Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKonkurrenters modsvar til Apple TV 4K er lavere priser & pinde - FlatpanelsDK

Konkurrenters modsvar til Apple TV 4K er lavere priser & pinde

06 Oct 2017 | Rasmus Larsen |

Nvidia og Amazon lagde ud og nu reagerer Roku, der leder markedet for streamingafspillere i USA, på Apple TV 4K. Nvidia sænkede prisen, mens Amazon og Roku satser på relativt svage ”sticks” – eller pinde – i kampen mod Apple.

Roku: 2 skridt til siden, 1 tilbage

Der begynder at tegne sig en tendens. De aktører, som ligger i front på salget af streamingafspillere, er tilsyneladende ikke interesserede i at konkurrere på Apples præmisser.

Roku er ledende på salget af streamingafspillere i USA, ifølge flere opgørelser. De opererer ikke i Danmark, men lanceringen af 5 nye streamingprodukter vidner om, hvor markedet er på vej hen.

Det er så at sige 2 skridt til siden og 1 tilbage:
  • Topmodellen ’Roku Ultra’ er den eneste tilbageværende boks i porteføljen og den er i 2017-udgaven sænket med $30 dollars ift. 2016-udgaven, så den nu koster $100 dollars. Apple TV 4K koster i USA $169 dollars.
  • Alle andre bokse er blevet til små, relativt processorsvage ”streaming sticks”. Mellemklassen, der før blev repræsenteret af en 4K-boks, er nu blevet til en billigere 4K HDR-stick, der koster $10 mindre.
  • Og så må det betegnes som et tilbageskridt, at 3 af Rokus 5 enheder i år er HD-afspillere, hvorimod det kun var 2 ud af 5 sidste år.

    Streamingafspillere er ikke alene på markedet og skal naturligvis holdes op imod Smart TV, men markedet er tilsyneladende ved at udvikle sig på samme måde, som markedet for smartphones. Apple sætter sig på et prissegment i den øvre del og konkurrenterne reagerer ved at bevæge sig nedad og håbe på, at kunderne finder deres tilbud ”gode nok”.


    Roku 2017 line-up


    Laveste fællesnævner

    Rokus lancering vidner ikke mindst om, hvordan selskabet har været nødsaget til at slække på ydelse og sænke pris. De prøver ikke engang at matche ydelsen i Apples A10X-processor. De forsøger ikke at hæve standarden ved at omfavne Dolby Vision eller Dolby Atmos. Og spil ser ud til at være dømt helt ude nu.

    Det sker efter, at Amazon har valgt samme rute med Fire TV, der hidtil har været en kraftfuld boks med overskud til spil, til nu at være blevet en lille ”dongle” baseret på en svag processor.

    Det eneste selskab, som forsøger at konkurrere i samme segment som Apple, er Nvidia, der har baggrund i grafikchip-design. De har sænket prisen på Shield ved blot at pille spilcontrolleren ud af kassen. Nvidia Shield koster nu det samme som Apple TV 4K. Nvidia tager imidlertid ikke markedsandele. Salget er så beskedent, at Shield ikke figurerer i markedsopgørelser.

    Tv-markedet er på vej ind i en ny fase med fri distribution via streaming og smuk billedkvalitet i 4K HDR, samtidig med, at tv-skærme og bokse omdannes til computere med avancerede styresystemer. At sigte mod laveste fællesnævner ligner ikke en klog, langsigtet strategi.

  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

    19 Apr 2024 |

    Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

    19 Apr 2024 |

    Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

    18 Apr 2024 |

    YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

    18 Apr 2024 |

    Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

    17 Apr 2024 |

    Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

    17 Apr 2024 |