Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSpørgsmål til Sony: Dolby Vision firmware, Android Oreo, Google Assistant mm. - FlatpanelsDK

Spørgsmål til Sony: Dolby Vision firmware, Android Oreo, Google Assistant mm.

08 Sep 2017 | Rasmus Larsen |

Da vi mødte Sony på IFA havde vi medbragt en pulje spørgsmål om bl.a. den lovede Dolby Vision firmware, næste version af Android TV, Google Assistant mm. Her er hvad vi fik at vide.

Om Dolby Vision

Da Sony præsenterede årets nye tv-modeller i januar, lovede de, at visse modeller senere på året ville få Dolby Vision HDR via en firmware-opdatering. Det er stadig planen, lyder meldingen, men det bliver først i ”slutningen af året”.

Dolby Vision tilføjes på Sony A1 OLED, XE94, XE93 og sidste års ZD9. De billigere modeller får ikke HDR-formatet, men understøtter dog to andre, navnlig HDR10 og HLG.

Sony kommer derimod ikke til at tilbyde en afspiller med Dolby Vision lige nu og her. Selskabets X800 UHD Blu-ray-afspiller har angiveligt samme chip, som Oppos afspillere, hvor Dolby Vision virker, men Sony fortalte os på IFA, at den ikke kan opdateres. Hvad der sker næste år, er naturligvis hemmeligt indtil CES-messen i januar.


Sony A1 OLED


Om Android Oreo

Vi spurgte også ind til planerne for Android 8.0 – eller Android Oreo – som giver Android TV en helt ny brugerflade. Denne brugerflade kan producenterne ikke fravælge. Desværre havde Sony intet konkret at annoncere.

- “We don’t have any information to share at this time,” lød den officielle udmelding fra Sony.

Det behøver ikke at være dårligt nyt. Vi fik lignende svar indtil Sony var klar til at tale offentligt om version 6.0 og sidenhen version 7.0. Sony er den eneste tv-producent, som har opdateret samtlige af sine Android TV fra version 5.0 til 7.0. Vi håber, at den tradition fortsætter.



Om Google Assistant

Google Assistant, altså Googles stemmeassistant, er på vej til Android TV. Dermed vil man som seer nemmere kunne søge efter indhold på tværs af tjenester, men også stille generelle spørgsmål relateret til vejret og lignende. Assistant kommer også til Sony Android TV, men der sættes ikke præcis dato på.

Ovre hos Philips siger man ”efteråret”. Det lød som om, at det bliver lidt senere hos Sony.

Google Assistant vil til at starte med kun tale engelsk, men flere sprog tilføjes senere.

Sony ønskede i øvrigt ikke at kommentere på planerne for at inkludere kraftigere processorer i Android TV.


Google Assistant

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |