Airplay 2: Multirum, Apple TV4, HomePod & danske højttaler-producenter - FlatpanelsDK
Apple homePod

Airplay 2: Multirum, Apple TV4, HomePod & danske højttaler-producenter

06 Jun 2017 | Rasmus Larsen |

Apple har præsenteret Airplay 2, der bl.a. indeholder multirum, HomeKit-styring og integration med Apple TV4. Den nye HomePod-højttaler bliver en af de første med Airplay 2, men også danske højttalerproducenter, herunder Bang & Olufsen, vil støtte op.

Airplay 2 i HomeKit

Apple benyttede gårsdagens WWDC-konference til at præsentere Airplay 2, som er en længe ventet opdatering af den oprindelige Airplay-protokol. Med Airplay 2 følger en række nye muligheder, men systemet blev præsenteret med udgangspunkt i HomeKit.

Det vil konkret sige, at Airplay 2 kan indgå i det ”intelligente hjem”, opsættes til at indgå i ”scener” og interagere med husets andre forbundne enheder. Foruden musik og tv-lyd, vil man kunne lade højttalere afspille lyd fra f.eks. hoveddøren eller hvad man ønsker at opsætte.

Airplay 2 er således en underliggende protokol for trådløs lyd, som udvider Apple HomeKit – altså platformen til det intelligente hjem.Multirum, Apple TV4 & HomePod

En af de vigtigste nyheder i Airplay 2 er understøttelse af multirum. Airplay 2 kan umiddelbart ligne et direkte alternativ til Sonos, men fordi det indbygges på systemniveau i iOS – og integreres med HomeKit og åbnes for udviklere vha. en API – er listen over muligheder alenlang.

Konkret betyder det, at du fra f.eks. iPhone eller iPad kan afspille musik til flere enheder i hjemmet. Systemet sørger selv for, at lyden i højttalerne er synkroniseret. Apple fremhævede også en ”Shared Up Next” funktion, som gør det muligt for flere personer i hjemmet at tilføje sange til en delt playliste.

- ”AirPlay 2 may require a software update to existing speakers or new hardware depending on speaker manufacturer,” skriver Apple.

De nye funktioner i Airplay 2 virker kun med nyere enheder. Nogle højttalere kan tilsyneladende opdateres, mens andre er ikke kompatible. Danske Bang & Olufsen, Libratone og Dynaudio vil støtte op om systemet.

- "Vi er stolte over at være udpeget som strategisk samarbejdspartner, og det understreger, hvor stærkt et globalt brand Bang & Olufsen i dag er. Vi er rigtig optaget af at sikre, at så mange som muligt får adgang til den fulde Bang & Olufsen oplevelse, uagtet teknologisk platform, og samarbejdet betyder, at alle Apple-brugere nu kan afspille musik i en multiroom-opsætning via AirPlay 2" lyder det fra Stefan K. Persson, Executive Vice President hos Bang & Olufsen.

Airplay 2


Apple TV4 er en af enhederne, som kan opdateres til Airplay 2. Tv-boksen kan indgå i multirum, men også agere en slags hub, hvorfra musikken i hjemmet styres på den store skærme, både via fjernbetjeningen og Siri-stemmestyring.

Selskabet siger, at musik kan ”spilles til” Apple TV4, men den kan som bekendt også sende tv-lyd trådløst til højttalere. Her på redaktionen har vi bl.a. brugt Airplay til at forbinde Bang & Olufsen BeoLab-højttalere trådløst til Apple TV. I dag understøtter Airplay-ud på Apple TV4 højest stereo, men noget kunne tyde på, at selskabet med Airplay 2 lægger grundlaget for trådløs surroundlyd via Apple TV.

Airplay 2


Apple præsenterede på gårsdagens WWDC også HomePod, som er en forbunden højttaler til hjemmet og en af de første højttalere baseret på Airplay 2. Hvilken rolle den skal spille i forhold til Apple TV står ikke helt klart, men den lanceres først til december og selskabet siger, at de har meget mere at sige om HomePod senere på året – med al sandsynlighed ved den årlige efterårspræsentation af ny hardware.

Tim Cook sagde ydermere på WWDC, at vi kommer til at høre "meget mere om tvOS senere på året".Del på:


Flere nyheder

INSIDE Apple TV

INSIDE er et skridt på vejen mod at opfylde Apple TV's spilambitioner

16 Dec 2017 | Rasmus Larsen |
DR TV

Guide: Klip kablet til tv-pakken

15 Dec 2017 | Rasmus Larsen |
Aji Pajit

USA ophæver netneutralitet

15 Dec 2017 | Rasmus Larsen |
Europa Parlamentet

Geoblokering af tv/film: Hvordan de danske EU-parlamentarikere stemte

15 Dec 2017 | Rasmus Larsen |
Disney Fox

Disney køber 21st Century Fox for 330 mia. kroner

14 Dec 2017 | Rasmus Larsen |
Geoblokering

EU-Parlamentet stemmer imod at ophæve geoblokering af tv/film

14 Dec 2017 | Rasmus Larsen |
Amazon HDR10+

Amazon udgiver de første 100 film & serier i HDR10+ format

13 Dec 2017 | Rasmus Larsen |
DisplayHDR

VESA definerer ny DisplayHDR specifikation til PC-skærme

13 Dec 2017 | Rasmus Larsen |