Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmerikansk filmtjeneste omdanner DVD/Blu-ray-skiver til online-film - FlatpanelsDK

Amerikansk filmtjeneste omdanner DVD/Blu-ray-skiver til online-film

29 Mar 2017 | Rasmus Larsen |

Muligheden er endnu kun tilgængelig for amerikanere, men den kan potentielt nå til Europa i fremtiden. Den amerikanske tjeneste Vudu lader brugere omdanne DVD/Blu-ray-skiver til en online-version af samme film vha. en mobil-app. Konceptet bygger på det såkaldte UltraViolet.

”Disk-til-digital” konvertering

Amerikanerne skal betale 2 dollars for at omdanne en DVD til en ”digital kopi” i SD-opløsning og samme beløb for at omdanne en Blu-ray til en verson i HD-opløsning. En DVD kan desuden opgrades til HD-kvalitet for 5 dollars.

Det er naturligvis en betydelig udskrivning, hvis man har et stort katalog af film stående på hylden, men det er ikke desto mindre billigere end af købe samme film igen. Konceptet bygger på det såkaldte UltraViolet, som Hollywood lancerede for flere år tilbage. Idéen bag UltraViolet er, at når man køber en film på en skive, får man enten gratis eller for et lille ekstrabeløb adgang til filmen på de filmtjenester online.

Vudu er en af de amerikanske tjenester, som støtter op om UltraViolet. Apple, Google og Amazon støtter ikke op om konceptet.

UltraViolet er vokset stødt på den anden side af Atlanten, men ikke for alvor slået igennem. Branchen introducerede også UltraViolet i Europa i 2013, men det er ikke slået igennem.

I praksis fungerer det således, at brugeren via Vudu’s smartphone app scanner stregkoden på filmcoveret, hvorefter filmen ejes online og kan streames på alle de enheder, som man ejer. Lanceringen af Vudu’s ”disk-til-digital” koncept er en forlængelse af en mulighed, som eksisterede i Walmart-butikker i USA, hvor man kunne gå ned i butikken om gøre det samme. Walmart ejer Vudu-tjenesten.

Vudu disc-to-digital


Seks ud af syv studier

Vudu fortæller, at brugerne pt. kan konvertere omkring 8000 filmtitler, herunder Ringenes Herre, Harry Potter og Bourne-filmene. Seks af de store Hollywood-studier (Lionsgate, Paramount, Sony Pictures, 20th Century Fox, Universal og Warner Bros) støtter op om UltraViolet.

Disney har valgt ikke at støtte op om UltraViolet, da de har lanceret en konkurrerende tjeneste i USA.

Der er også tænkt på piratkopiering. App’en bruger telefonens GPS for at tjekke om du sidder derhjemme. Adressen matches med adressen, som er registreret i systemet. Dette skal sikre, at du rent faktisk ejer de film, som du scanner, og ikke står nede i butikken. Der er også en grænse på maksimalt 100 film per år per konto.

Om konceptet nogensinde når til Europa, må tiden vise, men store dele af Hollywood støtter op om tiltaget. I denne overgangsfase fra fysiske skiver til onlinetjenester kan det sandsynligvis vække interessen for streamingtjenester blandt filmsamlere.

- Kilde: Variety

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |