Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste kinesisk-producerede OLED sidder i nyt Skyworth TV - FlatpanelsDK

Første kinesisk-producerede OLED sidder i nyt Skyworth TV

30 Nov 2016 | Rasmus Larsen |

Hidtil har samtlige OLED-tv på markedet gjort brug af LG’s paneler, men kinesiske BOE siger, at de har produceret det 55” panel, som sidder i kinesiske Skyworth’s nye OLED-tv. Det beretter ETNews. Skærmen kommer også til Europa.

Kinesisk OLED-skærm

Kinesiske producenter har svoret at træde ind på markedet for OLED-skærme og det ser ud til, at en kinesisk duo er klar til at gøre alvor af snakken og dermed udfordre LG’s dominans.

Det første OLED-tv-panel, som ikke er produceret af LG
BOE Display, en kinesisk skærmproducent, hævder at kunne producere 55” Ultra HD OLED-paneler, som er klar til forbrugermarkedet. BOE producerer ikke forbrugerprodukter, så de leverer det i stedet til producenten Skyworth, der agter at lancere det som en tv-skærm snarest. Det annoncerede duoen på HighTech Fair-messen i Kina.

Dette er vel og mærke det første OLED-tv-panel, som ikke er produceret af LG – i hvert fald hvis man ser bort fra Samsung’s fejlede forsøg i 2012-13.

Skyworth lancerede sit første OLED-tv i 2013 og har siden da brugt paneler fra LG.Display, som i dag står for 100% af leveringerne til selskaber såsom Panasonic, Philips og Loewe. Selvom andre har meldt sig ind i kapløbet, sidder LG selv på 95% af salget af OLED-tv, fremgår det af rapporten.

BOE har produceret panelet på en 8,5-generations pilotproduktionslinje i Hefei, Kina. Fabrikken er endnu ikke gearet til masseproduktion, men BOE er i gang med at øge kapaciteten og har modtaget 124 mio. RMB fra regeringen som led i en plan om at etablere skærmproduktion i Kina.


Skyworth 4K OLED


Kommer til Europa

Skyworth sælger udelukkende tv-skærme i Kina, men selskabet vil introducere sit ”made in China” OLED-tv i Europa under mærket Metz.

Det er desuden Skyworth, som er ansvarlig for de nye tv-skærme fra Strong, der lanceres i Danmark i december. Om Strong vil lancere skærme baseret på den nye teknologi melder historien intet om.

Metz annoncerede OLED-tv på IFA 2016 messen i Berlin i september, men dengang gik alle ud fra, at det var LG, som var leverandøren.

Det kommer formentlig til at tage nogle år før BOE for alvor kan udfordre LG, men det er ikke desto mindre opløftende at se, at flere selskaber melder sig på banen. Kinesiske TCL arbejder også på at etablere en fabrik, som kan masseproducere OLED fra 2019.

- Kilde: ETNews via OLED-Info.com

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |