Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHD-restaurering af Matador får premiere den 6. maj - FlatpanelsDK

HD-restaurering af Matador får premiere den 6. maj

30 Mar 2017 | Rasmus Larsen |

Det har taget tre år at restaurere de historiske 24 afsnit af Matador til HD-kvalitet. Arbejdet er nu tilendebragt, meddeler DR, og første afsnit får premiere på DR1 den 6. maj.

Premiere på DR1

Restaureringen er gået som planlagt, oplyser Hans Vermeij fra Nordisk Film, som har været en del af projektet.

De gamle 16mm-filmruller er blevet scannet til HD-opløsning og Nordisk Film Shortcut har sidenhen arbejdet på at rense scanningerne for urenheder. DR har præsenteret nedenstående ”før og efter”-billede, hvor man kan se, at der også er arbejdet med at gøre farverne klarere.

Matador i HD


- ”Restaureringen af ’Matador’ har taget tre år. Først har vi digitalt scannet de gamle filmstriber og lagt på store servere, så materialet ikke risikerer at gå tabt. Herefter har vi fjernet snavs, støv og ridser, som giver seeren en helt anden oplevelse. Vi har gjort serien skarpere, farverne mere klare, så detaljer, som man ikke før har lagt mærke til, nu er tydelige. For eksempel er det efter restaureringen lettere at se, hvad der står i Tidende. Alt dette er sket uden at fjerne den originale filmiske æstetik, som var kernen i hele restaureringsprojektet,” fortæller Hans Vermeij.

Der er også arbejdet med billedformatet på den knap 39 år gamle tv-serie.

- ”Det betyder, at seerne ikke i samme grad som tidligere vil se de sorte bjælker i siden af billedet. Det giver et bedre visuelt udtryk for seeren, som nu kommer til at se hovedpersonerne tættere på og i et langt skarpere format,” siger Hans Vermeij.

Premieren kan ses på DR1 den 6. maj klokken 20.00. De første 6 afsnit sendes i foråret 2017. Det oplyses ikke om Matador også kan ses i HD-kvalitet på DR TV streamingtjenesten.

- Kilde: DR

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |