Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFilmlounge: Ny streamingtjeneste håndplukker kvalitetsfilm - FlatpanelsDK

Filmlounge: Ny streamingtjeneste håndplukker kvalitetsfilm

06 Dec 2017 | Rasmus Larsen |

En ny streamingtjeneste er i luften. Filmlounge udvælger film baseret på hæder ved filmfestivaler og gode anmeldelser. Film lejes enkeltvis med priser fra 19 kroner og op.

Lejefilm fra 19 kroner

I stedet for at tilbyde et fuldt katalog af Hollywood-film, udvælger Filmlounge titler fra hele hele verden. Ved at håndplukke film, sikres kvaliteten, lyder det fra selskabet.

- ”Kort fortalt er vores vision at gøre det nemmere for dig at finde gode film på nettet. Vi kvalitetssikrer ved at udvælge film på baggrund af strenge kriterier. Filmene skal enten have fået gode anmeldelser, vundet vigtige priser ved internationale festivaler eller være kunstnerisk interessante, forklarer Filmlounge.

Film koster typisk 19-49 kroner at leje via PC-browseren. De tilbydes på originalsprog med danske undertekster. Selskabet tilføjer, at der arbejdes på at udvide kataloget med bl.a. filmklassikere. Nye titler tilføjes ugentligt og brugere kan hente inspiration i Filmlounges playlister hver anden uge.

Eksempler på titler er ’May God Save Us’, ’Three Colours Red’, ’Bullhead’, ’Corn Island og ’Jeg, Daniel Blake’.

Bag tjenesten står tre partnere, hvoraf Pernille Munk Skydsgaard har en fortid hos Det Danske Filminstitut. De mener, at man i dag skal bruge alt for lang tid på at finde de gode film. De film, som ikke sættes i det kommercielle spotlys, men som fortjener at blive set.

- ”Ideen om Filmlounge udsprang fra et behov, vi selv har haft. Efter at have undersøgt diverse filmtjenesters bagkataloger og brugt alt for lang tid på at lede efter gode film, følte vi, der manglede et tilbud, der har sorteret alt det fra, der ikke er anerkendt som kvalitet. Det skal være en fornøjelse at finde ud af, hvad fredagens aftenunderholdning skal bestå af og ikke en byrde.


Filmlounge


Tv-løsninger endnu ikke på plads

Video kan sendes over på tv-skærmen via Chromecast og Airplay. Der findes endnu ikke apps til de mest populære tv-platforme, men selskabet oplyser, at de arbejder på en løsning til Apple TV. Ingen andre platforme fremhæves.

Vi hørte første gang om Filmlounge i maj 2017. I mellemtiden har en konkurrerende tjeneste kaldet Filmperler set dagens lys. De danske satsninger konkurrerer også med abonnementstjenesten MUBI. De to konkurrerende tjenester har allerede apps til at få filmoplevelsen op på tv-skærmen.

Du kan kigge nærmere på sagerne på filmlounge.dk

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |