Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDanskere skal have over 3 mia. tilbage i DR-licens, vurderer momseksperter - FlatpanelsDK

Danskere skal have over 3 mia. tilbage i DR-licens, vurderer momseksperter

21 Aug 2017 | Rasmus Larsen |

EM-domstolen har dømt, at det er ulovligt at pålægge moms på tv/radio-licens i en sag fra Tjekkiet. Også Danmark pålægger moms på medielicensen. Overfor Jyllands-Posten vurderer 8 ud af 10 momseksperter, at danskere kan kræve over 3 mia. kroner tilbage af DR. Det skriver Finans.

Ulovlig momsopkrævning?

Sagen ved EU-domstolen blev afgjort i juni 2016 og kan have store konsekvenser for den danske licensmodel. Efter dommen har Skatteministeriets jurister dog fremført, at Danmark er omfattet af en undtagelsesbestemmelse.

Det er adskillige danske momseksperter uenige i. Overfor Jyllands-Posten vurderer 8 ud af 10 momseksperter, at Skatteministerets tolkning er fejlagtig. En er enig med ministeriet, mens en anden er i tvivl.

- ”Hvis vi lægger til grund, at den danske licensopkrævning svarer til den tjekkiske – og det synes jeg, der er god grund til – så kan der ikke opkræves moms af licensen, og dermed er den også uretmæssigt opkrævet,” siger Dennis Ramsdahl Jensen, professor i momsret på Aarhus Universitet til Finans.

”Danmark er tydeligvis i konflikt med EU-retten”
Får momseksperterne ret, kan danske licensbetalere kræve over 3 mia. kroner tilbage i DR-licens, hvilket svarer til 1500 kroner per husstand, fordi opkrævningen i så fald vil have været ulovlig. Det dækker over de seneste tre år. Danske husstande betalte sidste år 2.477 kroner i medielicens, hvoraf 495,40 kr. røg i statskassen i form af moms.

- ”Danmark er tydeligvis i konflikt med EU-retten,” siger Ben Terra, der underviser og har været rådgiver for bl.a. EU-Kommissionen, OECD og IMF, til Finans.

Eksperterne mener desuden, at DR straks må stoppe med at opkræve moms på licensen. DR oplyser, at man vil følge Skatteministeriets vurdering og fortsætte opkrævning af moms på licensen.

- Kilde: Jyllands-Posten, Finans

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |