Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVisse Samsung 2018 TV får 120Hz FreeSync og VRR - FlatpanelsDK

Visse Samsung 2018 TV får 120Hz FreeSync og VRR

03 Apr 2018 | Rasmus Larsen |

Ved et tech-seminar i Milano afslørede Samsung, at visse 2018-modeller får HDMI 2.1’s VRR (variabel billedfrekvens) samt FreeSync i op til 120 billeder per sekund. Selskabet har også yderligere nedbragt signalforsinkelsen. Det vil glæde spilfolket.

Spil kan afvikles mere flydende

Der er et par områder, hvor PC-skærme stadig udmærker sig i forhold til tv-skærme. Billedfrekvens er et af dem. Samsung vil i 2018 forsøge at ændre på det, hvorfor de introducerer nye spil-relaterede funktioner.

Samsung bekræftede ved et tech-seminar i Milano, at deres 2018 ”QLED” LCD-tv samt NU8005 i mellemklasssen vil kunne håndtere inputsignaler i op til 120 Hz – billeder per sekund – ved Full HD-opløsning. Denne kombination kaldes til tider ”2K120Hz”.

De samme modeller vil understøtte to forskellige systemer til variabel billedfrekvens. Hvis du er PC-gamer, så kender du nok allerede AMDs FreeSync, som sørger for, at hhv. PC/konsol og skærm til alle tider er perfekt synkroniseret, selv hvis spillets billedfrekvens svinger op og ned. Det sikrer en ekstremt flydende spiloplevelse med minimal forsinkelse.

FreeSync er det ene af de to systemer, som Samsungs nye tv-skærme understøtter. Det betyder i praksis, at du kan bruge dem som substitut for PC-skærmen.

Det andet understøttede system er HDMI 2.1 standardens såkaldte VRR, som er en forkortelse for ”variable refresh rate” – altså variabel billedfrekvens. VRR er HDMI-organisationens standard, som svarer til FreeSync i form og funktion, men som i stedet henvender sig til tv-branchen. VRR er ikke helt identisk med FreeSync, ifølge Samsung. Vi skal i denne forbindelse understrege, at Samsungs 2018 TV ikke har fuld HDMI 2.1 support. Skærmene er stadig baseret på HDMI 2.0, men producenter kan udvælge visse funktioner fra HDMI 2.1 til implementering i HDMI 2.0 baserede skærme. Det bekræftede HDMI-organisationen overfor Flatpanels i januar.

Samsung fortalte desuden, at de har formået at reducere signalforsinkelsen – såkaldt ”input lag” – yderligere i år. Den skulle nu være omkring 15,4 ms i Game-profilen. Den forventes at være ”mindre end 7 ms” i VRR-tilstand. Samsung vil ydermere introducere ’Fast FRC’ (frame rate compensation), som gør det muligt at bruge motion-systemet i forbindelse med spil. Det giver en forsinkelse på ca. 24 ms. Fast FRC-funktionen er understøttet på NU8005 og de nye Q-modeller.


Samsung 2018 Q7


Brug VRR sammen med Xbox One

Xbox One S og One X bliver de første enheder, som understøtter HDMI VRR. Det tilføjes via en softwareopdatering i år. FreeSync understøttes allerede på en lang række PC’er.

Sony understøtter endnu ikke variabel billedfrekvens på PlayStation 4 konsollerne og har heller ikke annonceret planer om at tilføje det.

Ud over Samsung, har ingen har tv-producenter annonceret planer om at understøtte VRR i år.

Samsung havde i Milano opstillet en demonstration, som skulle simulere fordelene ved VRR, men sagde, at de stadig venter på den endelige implementering. Det står ikke helt klart om VRR vil være tilgængelig ved lancering eller om det aktiveres via en senere opdatering.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |