Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDe fleste sparer penge på afskaffelse af licens - FlatpanelsDK

De fleste sparer penge på afskaffelse af licens

17 Mar 2018 | Rasmus Larsen |

Sortseere kommer til at betale mere, men ellers slipper alle andre billigere efter medielicensen konverteres til en skat og DR reduceres med 20%. Sådan lyder meldingen fra Finansministeriet.

Enlige sparer mest

Der bliver konkret tale om et dyk i personfradraget på 2.900 kroner, når ændringerne er fuldt indfaset over en periode på 5 år. Hvordan personfradraget kommer den enkelte eller familier til gode, kommer an på mange faktorer, men Finansministeriet har lavet nogle eksempler, som kan fungere som rettesnor.

Beregningerne viser, at enlige slipper markant billigere. Det bliver dog også billigere for familier, mens de fattigste pensionister får en mediecheck på 900 kroner. Alle slipper billigere, lyder meldingen – undtagen sortseere. Det er fremover heller ikke muligt at slippe, selvom man hverken har TV, radio eller internet.

- ”Dem, der i dag er sortseere, vil komme til at betale mere,” siger finansminister Kristian Jensen (V) til DR. ”Danskerne vil få gevinst ved det her. Gevinsten vil være forskellig, afhængigt af om man er enlig eller et par. Men der vil være en gevinst."

Ud over at DR reduceres med 20%, fjernes momsen, som hidtil har ligget på licensen – noget som EU har dømt ulovligt i en sag fra Tjekkiet.

DR modtager i dag 3.768 mio. kroner årligt og vil efter ændringerne modtage 3.086 mio. kroner årligt. I dag betaler en husstand 2.527 kroner årligt for medielicensen. Du kan se Finansministeriets eksempler på besparelser herunder.

DR efter licens


- Kilde: DR, Finansministeriet

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |