Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung lancerer flad Q9 topmodel - FlatpanelsDK

Samsung lancerer flad Q9 topmodel

07 Jul 2017 | Rasmus Larsen |

Den nye – flade – topmodel fra Samsung kombinerer LCD-panel med quantum dot-teknologi for at levere mere farvestrålende billeder i 4K HDR. Q9 sælges som en del af ”QLED” familien og er nu tilgængelig i de første danske butikker i 65 tommer.

Priser fra 40.000 kroner

Q9 er topmodellen for 2017. Samsung har i de seneste tre år insisteret på, at en topmodel skal være buet, men nu overgiver de sig endelig. Q9 er lige så flad som din væg.

Samsung lancerer Q9 i 65 tommer til en vejledende pris på 40.000 kroner og senere udvides serien med en 88 tommer model, der koster det samme som mange biler. Til prisen får man det ypperste, som Samsung kan levere i 2017. Det vil teknisk sige et LCD-panel kombineret med quantum dot-teknologi, som skal markedsføres under fanen ”QLED”.

Samsung Q9


Selvom QLED kan lyde som om, at det er relateret til OLED, så er der dog ikke mange lighedspunkter. Samsung argumenterer, at det nye navn skal repræsentere et stort skridt frem for LCD-teknologi, hvor man nu er i stand til at levere op til 2000 nits lysstyrke og en større ”farvevolumen” end nogen anden skærm på markedet. Der er dog stadig tale om et klassisk LCD-panel med kantbelysning.

Læs også: Samsungs 2017 skærme - oversigt med priser

Til skærmen har Samsung udviklet et ”no-gap” vægbeslag, så skærmen kommer helt ind til væggen. Stik tilsluttes i en ekstern boks, som forbindes til skærmen vha. et ultratyndt fiberkabel.

Samsung Q9


Q9 byder herudover på en opdateret videoprocessor, 4K-opløsning, apps via Tizen-styresystemet, dobbelt tuner, en ny fjernbetjening og understøttelse af tre HDR-formater (HDR10, HDR10+ og HLG). Samsung har valgt at ignorere Dolby Vision og har udviklet HDR10+ som et åbent alternativ til det proprietære Dolby Vision-system.

Samsung Q9 er i handlen fra denne uge. Elgiganten og HiFi Klubben er blandt de første forhandlere til at lagerføre den. Q9 vil over de kommende uger komme bredere ud og kunne opleves i butikkerne.

Priser og forhandlere:
  • 65” Samsung QE65Q9F
  • 88” Samsung QE88Q9F
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

    24 Apr 2024 |

    Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

    24 Apr 2024 |

    Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

    24 Apr 2024 |

    SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

    23 Apr 2024 |

    Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

    23 Apr 2024 |

    Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

    23 Apr 2024 |