Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRegeringsudkast: DR skæres med 12,5%, licens lægges på skatten - FlatpanelsDK

Regeringsudkast: DR skæres med 12,5%, licens lægges på skatten

07 Dec 2017 | Rasmus Larsen |

I et udkast forud for forhandlingerne om ny medieaftale næste år, foreslår regeringen, at DR skæres med ca. 12,5% og at licensen fremover skal opkræves over skatten. Det skriver Politiken.

Et mindre DR

DR står til at skulle spare ca. 12,5%, hvis parterne vælger at arbejde videre med udkastet. Dermed vil regningen, som danskere hvert kvartal modtager, også skrumpe. Dansk Folkeparti har tidligere lagt op til at skære DR med 25%.

Herudover vil regeringen afskaffe medielicensen og i stedet opkræve licens over skatten i form af et lavere personfradrag for voksne over 18 år. Det vil ifølge udkastet sænke antallet af ”sortseere”, samtidig med, at det vil sikre, at en enlig dansker ikke skal betale det samme som en fuld husstand. Pensionister vil stadig opnå rabat.

Socialdemokratiet ønsker i stedet en medieskat.

De to primære punkter fremgår af et udkast til en ny skattereform imellem regeringen og Dansk Folkeparti, som blev drøftet den 1. december og som Politiken har fået indsigt i.


”DR fylder for meget”

Begrundelsen bag besparelserne i perioden 2019-2022 er, at DR fylder for meget i det danske medielandskab. Det har de private aktører ved adskillige lejligheder kritiseret.

Der er dog en risiko ved at omlægge licensen til at køre over skatten.

- ”Risikoen for, at der sker en kraftig politisk styring, er ganske klart til stede. Fordi så vil diskussionen om, hvad DR skal og ikke skal, hele tiden blive sat op over for andre samfundsmæssige udfordringer og udgifter,”udtaler Henrik Søndergaard, lektor på Københavns Universitet, til Politiken.

DR ønsker endnu ikke at kommentere konkret på planen om at spare ca. 12,5%.

DR har ligeledes været på banen med et udkast forud for forhandlingerne. Mediehuset ønsker bl.a. at lukke DR Ultra og DR3 på flow-tv, øge fokus på dansk public service-indhold og gøre streamingtjenesten DR TV til ”hovedindgangen” til tv-indholden.

Den nye medieaftale, hvori rammerne for DR fastsættes, skal forhandles på plads næste og skal træde i kraft den 1. januar 2019. DR modtager i dag ca. 3,7 mia. kroner via medielicensen.

- Kilde: Politiken

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |