, og jeg vil meget gerne se det i fremtidige Tv for at give adgang til den store verden for internet-indhold, men internet-browseren i Philips 8605H er basalt set intet værd, hvilket er en skam.

    DLNA
    DLNA-funktionalitet på Philips 8605H er fair og den grafiske brugerflade er flot. Jeg brugte Twonky til at sende video, musik og billeder fra en PC til skærmen trådløst.

    Jeg havde ingen problemer med musikafspilningen og fremvisning af billed-slideshows, men ikke alle video-formater understøttes. Jeg var i stand til at afspille visse avi-filer, men ikke samtlige. MKV-filer kunne ikke afspilles. Mpeg blev afspillet uden problemer.

    Jeg oplevede desuden, at der på visse filmklip var en tendens til at lyd og billede ikke var synkroniseret.

    Ambilight
    Ambilight er svært at beskrive på tekst. Ambilight er i høj grad en visuel effekt, som sandsynligvis skal ses, før man forstår den.

    Dybest set er Ambilight lys, der er projiceret op på bagvæggen bag Tv’et. Du kan enten vælge én konstant farve, eller du kan indstille Ambilight til at vise interaktive farver, som relaterer sig til indholdet på skærmen. Det betyder, at du f.eks får en grøn Ambilight-effekt, når du ser fodboldkampe.

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    Ambilight er optimeret til en hvid væg, men du kan også bruge det på eksempelvis en brun væg. Du skal blot huske at opsætte dette i skærmens menu. Ambilight-funktionen har også en række indstillingsmuligheder, men jeg vil ikke gennemgå dem alle her.

    For at få en fornemmelse af, hvordan Ambilight fungerer, foreslår jeg, at du besøger den lokale Philips forhandler eller læser nogle af vores tidligere anmeldelser af Philips fladskærme. Philips 8605H har Ambiligt Spectre 2, hvilket betyder, at der projiceres lys op på bagvæggen fra 2 sider af rammen.

    Kalibreringsindstillinger
    I menuerne giver Philips de samme kalibreringsmuligheder, som vi kender dem fra 2009-modellerne. Først og fremmest betyder dette, at du kan vælge mellem følgende billedprofiler: Standard, Personlig, Levende, Naturlig, Cinema, Game, Energibesparende, Foto og Custom.

    Den sidste profil kan tilpasses, som du ønsker.

    8605H har også følgende billedindstillinger: kontrast, lys, farve, farvenuance, skarphed, støjreduktion, farvetone, sædvanlig farvetone, PC mode, lyssensor og skærmkanter (overscan).

    I den avancerede Perfect Pixel HD-menu kan du justere: Perfect Natural Motion, 200/240 Hz Clear LCD, Super opløsning, perfect kontrast, dynamisk baggrundslys, mpeg artefakt-reduktion, farveforbedring og gamma.

    Strømforbrug

    Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores interaktive applet her: Sammenlign strømforbug på fladskærme.

    Nedenfor har jeg målt energiforbruget på 40-tommer udgaven 40PFL8605H.

    Out-of-BoxEfter kalibrering
    Standby0,1 W0,1 W
    SD+HD121 W74 W
    3D101 W101 W



    Efter kalibrering jeg målte energiforbruget til 74 W. Dette er et pænt niveau, men ikke det laveste vi har målt på et 40-tommer Tv. Til sammenligning anvender Sharps 46” LE820 model det samme på trods af den er noget større.

    Bemærk, at skærmen benytter mindre strøm efter en kalibrering. Dette er et generelt træk for fladskærme, fordi der efter kalibrering typisk er skruet ned for wauw-effekten, blandt andet med en lavere lysstyrke som resu

    Kalibrering af 8605H

    Nedenfor kan du se out-of-box målingerne på Philips 8605H i Standard billedprofilen, uden lyssensoren aktiveret.

    Philips 8605H test


    For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

    Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen.

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

    Philips 8605H har unøjagtige standardindstillinger. Farverne er overmættede og farvetemperaturen er for høj, hvilket giver os et alt for blåligt billede.

    Gamma stiger også fra 1,85 i de lyse nuancer til 2,61 i den mørke nuancer, hvilket betyder, at de lyse farver gengives for lyst og de mørke farver er for mørke. Vi sigter efter en flad gamma-kurve på 2,2.

    Læs mere og se billedeksempler på hvad udtryk som gamma og farvetemperatur betyder for billedet i praksis i denne artikel: Hvordan ser det forkerte billede ud?

    Jeg skiftede nu til Cinema-billedprofilen og tog en ny måling.

    Philips 8605H test


    Cinema billedprofilen er anderledes, men ikke meget bedre. Her fik vi for høj gamma, der varierede fra 2,4 til 2,6. Farvetemperatur er også alt for lav, hvilket giver os et alt for rødligt billede.
    Profilen kan ikke ligefrem kaldes for en film-profil - hvert fald ikke som vi kender dem fra fladskærme med THX-billedprofiler, såsom Panasonic G20.

    Jeg gik videre til at kalibrere 8605H og her er hvad jeg opnåede.

    Philips 8605H test



    Dette resultat er langt bedre end Cinema-profilen. Det lykkedes mig at få gamma tæt på vores 2,2 mål, og til sidste varierede gamma med værdier mellem 2,17 til 2,33, hvilket er fair, men ikke perfekt. Jeg formåede også at få en mere præcis farvetemperatur og få meget mere præcise farver.

    Dette er også et af de bedre resultater fra Philips nyere TV, som ofte har en tendens til at have alt for ekstreme billedkarakteristika, selv efter kalibrering.

    Nedenfor er mine kalibrerede indstillinger.

    Efter kalibrering
    Billedprofil:Custom
    Contrast53
    Brightness:50
    Colour:50
    Sharpness:0
    Noise reductionOff
    TintCustom
    Perfect natural motionOff
    200 Hz Clear LCDOff
    Super resolutionOff
    Perfect contrastOff
    Dynamic backlightOff
    Gamma+1
    MPEG artefact reductionOff
    Colour enhancementOff
    R Gain114
    G Gain82
    B Gain61
    Light SensorOn/Off


    Jeg foretog en RGB-kalibrering og sænkede kontrasten. Bemærk, at kontrastindstillingen på Philips TV svarer til baggrundslys-indstillingen på andre LCD-TV. Jeg har også øget gamma til +1 og ændret lysstyrke-indstillingen, hvilket hjalp mig til opnå en mere præcis gamma.

    Lyssensoren står til både “til" og “fra" i tabellen ovenfor. Du kan lade denne være enten aktiveret eller slukket afhængigt af dit behov. Ser du både Tv i dagstimerne og aftentimer, kan det være en fordel af slå den til, da Tv’et derved selv skruer op for lyset i løbet af dagen og sænker lysstyrken på skærmen om aftenen.

    Billedkvalitet på Philips 8605H

    I dette afsnit vil jeg undersøge billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

    Philips 8605H har en glasfront, hvilket også betyder, at der forekommer en hel del refelektioner i panelet. Jeg har taget et billede nedenfor fra en typisk solskinsdag (selvom det ikke er dem vi har flest af i regnfulde Danmark).

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    Reflektionerne er ret tydeligt i dagstimerne, og på linje med skærme såsom LG LE850N, Sharp LE820 og Sony NX700. Og reflektionerne på disse modeller er faktisk værre end på de fleste plasma-Tv, der ellers traditionelt set har været kendt for at reflektere en del lys i skærmpanelet.

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    Philips 8605H har Pixel Perfect billedkredsløb installeret, som sørger for behandling af billedet. Dette betyder også, at Philips har tilføjet adskillige billedforbedringsteknologier, og mange af disse kæmper om at få fodfæste. Faktisk vil jeg anbefale dig at slå stort set alle sammen fra, ligesom det blev foreslået i kalibreringsafsnittet. Disse er ikke gavnlige, hvis du ønsker at opnå god billedkvalitet.

    Vi opnåede aldrig perfekt farvenøjagtighed fra Philips 8605H, men resultatet er bedre end på tidligere Philips Tv, som vi har testet i den seneste periode, herunder også 5605H modellen. Et andet vigtigt aspekt er imidlertid farvenuanceringen - eller med andre ord detaljerne i farverne / hvor godt skærmen skelner de forskellige farver fra hinanden.

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    Farvenuanceringen på Philips 8605H er pæn, men ikke perfekt. De fleste semi-lyse og lyse farver gengives rigtig flot og nuanceret, men 8605H har nogle problemer med de mørkere farver, og vi så nogle mindre"farvebånd" i vores gradient tests her, som tyder på, at ikke alle mørke farver skelnes fra hinanden.

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    SD-billedkvaliteten (SD er fællesudtryk for Tv-signaler og DVD) er for udtværet, når de mange billedkredsløb fra Philips er aktiveret, så slå disse fra, hvis du har et digitalt Tv-signal. Skaleringen er middel, og de-interlacing er over gennemsnittet. Alt i alt er SD billedkvaliteten er god, men ikke fantastisk. Det er vigtigt at pointere, at sammenligningsgrundlaget her, for Philips 8605H, primært er topmodellerne og modellerne lige under, da 8605H rangerer i sidstnævnte kategori.

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    HD-billedkvalitet er smuk. Igen, slå de mange dynamiske kredsløb fra for at få et mere veldefineret og mere naturligt billede. Vi oplevede masser af detaljer fra vores HD testbilleder og 8605H tilføjer dybde og intensitet til billedet på grund af dyb opfattet sortgengivelse. Jeg vender tilbage til at måle på dette senere.

    Philips gengiver også 1080p24-formatet korrekt, men det forudsætter, at du deaktiverer Clear LCD-systemet.

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    Responstiden på Philips 8605H er hurtig og 8605H må siges at være blandt de hurtigere LCD-TV i dag. Tv’et har en smule slør på hurtige bevægelser, både med og uden de mange billedkredsløb aktiveret, men intet kritisk. Dette er primært et resultat af Philips scanning backlight system, som indgår i Clear LCD 200 Hz-systemet. Vi har tidligere omtalt scanning backlight-teknologien i andre anmeldelser, men kort sagt, kan den bidrage til at forbedre responstiden markant, hvilket er meget positivt.

    Jeg oplevede også et lidt blåligt Overdrive slør, som giver en tilsvarende effekt til fosfor-sløret på plasma-Tv. Dette blev spottet et par gange i praksis, men var kun rigtig synligt i vores stress-tests, og jeg betragter det ikke som et problem.

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    Philips 200 Hz system er meget aggressivt, og det formår at give et meget flydende og glat billede. Men som jeg har sagt før, så er de aggressive 100/200 Hz systemer ikke altid lutter positive, fordi de samtidig tilføjer en del tilfældige artefakter i billedet (støj og grums omkring f.eks. ansigter) og systemerne kan få billedet til at se falsk og video-agtigt ud.

    Dette gælder også for Philips 8605H og efter min mening overskygger de negative effekter fra 200 Hz fordelene og jeg foretrækker at slå systemet fra på det meste billedindhold. 200 Hz systemet tilfører også en del input lag (forsinkelse på signalet), og selv uden dette system aktiveret, oplevede jeg lidt for meget input lag på Philips 8605H til at være 100 % tilfreds.

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    Nedenfor har jeg målt sortniveauet og kontrastforholdet.

    Out-of-BoxEfter kalibrering
    Black level0,07 cd/m20,04 cd/m2
    Lysstyrke289 cd/m2120 cd/m2
    Kontrastforhold4129:14000:1
    Kontrastforhold +/- 50


    Efter kalibreringen målte jeg et sortniveau på 0,04 cd/m2. Dette er et ganske overbevisende resultat og et af de bedste resultater, vi har endnu set fra en Edge LED model. Samsungs Edge LED modeller som f.eks. C8705 gav os en sortgengivelse på 0,05 cd/m2. De bedste plasma-Tv (Pioneer KURO) målte vi til 0,02 cd/m2 (som er grænsen for vores udstyr, og værdien er formentlig lavere).

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    En ting jeg bemærkede var imidlertid, at sort reduceres mærkbart fra vinkler. Reduktionen sortniveauet begynder fra omkring 25-30 graders vinkler, så jeg vil råde dig til at sidde umiddelbart foran fjernsynet for at nyde det gode sortniveau.

    Jeg undersøgte også shadow detail på Philips 8605H, og her har skærmen nogle problemer med de mørkeste gråtoner på grund af den ikke-lineære gamma-kurve. Det betyder, at de 3-4 mørkeste gråtoner gengives som sort og 8605H mister derfor nogle detaljer i de mørke områder af film og spil.

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    Nedenfor har jeg undersøgt Philips 8605H i en helt mørkt rum for undersøge, om der er tendens til clouding eller backlight bleeding (ujævn lysfordeling).

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    Philips 8605H har ingen problemer med ujævnt baggrundslys, hvilket er meget positivt.

    3D-billedkvalitet på Philips 8605H

    Vi brugte PlayStation 3 og en 3D Blu-ray-afspiller til at teste 3D-film og 3D-spil.

    Først ses 3D-brillerne, der er simple. De anvender et batteri, som kan udskiftes, når det er fladt.

    Philips 8605H 3D-test
    Philips 8605H 3D-briller


    Brillerne fungerer ligesom på Samsung og LGs 3DTV, og billedet bliver mørkere og mørkere, desto mere man lægger hovedet på skrå.

    Philips 8605H 3D-test
    Philips 8605H


    Herunder ses 3D-senderen. Da 8605H er et 3D Ready Tv, er 3D-senderen ikke indbygget i fladskærmen, og den skal derfor tilsluttes på bagsiden med et kabel, og placeres f.eks. ovenpå fladskærmen. Det er denne der synkroniserer 3D-brillerne med billedet på skærmen.

    Philips 8605H 3D-test
    Philips 8605H


    For en introduktion til 3D-billedkvalitet og hvad man skal forvente, kan jeg henvise til vores tidligere Panasonic VT20 test. I testen her vil jeg teste 3D-dybde, 3D-billedkvalitet, 3D-crosstalk og foretage lidt sammenligninger med de andre 3DTV på markedet.

    Philips 8605H 3D-test
    Philips 8605H


    Før man kan komme igang med 3D på Philips 8605H, skal der tilsluttes en USB-nøgle, som følger med i kassen. Denne opdaterer Tv’et software, så det kan håndtere 3D-signalerne.

    Philips 8605H 3D-test
    Philips 8605H


    Philips 8605H er i stand til at levere en høj lysstyrke, hvis denne skrues op for denne i skærmens menu. Det sikrer, at 3D-billedet også kan nydes i lyse omgivelser, f.eks. en oplyst stue midt på dagen. Omvendt kan reflektionerne i den blanke glasskærm forest på skærmen virke ret generende for 3D-billederne.

    Philips 8605H 3D-test
    Philips 8605H


    Jeg gik videre til at teste 3D-crosstalk, som er det fænomen, hvor billederne til højre og venstre øje bliver blandet sammen og derved giver en spøgelsesagtig skygge-effekt rundt om objekter - f.eks. ansigter.

    Philips 8605H har crosstalk og for meget til at 3D-billederne fremstår problemfrit på skærmen. Jeg så crosstalk i både 3D-film og i 3D-spil, og nok til at det til tider kan virke generende.

    Philips 8605H 3D-test
    Philips 8605H


    Crosstalk-problemerne reducerer oplevelsen af 3D-dybde i billedet og primært objekter i forgrunden generes af crosstalk. Jeg så f.eks. problemer i en undervandsscene fra vores testskive, hvor der svømmer fisk rundt blandt koraler, men jeg oplevede også crosstalk i flere af sekvenserne i 3D-spillene.

    Sammenlignet med konkurrenterne, er crosstalk på Philips 8605H lidt mindre synligt end på Samsung C8705 og LG LX950N, men stadig for markant. Sammenlignet med Sonys 3DTV HX800, klarer Philips sig dårligere.

    Philips 8605H 3D-test
    Philips 8605H


    Endeligt bør det nævnes, 3D-billedet er som udgangspunkt er indstillet i Standard-billedprofilen, men brugeren kan instille de forskellige billedparamtre efter behag.

    Alt i alt leverer Philips 8605H en ufuldkommen oplevelse af 3D. Som på flere er de andre Tv, så er crosstalk for generende for øjet til at 3D-billedet virkelig kan nydes, og jeg anbefaler Philips at arbejde på dette til 2011 modellerne.

    PC og Mediecenter

    Jeg havde ingen problemer med at tilslutte en PC eller et mediecenter. Man skal blot sørge for at sende en 1920x1080 opløsning til skærmen, og vælge det korrekte format under skærmens menu for formater.

    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne er fair, men ikke de bedste vi har set. Der forekommer ændringer i farvegengivelsen fra vinkler og kontrasten reduceres. Dette er typisk for LCD-TV, så der var ingen store overraskelser her.

    Som jeg også nævnte tidligere bør du sidde ligefor Tv’et for at få fuldt udbytte af skærmens forholdsvis dybe gengivelsen af sort. Fra vinkler reduceres sortniveauet synligt.

    Se billederne nedenfor.

    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    Philips 8605H test
    Philips 8605H test


    Lyden

    Højttalerne i 8605H er en positiv overraskelse og anstændige. De giver langt bedre lyd end du får fra stort set enhver af de slanke Edge LED modeller. Lyd har også traditionelt været en af Philips styrker.

    Bassen er dybere og giver lidt mere punch, men stadig en smule luftig. Mellemtonerne er gengives pænt og stemmer er tydelige, selv om højttalerne er skjulte. Jeg vil ikke påstå, at du kan undvære et separat lydsystem, men til lidt sporadisk musik-lytning og daglig Tv-brug er højttalerne fine.

    Konklusion

    Philips 8605H har interessant mediefunktionalitet. NET TV Internet-tjenesten er stadig lidt begrænset, men der er nogle interessante muligheder her. Jeg var også meget spændt på at prøve den indbyggede internetbrowser, men desværre skuffede den. Der er hverken understøttelse af flash-video eller internet-video, og styringen er ganske frustrerende. 8605H har også Ambilight.

    Standard billedindstillinger er for ekstreme og giver ikke særlig god billedkvalitet, men det ikke unormalt for Philips fladskærme. Man kan dog få ganske flot billedkvalitet ud af 8605H, og det lykkedes os også, men du skal skal være forberedt på at skulle rode med billedindstillingerne i menuen, da ingen af de forudindstillede billedprofiler er særlig præcise.

    Vi målte en gengivelse af sort på 0,04 cd/m2, hvilket er det bedste vi endnu har målt på en Edge LED. Philips 8605H har desuden ikke ujævnt baggrundslys, hvilket er positivt. Vi var i stand til at få langt mere præcise farver efter kalibreringen. Responstiden på Philips 8605H er også meget hurtig og HD-billedkvaliteten er smuk. 200 Hz systemet kan gøre billeder mere flydende, men giver dog også for mange billedartefakter, og så var shadow details ikke helt overbevisende.

    Glasfronten på 8605H giver en del reflektioner fra vinduer og lamper, og selv om det bidrager til et eksklusivt design, skal du vide, at glasfronten kan virke generende i dagstimerne, og giver flere reflektioner fra vinduer end på plasma-Tv. Højttalersystemet var på den anden side en positiv overraskelse.

    I sidste ende gav Philips 8605H os et pænt resultat. Standardindstillingerne er dårlige, og du skal være parat til at indstille for at nå det optimale resultat, men der kan opnås ganske god billedkvalitet på 8605H. 3D-billedet er dog ikke perfekt, og der var desværre en tendens til lidt for meget 3D crosstalk på 8605H.

    Pris og forhandler:

    40"46"


    PositivNegativMålgruppe
    ResponstidStandardindstillingerStuen
    SortgengivelseShadow detailMindre rum
    HD billedkvalitetFarvepræcisionHjemmebiografen
    Intet ujævnt lysReflektioner fra frontglas
    Indgange vender ud mod siden
    3D-billedkvalitet


    Philips 8605H debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Debat af Philips 8605H

  • Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |