Hollywood & filmbutikker går sammen om fælles filmtjeneste - FlatpanelsDK
Movies Anywhere

Hollywood & filmbutikker går sammen om fælles filmtjeneste

12 Oct 2017 | Rasmus Larsen |

Fem af de store Hollywood-studier og de fire af de største filmbutikker er gået sammen om Movies Anywhere. Her samles alle brugerens filmkøb i samme app og film kan ses på tværs af platforme som Apple TV, Android TV, mobil og PC. Movies Anywhere lanceres i USA i dag.

Alle dine film samlet ét sted

Hollywood prøvede for nogle år tilbage at etablere UltraViolet som en tjeneste, hvor man kunne samle sine film. Movies Anywhere er samme vision, men langt bedre udført. Tænk på det som en slags digital filmsamling, der virker på tværs.

Projektet skydes i gang i USA i dag og markerer et stort skridt for filmbranchen. Tjenesten er bygget på Disneys ’KeyChest’ teknologi, men drives som separat selskab. Fem af de store Hollywood-studier er med på vognen. Der er konkret tale om Disney (herunder Pixar, Marvel og Lucasfilm), 20th Century Fox, Sony Pictures, Universal og Warner Bros. Paramount og Lionsgate støtter endnu ikke op.

Hvad det betyder i praksis er, at kunder kan blive ved med at købe film fra den onlinebutik, som foretrækkes, men nu også shoppe rundt efter de bedste priser. Alle købte film kan så kombineres og ses via Movies Anywhere app’en. Filmkøb kan linkes til Amazon Video, Google Play, iTunes og Vudu. Der arbejdes på at få flere studier og butikker med, oplyses det.

- “Movies Anywhere is a massive step forward for the consumer digital media experience, bringing the incredible film libraries of five studios together in a virtual one-stop movie-watching shop,” sagde Karin Gilford, General Manager, Movies Anywhere.

Man køber således ikke film direkte via Movies Anywhere. Det er blot en digital filmhylde, som skal sørge for, at du ikke ender i en situation, hvor du begrænses til særlige skærme eller enheder. Det er usandsynligt, at Apple eller Google lukker, men skulle det ske, har du således stadig adgang til dine købte film. Ved lancering kan 7300 film linkes til Movies Anywhere, herunder både gamle og nye udgivelser.


Movies Anywhere


Virker på mange platform

En af grundpillerne i Movies Anywhere er, at den virker på tværs af platforme. Dermed kan du nemt skifte afspillerboks eller mobilplatform uden at tænke på dit filmkatalog. Det dækker konkret over Amazin Fire-enheder, Android-mobil og Android TV, Apple TV, Chromecast, iPhone/iPad/iPod, Roku-enheder og velkendte web-browsere. Spilkonsoller er ikke med, men selskabet siger, at flere platforme tilføjes senere.

- “Movies Anywhere means that consumers never have to remember where they purchased a film or which device they can watch it on, because all of their eligible movies will be centralized within their Movies Anywhere library and available across platforms through the Movies Anywhere app and website and also available at their connected digital retailers. And as Movies Anywhere continues to add more studios, retailers and platforms, the entertainment possibilities are endless,” lød det fra Karin Gilford.

Det er klart, at så længe det hele er forbeholdt amerikanere, er det svært at finde det store smil frem. Det vidner dog om, hvilken retning Hollywood bevæger sig i. I overgangen fra DVD/Blu-ray til digitale filmbutikker har mange kunder haft bekymringer, som nu i høj grad udviskes af initiativet. Amerikanere kan også indløse koder på købte DVD/Blu-ray-skiver til en digital version af filmen. De kan skabe op til 6 underkonti, der styres af en hovedkonto, hvorfra der kan sættes f.eks. adgangsbegrænsninger (for børn). Der kan også bruges et stort antal enheder til at se film samtidig.

Der nævnes derimod intet om billed- eller lydkvalitet, hvilket indikerer, at 4K HDR og Dolby Atmos ikke er med i puljen fra lancering.

Amerikanerne får ved tilmelding 5 gratis film, når de linker Movies Anywhere til deres filmkonti. Det er et kæmpe initiativ fra Hollywood, som alle parter virker interesserede i at få op at køre. Det står lidt uklart, hvad guleroden for f.eks. Apple og Google er, men det faktum, at digitalt filmejerskab slet ikke er i nærheden af de glade DVD-dage, kan vel nok virke motiverende. Abonnementsbaserede tjenester såsom Netflix har langt mere fart på.

Movies Anywhere bliver skudt i gang i USA i dag og er så spritnyt, at ikke engang hjemmesiden er blevet klar. Der er ingen informationer om, hvornår tjenesten ekspanderer til globale markeder. Lige nu og her lader fokus til at ligge på at få initiativet kørt i gang og få de resterende studier med på vognen. Tjenesten er gratis.


Movies AnywhereMovies Anywhere

Studios:
Sony Pictures
The Walt Disney Studios
Twentieth Century Fox Film
Universal Pictures
Warner Bros.
Retailers:
Amazon Video
Google Play
iTunes
Vudu
Platforms:
Amazon’s Fire tablets, Fire TV and Fire TV
Android mobile and tablet devices and Android TV
Chromecast
iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV
Roku.Del på:


Flere nyheder

LG Technicolor

LG 2017 OLED har fået Technicolor-profil

16 Oct 2017 | Rasmus Larsen |

Danske tv-udbydere investerer 3-cifrede millionbeløb i streaming

13 Oct 2017 | Rasmus Larsen |
Movies Anywhere

Hollywood & filmbutikker går sammen om fælles filmtjeneste

12 Oct 2017 | Rasmus Larsen |
Oculus Go

Oculus Go er et billigere VR-headset der ikke kræver tilslutning

12 Oct 2017 | Rasmus Larsen |
Samsung TV

Samsungs salg af premium TV i frit fald, vil satse på micro-LED

11 Oct 2017 | Rasmus Larsen |
Motion Interpolation

Guide: Sådan undgår du "soap opera" effekten på dit TV

11 Oct 2017 | Rasmus Larsen |
Amazing Stories

Steven Spielberg skal kickstarte Apples satsning på originalt indhold

11 Oct 2017 | Rasmus Larsen |
Guardians of the Galaxy

Filminstruktører ønsker "motion smoothing" på TV slået fra

10 Oct 2017 | Rasmus Larsen |