Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmazon Video app lander på Apple TV til sommer - rygte - FlatpanelsDK

Amazon Video app lander på Apple TV til sommer - rygte

06 May 2017 | Rasmus Larsen |

Verdens andenstørste videoabonnementstjeneste er fraværende på Apple TV, men det står angiveligt til at ændre sig til sommer, hvor en app lander i tvOS. Det skriver det amerikanske medie Recode.

Et anstrengt forhold

Apple TV har Netflix, HBO, YouTube og mange andre globale og lokale apps. Den mangler dog Amazon Prime Video, som estimeres til at være andenstørst på videostreaming efter Netflix.

Apple og Amazon har haft et anstrengt forhold i flere år. Amazon vil, foruden abonnementsdelen, gerne have sin filmbutik (med købe/lejefilm) på Apples tvOS og iOS, men vil ikke betale 30% af omsætningen til Apple. Som modsvar fjernede Amazon Apple TV fra hylderne i oktober 2015. Det skete samtidig med, at Apple lancerede Apple TV4 og tvOS-platformen.

Men nu skulle en aftale angiveligt være så godt som i hus, så Amazon Prime Video vil kunne ses direkte på Apple TV uden at man skal have gang i Airplay. App’en udgives til sommer, lyder det. Aftalen er efter sigende nået i allerøverste instans af topcheferne.

- “It’s unclear what got the two companies to reach an agreement, though some industry observers suggest that any pact would have been worked out, at a high level, by CEOs Tim Cook and Jeff Bezos,” skriver Recode.

Amazon Video


Hvorfor nu?

Men hvorfor nu, fristes man til at spørge. Apple TV4 har været på markedet siden slutningen af 2015 og ingen af partnerne har haft travlt med at nå en aftale. Rygtet går dog, at en ny version med bl.a. 4K og HDR er lige på trapperne.

Noget kunne tyde på, at Apple er på udkig efter partnere til at tilbyder film og tv-serier i 4K og HDR. Det er Amazon en af de få som kan levere.

At app’en er klar til sommer kunne yderligere foreslå, at en Apple TV5 med 4K og HDR præsenteres på Apples årlige udviklerkonference, WWDC 2017. Den løber af stablen den 5-9. juni.

Amazon Prime Video blev lanceret i Danmark og resten af verden i december 2016 i en begrænset version til ca. 25 kr/md. Prisen stiger senere, når tjenesten er udbygget.

- Kilde: Recode

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |