Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOpdateret: tvOS 11 er frigivet - uden dansktalende Siri - FlatpanelsDK

Opdateret: tvOS 11 er frigivet - uden dansktalende Siri

13 Sep 2017 | Rasmus Larsen |

tvOS 11 byder på begrænsede nyheder såsom autoskift af hhv. mørkt og lyst tema, auto-parring af Airplay og synkronisering af hjemmeskærm på flere Apple TV. Airplay 2 må vi vente lidt længere på og så er der stadig intet nyt om dansktalende Siri.

Opdateret 20.9.2017: Denne artikel blev publiceret d. 13. september, men er blevet opdateret for at markere, at tvOS 11 officielt er frigivet.

Danskere går glip af meget

Fra på tirsdag i næste uge d. 19. september kan du hente tvOS 11 ned til din eksisterende Apple TV4 boks. Apple TV 4K vil naturligvis også have systemet, når den leveres d. 22. september.

tvOS er i nu tredje udgave, men nummereringen følger iOS, hvorfor seneste udgave går under tvOS 11. Modsat producenter af Smart TV, opdaterer Apple ældre enheder, men danskere må alligevel kigge forgæves efter mange nyheder.

Siri taler dansk på iPhone, men har endnu ikke lært sproget på Apple TV. Det skyldes, at der på tv-skærmen oftere forekommer blanding af dansk og engelsk, når f.eks. film- og serie-titler skal udtales, oplyser Apple.

Danskere mangler også ’TV’ app’en (ses herunder), der samler indhold på tværs af tjenester i samme brugerflade. Endelig mangler vi muligheden for at lave indholdssøgninger på tværs af tjenester. Disse tre elementer synes at hænge sammen, så det giver mening, men det er ikke desto mindre frustrerende, da vores nordiske naboer i Sverige og Norge netop har fået serveret det hele.


tvOS


Nyt i tvOS 11:
HEVC
Airpods auto-parring
Home Screen Sync
Auto-skift af tema
Ny ’Computer’ app
Metal 2
Nye pauseskærme
Flere GB til spil
Notifikationer
Airplay 2 er en af de store nyheder i tvOS 11, men den opdaterede protokol for trådløs lyd, der bl.a. muliggør multirumslyd samt integration med HomeKit, der er Apples platform for det forbundne hjem, lader også delvist vente på sig. Apple har store planer for trådløs lyd i hjemmet, men det lader til, at herlighederne først rulles fuldt ud med HomePod-højttaleren i december.

Så hvad kan danskere overhovedet forvente af tvOS 11? 4K HDR er naturligvis den store nyhed, men det kræver ny boks. Herudover introducerer tvOS 11 en række mindre nyheder såsom auto-parring af Airpods, synkronisering af hjemmeskærmen på tværs af Apple TV i hjemmet, auto-skift af hhv. mørk og lys tema, en opfrisket ’Computer’ app, nye pauseskærme i 4K HDR-kvalitet, notifikationer og andet.

Det kan bemærkes, at Apple TV-boksen fra 2015 også bliver i stand til at dekode video i HEVC-format. HEVC kan komprimere video til at fylde mindre uden at det går ud over billedkvaliteten. iPhone er med iOS 11 bl.a. begyndt at optage video i HEVC-komprimering.

tvOS


Der i øvrigt fundet referencer til HLG HDR-formatet i tvOS 11, som åbner for HDR-kvalitet på live-udsendelser. Det understøttes ikke til at starte med på Apple TV 4K, da det kræver, at HDMI-controlleren opdateres til HDMI 2.0b. Dette kunne indikere, at vi inden længe får tvOS 11.1 serveret.

Grænsen for spildownload hæves fra 200MB til 4GB ved installation. Herefter kan spillet hente 24GB ned i baggrunden, mens brugeren spiller. Spil kan også kræve, at du har en spilcontroller; altså fravælge kompatibilitet med Apples tv-fjernbetjening.

tvOS 11 kan installeres fra tirsdag d. 19. september nu. Det er naturligvis gratis.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |